Ja inaće imam kokinkine, koje su po tom pitanju strašno zahtjevne. Imam i svilene, ali njih puštam i po kiši, a to zbog strukture perja koje se može lakše oprat nego kod kokinkina. Inaće obavezno prije svake iložbe imam kupanje kokoši. Prvo u sapunici, onda ako su bijele stavi se limuna u vodu (navodno izbjeljuje sad koliko...) i na kraju lijepo isfeniram i dobijem kod svilenih prave bijele pahuljice
, ja im ostavljam jaja i same sjede, jedna sad ima 2. put piliće, druge sjede, tak da sam s njima stvarno zadovoljan
| gpolja11@htnet-dsl piše: |
|
PS: JESI TI BIO SA FENIKSIMA NA KOJOJ IZLOŽBI, AK JESI KAK SU OCIJENJENI? I JEL IH IMAS ZA PRODAT? |
| Da imat cu za prodat al ne jos zasada. mislim da će cijena biti oko 120 kn par. Ako hoćeš mogli bi zamijeniti par gaćastih za dvije zenke feniksa ako budu dobro ocijenjeni, mužjaka bih nabavio iz Danske jar tamo imam neke veze. Mislim ako se ti slažeš? |
| Citiraj: |
|
Danas sam nabavio onu vrstu seoska cvergla o kojoj je bilo riječ u jednom od biltena. Nabavio sam jedan par i od toga para 7 pilića. pa me zanima jel se ta vrsta može izlagat i koja je veličina prstena 9 i 11 ili? |
|
Cuj ja za svoje kokice imam volijere široke 106cm dugačke 200cm i visoke 200cm. dali je to dosta prostora za fenikse zbog repa s time da ih puštam van na vrt svaki dan nekih sat vremena??? |
| ako tko bilo tko ima sliku od nizozemske patuljaste kokoši molim ga neka je objavi. Zanima me kako izgleda jer nikad prije nisam čuo za nju niti je vidjeo. |
| Ne citao sam da je cisto crna... al dobro nema veze. vec su se nekako snaci. jel ti odvajas kokote od kokica? ja sam ih odvojio jucer. |
| Ne idem samo po fenikse kod tebe. Uzeti cu fotic pa cu malo slikati . ok? ona kokica koju cu ti dati se pocela mitariti pa je sva raščupana, ali dobiti ce perije nista se ne brini. |
prvi puta cujem za to
kako pijetlovi mogu imati previše zubace u krijesti. svi moji imaju 6 ili 7. prvi puta cujem za to ![]() |
| daj stavi slika od mladih feniksa. sto vise mozes |
| Cujem da si koristio NEGUVON, dali to zaista pomaže protiv tekuta ili ne? Oces staviti slike?? |
Uostalom vidjet ćeš. Kada planiraš doći?
| Ako ih gdje nadješ , javi mi jer mi treba nove krvi.
pozdrav |
| jesi ti nešto možda pogriješio u vezi s onim brojevima?? Daj ih molim te provjeri i navedi od kuda su. hvala |
| Cuj kada je kod vas onaj sajam, ako meni ostane nešto za prodati mogu ja doći pa da probam nešto prodati? |
| A kokicu?
ako koga zanima ja imam još jednog gaćastog kokota za prodaju. nije baš u standardu jer mu sa krijesta malo previla preko glave. jučer sam napravio nove volijere pa ću danas staviti slike da vidiš. |
| Na 4. slici se vidi mala gaćasta ( porculanasta) ženka. mogu dobiti nju ili je ostavljaš sebi? daj stavi pokoju sliku ovih mladih feniksa. |
| A imaš još koju takvu, mislim te boje?
I još nešto kupio bih od tebe 50 kg pšenice. Dali je imaš , ak je nemaš jel se možeš raspitati tko je ima? |
| Ne nije rep je jednostavno pao doslovno cijeli ali vidim da sada niče novi, fakat ne kužim. niš ga nije moglo počupat jer ga držim samog jer je divlji i kada me ugleda počne kreštit kao da ga živog čupam. i još ima noge u x . kokot kakvog nema. pozdrav |
| OK ali ja sam mislio da ti ga trebam vratiti. Bilo bi uredu kaj ne? |
starom pjetlu je ovaj tjedan ispao, a kokama čak i prije i sada im je već skoro narastao novi.
[/img]
| rade21 piše: |
| Može li mi netko reći kako se stave slike,imam ljerih kokica šteta da ih se ne vidi |
evo i moje holandske čubasta cvergla.
![]() |
| IMAM OPET PEOBLEM. NE ZNAM KAKO STAVITI NOVW SLIKE U ALBUM,TO JEST NE ZNAM DOĆI DO ALBIMA!? |
![]() |
evo to je ta kokinkina od150kn,a sada ću poslati još križanaca
evo malo mojih domaćih kokica koje prodajem pa mi molim te reci kolike bi cjene stavio?
![]() |
| i da reci mi koliko bi naplatio one patuljaste križance jer i njih pokušavam prodati, |
| a nisi mi rekao ništa o mojim velikim kokošima i po kojoj cijeni da ih prodam? |
| sigurno kokimkine male,možda i velike, |
ovo su moji patuljasti wiandoti,meni su prekrasni,a kada ćeš mi poslati slike ostalih kokica?
| nabavio sam ih u zagrebu, a cjena naravno nije tajna150kn.par
mislim da to stvarno nije puno, mladi su, prstenovani i stvarno prekrasni,daj mi pošalji još pokoju sliku velikih pa da vidim šta bi kupio!? : |
| reci mi molim te o onim kokicama padovaner da li su male ili velike i da li znaš tko ih ima za prodat |
ako netko zna gdje se mogu nabavit ovakvi pduaneri nek mi javi
ako netko zna gdje se mogu nabavit ovakvi pduaneri nek mi javi |
| pa ne znam zašto sam ih ja onda na onoj stranici našao međo paduanerima? |
| kako se promjene podatci u mom profilu,ne znam zašto,ali sve mi krivo piše,i datum i godina rodjenja... |
| evo i wiandota koje sam slikao kod onog čovjeka gdje sam ja kupio svoje |
| tko kaže da fale? |
| stvarno su lijepe. jel planiraš još koju kupiti ili ćeš ostati na jedno |
| rade21 piše: | ||
ma kupio bi još koju kokicu ako nađem,ma da ljepe su i one zlatne,ali naj ljepše su mi srebrne,naravno zato sam ih i kupio!!! |
| ma planiram drugdje kupit još koju koku pa njihova jaja leći a onda za sve njih novog pjetla?? |
lijepi su ti feniksi,pogotovo ovi srebrni,ja sam imao zlatnu koku,a da nisam ni znao da se zove feniks,pa sam je dao susjedi ![]() |
| BrankoG piše: |
| ja imam zlatne i jarebićaste fenikse antverpene vijandote srebrene izlatne svilene bijele htijeo bih nabavit u boji imam za razmjenu par bijelih antverpena ipar zlatnih feniksa |
| fenikse antverpene vijandote srebrene |
| ja imam zlatne i jarebićaste fenikse antverpene vijandote srebrene izlatne svilene bijele htijeo bih nabavit u boji imam za razmjenu par bijelih antverpena ipar zlatnih feniksa |
| Evo da se pohvalim,učlanio sam se u udrugu ljubitelja malih životinja Pajdaš u Delnicama i dobio od jednog člana dvije koke i pjetla patuljastih kokinkina crne boje stvarno su prekrasni sutra stižu slike!!!! |
Jer ove koke jesu pernate, ali ne dovoljno, dok je pjevac dosta bolji
nadam se da ćeš na ovo gledati kao na savijet, sve najbolje u uzgoju ti želim!
| da da hvala na savjetima,a koke su slabo pernate zato što još nemaju ni četiri mjeseca,a pjetao je par mjeseci stariji, mislim da im perje izbija sa svih strana i da će kroz nekih mjesec dana možda i malo više dobiti pravi oblik,nadam se da nisam u zabludi,a njihovi roditelji su stvarno jako pernati i okrugli pa bi nadam se i one trebale biti!? |
| da i imam svojo bijelo koku koju sam već sleo ovdje,sada se mitari i neću je više puštati na kišu,a ona je inače jako pernata,jedina je mana šta sam je stalno držao vani,čak je i spavala na stablu jabuke pa je bila žuta,kakvu bi boju dobio od bijele koke i crnog pjetla,i da naravno planiram kupiti još koju koku,i nisam nabavio pjevca austrolopa. |
| eto nisam znao da i prehrana ovisi o bijeloj boji,ali nema veze jer ja uvijek mješam ječem,zob,pšenicu i kukuruz!ponekad jedu i kuhani krumpir i suhi kruh .što se tiče boje,znači može se držat višebojno jato!? |
a kada ćemo vidjeti tvoje federfusige,već si ih odavno obećao,? ![]() |
ma da planirao sam te tri boje,jer su meni naj ljepše plave i crne,a mojoj sestri i ženi bijele,a i bijela mi je prva došla u kokošinjac pa je ne bi htio dat dalje,a i nema veze ako bude kombinacija,pa ne moraju sve biti za izložbu,nešto može biti i samo za vlastiti gušt!! ![]() |
| pa ne znam,bio si se hvalio,a tih običnih đureka ja imam 10komada i ne mogu ih podjeliti ni za badava!!! |
| ej dado kada ćeš poslati slike svojih kokinkina,baš me zanima kakve su!!!??? |
| Dado piše: |
Stavit ću slike plavih prvom prilikom, nešto razmišljam da bi jedno od te dvije plave koke prodao ![]() |
| rade21 piše: | ||
da?a po kojoj cijeni bi ju prodao? |
| ma ja sam mislio da ju kupim kada bude izložba u bjelovaru,ali to ti je rano,? |
| Pa za ovu godinu nisam ništa planirao,a i wiandoti,kokinkine i austrolopi su mi mladi,a i kokinkine i austrolopi mi nisu prstenovane,možeš li mi reći koji je broj prstena za kokinkine,kada se prstenuju i da li se mogu kupiti prstenovi nekeko osim preko udruge??? |
| bok dado!švrljao sam malo po foromu i naišao na lampiranje jaja pa ako ti nije teško možeš li mi ukratko reći nešto o tome??? |
| bok dado!švrljao sam malo po foromu i naišao na lampiranje jaja pa ako ti nije teško možeš li mi ukratko reći nešto o tome??? |
| Dado baš ti hvala za onu stranicu,pa sam usput vidio hrpu kokinkina!!!! |
naj ljepše su mi plave,prljavo bijele i kombinacjja te dvije.
| Ovaj vikend je izložba u rijeci pa ako budem mogao ići ću,možda bi nabavio pjevca austrolopa!!! |
ionako mi je malo predaleko da idem, a i nemam vremena. Nadam se da ćeš nas izvjestiti šta je bilo.
| Dino piše: |
| Dfijacko 4:promjenio sam nick u Dino
Ej daj mi reci koja je pasmina ova koka crna s kapom na glavi, ja sam imao takvog pijevca križanca i nešt mi ga odnijelo |
evo i jedna slika sa spavanja!od prošle godine!
imam i ove što seu čistokrvni, ali oet ne želim se zatgnuti pravih domaćih koka. Moji su nekada imali one starinske prave malu ukrasne kokice, koje su bile specifične za naš kraj đureka i Katicu, ali naravno kao i sve njih su se zatrgli, i sada više nitko nema takve male šarene kokice. Kažu da su bile izuzetno živahne, jako šarenih boja. spavale bi po drvećima, a pjetao udio selo u cik zore.
imam i fotke pa ak vas zanima bum postala | lu_gi_ka piše: |
ima ih moj deda imam i fotke pa ak vas zanima bum postala moj ih deda ima puno sigurno negdje 20(ako je to puno) posto jako vole lunjati onda imaju svoju veliku volijeru pa su unutra |
| da i mene zanima kakve te kokice jesu???sigurno su ljepe! |
| lu_gi_ka piše: |
| sorite kaj kasni danas cu postat slike moram ih prebaciti na komp da ima ih u puno boja ali ja sam slikala uglavnom mlade kokice i pjevca pa budete vidli ![]() |
Beš me interesira tip te kokoši. Jel imaju cape, kukme...itd.
[/img][/url]
[/img]
| dado da li mi mozes poslat slike kokicu i pijetla kokinkine boje breze, ili dat informaciju o nekom sajtu, jer me onatvoja kokica opčinila. |
| dado poslao sam ti jednu privatnu poruku,ali mislim da ju nisi dobio!!!
javi ako slučajno jesi!!! |
.
| dado mogu rezervirati jednu curu ili mlade nagodinu? ali samo boje breze |
[/url]
| Orthodox piše: |
| Verujem da vecina zna za ovaj sajt od Federfusiga http://www.federfuss.de/
Moja najomiljenija boja je isabell-porzellanfarbig da li ima takvih u Hrvatskoj? Molim za pomoc hteo sam da stavim u tekst foto ali ne znam kako, hvala. [/url] |
| Dado kada budeš išao na onu izložbu tj. sajam daj mi kupi federfusige porculanastu ženku i brezastu kokinkinu kokota. Ali samo ako ih bude bilo kvalitetnih. Jel može? |
| čekaj sad mi se nešto vrti po glavi. rekao si da ćeš uzgajati kokinkine boje kolumbija. a šta će ti onda boje breze? |
| aha, znači dobiješ jedne i druge. onda mi čuvaj 2 koke dogodine ili jednu ako kupiš par u njemačkoj. vrijedi???????
hoćeš izlagat u virovitici i kaj? |
| a ovo prvo pitanje? |
| Milan zr piše: |
| Odavno me nije bilo.Ima li neko pat.njuhempsira,srebrnu vijandotu i pat. faverola.Ako ima interesuju me pevci ako neko dolazi u Sombor imam i viskova! |
da vidjeo sam ih. izgledaju sasvim ok ali su mali sitne trebaju biti zbijenije onak sličiti na loptu. oces ih izlagat???? ![]() |
| Ovako DADO, lijepo si ti to napisao ALI moja iskustva sa leženjam gaćastih ti nisu baš dobra. Kod mene se pola pilića uopće ne izvali. od nekih 30 jaja možda 10. To ti je pasmina koja je zafrknuta jer su kao pilići jako, jako osjetljivi zato ih ja ostavljam u inkubatoru dok ne navrše tjedan dana. Na onu žicu staviš novine hranu i vodu. Temperaturu odrediš sam , ja se osobno ravnam prema pilićima ako su na kupu onda povisim ,a ako su raštrkani onda snizim. A ima ti tu još nekih caka, bez brige skužiti ćeš. |
| Ne nisam ih pario u srodstvu tako jakom koje bi moglo utjecati na valjenje pilića. probao sam pod kvočkom ali više nikada zato jer su jako nespretne sa velikim gaćama, doslovno unište piliće. Akoćeš ti probati pod kvočkom ili jojo poreži gaće ili joj makni piliće kada se izvale. Neznam koje bi moglo biti drugo riješenje.
Nisam te ni pitao kako ti se čine moji feniksi? |
| Ona koka je ok. Doduše manja je od ove koja je bila u bjelovaru, ali ne zaostaje puno. Sada se dvoumim koju ću nositi u Veliku Goricu. ali mislim da ću je nositi na izložbu tek sljefeću godinu kada stasa. Mislim da bi sada bila ocijenjena sa 93 ili 94.
btw: čuo sam da su ili da će biti uvedene promijene u svezi ocijenjivanja. da će do 94 biti vrlo dobar, da će 95 biti odličan i 96 izvanredan. Da li možda znaš nešto o tome? |
| ok.
kaj ćeš sve nositi u Viroviticu? i jesi što doznao oćeš ići u Njemačku ili ne? |
A šta tija nisam konkurencija?
šala. Ako bude specijalka ja dolazim sigurno, to je dobra ideja dobro si se sjetio. svaka čast.. |
A i sad na Državnoj treba bit najmanje 8 životinja od 2 uzgajivaća. I sad ti doneseš dvije, ja moram 6, ali nisu sve za državnu izložbu tek negdje 4 koke, tak da neću ove godine ništa od patuljaste nosit.
| ok kako hoćeš.
Nego pročitao ja da nabavljaš onaga- dori. Pa čovječe kuda ćeš sa njim? kaj čaš ga držati u gajbi na stupu? ![]() |
. a ono što se hoće nije teško. Zamisli, svake godine dobije novih 90 cm repa
Samo što to ne spada pod patuljastu perad, pa smo otišli malo off topic
| A njemačka???
btw: koliki rep naraste feniksu? |
| imaš možda sliku da ih vidim?
a feniksu rep onda ponovo naraste još veći i ljepši jel da? i još neka da li njemu rep stigne narasti do izložaba ako padne tam u 7 ili 8 mjesecu? |
| ma jel stigao izrast za izložbu ili bi ga trebalo ranije počupati? |
| Zgodno. kako to da si nabavio žutu porculanastu boju, a ne smedju? koliko si ih platio?
btw: zgodni su ti i favaroli. ak se smije znat kolika je cijena? |
kod nas se prodaju za 200 kn kom. Ove što sam ja kupio donio je čojek iz Slovenije i sve 3 sam kupio za 350 kn
| A to su patuljasti ili ?
jel imaš još onu ženku porculanastu koju sam ti dao? |
A predobre su i jako mirne kokoši.
Kada promijesata nemoj mene zaboraviti ![]() |
samo da se dobro polegu. A ti porculanasti koje sad imamo nisu u nikakom srodstvu, tako da ne očekujemo neke probleme. Dok su mi ovi žuti brat i sestra i jesu u srodstvu, pa ću kupit još nekoliko žutih i porculanastih za svaki slučaj, ako bude u Virovitici. a izgleda da Njemačka otpada
| NEMA VEZE, Ja ti idem na tu izložbu u Veliku Goricu i ako bude bilo porculanastih kupujem si barem 2 ženke, a ako nema onda u Virovitici. |
| da ovaj vikend je |
| e da dali tko zna koju stranicu namijenjenu wiandotama ili feniksima? |
| Neznam ja sam donesao prvi, onaj tip koji preuzima ja opsjednut njima. buljio je u njih bar 10 minuta. On kaže da kod kuće ima ima njih ali u 4 ili 5 boja. Mislim da bi još trebalo biti feniksa ali nisam siguran. Gaćastih ima gotovo cijeli red , koliko sam vidjeo na listićima biti će puno boja.
Oćeš navratiti? |
A morao bi se nešto prikupit.
| Evo javljam se sa lijepim vijestima. Imam 2 ŠAMPIONA i to u wiandotama i holandskima patuljastima. Točnije rečeno imam 2 šampionke. Po informacijama koje sam dobio preko telefona od 14 kokica koje sam nosio nejniža ocijena je 93. pa sad komentirajte... |
| Tragopan piše: |
| Danas mi je kolega uzgajivač peradi došao pogledati koke - nevaljaju, kaže premala brada, preuzani podbradnjaci jedino dobra boja ali nisu izložbene kvalitete. Svilenke su ti krasne one bijele. Dali češ iči sa njima na državnu u V.T.C. Ako hočeš i sa njima dobiješ bolju ocijenu molio bi te ako može da mi rezerviraš jednog mladog mužjaka i dve ženke volijo bi ih ponovno držat. A i svilenke jako dobro legu fazane. Inače iz iskustva znam da je ocijenjivanje na državnim izložbama uvijek bolje i rigoroznije kao i specijalke pa sam se stotine puta uvjerio da recimo grlice ili fazani isl... na običnim izložbama često dobivaju ocijene odličan i šampion dok na jakim izložbama te iste dobivaju jedva dovoljan i vrlodobar. Stoga sa svojim pticama uglavnom i idem na takve izložbe da znam kakav kvalitet imam. Što ti Dado misliš o tome i kakvo iskustvo drugi uzgajivači peradi imaju o tome? |
| DADO KAŽE:
Jasno je da se na malijm izložbama i za grla manje kvalitete dobije šampion. Ali to je zbog n dostatka konkurencije. dakle metko donese 6 kokica u jednoj vrsti, i nitko drugi više ne donese, i sudac tada, ako ima jedno grlo za nešto bolje od ostalih 5 daje tome titulu šampiona. Dado jel se to odnosi na mene? i moje wiandote? |
I zato sam za to, a mislim da je to jedino ispravno, da se uzgajivaći malo bolje organiziraju i udruže
Jer zdrava konkurencija podiže kvalitetu. a ja sam tvoje wijandote dobro proučio i imaš se čime ponositi
ok, hvala.
![]() |
| SAŠA piše: |
Znate li možda gdje se održava izložba u Velikoj Gorici? ![]() |
| Imam jedan prijedlog. Zašto se jednostavno ne dogovorite i osnujete recimo klub uzgajivača patuljaste ukrasne peradi Hrvatske. Toga nema kod nas a to zaista hvali. Eto i ja ču nabavit svilenke pa vam mogu oko toga pomoči jer sam upoznat sa time, kako sa registriranjem udruge tako i sa važečim zakonima. Samo treba imati volje, puno vremena i onoga što mi svi imamo - ljubavi prema uzgoju pernatih ljubimaca!!! |
| Ne nisi premlad zakaj? |
| Pa kaj nebi, nisi jedini tu sam i ja i tragopan, ima ih još budi siguran |
| ok, kad se hoće nije teško. Sad sam čitao da šalju golubove organizirano na europsku izložbu, pa me zanima kako se ja mogu prijaviti za perad? |
| govorim za sljedeću godinu. Kako se to i gdje može prijaviti? |
Baš ću piatat, na Državnoj kad budem stažirao, pa ću ti javit. I ja planiram ić, ali samo gledat i kupovat.
| Dado piše: | ||
Pa šta ja znam , koće li me ljudi shvatit za ozbiljno ![]() |
| Dado ti si vidjeo moje wiandote. Kaj misliš jel bi one dobro prošle na jednoj ovako većoj izložbi? ( državna, europska) |
| Tragopan piše: | ||||
Sve ovisi o tome kako se postaviš. Prvo i osnovno sa bilo kojim prijedlogom ne izlazi prvo odmah na skupštini. Jer vijeruj mi u tom mnoštvu ljudi ima i onih koji su deset puta nezreliji od tebe što se tiče shvačanja vrednovanja uzgoja uopšte. Ako u budučnosti želiš dati prijedlog za takvu izložbu prvo se na vrijeme obrati samo vodečim ljudima i to privatno pojedinačno. Prije svega sve dobro isplaniraj, ne izokreči več pripremljen prijedlog. Prvo ih moraš samo zainteresirat, zatim objasnit da je to u interesu društva, veča izložba,bolje posiječivana itd.. Moraš unapred saznati okvirno koliko ljudi bi se odazvalo itd... tek kada dobiješ "zeleno svijetlo" i budeš siguran da si zainteresirao vodeče ljude i nekolicinu tebi dobrih uzgajivača iz društva idi sa tim javno na sastanku. Predvidi njihova odbijanja kao i pohvale i budi spreman na sve imati valjan argument. To ljudi vole i prepoznaju u tebi incijatora organiziranja. Sretno! Što se tiče osnivanja kluba to je daleko lakše jer mnogi uzgajivači su voljni pristupiti takvom klubu jer i njih same najviše zanimaju ukrasne kokoši. |
neke sam već zainteresirao, a moji u udruzi dobro prihvaćaju nove ideje, pa se nadam zelenom svjetlu. Vjerujem da će mi pomoći i to što sam u predsjedništvu. A i već sam pričao sa nekim uzgajateljima iz udruge, tako da ćemo malo pojačati uzgoj ove godine, jer najgorije je ako tvoji domaći podbace. A ja vjerujem da bi se dosta ljudi javilona takvu izložbu.
Državna DA, europsaka NEZNAM, zato ja prvo hoću vidjet na svoje oči, pa tek drugu godinu nešto prijaviti, jer šta znaš ![]() |
| Tragopan piše: | ||||
Dado sigurno znaš mog dobrog prijatelja Radovič Miroslava vrhunskog sudca i čovijeka sa Majstorskom titulom uzgoja velike brame. Bio je ove godine sa bramama (koje su za sada najbolje u Hrvatskoj ) na Europskoj izložbi i nemalo se iznenadio još večoj kvaliteti tamnošnjih brama pa kad ga sretneš pitaj ga koju su mu ocijenu dali. Tako je gotovo sa svom peradi za viadonte neznam pa morate probat izložit na Europskoj. |
| Onda ti je jasno koliko mi još zaostajemo u kvaliteti (govorim samo za ukrasne kokoši) naše peradi naspram Nizozemske, Francuske itd.. ja sam htjeo kupiti u Češkoj na europskoj izložbi kvalitetne kokoši svilenku i paduanke ali je takvim pojedinačnim primjerrcima cijena bila između 100 i 150 eura. |
| Jasam prije imao paduanere, ali sam ih morao prodati zbog nedostatka prostora. Sada si ih mislim ponovo nabaviti i ti zlatne, kakve sam imao i prije. |
| Jasam prije imao paduanere, ali sam ih morao prodati zbog nedostatka prostora. Sada si ih mislim ponovo nabaviti i ti zlatne, kakve sam imao i prije. |
A kad pogledam sa druge strane pilići koji se rano izlegu, uvijek su bolji od onih koji se kasnije legu.
| Tragopan piše: | ||
Ja sam 1998g. kupio suprugi paduance ali žute boje pa dali su to zlatni jer moji se nisu presijavali i bili su jako svijetli. Tada sam uočio da imaju jaču i zatvoreniju čubu od Holandskih dali je tako i sada sa tim vrstama? |
jućer mi senakvocala koka feniksica ( što je bila šampionka u Bjlovaru), sad nemam pojma da joj ostavim jaja ili bacim, ima ih 12. Sve si mislim da još bude zime i snijega A kad pogledam sa druge strane pilići koji se rano izlegu, uvijek su bolji od onih koji se kasnije legu. |
jućer mi senakvocala koka feniksica ( što je bila šampionka u Bjlovaru), sad nemam pojma da joj ostavim jaja ili bacim, ima ih 12. Sve si mislim da još bude zime i snijega A kad pogledam sa druge strane pilići koji se rano izlegu, uvijek su bolji od onih koji se kasnije legu. |
a i već će ove godine nesti jaja i leći se!!!
| feniks: 0-1 2006 - 94
1-0 2006 - 95 |
| sudio ti je Gordan Bajraktarević
nego me nekaj zanima, ova kokica sto sam je " kupio " ima drugačiju krestu nego ove ostale. Još je mlada ali mi se čini da će imati ružastu krestu. mislim da nije mješanka jer čovijek koji mi ju je prodao je sudac a i imala je visoku ocijenu? ps: slike stižu za koji dan |
| onaj prvi, crveni ti je od mog frenda iz slovenije, danas ću ga zvati pa ću ga pitati.
e da ja sam za državnu prijavio kolekciju 2:2 i to telefonom, a danas sam čuo da treba biti 1:3. ??????????????????????????????????????????? |
| ja sam prijavio 2: 2 kja ću sada, tip preko telefona mi nije ništa rekao.
da taj tip iz slovenije ih prodaje ali je užasno skup zbog kvalitete cijena para je pazi sad 120 eura ima ih u više boja pa sam ga nažicao da mi da par jaja od srebrnih. Molio sam ga sat vremena, jedva jedvice |
pa ne treba uzet par nego npr. pjetla i sve si riješio. samo kak da dođem do njega? a još prijevoz preko grane..
da se malo pohvalim | gpolja11@htnet-dsl piše: |
| Kada postavljam slike koju dimenziju moram odabrati?
I ona koka koju sam kupio nema ružastu krijestu, ima onako puno malih štrčaka i jedan malo veći? ja sam zvao tipa i rekao je da je čista, čak mi je i slovenac rekao da je mješanka imala bi slabije gaće, ali IH NEMA POTPUNO JE ISTA KAO I MOJE samo je razlika u kresti. kaj sad? da ju parim ili ne? ili pak da je vratim? |
Znači ako nema rožnatu krijestu ima normalnu sa puno zubaca? jel tako? Pa možeš ju pariti sa svojim pjetlom koji ima bolju krijestu, i dobit ćeš postotak dobrih pilića, a jedan dio, vjerovatno pjetli, će imati krijestu nalik na krijestu te koke, sa puno zubaca. A ja kada stavljam slike, najprije ih smanjim na kompjuteru u programu npr. paint i onda ih stavljam na net. Takva slika se kraće i lakše učitava. |
Znači ako nema rožnatu krijestu ima normalnu sa puno zubaca? jel tako? Pa možeš ju pariti sa svojim pjetlom koji ima bolju krijestu, i dobit ćeš postotak dobrih pilića, a jedan dio, vjerovatno pjetli, će imati krijestu nalik na krijestu te koke, sa puno zubaca. A ja kada stavljam slike, najprije ih smanjim na kompjuteru u programu npr. paint i onda ih stavljam na net. Takva slika se kraće i lakše učitava. |
| gpolja11@htnet-dsl piše: | ||||
da normalnu sa puno zubaca. Samo ne kužim kako je mogla biti ocijenjena sa 94 sa takvom krijestom, a da stvar bude bolja nezin bivši vlasnik je sudac btw, ja ću tebi poslati cd sa slikama pa ih postavi jer meni nekaj šteka. važi? |
adresu imaš?
| da adresu imam, ak hoćeš pošalji komentar pm-om
i da za koji mjesec mi dolaze wiandote i to u crnoj i žuta kolumbija i tak sam sretan zbog toga. |
!
| Dado jel se na Državnu nemože pisat 1+1 pa tak je uvijek bilo. I da pitanje za Groplja zašto ponovo nenazoveš "tipa" pa onda upišeš još koju koku, ja sam mislio da se više nemože upisivat jer je prošao rok upisnina! Ali možda sam krivo obaviješten? |
| Evo čitam pravilnik pored pojedinačnog ocijenjivanja dakle 1+1 ili2+2 itd.. mogu biti prijavljene i kolekcije -4 komada dakle mogu ali i nemoraju. Pojedinačni se takmiču za šampijonat a kolekcije za titulu majstora uzgajivača. |
Htio sa reći, da ako nije tako prijavljeno, neće se smatrati kao kolekcija, a unutar kolekvije isto može bit šampiona
| da adresu imam, ak hoćeš pošalji komentar pm-om
i da za koji mjesec mi dolaze wiandote i to u crnoj i žuta kolumbija i tak sam sretan zbog toga. |
| ma sve je to meni jasno,ali mi je veliki problem šta ne mogu uopće doći u viroviticu u nedjelju,jer nisam slobodan,tako da ću morati čekati neku drugu priliku da si kupim koke!!! |
| Kada si si baš zadao tešku boju za uzgoj.
Izložba je 28.01., šteta što ne možeš doći. ma nebi uopće bio problem,samo kada bi imao malo više vremene,nabavio bi ja njih bez problema,došao bi u Viroviticu ili bi ih našao bilo gdje drugdje,ali mi nije uopće žao šta ih imam jer mi je ta boja kokoši naj ljepša i da mogu sve bi imao u toj boji!!! |
| gpolja11@htnet-dsl piše: | ||
da ta boja je lijepa , ALI o ukusima se ne raspravlja |
| Pa ni tvoji nisu loši nego da te pitam nešto: Dali postoji mogućnost da ona feniksica koja je manja u sebi nosi gene feniksa u drugoj boji ( onih koje ti imaš) jer ima par pera u krilu koja su smeđa?? |
E da to mislim nego kaj se tebi ne čini da moj feniks ima premali rep? oće dobiti duži dogodine ili je to to? |
poslikat ću njegovog djeda, ako uspijem otić do frenda ovih dana, pa ćeš vidjet kak je lijepi
| ma gpolja imaš stvarno prekrasne kokoši!!!!
Fenixi i wiandote su mi naj ljepše,a kada ćeš staviti slike novih wiandota!!!? |
Evo još slika...
![]() |
| Je jako su slične, inače to ti je holandska patuljasta kokoš, njegova kokica je ona zadnja. |
To sam ti negdje i napisao, mislim dau temi Ukrasna perad, da bi bilo bolje onog pjetla bankive parit sa holandskom patuljastom, zbog jako sličnog stava i oblika ![]() |
Dali je to tvoja Holandska patuljasta? Da još bi dodao ako su tvoje ove bijele vijadonte u kavezu onda imaš dobre izložbene primjerke jer su vrhunskog eksterijera naročito repovi. |
, kaže da su vrhunske kvalitete, ali ništa ne vjerujem na neviđeno, sutra budu slike, ako ih kupim.
Sutra idem u Podravinu po kokice. Jedan kolega (tragopan, sigurno znaš Zlatka iz hampovice, ima fazane...) je donjeo kokinkine iz Njemačke jednom drugom kolegi, trebao je donjet žute, a donjeo je kolumbiju. I sad ovaj drugi ne želi te kolumbijske i hoće probat, sad ja idem tamo dok još nije izgubio volju da proda , kaže da su vrhunske kvalitete, ali ništa ne vjerujem na neviđeno, sutra budu slike, ako ih kupim. |
da to ti je to kada dado počne kupovati.
nego jesu te u istoj boji kao i sasex? |
| Dado znam Zdravka Kolareviča iz Hampovice čuo sam se sa njim bar deset puta telefonom a nikako da uhvatim vremena i odem do njega. Ako ideš kod njega ajde molim te uslikaj vatrenoleđe i perlat fazane jer on ih posjeduje a dosta su rijetki. |
Idem kod njegovog susjeda preko puta, ali uvijek navratim i vidjet njegove fazane. Naravno da ću slikat, samo da ne zaboravim fotić! Ima jako lijepo napravljene volijere, a dvije vrste (neznam sad koje) što ne podnose hladnoću drži u lijepo uređenoj prostoriji. |
| j rekao si jaja!!!a da li bi mogao nabavit od ovih srebrnih,ako nije problem!!!a što se tiče slika ljep je dan pa bi ih mogao poslikati!!! |
i rade oće slike? |
nisam ih još smješao sa svojima,najviše zato šta su one moje crne skroz lude i jedva so bijelu malo prihvatile,pa ćo ih vjerovatno do proljeća držati posebno,a i kada pronesu pjevac će se više zaštitnički ponašati!!a wiandota još nije pronjela,a i ima vremena,ali zato austrolopi nesu ko ludi!!!Tako da imam jaja od njih 6 i moje 4 domaće kolko treba!!! ![]() |
e pa inkubator nemem,ali će vjerovatno kokinkine iviandota ranije leći pa će bit pilića,do sada sam ih uvjek imao viška,a to s ranim pilićima kod mene je jedina prednost bila tza što su te koke prije pronjele!!!a sad nikamo mi se ne žuri!!! ![]() |
| evo da se pohvalim,zamjenio sam šabo koku za jednu bijelu wiandotu,pa kad već ne mogu naći srebrnu,bolje da je bijela wiandota nego šabo s wiandotama!!!
zar ne ![]() |
| Bravo Dado zahvaljujuci tebi ja sam video mnogo rasa zivine za koje ni ne bi pretpostavio da postoje. |
| U pravu si mnogo ucimo svi doveka.Znas kako meni malo njihova glava podseca na glavu Saboa a krila na Bantama to onako laicki gledano sa moje strane. |
Ovako, Serama je jednim dijelom i nastala od Šaboa
, te još mnogim križanjima, sa malezijskim kokicama, pa čak i Svilenom kokoši dobiven je ovaj oblik. Eh, da postoji još i u varijanti sa svilenim perjem.
ipak vesto oko kinoloskog sudije ajde nisam za zivinu ali zapazim nesto. Pazi kad mi je veoma cudno da ima i Svilene u sebi.Pretpostavljam da je veomaaaa skupa kad je tako retka?
Bravo JA ipak vesto oko kinoloskog sudije ajde nisam za zivinu ali zapazim nesto. Pazi kad mi je veoma cudno da ima i Svilene u sebi.Pretpostavljam da je veomaaaa skupa kad je tako retka? |
| i jel onda ko dolazi na izložbu u karlovac? izlagati možda? |
| došao bi ja vjerovatno,a kada je te izložba??? |
| SAŠA piše: |
| A gdje se održava izložba u Kutini? |
| Amani piše: |
| tragopan, jel mi možeš reći kakvo je brojčano stanje wiandota? |
| U ukrasnim kokama bilo je priče da se teško mogu nabavit srebrne wiandote a eto da znate kome budu trebale na prolječe ih imaju dva uzgajivača u Virovitici Farkaš i Vuk. |
| Evo samo da se javim i da kažem da ima 3 DRŽAVNA ŠAMPIONA. I to pijevac wiandota, pijevac holandske patuljaste kokoši i kokica njemačke gaćaste cvergle tj. federfusiga. |
| Evo samo da se javim i da kažem da ima 3 DRŽAVNA ŠAMPIONA. I to pijevac wiandota, pijevac holandske patuljaste kokoši i kokica njemačke gaćaste cvergle tj. federfusiga. |
Molim te kad u bufuće budeš prijavljivao federfisige, da ih i prijaviš kao federfusige, a ne njemačke cvergle
Jel su ti zbog toga završile u drugm redu, a ne skupa sa ostalim federima.
Eh, da, moram ti nabacit kritiku Molim te kad u bufuće budeš prijavljivao federfisige, da ih i prijaviš kao federfusige, a ne njemačke cvergle Jel su ti zbog toga završile u drugm redu, a ne skupa sa ostalim federima. |
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
ovaj mi se pjevac jako sviđa!!! ![]() |
ej Dado nisam te pitao za onu tvoju koku feniks,da li se je izlegla??? ![]() |
| Svilenke su prekrasne Koliko imaš bijelih i dali bijelih imaš samo jednu krvnu liniju ili više. Dali znaš još nekog uzgajivača u HR. da ima vrhunske primjerke svilenke? |
[/img]
U našem standrdu je nešto drugačije nacratn, sad aneznam , da li se od 74 njemački standard puno mjenjao u tom pogledu.
Evo Federa, jako mi se sviđa prva koka, što je repom okrenuta prema naprijed. Je li ta bila šampionka u Vt? A kod pjetla prvo što sam zamjetio je vrat! To je po čistom njemačkom standardu (imam izdanje iz 74) U našem standrdu je nešto drugačije nacratn, sad aneznam , da li se od 74 njemački standard puno mjenjao u tom pogledu. |
| Uglavnom za uzgoj dalje, pjetao je sasvim uredu. Ali baš me zanima kakve ćeš mlade pjetlove dobiti od njega. |
. Jedan moj kolega iz udruge je danas izlegao prve federfusige i meni nekoliko svilenih i feniksa ( što sam jaja odnio kod njega u inkubator) Svilene što su se polegle sve su bijele
| Upravo sam nasadio 45 jaja što od feniksa, što od svilenih i 6 od faverola, te jednom kolegi 5 od šaboa i 5 od federfusiga.
Neka jaja su preko noći bila na hladnom (vanjskoj temperaturi), što mislite hoće li biti što od takvih jaja? |
| napokon su feniksi počeli nesti drugu turu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| Nero 104 piše: |
| Sad se vidi spol kod ovih malih feniksa starih 12 dana ? A boja ? |
| A sad kad su tak sati se vidi koje će boje biti ? |
| Pa htio bi možda jednog pjetlića i dvije kokice ali male pilice... |
| Ovo na zadnjoj slici je kokica ili mladi pjetlić. Šta i kokice imaju malo duži rep. Prekrasni su mi ti narančati, 10 put ljepši od srebrnih ! Samo da si još stavio sliku voljere. |
| Jaja od feniksa su manja od jaja od nesilica ili su jednaka? Feniksica uvijek nese samo na jedno mjesto ili snese jaja gdje stigne? |
I nosi na jedno mjesto ako je se ne dira i onda se nakvoca.
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
kokice su ti baš ljepe,a naj više mi se svidjaju feniksi,valjda zato šta ih nemam,a htio bi ih imati!!! ![]() |
.
| evo danas su se počeli valiti prvi pilići za ovu godinu i danas sam nasadio feniksicu na 7 jaja. |
Super. Ajde javi šta se je poleglo. |
| Amani piše: | ||||
nego jesi ti nabavio žeku one prepelice? |
| Tragopan piše: | ||||||
Zvao sam sve moguče uzgajivače i nemogu nikako nači ženku. Ma kupio bi makar i cijeli par samo da ih razmnožim. Našao sam u Austriji ali imaju samo mužjake viška. Najgore je to što ih u Hrvatskoj najvijerojatnije neko ima za prodat ali eto ja momentalno neznam tko. |
| evo danas su se počeli valiti prvi pilići za ovu godinu i danas sam nasadio feniksicu na 7 jaja. |
!!!nadam se da će nešto biti!!!
,a ako bude slikam pa šaljem slike!!!
i da Dado konačno sam spojio one kokinkine od tebe sa svojim "starima",ona siva se već nekako uklapa,a breza samo trči pod noge,svi smo se u nju zaljubili,čak ulazi u auto,valjda bi se vozila,Dean je obožava,a i ona njega,stalno kad je on vani trči za nim i on za njom!!!Stvarno si je razmazio!!! ![]() |
, i doma je bila takva, ali nisma znao da se voli vozi u autu
bio je Fasanzuhter sa svojim prijateljem i hrvoje 1985.
, danas je novi dom pronašlo 7 pilića feniksa i jedna koka feniksica.
Mogu reč da je danas kod mene bio manji sastanak forumaša bio je Fasanzuhter sa svojim prijateljem i hrvoje 1985.
Ispričali smo se, a i oni nisu mogli otič da ne ponesu nešto od mene , danas je novi dom pronašlo 7 pilića feniksa i jedna koka feniksica. |
Super okupljanje forumaša. Da sam znao mogao sam i ja dojurit autom pa da se napričamo svi zajedno. Ko si je uzeo fenikse? Jel je to Fazanzuchter prešao na koke ![]() |
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[img][/img] |
| slatki su ti pilići!!!
ove gaćaste imaju fora boju!!!koliko ih imaš??? |
| 5 gaćastih ( 4 porculana i 1 žuti porculan) |
| Pilići su stvarno super! Bravo!
A fenikse i holandske držiš zajedno? ![]() |
Od kuda žuti porculan danas mi je pronjela i druga kokinkina, sada crna ![]() |
| Amani piše: | ||||
prije sam imao i žuti porculan, pa mi zna baciti svake godine par komada ( 2- 3), sad čak razmišljam da si ostavim ponovo tu boju , bar do izložbi... |
| Ljudi imam par pitanja o feniksima:
Koliko često koka nese jaja ? Svaki dugi dan? Ako koki u gnijezdo dodam jaja hoće li se ona raskvocati ili treba čekati da onda sama snese određen broj? |
| Redbull piše: |
| ima ko bantame jarebičaste!!
ja ih uzgajam |
Prvi po redu pjetlić, na pravoj slici, a mislim da je taj i na drugoj, je bolji od drugog pjetla na prvoj slici. Jer taj drugi nema baš dobru boju, prevladava crna, a zlatnog ima jako malo, fali mu potpuno ogledalo na krilima.
Za daljnji uzgoj ti je svakako pametnije ostaviti 1. pjetlića.
| Kao prvo čovjek od kojeg sam ih dobio reko je da su to jarebičasti , a kako se onda zove ova boja ako nisu jarebičasti. Kao drugo drugi pjetlić na prvoj slici nije čisti JAREBIČASTI jer mu je majka crna bantamka ,a otac JAREBIČASTI !!!!!!! |
Hm!! Ok kako ti kažeš ![]() |
| Pa dobro ok bit ćeš super sudac jednog dana. Ja ću ti dati svoje kokoši da ih ocjeniš. Jel može!!?? |
| hvala, hvala , ali ne mislim ići na izložbe.
Onaj drugi pjetlić je samo radi ukrasa kod mene , a onaj prvi je s kokicama u volijeri. Tak da se ne mješaju |
| Hvala Tragopan ! Ja sam inaće iz V G0rice
koliko dugo jaja za nasad mogu stajati bez kvočke ??? |
| Ja sam slao sms gdinu Safundjicu ali nisam dobio dogovor.... na zalost. |
| Predivan je !!!! Samo jednog imaš? a koke nemaš? |
)
| Ovaj tamniji mi se čini dosta dobar.
Jel je i tebi nekako najljepša porculan boja. Zanimljivo je kako i mi imamo ljepu vrstu patuljastih koka "đureke" i "katice" a nitko se od rukovodečih neče potrudit da je standarduju i prijave kao našu Hrvatsku vrstu. Čak je prije dosta godina bila izložena na izložbi u Virovitici pod imenom mala domača kokoš. |
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
| Koje su ovo vrste piceka na prvoj slici? |
| To su kokoši od tvog kolege iz Slovenije? |
| Amani piše: | ||
da to su njegove kaj kažeš? |
| Dado piše: | ||||
Žuta kolumbija je predivna, za nijansu su po meni čak bolje od crnih, premda su i crne odlične. Nisi slikao velike fenikse i federe? |
| Tako sam ljut na sebe, danas sam nadopunjavao inkubator i sve super, ja vraćam policu nazat i od ona 2 jaja mi jedno napukne, sad sam zaljepio tu lupinu, ali ništa ne očekujem od toga... uh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Neka za drugi put sakupi više jaja.
| Tragopan dobio sam mailom slike, navće ću ih postaviti na forum. Riječ je o Fedefusigama, u svim mogučim bojama, a čak je na 1 slici varijanta federfusige sa bradom.
I na jednoj slici je par šaboa. |
Jel je poslao kredlike ili ih je zamjenio s šaboima? Ipak su me dobro posječale na federe. Molim da se niko od uzgajivača federfisige ne uvredi, ali ove vaše u hrvatskoj ni izdaleka nemaju tako čiste linije i eksterijerno tijelo. Gdje bi mogao nabavit ovako čiste linije. Čini mi se kao da ona Amanijeva koka na državnoj ima takav gracijozni stav. |
| Ovakve na drugoj i trećoj fotki ima jedan u Nedelišću. |
| I meni, i meni, i meni!!! |
Mi ko mala djeca ![]() |
| A zašto niste stavili i slike đureka, rekli ste da ih ima na cd-u... budem nabavio broj čim prije |
| eto da se malo pohvalim,danas mi je sjela bijela kokinkina,stavio sam joj 4 jaja od njih i 7 od wiandote,pa će valjda nešto biti, i da još jedno pitanje,
kako vlažiti jaja pod kvočkom i kada!!!? |
| pa nemam pojma zašto,obično ih zadnjih par dana malo smočim,kažo da tada pile lakše izađe van!!! |
možeš ih malo poprskat sa onom prskalicom.
| eto da se malo pohvalim,danas mi je sjela bijela kokinkina,stavio sam joj 4 jaja od njih i 7 od wiandote,pa će valjda nešto biti, i da još jedno pitanje,
kako vlažiti jaja pod kvočkom i kada!!!? |
Jaja u inkubatoru se moraju kvasit ali pod kvočkom ne. Ona jaja dostantno vlaži svojim perjem koje stvara vlagu koja se isparava iz perja usljed njene prirodne ,tijelesne temperature. |