Prekrasan izgled+elegancija + divna narav
| zootropic piše: |
| Sanja,moram te ispraviti za Dogo Argentino!To nije Argentinska doga već Argentinski pas (Dog=pas)!!!Ja ga imam već 2,5 godine i to je stvarno extra rasa.Pre njega sam imao 11 godina Rotvajlera! |
| Sanja piše: |
| Danas sam se na livadi susrela sa ovim psom.
Krasan pas, krupan, graciozan, ali iskreno još nikad nisam srela divljijeg i nesocijaliziranije ps od ovog. Evo prošlo je već nekoliko sati od susreta a meni se još krv ledi u žilama. Kad je ugledao mog psa, ljudi to je bilo nešto strašno. NIje to bilo lajanje ili režanje, več nekakav stravičan neartikulirani urlik što ga je ispuštao dok se pokušavao otrgnuti gazdi. Da se otrgnuo sigurna sam da bi na licu mjesta ubio mog psa. Nisam od onih koji pasminu cijene prema pojedinom psu, ali radije bih zaobišla ovu pasminu. Jesu li svi oni više manje agresevni ili ... |
strgne ti ruku kad oće...
...taj pas uopće nije opasan...moje mišljenje je da to ovisi o vlasnicima...
| Ana:-) piše: |
Joojjj...pa to su neki strašni...kao Argentinska doga... strgne ti ruku kad oće... ![]() |
| snoopy piše: |
| Ma mogu mi svi slati slike. A mozete i Val. Ma samo se zezam. Mozezte ako vam ona to dopuisti |
| USKOK piše: |
hoce li neki pas bilo koje vrste nekome 'nekome odgrist ruku' ovisi o odgoju psa i zato nemojte prosuđivat po izgledu. |
nisam imala nikad psa s papirima...moja tena (njem.ovčar)nema papire jer mi to nije bilo važno,.ali kad sam se već odlučila na ovu pasminu žao bi mi bilo da nema papire.nikad ne znate možda se odvažim na izložbu
boook!!!!
| josipa piše: |
| ASCHA imam jedno pitanje!dali se dogou moraju kupirati uši ako ih mislimo voditi na izložbe? |
Ma koliko to neke vrijeđalo, držimo se onoga Istina naj više boli zar ne
Gospon Vladimir kči vam ima predivne pse i ima odlićan ukus glede pasmine
dosta za danas,da ipak ne pretjeram,svjesna sam svoje opsjednusti,bez brige ljudi
!
| čestitke!koliko je visoka u grebenu? |
Blago tebi josipa s malom bebicom!Baš mi je drago!Leigh i ja ti dolazimo u posjet sam da znaš
| štene mi sigurno dolazi sredinom 8.mj.kad stigne predstavit ću ga. |
| Lorelai piše: |
jupiiiii!!! Blago tebi josipa s malom bebicom!Baš mi je drago!Leigh i ja ti dolazimo u posjet sam da znaš ![]() |
nisam valjda previše zahtjevna? zahvaljujem na ovoj slici.
...
nema toga ovdje,tu su ljudi dobre volje.pa drago mi je što je gospodin Jadranko stavio opis njuške,odličan je,ali ja bih da se malo uključi i sa svojim osobnim pisanjem,ako me razumiješ..nema tu nikakvog prepucavanja,nema razloga..čekamo ASCHU da nam stavi još malo slikica,i molim te ako imaš još koju sliku od Patrishe...prekrasna je!
| lara piše: |
Čestitke Goa na izboru Prekrasan izgled+elegancija + divna narav |
| Lulu piše: |
| Ne bih baš rekla da dogo argentino ima divnu narav.Dapače , agresivni su i borbeni.Postaju poslušni tek kada ih se dobro nauči tko je gazda.Istina je da su elegantni i lijepi. |
znam,bilo je u novinama...Lucha-dogo hara ulicama i papa mlade curice..
.ipak dogo poznaje sve poznatiji,i sama znaš da ovdje u Hrvatskoj je u nastanku DOGO ARGENTINO KLUB HRVATSKA...
ASCHA nema te ništa,hoćemo još slika ljepotice Patrishe! ![]() |

Patrisha nam se lijepo stala na ovoj drugoj slici.kakav joj je karakter?kad uhvatiš malo vremena napiši nam koju riječ ako imaš volje.
| SalvadorHardin piše: |
| Argentino doga je jedan jako zafrkan pas, i s njim možete imati puno problema. Predlažem da se kanite tog ružnog stvora. Ako je doga nek bude Njemacka!!! |
ali to je sve stvar odluke vlasnika,može i ne mora.
Ako sam ikoga uvrijedio moje najdublje isprike!!
|
Iva mislim joj kupirati uši! |
| surefire piše: |
| Josipa, SH je suspendiran s foruma, ne treba se spuštati na njegovu razinu. |
!!!
| Leigh piše: |
| ja sam ovu pasminu zavoljela uz Josipu.za nju ne postoji drugi pas osim dogoa.i uvjek je bilo dogo ovo,dogo ono.....bla bla bla.
i onda sam imala prilike upoznati nekoliko dogoa.i ti psi su me oduševili |
uspješna izložba za vas..lijepo su obje podijelile međusobno cacove i cacibe ![]() |
| pa nije više mala...sad postaje pravi dogo,vrijeme je došlo kad je kraj formiranja njenog karaktera i izgleda.
a što se tiče izložbe pa ne može svaki put biti najbolje,bit će bolje!vodite li obje na C.A.C.I.B. Zagreb? |
| se vidimo na specijalki sutra?dolazite li?
|
| Elena piše: |
| Ja ne veidim grozan pas na ovoj slici!
A, koja je Piranha na ovoj slici?? |
| Anonymous piše: |
| Sori nisam sa Hrvatske..šta znači "u kvartu"?
Onda imaš ti Dogo Argentino? Molim te kaži mi na što moram paziti kad jo uzgajem (bit če ženkica)..što ne želim negdje nešto zajebat..mislim svaka informacija je dobro došla. A kakva sta prema drugim psima?? Ja mojo dobijem u 11.mjesecu, rodit če se u početku 10. mjeseca..doma več imam 2 pasa, 1 godino starog Labradora i 7 godina starog malog mješanca. Onda imam još maco koja sad ima male macice i če jedan mac ostato kod nas. Tako da če odrasti zajedno sa Dogo Argentino.. To če izgledat divno, što je je i maca bijela
A gdje si ti dobila svoje Dogose? I koliko si platila? |
| zylex piše: |
| nov sam ovdje i prije dva tjedna mi je uginuo labrador kojega sam
imao 10 god. dogo argetino gledam vec par mjeseci no ne znam gdje da ga nabavim
jel zna netko za neke uzgajivace dogo argentina (ako moze u blizini os, ako ne, nema veze) stvarno bih si zelio nabaviti ovoga psa zato pomagajte P.S. svaka informacija ce biti korisna stoga recite mi bilo sta o tome kako nabaviti ovog psa |
gledaj,kao prvo ne vrijeđaj!ako ti se pas ne sviđa,tvoja stvar!dogo nije za početnike i za vlasnike koji nemaju čvrstu ruku u odgoju(pod time ne mislim tuči psa).to što si ti takvog karaktera da ne bi znao s psom kakav je dogo to je tvoj problem,ali nema razloga da vrijeđaš.dogo je veličanstven pas i sigurno nije ružan stvor.kakav si ti to ljubitelj životinja a tako nešto kažeš za nekog psa?i molim te prestani i nemoj me tjerati da budem bezobrazna!!! ![]() |
| USKOK piše: |
| zylex,mi imamo uzgajacnicu Dogo od Uskoka. Za nekih mjesec dana se ocekuje leglo.
Mi smo iz Jarmine (kraj Vinkovaca) imas tu web adresu s brojevima telefona pa mozemo kontaktirat. Dođi posjeti nas i pogledaj pse. |
| Chipa piše: |
| Nečete pogrješiti ako posjetite uzgajivačnicu Dogo od Uskoka, vlasnici su prije svega dobri ljudi a što je rijetkost među kinolozima . |
| Elena piše: |
| E Josipa, zasto gluposti? I ja sam cula da neki kazu umjesto dogo argentino, kazu, argentinska doga |
isto kao ako pas jede sirovo meso poludit će...
| IM piše: |
| Dobro jutro..
Pitanje - Svi govore o toj socijalizaciji i cvrstoj ruci. Mozete li pojasniti malo to i dati primere? Opshirnije ! Bio bih Vam zahvalan, kao i mnogi drugi.. Hvala |
a Rex ne bi mrava zgazio...samo je jednom skočio da me poljubi u obraz pa me obraz dva dana bolio
Pa evo malo argentinskih doga iz Splita
! Srtašno! A neznaju kako da ga dresiraju, jer kad podugnu glas on ne reagira! Neznam kako če završiti, ali samo hoču reči da mi ga je jako žao, jer je presladak! Velika beba!
| mirela5 piše: |
| sa koliko mjeseci se njima kupiraju uši?
- da li je potrebno obavezno kupirati uši ako se pas vodi na izložbe? |
| lovac piše: |
| Da li si ih gladao uzivo?
Meni je to bilo fantasticno...gledati psa kako je uhvatio vepra od oko 100 kg za njusku i drzi ga u trnjaku, na par metara od mene....ma milina ...nikad lakse nisam odstrelio vepra... Ono sto me je jos vise iznenadilo, pratio je trag kao gonic, oglasavajuci se povremeno... a kad je stigao na mjesto gdje je lezao vepar odmah hvat i to je to! Da li jos neko od vas koristi dogoa za lov svinja? Pozdrav |
| lovac piše: |
| Ljudi, moram da se pohvalim....vezano za komentar Grgica...
Nije tesko biti argentinac...i bez dogoa.Uspjelo mi je nozem dokrajciti d.svinju...hehhehe!!! sam sa 5 pasa, 4 gonica i terijerka....imala je oko 120 kg...uci se polako.... pozdrav |
, a ogroman je i ogromna mazulja.
vjerujem ti
| zagorinjo piše: |
| Prekrasni su.
Daj mi molim te reci, kolika je prosječna cijena jednog dogoa? |
| zagorinjo piše: |
| Prekrasni su.
Daj mi molim te reci, kolika je prosječna cijena jednog dogoa? |
| cassius clay piše: |
| jako lep komentar o drzanju pasa na povodcu i nosenja korpe. moj pas veci deo vremena provodi na povodcu a pusten je iskljucivo kada odemo u kosutnjak(suma u kojoj imate i druge pse, dzogere, konje, setace) i na adi(setaliste pored jezera gde svi dovode svoje pse na istrcavanje). ali ako ja nosim psu korpu i povodac a policija me zaustavlja na svakom cosku sa nekim debilnim pitanjima, drze me ispred SUP-a pola sata a pas mi ima sve to, ako se u najprometnijoj ulici na banovom brdu sretnem sa deckom koji seta staforda bez ogrlice a ne neceg drugog i pritom ne sme da uleti i uhvati svog psa nego ja treba da se bijem sa njima sta drugo da pricam. panduri koji su sedeli u kolima i gledali kako su mene i mog psa napale lutalice a moj pas nije mogao da se brani jer je imao korpu nego sam se ja tukla sa njima i pritom su se smejali. u park u kome ja setam ljudi ne znaju sta znaci vezati psa a ja sam uvek bila redovna budala koja je vezivala svog psa i setala okolo u krug i molila ih da ih vezu jer konstantno se zalecu na nas (psi su im poslusni da ne mogu da vam objasnim koliko) a njih sve boli uvo jer znaju da ja necu da dopustim da moj pas dolazi u situacije da se bije pa su onda i njihovi psi mirni. pa znate kolko me zanima vise da mu nosim korpu ili da ga u kosutnjaku vodim na povodcu. nemam nista protiv toga, ali kad se zakonom bude regulisalo da svi to moraju da rade i kad sklone lutalice sa ulica moj pas ce prvi imati sve sto je potrebno.
druga stvar, za devojku koja je uzela zenku staru 9 godina, ne znam dal si mislila na mene kao osobu ili na karakteristike mog psa kad si rekla da nikad stene od mene ne bi kupila. |
u nastavku, da moram da pazim "zbog dece" (deca su specijalitet za dogoe
), da ostali stanari nisu odusevljeni, i da iako nece on, da se ne cudim ako "neko" podnese zalbu. Objasnila sam da je Sara jako miran i pitom pas i da ne predstavlja opasnost za nikoga. Otisao je polu-zadovoljan i mislila sam ipak ga je to uverilo.. ali ne, imali smo jos par razgovora tokom kojih je dotican malo cak povisio glas. Da li je jednostavno moja narav ili jer razumem da vecina nisu obrazovani o psima, ali ne dozvoljavam da me ignorantni ljudi isprovociraju, tako da sam opet "po lepom" objasnila isto. Ipak, oni ne vide veliku mazu vec orgomnog psa od 50kg sa velikim celjustima. Inace to sto kazem o Sari ne nagadjam vec znam, jer iako je samnom odnedavno znam je od kad je bila stene, nikada nije bila problematicna, i da je dresirana, inace iskreno da imam dvoumice o njenoj naravi ne bih je uzela.
| white alien piše: |
| Nitko nema pravo tako se ponašati i ja bih to prijavila , prijetnje piuštoljem i napad.
Drugo nikad se ne bih dovela u takvu situaciju jer nikad ne bih šetala psa ulicom , a da pri tome nije vezan. Ne mislim samo na svoje dogoe već na sve svoje pse. Kod nas je zakon takav, a vjerujem i kod vas, a i da nije, smatram da je u najmanju ruku pristojno i bilo bi lijepo da se više ljudi toga pridržava. Opet, ni u snu ne opravdavam ovakav kretenizam ne iako se radi o policajcu ( da, i od kud znaš?) nego još više zato i bezobzira. Ne mogu vjerovati da se samo tako maše pištoljem i nikom ništa ![]() |
). mislite da je nekad neko dosao to da regulise, boli ih bas uvo. ako te pas ne izujeda i otkine po koji komad mesa nece ni da pomisle da reaguju a sa punim pravom mene zaustavljaju da provere dal postujem zakon.
Cuvaj ga/je, i da, ako imas sliku Case postavi je.
| white alien piše: |
Dogoi sline
Dogo nema niti smije imati viseće usne pa stoga nikad nikad ne slini, nisam čula veću glupost, sorry. |
o čemu ti pričaš, možda o bordoškoj dogi ili šta?
Danas mi je to toliko smijesno ali za ovu pasminu imam jako veliko postovanje.Savjet svima ako vas napadne ne slusajte trikove kao ukoci se i tako to vec pokazite koliko mozete biti brzi
| leptirica piše: |
| taj pas spada u agresivnu vrstu pasa kao i pr. njemački ovčar... itd......
|
| DA su pravljeni za lov i, iz mog licnog iskustva, stalan pokret. ako sa psom ne ubijem dnevno nekih 15 km nisam ziva. loptice, stapovi i to odnesi-donesi, pljuni, okreni, obrni i ostale stvari ga apsolutno ne interesuju kad je napolju. |
i sl vjezbe....
). jedino sto konstantno radim sa njim je komanda "pored" jer stvarno ne zelim da izgleda kao da vodim vepra pored sebe i uvek mi je bilo grozno kad vidim psa koji vuce kao manijak a gazda kao zastavica leti za njim. ne mogu da kazem da mi je pas bogom dan ali najvise sam ja kriva za to jer sam ga razmazila. kad je ljut nesto ume haos da napravi i kad se vratim kuci samo se zavuce u neko cose i okrene mi ledja jer zna da je kriv. takodje ima jednu groznu naviku, budi se oko 6 svako jutro i to me ubi. nebitno ako se iz setnje vratimo u 3 ujutro on je u 6 kao zapeta puska i krece da ispusta zvuke. kao malo dete je, naduri se i nece da me pogleda ako je nesto ljut na mene. nemam problema sa poslusnosti kad setamo ali kad vidi drugog psa mora da pridje i vidi ko je to ali ne mogu da se zalim jer stvarno nije krvolok koji skace odmah da se bije. ako mu se pas "ne svidja" nakostresi se i odmakne se. samo me je strah posto je par puta dobio lepe batine od nekih malo vecih i malo nervoznijih pasa.
Dogoima nisu zanimljive loptice i sl. jer im brzo dosadi loviti i donositi nešto "mrtvo" ![]() |
Ovo je Bingo, on je bio sin od moga Engija, ali je umra prije godinu dana nakon što je otrovan.
, a na tvoja pitanja bi odgovor bio malo oduži, a s moje strane samo pretpostavka tako da ne bih ulazila u to jer se te rasprave rastegnu od nemila do bestraga, a ničemu ne vode jer svatko dalje nastavi po svome, tj. kako smatra najboljim, a to ti je velika lepeza različitih mišljenja i ukusa bez obzira što to ne bi trebalo imati veze s tim, tj. s ukusima jer dogo bi trebao biti dogo, ni manje ni više.
, a ako mi nađeš i navedeš jaču kuju od nje bilo gdje ( i mužjaka bi se jako malo našlo

kao ni metar obim grudnog koša,
, no pošto vidim da se ovdje vodi razmjena razglednica a ne kvalitetan razgovor o pasmini......
, možda jedino preostaje da se dobro
, a za slikicu respektabilne dogo glave možda se i pobrinem
).
ali.... to je stvarnost i ja neželim diskreditirati tvoje pse, naprotiv..gledajući sa pozitivne strane ovo je čisto smjernica o kojoj bi mogla razmisliti
, normalno ...slutim i prebahati ego koji ti neće dozvoliti realno sagledavanje, no... ako voliš dogoa kao pasminu i sve ostalo ti je manje važno
! Prelijepa je!
neće imati veze s novijim el Tumi psima. Moje kuje ga imaju, ali starih Tumija što mi je drago jer su bili izvrsni dokazani psi.
. Zanima me, dali se još uvijek poštiva standard od maksimalna težina 48kg, ili je na snazi neki novi standard što veči, što teži to bolje? Jer na izložbi su bili primjerci od daleko iznad 50kg i to su još nagrađeni. Mene je to jako zbunilo
pa ne kuzim
| may piše: |
| i imam jedno pitanje a neželim otvarati novu temu koja je razlika između staforda,pitbulla i dogo argentine
ja sam malo pa ne kuzim |
! Pravi izvorni dogo argentino. Riječi su suvišne!
[/img]
[/img]
! Pogledajte argentinske stranice za Dogo Argentino(ne ove za izlozbu), pa vidjeti ce te koliki su psi i kako radu. Ako netko zeli cistog kucnog ljubimca neka sebi kupi pudlicu ili maltezera. Moj dogo je star 7 godina i jos uvik je grom s nebesa! Ovi izlozbeni primjerci nebi se mogli s njim se igrati 5 minuta!
! Svaka mu cast!
| Citiraj: |
| bass
Evo jedan link sa ntjecanja u radu koje se održalo u Bugarskoj u 9. mjesecu. Ovo su naši psi Sergente i Jefa koji su tada osvojili 2. mjesto Very Happy http://dogo.org/message_boards/topic.asp?TOPIC_ID=12278 |
| stvarno ne znam koje to vise bele doge pominjes i ko to pravi DA sa visinom grebena 90cm (znas, toliko su visoke doge) |
| i ne znam sto se hvalis time da ti je pas krvolok i da bi zaklao sve sto vidi pred sobom i |
| bas me cudi sto ljudi koji zale da pare svoje zenkice nece to da rade sa tvojim psom. |
| pa ko bi normalan i cist u glavu hteo za kucnog ljubimca kera kog ne moze da pusti nigde i nisakim |
| i da se pita dal ce na kraju da mu cvrcne da i njemu kao gazdi pokaze malo svojih koljackih sposobnosti. |
| ni jedan od nasih pasa ne bi mogao sa doticnim da izdrzi ni dva minuta asocira ni nasta drugo nego na to "ja imam psa ubicu i najjaci je na svetu" |
| a drugo, kad vidis kako izgleda kad DA napadne vlasnika iz cista mira, a bio je super lovacki pas i njegova agresivnost je bila usmerena i uvek kontrolisana onda mi pametuj.
|
| jako dobro sam informisana o pasmini i za razliku od nekih |
| ne vodim se samo napisanom literaturom nego situacijama iz stvarnog zivota |
| i ne gledam samo ponasanje svog psa nego i drugih i jako mi je bitno da cujem i sve ono negativno da bi sto bolje upoznala svog psa i znala sta i kako sa njim
|
, moja iskrena preporuka bilo kome koga je napao vlastiti pas da se ubuduće kloni pasa općenito, a kamo li držanja psa za ljubimca, nakon nečeg takvog je jasno da ta osoba nije za psa i bolje da ga ni nema.
Zena mi ima ljubavnika!
Sretan 7 rođendan!
Engo, krvolocna ubojica nevini ljubimaca!
na pravog frajera sa velikim srcem.
.
!
Cura je izvanrednog karaktera. Miroljubljiva, stabilna, i predobra prema djeci. Defincija misicne mase je izvanredna, dok je glava savrseno snazna! Ovo je prava argentinka od 43kg. Ne zelim nikoga uvriditi ali sam bio na CACIB ljetos na boriku kraj Zadra. I kao ljubitelj pasmine DA htio sam podragati argentince(strasno volim pse) koje sam vidio tamo. Kada dozivim sok? Neki vlasnici mi govore da im ne taknem pse "jer su opasani"! HALO, pa nije dogo argentino pas za obranu(sami bi trebali osjecati kada prijete prava opasnosti). On je lovac i uvjetno cuvar! Isfrustrirane budale su uzeli miroljubljivu pasminu, dodali im 15kg i stvorilii pasa kojeg ljudi ne smiju dirati. Dali je to normalno? Krenuo sam dragati 4 DA, od toga 3 tri gazde su mi rekli da se ne preblizim jer ne znaju kako ce im se pas ponasati? Na kraj izlozbe gledam iste DA kako se jedva popnu u portapak od automobila.
Mislim da je pas stvarno ekstra. A najbitnije u svemu je što se dokazao u lovu
| 101 Snoopy piše: |
| Bok, ljudi!
Imam zlatnog retrivera, samojeda i labradoricu, dobronamjerne i po tome najviše popularne pasmine. Nakon tih preslatkih dobroćudnih maza, |
| odlučila sam se za nešto jednako lijepo, ali koje je, barem po predrasudama, ne tako dobroćudno... Dogo Argentino! |
| 1. Kako se slažu s drugim psima? |
| 2. Jesu li česti slučajevi njihove agresivnosti prema ljudima? |
, ali sve mirno i nježno.
| 3. Vole li, ili, mogu li s priviknuti i zavoljeti djecu? |
| 4. Jesu li jako proždrljivi? |
| 5. Obolijevaju li čestu? |
| 6. Izbjegavaju li vas ljudi na cesti kao njihove vlasnike? |
| white alien piše: | ||||||||||||||||
Vezano za sve tri spomenute 'dobroćudne pasmine' rekla bih da je i to predrasuda radi koje ljudi uzimaju te i takve pasmine i radi tih predrasude da su nekakve igračke i sl. ih uopće ne odgajaju niti socijaliziraju i stanje je takvo da danas ne možeš u šetnju ( bar u našem gradu) da te ne spopadne i ne napadne ti pse neki od pripadnika tih i sl. pasmina koje vlasnici puštaju u šetnji bez kontrole, a radi gornjih razloga nisu nimalo dobroćudni. U svakom slučaju, nisu psi krivi, krive su predrasude i neznanje, u ovom slučaju da takve pasmine maltene ni nisu psi, a jesu, itekako jesu.
Pas se ne bira prema ljepoti i izgledu nego prema karakteru, a dogo argentino je prilično drugačija pasmina od gore spomenutih i ne u negativnom smislu, naprotiv. Mada ako već imaš predrasude ili prvo osobno upoznaj pasminu ili radije odustani od nje jer iako ću ti odgovoriti na potonja pitanja iz istih se vidi da zaista ništa ne znaš o DA, a moji odgovori radi tvojih predrasuda će ti malo značiti.
Dogo je prvenstveno lovački pas ( lab i golden također uzgred rečeno:D) koji u tu svrhu mora biti sposoban surađivati rame uz rame s drugim psima, inače je neupotrebljiv. Dogo kad je pravilno socijaliziran kao i svaki drugi pas se odlično slaže sa psima i nikad neće drugog psa napasti prvi, braniti se hoće, ali koji neće? Ako ti išta znači u tom pogledu kad se neki pas postavi dogou i dogo njemu vrati postavljanjem jako jako je malo pasa koji će nastaviti i napasti ga, ali i vlasnik se treba znati postaviti u takvoj situaciji i o tome sve zavisi. Dogo nije pas za svakoga.
Nisu, naprotiv, dogo argentino NIKAD ne smije biti agresivan prema ljudima. Ja ih imam 8 odraslih primjeraka i NIKAD niti jedan nije ni zarežao na čovjeka i nikakva posebna socijalizacija im za to nije bila potrebna, to im je obilježje pasmine . Nepoznate ljude ne doživljavaju, ako ih netko 'ne voli' da tako kažem dogo neće ni obraćati pažnju na njega, ako mu pokažeš inicijativu da ga želiš maziti onda ga se ne možeš otarasiti, jako su mazni i nježni s ljudim, a najdraži način maženja im je da ti se uvale u krilo i ne silaze više , ali sve mirno i nježno.
Niti jedan stabilan pas nikad ne bi smio pokazivati nelagodu, a kamo li agresivnost prema djeci jer djeca stabilnom psu nisu nikakva prijatnja ni za šta. Dogo djecu obožava i dopustit će djeci puno više od većine pasmina, a to je nešto što se mora vidjeti i doživjeti jer ta njihova nježnost i veza s djecom su neopisive, mnogima neshvatljive dok ne vide.
Sigurno ne kao lab recimo
Mislim to zavisi od psa do psa, ali dogo nije pasmina sklona debljanju i prežderavanju u tom smislu no ako se pitanje odnosi na to 'koliko jede' onda jede sukladno svojoj veličini, težini i količini aktivnosti. Dakle, količina hrane varira no niti jedan ne jede malo jer nije to baš mali pas, normalno.
Ne bi trebali, opet, niti jedan moj DA nije nikad u životu bio ni prehlađen ( čak kad su nam bulldozi imali virusnu bronhopneumoniju i svi psi u okolici ju pokupili, dakle, i mješanci, svi no naši DA su spavali i jeli skupa s njima i nisu je pokupili ). Sve to ti zavisi od koga kupuješ štene jer zdravlje psa zavisi od puno toga od nasljeđa do njege, ishrane i držanja.
Je' to misliš kad šetamo s njima ili općenito?
Ako ti smeta i ako ti je bitno kako će te netko doživljavati radi pasmine psa koju imaš bolje ga nemoj ni uzimati. Psa se ne drži radi drugih ni radi popularnosti nego radi sebe. Pas nije modni dodatak ili bar ne bi trebao biti, nažalost, mnogi ih tako doživljvaju i upotrebljavaju. |
molila bih vas da pogledate clanak o azilu osijek i o nadenoj mladoj dogi aregentiino .prestrasno .....da imam mogucnosti i da sa zaljubljenik u pasminu kao vi ..pokusala bih joj pomoci .....evo toliko ...nisam mislila biti nista lose .samo da pogledate jer neznam stavit taj post ......[img][/img]| Citiraj: |
[/img]
[/img][/quote
| buban07 piše: |
| http://www.facebook.com/photo.php?pid=1409084&id=1074214240&ref=fbx_album
To je moj Max http://www.facebook.com/photo.php?pid=1409463&id=1074214240&ref=fbx_album Kako vam se cini???? |
| Sanja piše: |
| Goa, znam ja jako dobro da ne postoji opasna pasmina već samo loše odgojen i loše socijaliziran pas bez obzira naa pasminu. Samo me je malo štrecnulo ono "Pas jednog ugriza". Iskreno malo znam o toj pasmini, ali drago mi je čuti da nisu agresivni. ![]() |