.
Ja imam kujicu Shih-Tzua, što te zanima?
| Charlie piše: |
|
Može jedino osvrt na razlike između shi-tzu-a i lhase-apso?? |
| tinamara piše: |
|
Razlika među shi-tzuima i lhasama je manje u eksterijeru, a više u karakteru i temperamentu ..... Odgoj ipodizanje jednog lhase zahtjevniji je od podizanja i odgajanja shi-tzua ..... lhasi se moraš znati nametnuti da te on poštuje da bi ti se u potpunosti podredio .... |
| Citiraj: |
| kako je genetski sa bojama kod shitzua? |
Umiljata je i velika maza, ali je bolesno tvrdoglava. Kad nešto umisli ne popušta ni za dlaku. Inače ne piški po stanu, osim ako je u blizini neki tepih, e to stvarno ne kužim. Zašto piša samo na tepihe? Evo, baš nam je veselo!!
| TAKILI piše: |
Ja sam iz N.S,pa me bas interesuje koja je to odgajivacnica i koliko si je platila.Ovde u gradu imas odlicnu odgajivacnicu shi tzua,ali sada je kasno za preporuku,zar ne ![]() |
| pantera piše: |
| Sada imam kavalirskog španijela kralja Charlesa. |
| mirela5 piše: | ||
Joj i oni su mi prekrasni, imam jednog baš u kvartu, onak crni je sa smeđim i bijelim. Stavi koju sliku da ga vidim. |
| cavalier piše: |
|
u vrlo intentenzivnim pregovorima sam o nabavi jednog,možeš dati jedan savjet?Kako naći dobrog a nešto jeftinijeg jer mi ga se nudi po 1200EU što je prilično ![]() |
| Je li ovo Shih tzu?? |
| mirela5 piše: |
| 3. za sušenje imam četku koja nema zupce, nego je kao sa umjetnim plastičnim gustim iglicama, nešto slično našim ljudskim četkama za radit frizuru, pa s tim samo razvučem joj kosu, jer ne čupai ne zapinje, da bude ravna a ne valovita. |
) tak da sam s hranom zadovoljna.
| sunsea piše: |
| Pa Mini je postao pravi komad i baš mi liči na Minnie, stvarno pravi braco i seka |
| mayamaya piše: |
| Ja vec neko vrijeme pokusavam odgonetnuti o kojoj poddlaci vas dvije pricate.... kod Minija nisam nasla nista sto bi moglo liciti na poddlaku.... |
(Čak je neki dan bila kod nas ta žena iz uzgajivačnice)
| Čak je neki dan bila kod nas ta žena iz uzgajivačnice) |
| Svi su preslatki!!!
Maja, jel mu stavljaš antistatic sprej i ulje na dlaku? |
| Koga pitas za regenerator u spreju?
Ima allsystem u svojoj ponudi i antistatik sprej sa nekim uljima. Moram naci njihov prospekt pa cu ti napisati sto sve tocno sadrzi. Steta sto im stranica ne radi, tako su bili svi proizvodi s cijenom. |
, možda ga je tvoja mama vidjela da se češe, ali ne znači da to nije bilo normalno pasje čohanje.
)
| Hvala na čestitkama.
Pa baš neke zabave i nije bilo, meni je bilo sve u svemu veliko iskustvo i mislim da ja nisam osoba koja bi mogla vodite pse po izložbi, treba tu puno živaca. Ići ćemo samo još na uzgojnu 10.06. i to je to, samo neznam što se točno tamo radi, morat ću se malo raspitati. |
| Bika šta imaš sad još jednog malog maltezerića, vidjela sam slikice?
I tvoji su mi prekrasni |
| Ma ja ti nemam pojma o tom hodanju po ringu, a nije mi nitko ništa ni rekao.
Frizura joj je inače bila super, ali kako ona nema bujnu tešku dlaku, a vjetar je puhao kao lud, pa zato zgleda ko mala vještica. Joj mislila sam da nebum ponovo trebala hodat po ringu za uzgojnu, morat ću dati nekome sa više iskustva da ju provede, jer kad sam ja pored nje, neda se pogledat, nego se glupira. |
| bika piše: |
| ali treba ti imat najmanje 15 mjeseci |
| mayamaya piše: | ||
zar ne treba imati najmanje 10 mjeseci? |
| Mislila sam ja ici na izlozbe cim bude imao 9 mjeseci.
Za sad planiram ici 02.07. u Donji Miholjac, a nakon te cu videjti dal cemo ici na jos koju. Al sam planirala onda otici na uzgojnu kad bude u Zagrebu, al ce onda imati samo 14 mjeseci. Ima li sanse da mu progledaju kroz prste za taj jedan mjesec? |
|
Koliko sam ja shvatila, oni se sastaju svaki prvi utorak u mjesecu, onda se moze platiti clanarina za klub i HKS, za klub je 100 kuna, a za HKS 200 kuna. Onda iz kluba neko nosi lovu u HKS. |
i za rad ako netko misli polagat radni ispit sa shih-tzuom
, sva sreca sto je odmah nastavila i objasnila o cemu se radi....
...samo se nadam da neću i ovo...
| Dream piše: |
Ja bi shi tzua, sviđa mi se ovaj mirelin ovako bijeli. ![]() |
| Valentina piše: |
I
Mirela, zašto više nećeš izlagat? ide li tko iz Zagreba u Donji Miholjac? |
|
Ne vrijedi mi izlagat kad nemre dobiti nijednu titulu, budem opet izlagala kad uzmem štenca od izložbenihh roditelja. |
| Valentina piše: | ||
zbog zubića ili? |
| mirela5 piše: | ||
Ako imaš godina koliko ti piše u profilu, preporučila bi ti da pričekaš još par godina, jer ti je užasno puno posla oko njihove dlake, vjerujem da ćeš izgubiti brzo interes zbog vještine i onda ćeš prebaciti sve na starce. |
i da imam luce mi je mama pa bi pas bio u sigurnim rukama.
|
Pa sad mi nije nista jasno ,Mirela? Kako to pa i Vale se zbunila sad ,pa zar ju nebi diskvalificirali da zubici nisu ok? Ja mislim da joj je Lee dobra i da treba uvjezbat malo ring dresuru i da ce moci dalje ,zar ne Vale ,daj joj ti malo pojasni to. |
| Valentina piše: | ||
baš tako. da fali koji zubić bila bi diskvalificirana, koliko znam shih tzu nije pasmina kod koje se tolerira manja zubiju
jedino nisam skužila dali zbog zubića ili je nešto drugo u pitanju |
A ako nista drugo nadjite se pa pokazi Mireli kako da ju izvede i bit ce sve SUPER ja virujem u Mirelu i malu LEE!!!
|
Ma ja mislim Vale da bi ti trebala odhendlati Lee i da ce mala imat peticu sigurno! |
Raspitaj se kod Suzane Verstovšek, "MAMBO" (01/3775-438, bestcolour@hotmail.com).
| ... jer Minnie ne želi mirno stajati ni kad je ja držim a kad je pustim odmah sjedne.... |
Moja mala zivahna curica je iskopala svu zemlju iz tegli s cvijecem, rasula zemlju iz vrecice koja je stajala na rubu prozora, balkon (koji je zatvoren) i dnevni boravak su bili puni zemlje, pijeska i papira koji je navjerovatnije moj mali pas raznio po boravku kad su se nateravali. Jedino je mica maca sjedila na frizideru i plakala, sigurno je bila tuzna jer se nije mogla naganjati sa njima.
, a ja ju jos zovem da dolazim doma i da sam jako gladna....
| Maja i ja najvjerojatnije idemo skupa tak da nas je u auto troje (imamo vozača) + dva psa, ali vjerojatno bi se mogli malo stisnuti! |
|
Valentina, ako budem ja išla u Miholjac možeš samnom (ja bum išla sama bez lee, fotkat ću sve vas), ali me nemoj držati za riječ pa da na kraju zvisiš zbog mene (probaj još nekoga pitati) |
ja idem bez psa tak da ne trebam prijavljivati, pa nije hitno...
ajme užas..... drago mi je da je poslije sve bilo ok
sad čekamo bebeeeee
baš kao što kažeš, savršene njuškice
| Dak nisam obraćala pažnju baš na američke uzgajivačnice, ali dali je ona slika iz Drniša od gđe Danke iz Novog Sada možda?
Meni su osobno ti američki malo preveliki. Vidjela sam shih tzu iz jedne uzgajivačnice iz Zagreba (muški je) i kad god je bio je pobijedio. Jako je lijep, ima prekrasnu dlaku, stav, ma sve... ali jednostavno mi je previsok za moj ukus. Možda zato što je moja sva minjaturna, pa sam se tako navikla. |
, nismo se cesljali dva tri dana (gazdarica je malo u guzvi pa zabusava sa cesljanjem)
|
Kako brzo njima raste dlaka? Ako ih jednom osisas dal ima dlaka naraste poslije tako da opet bude duga kao za izlozbe? |
) da se dlaka obnovi i naravno poslije izraste nova i bolja
samo nemojte da ja budem kriva ako ostanu napola celave
) tak da mislim da će hodat za mnom.
i ocekujem puuno fotkica
Mi smo se malo zapustili jer sam ja bila u guzvi pa nisam stigla ga cesljati svaki dan...
, bez valovite dlake....
| ,Bjelovara-Djurdjevca-Virovitice- Donji Miholjac
Znate li nekog iz tih krajeva pa da nam preporuci put? Znam da je cesta Zagreb-Bjelovar dobra, vecim djelom je autoput ili poluautoput, al za ovu dalje ne znam.... |
sve čestitke!
bila sam vani do kasno, tao da nije bilo šanse da se dignem tako rano.
koliko je bilo shih tzu-a?
| Zasto ne stave uzgojne preglede uz neku izlozbu?
To bi bilo puno bolje, odes na izlozbu i usput obavis uzgojni pregled. |
, super su mi kad su mali, ko buhtlice su...
| DAK-maltese piše: |
Evo curke jedne sličice koju sam uslikala samo za vas u Drnišu.
![]() |
, baš bi mi "trebao" jedan mali Shih tzu.
...
, istiće se njegova mala njuškica i velike oke
| Joj, zaboravih čestitat Mini-ju! Bravo!!! ![]() |
Oprosti maya, naravno iskrene čestitke od mene i Lee, samo dalje tako, to će biti naš šampion na topicu.
|
Jesu počeli sastanci kluba, idete vi na to? |
Mini x 2 i braci i seki!!!!!!!!!
naravno nadamo se i slikicama ako si uspjela šta slikati
| zeza piše: |
| Ja sam čula da maltezerima dosta pada dlaka , no ne znam nikoga tko ga ima da mogu potvrdit. Shih tzu-ima ne pada jako. Uglavnom ono što ostane na četki i to je to. |
Svi partneri za igru su bar tri puta veći od nje.
. Uzivajte i nemoj zezati
, ispunjavaj joj svaku zelju. Znas za ono da se trudnicama nista ne odbija.
![]() |
a sad je još slađi i pretvorio se u ljepotana!
Prekrasan je i on i ostatak ekipe iz Pia Bardo uzgajivacnice!
)
| Mirela, kak to da si sigurna da nije uspjelo?
|
bebicama
....i naravno ona je odusevljena sa Savom....
, nemam rjeci kak su medeni
| Buhtlice male, preslatki su....
Mini sad sluzbeno dozvolu za druzenjem, sad treba samo naci curu.... |
prekrasnim psicima....
| I nabavila sam je u Zagrebu,došla je busom! |
| I nabavila sam je u Zagrebu,došla je busom! |
I ti kao (onda) buduca odgovorna vlasnica si se slozila sa tom opcijom dostave????
Mirela5
Dvije iste za redom!
Tnx
Pozz
Jel on to pjeva ili gleda u nesto???
(uzimali smo stare parkete koje smo 7 dana od jutra do mraka brusili i sredivali
)
) zlatnog retrievera koji takoder zahtjeva puno setnje i brige...
kad sam dosla prvi put uvalio mi se u krilo i to je bila ljubav na prvi pogled.
nakon toga se setao iskljucivo na lajni do nekih 15 mjeseci kad se malo skulirao i poceo slusati. Slaba tocka su mu jedino maltezeri i westiji (pada na bijele pse) i tada ne slusa nista. Sto se poslastica tice oni su ko i djeca, cokolada je bolja nego cuspajz, samo nemoj pretjerivati sa polijem i ostalom ljudskom hranom, koristi je iskljucivo za treniranje, a za ostalo kupi mu neke poslastice za pse.
|
Chen Slaba tocka su mu jedino maltezeri i westiji (pada na bijele pse) i tada ne slusa nista. |
| To ti je uobičajeno za shih tzu, najzapetljanija je dlaka do prve godine, a pogotovo u zimi jer onda raste dodatna poddlaka, moraš jako paziti i puno ga češljati (jednom dnevno) inače ćeš na proljeće morati imati kineskog golokožog psa - jer će ga tek onda biti nemoguće raspetljati.
Što se tiče čohanja, čim više ga upozoravaj da prestane, možda mu je i malo dosadno pa to rade iz čiste nervoze... Inače chen mi je preslatki bebač |
i ja pitam ženu, misliš li ti jeli normalno da on pušta ovoliko dlaka, kaže ona pa biće je...češalj imam, i to sličan tome, do pola češlja ima široke zupce, od pola uže...o jadno blago...recite mi, nakon kupanja, da li ih sušite fenom ili?
...Pozdrav svima...
refa se od svega, prerazigran je, obožava ljude i jaaako, ali jako je tvrdoglav...ko ovaj magarac na slici...
| dobro je, oko je sredjeno, trebala je samo mala operacija |
| schlaf piše: | ||
Da nije bio famozni treci kapak? Crna cura je prekrasna! |
| -laki- piše: |
| pohvale postu!
cula sam za ovu stranicu od frendice i registrirala se u nadi da cu saznati uvijek nesto novo o tim malim slatkim stvorenjima
evo imam i ja jednoga maloga šicu-a, starog godinu i 3 mjeseca po imenu Laki. presladak je, pravi čuvar, mazunac, odmor za dušu... nadam se da ću mu ovdje naći curu
poZz svima! |
| Chen piše: | ||
hahah, svi traže cure za svoje čupavce...
doduše ja još ne jer je mlad, ali doći će i to vrime...u Zadru su manje više sve muški, a dvi kujice što sam srija u gradu su mu vjerojatno rod...svaki put kad idem u zoo shop onda gledam onu tabelu ka usamljenih srca u nadi da će koja shitzuica tražiti boyfrienda ![]() |
čak i jutarnje horny stanje... mali je strašan!
| Moji Maxy i Lucy imaju kćer u Zadru. Pitat ću vlasnicu jel planira pariti pa javim...naravno ako nisu u rodu... |
tnx...
| Ok leptirica i friend of animal, ajd nemojte davati savjete i nemojte upisivati već upisane standarde shih tzua.
Chen, kako bi zadržao dugu dlaku na shih tzu-u potrebno je al doslovno svakodnevno češljat dlaku i ne oblačit ga u odijela, jer to još više petlja dlaku, a da ne pričamo koliko je to nepotrebno.... osim ako je to obučeno tako iz fore jedan put. Drugo su kabanice za pse ukoliko je vani jako kiša ili bljuzga a pas voli biti dugo vani. Pročešljaj malo ovaj topic - ima sve o njezi, češljanju i raspetljavanju dlake shih tzu-a. Pozdrav |
Sad je to to, lijepo ste ga uredili, sad je pravi andeo.
| 03. i 04.05. 2008. ti je CACIB u Zadru, pa možeš na nju otići, to ti je sad začas, nažlost nema na prijavnici adrese, ali ima kontakt za smještaj ovaj:
AGROS TRAVEL AGENCY, Put Murvice 17, Zadar tel: 312 111, pa probaj kod njih provjeriti. Inače što se tiče vezanja kose u top, to i je pravilno vezanje i inače, jer ne ide ukupna težina kose u jedan rep nego je raspodijeljena na dva repića koji se vežu u jedan. I onda i duže traje frizura i manje se lomi kosa od težine. |
| bravo za ženicu....Dobro došli...Svakako želimo sve detalje o maloj bebi koja će doći u Vaš dom....Mi trenutno čekamo leglo shih tzu-a za cca mjesec dana i nestrpljivi smo...tj moj Maxy koji je tata a ponajviše ja.... |
, moj ipak ima trenutno malo manje dlake na glavi...izgleda da smo mu našli potencijalnu curu, sad triba pričekati tjeranje...potencijalnu zato što se gazdarica još dvoumi, vidila je Chena samo na slikama, a kad ga vidi uživo, osvojit će i njenu kujicu i nju, hahahah...a lipa je, crno bila...
a i ova igracka The dog iza njega je krasna....
,ako mogu vas malo udaviti ,valjda se nećete ljuti.Nije mi baš jasno njegove piškinje,piški svakih u prosjeku 20 min,i to samo male lokvice,kaka vani i to čim ga spustiš na travu napravi nuždu ,što je super.On je stvrano jako jako mali ima 2 mjeseca,tako da baš neku poslušnost ne mogu očekivati od njega.Mene interesira nešto to oko mokrenja,stavili smo novine u hodniku 50% mokri na njega a ostalo po tepihu,tako da moramo non stop hodati za njim ako sjedne da se ne bi popiškio.Netko je dao savjet ako ga se hoće naučiti piškiti vani da ga se mora nositi svaka 2 sata što je meni dosta ne logično jer bi cijeli dan bio morao bit s njim vani,što meni baš i nije neka logika za to malog psa.U knjižici piše da se mora cijepiti 7.05.2008, to mu je drugo cijepnjenje i da se mora čistiti od parazita svakih 14 dana,zadnji put je cijepnjen 28.04.2008,da li bih ga sad opet trebao čistiti,ili baš stiktno svakih 14 dana.
|
Chen: Ne moraš stavljati i Frontline combo i ogrlicu, nema dokaza da se može pas predoziriti sa tim zaštitama, ali smatram da je nepotrebno. Ono što je potrebno je ukoliko nema ogrlicu, redovito jednom mjesečno stavljaš jednu od zaštita Advantix, frontline ili frontline combo. To što se tvojoj supruzi krpelj zalijepio na lice najvjerovatnije ga je chen donio na dlaci pa se popeo na krevet, pa ga tako i ostavio. Sa tim zaštitama krpelj se zalijepi na psa, ali se tako i otruje od krvi zaštićenog psa npr. advantixom i otpadne. Što se tiče izlagača shih tzua, možda si baš naletio na nekog tko je jtrebao taman ući u ring (tada nitko ne smije dirati psa, jer ta frizura jednostavno treba fantastična ), inače da si ih pitao nešto nakon izlaganja vjerujem da bi ti s oduševljenjem pomogli. |
| Kod: |
| [img][/img] |
| rjadranka piše: |
| Pozdrav Chenu, Leni i ostalima od Leni iz Pule. Vlasnica Leni zvane Lenči je totalni amater na forumu, pa ni ne zna gdje će ova poruka završiti, no netko će je valjda ipak pročitati. Pratim forum već cijelu godinu i jako puno smo naučili o našoj ljubimici i njenoj "rodbini". Leni je stigla iz Virovitice i ima 15 mjeseci. Za sada toliko, pozdrav svim ši-culjubcima !!! |
[/URL]
[/URL]
| Chen piše: |
| evo mi smo jučer imali problem, pa bi bilo dobro da vas obavijestim i upozorim na nešto što prije nisam zna...naime, prije dva dana je chen njuška po asfaltu i počea je kihati...prvo intenzivno, pa u napadajima...otišli kod veterinara, koji je odma procijenija da mu je nešto ušlo u nos...da, bija je to divlji klas, koji je ful opasan ako se ne izvadi, a teško ga je izvaditi, pogotovo kod malih pasa...morali smo ga uspavati, i onda mu nakon uru vrimena kopanja po nosu, veterinar ipak uspije izvući ne tako malu travku...tokom vađenja je došlo do krvarenja, krvarija je skoro cilu noć iz njuškice, al sad je dobro...tako da, pripazite kuda šetate pase...a kako mi ga je bilo milo kad se budija iz narkoze... |
| Čestitka Chenu na skoku!!! |
| Chen piše: |
| hm, ima i nema...moraš pojasniti što bi tila...sa papirima ili bez itd...javi se na pm |
| shihtzu piše: |
| Ako može jedno (vjerojatno glupo) pitanje.
Odlučiti se za dečka ili curicu? Hvala svejedno |
[/img]
...za spavanje stvarno ne brinite...zimi ce mozda spavat s vama ako mu ne bude vruce ....ako vas jos nesto zanima slobodno pitajte
a maza je samo takva. Vrlo je pristojnog i dostojanstvenog držanja i pravi čuvar. Nema šanse da netko zagazi na stepenice za u stan a da to ona neće svima obznaniti! Eto sad za koji dan ima 5 mjeseci, prethodne slike koje sam stavila je bila beba, pogledajte kako sad dama izgleda sa 5 mjeseci