| Dejan piše: | ||
|
| snoopy piše: |
| Ja mislim da je ipak mislio na Jack Russela.
I da, dondot. zasto je DoT, a ne Dot? |
ha-ha ), ma zezam se, svejedno je.. ali ja tako pišem... Ne znam da li je mislio na JR-a, iz čistog razloga jer ljudi obično ne obraćaju pažnju da nije isto JR i PR, a pogotovo stoga jer su se PR prije zvali: Jack Russelli, pa onda Parson Jack Russelli, i na kraju konačno Parson Russell terijer.. pa stoga netko tko nije baš upućen ne vidi ili ne zna razliku, a i svi ovi psi poznati su pod univerzalnim imenom Jack Russelli,. U biti treba pitati osobu da mu opiše što on misli pod JR pa mu onda objasniti da li je mislio na JR-a ili PR-a. pa i ja sama znam govoriti da imam Jack Russella, jer mi se ne da sve objašnjavati,.. A što se mene tiče svi bi oni bili Jack Russelli. Preljepi su svi!
| Valentina piše: |
| Jučer sam doživjela šok sa uzgajivačnicom.Cijena jedne cure tigrasta,otac iz njemačke (ili španjolske) je ni manje ni više...750 €
Ali ženkice su prekrasne...
Sve šta je prije bilo u markama sada je u eurima. Savjet ? |
| Black Angel's piše: | ||
Sve što "masno" platiš i vridi,a čula sam da je uzgajivačnica Ipon Saan jako dobra,tako da ti savjetujem da ne gledaš previše na cijenu već na kvalitetu naravno ako želiš izlagati i kasnije napraviti leglo.Imju li oni svoju stranicu?? |
?
| Valentina piše: | ||||
Ali ja neću otvoriti uzgajivačnicu već sa prvim boxerom.Naravno, ići ćemo na izložbe i imati neka legla,ali opet tako puno platiti za psa...Prvo sam rekla (pošto uopće nisam bila upućena u cijene) da ću za psa dati oko 400 €,pa sam poslije vidjala da za to od boxera neću ništa dobit pa onda ajde 500 € i na kraju sam pristala na 600€,ali 750 ?
Nazvali smo i uzgajivačnicu DELLA MAXYBOX,oni su parili mužjaka i štenci su sada stari 20 dana.Cijena je od 450 do 500€.Imaju čak i tigrastu ženkicu kakvu tražim.Samo su kupirali repove... Pomagajte .!.!.!.!.!.!.!.!.! |
| dijana piše: |
| Zanima me kolika je prosjecna cijena brnadsko planinski psa i gdje sve ima uzgajivacnice? |
| Citiraj: | ||
|
| Labrador piše: | ||||
| Najpoznatija u Hrvatskoj uzg. labradora je GOLDEN DROP uzgajivač Ž. Perko njegovi psi obično prolaze najbolje na izložbama, potom ti je jako dobra FISHERMAN FRIEND'S uzgajivač Jasna Šprem .To su ti dobre uzgajivačnice s show/breed linijom ako želiš radnog labradora uzmi od Željka Žilnika uzgajačnica od CRVENOG BARONA.
Koliko si spreman dati za psa jer koliko ja znam Perkovo štene košta 400-500 eura ali isplati se jer su zaista kvalitetni no ne znam baš ako želiš kuju da li češ dobiti najkvalitetniju......ja sam jučer poslao poruku uzgajivAČNICI Rocheby koja je u Engleskoj te ja bih ti preporučio ako možeš da nabaviš psa iz te uzgajačnice da Hrvatska dobi i druge pse osim Perkovih jer ih zaista ima previše no odluka je tvoja!!!!!Još ti javim cijenu šteneta uzgajivačnice Rocheby:
|
| Labrador piše: |
| Otiđi u Algoritam tamo imaš odličnih knjiga o labradorima .Uzg. Fisherman Friend je u Zagrebu a Golden Drop u Zelini. |
| Mario piše: |
| Ne treba mi s rodovnikom, ali da je cistokrvan. Znate li mi preporuciti neke dobre uzgajivacnice? Koliko okvirno kosta takvo stene?
Hvala na pomoci. |
| Anonymous piše: | ||
Neke dobre uzgajivačnice ne prodaju štence bez rodovnika! |
|
koliko ja znam Perko ima najkvalitetnije labradore u Hrvatskoj |
| Dragi gost !
NE SLAŽEM SE S Tobom jer koliko ja znam Perko ima najkvalitetnije labradore u Hrvatskoj a neke prodaje bez rodovnice stoga ne budi bahat prema Mariu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
| Dragi gost !
NE SLAŽEM SE S Tobom jer koliko ja znam Perko ima najkvalitetnije labradore u Hrvatskoj a neke prodaje bez rodovnice stoga ne budi bahat prema Mariu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
| Anonymous piše: | ||
Ne želim biti bahata prema tebi. No, nisi u pravu. Perkovi psi nisu najkvalitetniji u Hrvatskoj, daleko od toga. Oni možda jesu najnagrađivaniji psi (iako mislim da su oni od Jasne Šprem i nagrađivaniji) na izložbama u Hrvatskoj. Zašto? (etc.) |
| Citiraj: |
| Eh, sad ste oboje pogodili pravu temu jer se upravo lomim izmedju kupnje kod J. Šprem i Ž. Perka. (Cijena je zanemariv faktor jer je kod oboje gotovo identična.) Naravno da je odluka moja jer će u mom domu taj pas provesti idućih dvanaestak godina, ali vaša iskustva i saznanja upravo u vezi s uzgajivačnicama i zdravljem njihovih pasa bitno mi mogu pomoći u odluci.
Dakle: Šprem vs. Perko? (Ovo nezahvalno pitanje ne postavljam radi toga da bi se nekog od njih diskreditiralo, već radi toga da bih možda saznao neke objektivne pokazatelje, a i subjektivna iskustva, čiji su psi bolji, uspješniji, zdraviji, ljepši.) |
| Draga gostice!
Ispričavam ti se zbog napada jako mi je žao ja pola toga nisam znao o Perku zano sam da je uzeo Portu Dalmaticu i Portu Slavonicu no ovo s kukovima nisam imao pojma.Stvarno mi je žao baš mi je drago da si nas sve upozorila.Lijep Pozdrav ![]() |
| Gost piše: |
|
I momentalno Perko ima veće cijene od Šprem,da se zna. Da psi ne valjaju bi li to bilo moguće. Po meni je kvaliteta izjednačena,da nije ne bi opstali na tržištu. |
| surefire piše: |
| Mislim da nema goreg od tih nesavjesnih uzgajivača koji samo štancaju štence i prodavaju ih kome god stignu, i to za masne pare. Imala sam prilike upoznati jednog takvog i vjerujte, ne bih od njega uzela psa ni da mi ga poklanja. Prema mom iskustvu, najbolje je uzeti štene od nekog malog uzgajivača koji zaista cijeni pasminu koju drži i uzgaja, koji će uvijek priskočiti u pomoć budućim vlasnicima i biti im na raspolaganju za sva pitanja. Oni inzistiraju na tome da štene ode pravim ljubiteljima pasmine, a onda su ga možda spremni dati i jeftinije ili na rate. A nakon što psić promijeniti vlasnika, sigurno ćete ostati u kontaktu: čovjek koji je meni prodao Rexa stalno se raspitiva kako je, šaljem mu fotografije i slično... |
| U redo nećemo više o Perku jer znamo na što je spreman itd.
Mario kako je prošlo jesi uzreo Perkovog štenca?Tko su roditelji šrtencu???Sve me zanima molim te obavijsti nas. ![]() |
| blacky piše: | ||
Svaka čast! Eto tako i ja razmišljam. Mislim da nitko ne vjeruje (valjda) da je Perko altruist koji štanca 40 štenaca godišnje da bi podmirio tržište labradorima? On to radi samo zbog love i nemojte biti naivni da drukčije mislite. Ili budite. Ne primam postotak ni od jednog ni od drugog uzgajivača, a poznajem i jednog i drugog. I normalno je da sam objektivnija od onih koji kupe štene u Perka. Jer, u mojoj glavi, ti su se ljudi dali nagovoriti od strane jednog štancera, a već mi i to o njima dovoljno govori. Pravi uzgajivači pasa imaju maximalno 3 legla godišnje i strašno paze u čije će ih ruke dati, pa i ponižoj cijeni ako treba - jer kvaliteta je jedino bitna. To s Perkom nije slučaj, a sa Jasnom jest. Također, pravi uzgajivač neće, iako je bio i upozoren na krive podatke, ostaviti krive podatke o zdravlju svojih pasa u pedigreu. A Perko to čini, Jasna ne. Zatim, kao što sam u nekim postovima navela, za labradore je vani nužno imati i pregled lajtova i očiju jer su genetski predodređeniji od drugih pasmina na te bolesti. To Jasna za svoje pse radi, Perko ne. O Perku toliko toga lošeg znam da to ne volim niti pričati u javnosti. Ovo što sam rekla smatram svojom moralnom obavezom. Nikome ne govorim nemojte uzeti u Perka, ali znam na čemu bazira svoj uzgoj (lošim kukovima, problemima s očima, mnogim ubijenim tek okoćenim ženkicama, uvozom šrota izvana, itd) - i to želim reći javnosti. Nek se zna i to naličje velikog proizvođača labradora. A mogu vam prepričati i događaj od prije nekih 5 godina kada je u klub retrivera došao bračni par uplakan do boli jer moraju sa 7 mjeseci dati uspavati štene zbog loših kukova (štene se nije moglo niti dići s poda), kupljeno u Perka po basnoslovno visokoj cijeni uz jedini zahtjev da im proda zdravo štene jer su već jednom zbog zdravlja izgubili jednog psića. I dođe Perko i izdere se na ljude da šta ga dolaze blatit u klub, itd. I ne želi im isplatiti novac koji su uplatili za bolesnog psa, već traži psa natrag a on će njima dati novo štene, naravno za novce, ne valjda besplatno. I čovjek je rezigniran otišao, a da predsjednik Žila ni okom nije trepnuo, a voditeljica uzgoja Barbara, još i manje. I tako to ide i ide i ide...Dokle, ne znam, no ovo je samo JEDAN od mnogih primjera lošeg što znam i čujem o Perku (samo da još naglasim kupnju cjepiva za štence iz Mađarske, po jeftinijoj cijeni koje skladišti on sam, i on sam cjepi te jadne štence - što je ZAKONOM zabranjeno???). A onima koji misli da znaju sve jer imaju psa iz Perkova uzgoja evo savjet: pročitajte knjigu Mary Roslin Williams: Advanced Labrador Breeding pa da dobijete barem pojam o tome što znači biti pravi uzgajivač labradora. Ili odite Jasni u posjetu pa pogledajte kako izgledaju i gdje žive njeni psi u odnosu na Perkove. Jer, ona jest mlada i idealistički nastrojena osoba. Ali putuje po svijetu i kupuje svoje pse nakon godinu dana čeekanja od vrhunskih uzgajivača koje i konzultira za parenje. A to se meni sviđa i mislim da takav treba biti svaki uzgajivač. A sve od iste autorice Mislim da mnogi misle kao i ja, a ja se ispod svojih postova potpišem isposd svog posta pa znate da nisam sve ja ispisala. A i na drugim forumima (ja sam pisala još samo na hinetovom) je bilo mnogo mojih istomišljenika. Pametnome dosta! |
| Old Yeller piše: |
|
I šta ti vrijedi garancija. Pa nije to špaher,da dobiješ novi,ako je neispravan. |
| Ma je ali kad se ti već navikneš na životinju nećeš valjda ovu staru,"polupolovnu" eutanazirati,radi nove,"ispravne".: |
|
Za ludu ti i povrat novca i zamjena,kad se moraš rastati od prijatelja. Većina ljudi i zadrži bolesne ljubimce i liječi ih,jer ipak smo mi navodno "humanoidi". Jedino ako se ne može lječiti,ili nema smisla,ili ako se životinja pati,pa je eutanazija opravdana. Sad je stvar svakog uzgajivaća(čitaj prodavaća) kako će se postaviti u slučaju "reklamiranja neispravne robe",grrr ![]() |
E da Mario daj mi reci kako izgleda Perkova čokoladna kuja!!!MARIO DAJ SE REGISTRIRAJ ![]() |
| (...) Raspitaj se malo.
Naći ćeš podatke za bar 6-7 solidnih uzgajivaća. Ja neću nikoga ovdje reklamirati,pa tako ni ono dvoje(kad su već prije spomenuti,zato sam ih i imenovao),jer znam da sutra kad budem plaćao svog mališana neću dobiti ni 1 € popusta radi toga. Stvar je u tome šta se sa 2 mjeseca ne može znati kako će štene izgledati kad naraste.Dakle rizik je svugdje,pa makar kupovao i u Engleskoj ili po Skandinaviji za masne pare. I šta ti vrijedi garancija. Pa nije to špaher,da dobiješ novi,ako je neispravan. Ti si se već zbližio sa psom i gotovo je,osjećaji su tu,vaši odnosi su uspostavljeni,vezani ste zauvijek. Osim ako (poput nekih ovdje)ne gledaš na psa materijalistički,kao na stvar,kao seljak na tele ili krmaću koju će zaklati na zimu. Jedino ćeš biti siguran ako kupiš(za masne pare)dvogodišnjeg ili trogodišnjeg šampiona. Samo onda propuštaš sve one čari psećeg djetinstva i odrastanja.A meni je baš to najvažnije. Donekle garancija jesu roditelji,samo šta je bilo prije 3-4 ili više generacija i kad će se to opet pojaviti. Samo ti prijatelju uzmi psa koji ti se svidi,kad hoćeš i od koga hoćeš i uživaj,ne opterećuj se razmišljanjima tipa hoće li se dogoditi ovo ili ono. Pa ko zna kakvi ćemo mi biti sutra ili za mjesec dana ili godinu.I hoćemo li uopće biti. Iskoristi šta možeš,jer danas ti se ćini da imaš svo vrijeme svijeta,a sutra odjednom ostaneš bez ičega. |
| Anonymous piše: |
| Mario,
Čini mi se da si se ti već odlučio za to odakle ćeš uzeti psa jer u Perka si se potrudio otići a u Jasne nisi. Ako ti već napisano nije dovoljno za barem sumnju u Perka, onda kupi od njega štene. Ja imam samo 1 labića i mogu ti reći da je Perko oduvijek prema meni na izložbama iskazivao preveliku prepotenciju jer kao, njegovi su psi bolji. I kada smo otišli na prvu izložbu van Hrvatske - moj pas pobjedi sve njegove! Od tada mi se uopće ne obraća! A i iz prijašnjih razgovora s njim shvatio sam da se zapravo njegov otac bavi psima, a on i žena vode firmu, izlažu i prodaju pse. S druge strane, upoznao sam i Jasnu. Ona mi je odmah pokazala kako da što bolje pokazujem svog psa. Objasnila mi je koje su mu mane a koje vrline te kako jedne umanjiti a druge naglasiti. I kod našeg prvog velikog uspjeha mi je prva došla čestitati i izljubila i mene i psa. A čuo sam i od drugih ljudi da im pomaže kad god ju se nešto upita. Možda ti moja iskustva pomognu u odabiru? |
| Dejan piše: | ||
Tako bi trebalo biti (do dobiješ zamjenu). Sve ovisi o kupoprodajnom ugovoru. Evo jedan primjer sa mačkama, ali neću spominjati imena ni uzgajivačnice. Jedna je gđa. kupila Maine Coon mačku te je dovela na izložbu na kojoj je utvrđena genetska mana kod mačka (imao je kvržicu na repu). Tada su oni kontaktirali uzgajivačnicu te su oni pristali na to da im daju još jednog mačka iste kvalitete, pri tome im ovaj prvi ostaje. Ne znam kako je na kraju sve završilo, ali mislim da su ti vlasnici odustali od novog mačka jer im je ovaj bio već jako mio, a dva mačka baš ne idu zajedno. Uzgajivač mora stajati iza svojeg uzgoja. |
| Mario piše: |
| Hvala vam svima na iznesenim mišljenjima, sugestijama, iskustvima. U biti, puno ste mi pomogli u razmišljanju, mada je počesto bilo zbunjujuće. Ono u što sam siguran: neću prenagliti u kupnji. I drugo u što sam siguran: štenac će doći u ovu kuću, prije ili poslije, a vi ćete o tome, naravno, biti na vrijeme obaviješteni!
Inače, kao što iz broja mojih postova i datuma registracije možete vidjeti, nov sam na ovom forumu. No, zato sam do sada bio na mnogim drugim forumima, ali nigdje nisam vidio ovako uljudan, dobronamjeran i tolerantan ton komunikacije. |
| Andrej piše: |
| Ako toliko želiš Zlatnog retrivera preporučujem ti 3 super uzgajivačnice : 1. Uzgajivačnica od Zelenog vira - Uzgajivač: Ljiljana Petrov .tel: 01-2983514
- goldeni su joj prva liga i prekrasni su (boje Zlatno žute) 2. Uzgajivačnica Della fiumana - Uzgajivač : Daila Rocchi .tel: 051-279501 ,, pogledaj i stranicu http://dellafiumana.homestead.com/1 strana.html - njezini su top na skoro svim izložbama (boje bijele do krem) 3. Uzgajivačnica Stonedale - Uzgajivač: Adriana Jakšić .tel: 051-421457 i stranica http://www.stonedale.at.tf/ - njezini su dosta dobri u radnim ispitima (lovnim) , (boje su zlatne do tamno žute boje) Ako se odlučiš za bilo koja od ova tri nećeš pogriješiti !! |
| Galba piše: |
| Evo popisa najjačih uzgajivačnica u HR, za one koji žele goldena dovoljno očajno, da ih neće nakon godinu dana "šiknuti" van, jer pas traži njegu, brigu, vrijeme...
Goldeni mi nisu specijalnost, tako da preporučam da nazoveš HKS ili gospodina Željka Žilnika, predsjednika Retriver kluba, oni će ti još više moći reći. Ne mogu ti izdvojiti nikoga posebno koga bih ti mogla preporučiti. Možda je ipak najbolja uzgajivačnica pod br.1 i pod br.3. Zašto se ograničiti samo na Hrvatsku? Raspitaj se za Sloveniju, Mađarsku, Italiju, oni također imaju vrhunske pse. U svakom slučaju, sretno u odabiru!!! 1. DEGENIA VELEBITICA Romana Duzanec Adresa: ORAHOVAC 9a, 10000 Zagreb tel: 01/ 3778 -137 mob: 098/ 745 -116 e-mail: rduzanec@inet.hr pogledaj slike i tekst o njima na www.boschhrana.hr - "nasi korisnici" 2. AGRAM CAN Obitelj Knafeljc Tel: 091/5933 579 mob:091/5455 027 pogledaj slike i tekst o njima na www.boschhrana.hr - "nasi korisnici" 3. DELLA FIUMANA Dailla Rocchi Kriva 80 51213 Jurdani -Rijeka e-mail: daila@vip.hr Dailla ima izuzetno kvalitetne pse (narocito sam vidjela prekrasne kuje) i odlican je handler! 4. A FRIEND OF WIND Barbara Kroflin (uzg. i sudac) 10299 MARIJA GORICA Celinska cesta 11 tel: 33 96 728 mob: 091/ 61 81 195 091/ 33 96 728 (izgledom gotovo savršeni, neki psi iz ove uzgajivačnice su na lošem glasu zbog lošeg temperamenta, agresivnost, pripaziti na izbor šteneta) 5. DE LIBURNAE CROATICA Marija i Dean Radoševic www.croaticadog.com e-mail: liburnaecroatica@croaticadog.com |
| Amalka piše: |
| Fisherman`s friend
Jasna Sprem 098/163-7620 042/711-936 Golden drop Zeljko Perko 01/206-0275 091/522-8671 Od crvenog barona Zeljko Zilnik 098/453 - 713 Vadanora Darko Vargic 043/886-266 |
| blacky piše: |
| (...) I još nešto nisam shvatila - ako već tražiš psa i toliko se raspituješ, što smatram izuzetno pozitivnim i pohvalnim, zašto ne bi razmislio i o uvozu psa izvana? Jer, da Hrvatskoj fali svježe krvi, fali. A da vani nećeš proći ništa skuplje nego kod nas, i to stoji. A recimo, u Austriji su prije 6 godina uvezli zabranu za parenje i onim psima koji imaju HD II (kod nas je to dozvoljeno) i imaju najstroža pravila o uvjetima za parenje u Europi. To mi se čini kao jedina "garancija" (iako s slažem s tobom da 100% ne možeš nikada za ništa u životu dobiti) za što zdravijeg psa - kontinuirana kontrola svih labradora u jednoj državi (i HD i laktovi i oči i rad i izgled) i njihovog međusobnog parenja? Da razmisliš i o toj opciji?
? |
| blacky piše: |
Bok, Mario Evo se raspitah malo i budući da ti nije bitno kupovati od renomiranih uzgajivača jer garancija ne znači puno saznala sam za planirano leglo u Đakovu. I otac i majka tih štenaca (mislim da bi se kroz par tjedana tek trebali ošteniti) su iz vrhunskih linija - majka iz finskih ugzgojnih linija a otac iz engleskih. Mislim da bi to trebali biti predivni štenci, a vjerujem i zdravi jer roditelji dolaze iz zemalja u kojima su zdravstveni pregledi obaveze već desetljećima. Za cijenu sam čula da bi bila 300/400e. FILIĆ MARIO 098/707423, 031/832 176 Ništa vas ne košta nazvati i pogledati, zar ne? |
Ja sam u utorak bio kod Perka te sam vidio i pse i uzgajačnicu psi su mu predivni posebno crni te je on bio jako ljubazan , Mario da sam bar ja ko ti jer ja ne bih odolio da uzmem Perkovo štene i poruka za tebe Blaky koliko mi je Perko ispričao on ne pari samo sa svojim psima sad će ići pariti Bo Bo u Francusku sa mužjakom koji je prvak svijeta (crni labrador) te još jednu kuju na granicu Belgije i Francuske, te je nagovorio moju mamu ma me odvede na izložbu u Varaždin ne znam ja pomalo mijenjam mišljenje o njemu...... ![]() |
KO ŠIRI TE TRAČEVE DA JE UGINUO REM |
| Da tako je to u Hrvatskoj baš i nema nekih odličnih labradora znači sljedećeg ćeš uvest izvana treba mi još tvoje mišljeneje o labićima Fabracken jer zaista im je bio predivan Fabracken Comedy Star?Ja ne mogu vjerovat da ti je to Perko reko pa zar on ne zna imena svojim psima znaš reći ću ti o d svih njegovih pasa mi se sviđa Blues Singer te još neke crne kujice Rem mi nije baš nešto....E-maillirao sam Jasni Šprem i poslala mi je slike pasa jako mi se sviđa njena Rosanan Beauty Spot no nije mi baš nešto Loresho Toffe(kujica iz Finske)...Što ti misliš o tome? |
| Jedno ozbiljno i konkretno pitanje:
Koliko je istine u tome (čitao sam negdje po forumima) da Perko uzgaja samo mužjake
Navodno da odavno nije imao žensko štene prijavljeno u leglu.Da li je to istina?Ja nisam u prilici da saznam. Ako jest to je tragično. Zna se onda kako završavaju curice,ako je istina. ![]() |
Kako to misliš samo mužjake Koliko sam vidio on u svojoj uzgajačnici ima 27 kuja i 6 mužjaka ako misliš da ih ne prodaje...nemam poijma znate ja imam još jednu teoriju možda je on to lagao da ubija kuje a zapravo ih prodaje za vodiće slijepih pa misli da se slijeppa osoba neće baviti uzgojem .Jučer sam vidio Perkovu kuju koja je vodić slijepih te je predivna no predebela ne znam to je moje mišljenje.Koliko vidim neki su započeli uzgoj s njegovcim psima npr. Bracanas no to su mu prijatelji te smatram da im je dao obje super kuje Swets i Holy Golden Drop.Holy mi je ljepša je ima tu neku specifičnu boju...te je on par puta pario s njihovim Newin Mountain Rainom.Aj Perko Perko pa neće uvijek biti the best kako misli dobit će on opaku konkurencuiju npr. ti Old Yeller smatram da ćeš imat super labradore u uzg.E da što je Mario onda odlučio od kud će uzet psa??? ![]() |
| blacky piše: | ||
Ja za današnje vrijeme ne znam jer nisam više u kinološkim vodama RH, no znam da je do prije koju godinu sasvim otvoreno i javno to priznavao - da ubija kujice jer ne želi da drugi uzgajivači započinju svoje linije na njegovoj muci?????????? BOLESTAN TIP!!!!!!!! I nitko iz kluba ni a ni b, ni prstom da mrdne a svi veliki zaljubljenici u pse!? Ma, FUUUUUUUUUUUJ!!! |
| Više nisam sad sam opsjednut sa predivnim labradorom Jasne Šprem joj kad bi mi ga prodala |
| Old Yeller piše: | ||
To je neki mladi pas?Novi?Kakav je?Opiši ga.Jesi ga vidio uživo?Znam da je imala samo staroga Maxa. |
| prue piše: |
Prijateljica bi si htjela kupiti psića ove pasmine i interesiraju je dobre uzgajivačnice. Ajde nam preporučite nešto, najbolje na temelju iskustva... ![]() |
| spyder piše: |
| Branko Vukoja "NIVALDA", Vinkovci
032/334-602 |
| Lea piše: |
Ja se ne razumijem u kokere previše, ali vidim i mogu da prokomentiram, i jedna i druga uzg. imaju kvalitetne pse, a da se ipak javiš na iva3005@yahoo.com ( " Black Majesty " ), raspitaj se, uzmi u obzir i uzg. " Of Don Carlos County " ( YU ), odakle je naša Holly Of Don Carlos County " Holly ", koja je u vlasništvu uzg. " Black Majesty " ! |
sve u svemu jedna od te tri će bit (mada me brine prijevoz do yu,a oni mi se čine još najbolim izborom kolko čujem i vidim..) ufff..neznam što ću... jedva čekam TAJ dan...
| Irena piše: |
| Super. Baš mi je drago. I, zakoju uzgajivačnicu si se odlučila na kraju? Kakv će kokerić bit, koje boje?
Uh, baš ti zavidim... |
| Black Angel's piše: |
|
pas uvezen iz Engleske Multi Ch Charbonnel Glenmartin |
to je moja
| Lea piše: |
Kako ime po rodovniku ? Šta si ipak kupila kokericu ( ženka ? ) ? Baš mi drago da je još jedan " Of Don Carlos County " u HR ! Sretno i vidimo se po izložbama, ako misliš izlagat, pozdrav ! A, tko su roditelji, nisam u toku s kokerima, sorry ! ![]() |
| Lorelai piše: |
| Dvoumim se između Della Fiumana i Black Lord uzg.kokera.znalci molim argumente(zašto za,zašto protiv)..... Meni se obje čine ok,pa sad još nijanse presuđuju.... |
| Za sada sam se jako neugodno iznenadila kada sam vidjela da se koristi moja slika sa mojim stencima za logo neke druge osobe.
|
| Della Fiumana piše: |
| Lijepi pozdrav svima
prvi puta sam se ukljucila u ovaj forum, nadam se da ce biti zanimljivo. Za sada sam se jako neugodno iznenadila kada sam vidjela da se koristi moja slika sa mojim stencima za logo neke druge osobe. Postovanje Lorelei,nisam imala mogucnost da se upoznamo ali me zanima od kuda Vama nasa slika i tko Vam je dao dozvolu da ju koristite kao SVOJ logo ? Molim za objasnjenje ? Daila Rocchi uzg.Della Fiumana www.dellafiumana.com |
| khiva piše: | ||
| Dobro dosla della fiumana,
ali sto odmah tako negativan ton!???!
Meni bi osobno bilo drago.Ovo nije komercijalno koristenje Vase slike,ovo je Forum na kojem se skupljaju ljubitelji zivotinja i Lorelei je jedan od njih....Ona (vidim) obozava kokere,i nabavlja jednog uskoro.Sigurna sam da kada dobije svoju slatku bebu nece cekati ni sekunde da se pohvali i stavi njegovu sliku na Avatar.Zasad,sto joj drugo preostaje,nego da postavi neku drugu sliku (od necijeg drugog vlasnika)...??? Naravno,na netu su slike cesto zasticene copyrightom,i to treba postovati,ali isto tako stoji da se slike MOGU koristiti u privatne svrhe. Meni se cini da je ovo vrlo privatna svrha...nemorate se slagati naravno. Nije da nesto napadam/branim,samo iznosim svoje misljenje...A to je-go easy on her! |
i ako je stvarno takav problem(a mislim da nebi trebao biti) što je vaša slika ovdje onda ću je zamjeniti!
|
Je li to na avataru koker s paležom? Tvoj ili samo slikica?...naime zanima me kako doći do takvoga kokera? Lorelai odgovara: kokeri sa avatara su iz uzgajivačnice della fiumana(iz rijeke) ovaj desni je black&tan! oni su imali leglo b&t no za sad nigdje nisam naišla na nekog drugog tko ih drži. ja se premišljam da kupim b&t ili black kokera,no ipak mislim da će biti crni.... imaš ti kokera? evo ti i str. www.dellafiumana.com !Nadam se da sam bar malo pomogla! ako te još što zanima javi se i na PM slobodno ! ili potraži black angel s,ona ti ima kokere i zna puno više od mene!Pozdrav! |
| Irena piše: |
| Black, iz koje uzgajivačnice je tvoja Shella? |
| Korina piše: |
Ne mogu vjerovati da se neko može tako ponašati!! Uvrijedi se i traži prava ko da Lorelai zarađuje na njenoj slici!! Ma Lorelai,baš te briga,uskoro ćeš imat svog slatkiša i zatrpaj nas njegovim slikama,a ja ću si te slike isprintati (slike tvoje bebe kad ih staviš) i stavit tu na poslu na zid (koji je btw sav u slikama najslađih stvorenja) i da znaš NEĆU TE TRAŽIT DOZVOLU ZA TO!!BAŠ ĆU SI GA STAVIT NA ZID! ![]() |
hvala svima na podršci...a pošto ja ispadam kriminalac evo zamjenih svoj avatar....nadam se da me za ovaj neće tražit interpol....
dobro, no valjda Gosp. Zvonko zna, uzgaja ih preko 15-tak godina i iza sebe uspjeha i uspjeha ima u izlaganju NJO i uzgoju, tako da nije od krive osobe definitivno za nabavit štene ove pasmine
| Tinaya piše: |
| Ja sam napisala taj članak i je on ima tu uzgajivačnicu njem. ovčara "VON MONS CLAUDIUS", on ima njem. ovčare i šverca pse na veliko |
| Ako te brine linjanje onda izaberi shi-tzua jer njima dlaka ne ispada već samo raste, kao i maltezeru i yorkshireu.
Eto problem riješen ![]() |
| KatPaws piše: |
| To su meni rekli i za pudlu (imala sam i srednju crnu pudlu pre jedno 20 godina)... pa je opet bilo dlaka na sve strane... |
| Ne kužim kako je moglo biti dlaka na sve strane? Moja frendica ima pudla i nema problema sa dlakama. |
to sam mislila kad sam rekla da je dlaka od pudle bilo na sve strane.
| Snupix piše: |
| Da nije ovaj broj tel.?
Uzgajačnica RAKITA’S Školska 39, Rakitje 10 437 Bestovje tel. 01 3371 171 TO sam našla na www.canecroaticum.com |
| Sumnjam da je rakitas jer koliko znam oni imaju njufije, bobtaile i lhase...osim ako se nije nešto promijenilo |
Displazija se može dobiti i nepravilnom prehranom, pretjeranim hodanjem po stepenicama, naprezanjem dok je pas u razvoju.. ![]() |
[/quote]
ako nije onaj sa Bibinjama neznam,da li imaju,,jer ja znam ko sto ima u gradu ,poznajem grad kao svoj djep
| bobanaidule piše: |
| Danas smo se upisali na forum i videli da se pominjemo... Sto se tice pasa u Ceskoj, najkvalitetniji bl&tan-i poticu od nasih linija.
Sto se tice Slovenije ima jedna kvalitetna bl&tan kuja - koja je naseg uzgoja. Mi smo trazili upola manju cifru nego Cesi iz razloga koje smo vec objasnili gospodjici Ivani, mada je ona rekla da ce nam se javiti ali to nije ucinila. Bobana i Dule Gallinagos kennel |
| Sto se tice pasa u Ceskoj, najkvalitetniji bl&tan-i poticu od nasih linija.
Sto se tice Slovenije ima jedna kvalitetna bl&tan kuja - koja je naseg uzgoja. Mi smo trazili upola manju cifru nego Cesi iz razloga koje smo vec objasnili gospodjici Ivani, mada je ona rekla da ce nam se javiti ali to nije ucinila. |
| antisha piše: |
| Postovana gospodo,
naime nabavljam psa po prvi put. Zelio bih nabaviti zutog labradora. Raspitivao sam se u uzgajivacnici Wing of Velebit. Jeli vi mozda imate kakve informacije o toj uzgajivacnici i mozda znate za neku drugu provjerenu. Unaprijed hvala |
| toni piše: |
| imam njemackog boxera staru godinu dana želio bi kupiti musko ali vrlo kvalitetnog preporucitemi gdje da trezim |
| msever piše: |
| Pozdrav svima,
Da li netko zna gdje se može kupiti kineski kukmatsi pas (adresa i slično)? Unaprijed hvala: |
| sandra15 piše: |
| ovak su meni objasnili, radi se o lovackom psu, i mnogi zele bez papirologije psa, i onda pedigre ne izvadis za tog psa, a ko se misli bavit uzgojem uzme i pedigre! ko ja, npr mozda se tata i ja zaletimo na koju izlozbu s njim, vidjet cemo! |
| limma piše: |
| jel netko zna di se može nabavit taj pas??al da nije mješanac....ajde pliiiz ako ima takvih nek se jave na mail limma@net.hr
hvala |
| IvanSimcic piše: |
| ma vec duze trazim basseta, ili su rasprodani ili je sljedece leglo za godinu dana itd... |
Evo da te utjesim malo, ja sam svoju Queenie (Cavalier King Charles Spaniel) cekala skoro 6 godina! I vrijedilo je!
| zovem vec 3 dana hks na tel 4846124 i non stop je zauzeto, tak da pretpostavljam da im ni ne radi, jel ima neki drugi telefon? |
| hvala puno na informaciji za pasarica, nisam znao da je svercer, rekli su mi da je imao u studiju preko deset malih basseta pa sam se poveselio...
hvala |
, to i sa transposrtom i telefonima te izadje duplo manje.
| srki piše: |
| Jel znate kojeg kvalitetnog uzgajivača? |
| Sretno u nabavi! To je predivna pasmina, meni osobno najljepša među ptičarima. |
http://mysite.wanadoo-members.co.uk/Jagerreh
| ivann_ piše: |
| pa ispod soma ojerica nit ne razmisljaj |
| ivann_ piše: |
| meni je to malo prevelik...tj...vise mi se svida francuski....al bum jos vidio...ono ne zurim se... |
| Ivanka piše: |
| Tražim nekog tko ima pse zvane bull boxer. Oni su nastali križanjem terijera i boksera. |
| Već sam ovu temu postavio na forumu Naši ljubimci no nitko vjerojatno ne zna odgovor?????
Dakle često po rodovnicima viđam imena Porta Dalmatica i Porta Slavonica Castel Medue...ako netko zna neka mi odgovori čija je to bila uzgajivačnica????neki kažu od J Petrine no njena je bila Skypet a od Željka Krpana je bila Biopharm ili još je????? Dakle ako netko zna odgovor neka kaže...HVALA ![]() |
| Catch piše: |
| Moze mi molim vas netko reci za koju uzgajivacnicu Border Colliea i Welshkih Springer Spaniela u Hrvatskoj? |
| DAK-maltese piše: |
| Dali je zaista moguće da u HRV nema niti jedne jedine uzgajivačnice maltezera registrirane u HKS i priznate od FCI ??? |
sory izgleda da je moguce jer im je navodno preskupo prijavti leglo u Hrvatskoj (informacija iz prve ruke )!!!
| bika piše: | ||
sory izgleda da je moguce jer im je navodno preskupo prijavti leglo u Hrvatskoj (informacija iz prve ruke )!!! ![]() |
| animal piše: |
vjerojatno misliš na češkoslovačke vučjake ![]() |
01/4846-124
| sunsea piše: |
| Ja sam neko vrijeme tražila maltezere po hrvatskoj, a prije nekoh mjesec dana sam se čula i s gđom. Vajnberger koja je rekla da trenutno nema leglo, a i ne zna kada će imati novo.
Tako da sam na kraju postala ponosna vlasnica shih-tzua s kojim sam oduševljena! Nabavila sam je u uzgajivačnici Alpha-Sahany, iz koje je mama, a tata je Diablo iz Letiba. |
HKS i pitaš...sve će ti reći ----->01 48-46-124 ili 01 48-46-126
| TINNA piše: |
Drago Kosovec 098 243 797 nazovi pa provjeri ima li štenaca ![]() |
Ja ih znam nekoliko, ali stvarno ne znam di su najbolji psi
| Luce piše: |
| I DA U RUMI JEDAN OBICNI SVERCER PRAVI GOLEM POSAO STO DOVLACI POPULARNE PASMINE I TAJ SE ZOVE ZELJKO. |
| Mary piše: |
| price da je mama u setnji,a tata kod susjeda-ne nasjedaj!moras vidjeti roditelje da budes sigurna da nije sverc(iako zna biti i "laznih"roditelja) |
| Ivana1 piše: |
| Lijep pozdrav! Već dugo tražim štene boston terijera i odlučila sam ga uzeti iz uzgajivačnice iz Srbije - "Berček". Molim vas ako imate ikakvih iskustva s njima da ih podijelite sa mnom. Inače, uzela bih kuju po cijeni od 800 evra... |
| di caprio piše: |
| Hvala gosp. Dragane,znam da je teško ali moram početi od nekuda.Tražim i po oglasima,a i prijatelje i Ppoznate veterinare u zagrebu sam angažirao,pa se nadam da će se nešto naći. |
| di caprio piše: |
| Jel zna netko neki dobar slovenski site ili forum tipa ovog? |
| LjiljanaB piše: |
| Ako stvarno želiš štene iz te uzgajivačnice ostani s njima u kontaktu, "naoružaj" se sa strpljenjem i dočekati ćeš ga. Nije ništa neobično da se na određeno štene čeka 12-15 mjeseci.
Ne slažem se sa dijelom tvog posta gdje pišeš o uzgajivačima ali ne znam koliko imaš iskustva u kinologiji pa neću komentirati. |
| Pretpostavila sam da si novi u kinologiji i dobro radiš što razmišljaš gdje i od koga nabaviti psa.
To što kažeš da su roditelji visestruko nagrađivani je jako širok pojam, mogu biti šampioni (u tom slućaju koji) ili mogu imati kandidature za šampiona. Ne postoje hobi uzgajivači i profesionalni uzgajivači. Uzgajivač je uzgajivač. Razlika među uzgajivačima je u kvaliteti uzgoja, njezi svojih pasa i takvim sličnim stvarima, pa i u brizi kamo ide štene iz njihovog uzgoja. Kada uzmeš čitati neku knjigu pogledaj kada je izdana, postoji mogućnost da su u njoj stari/zastarjeli podaci, usporedi pročitano sa podacima u još kojoj knjizi, zna se desiti da naiđeš na različite podatke za istu stvar, mada bi u knjizi za određenu pasminu trebali biti najtočniji podaci. U vezi genetskih bolesti pročitaj ponovo u knjizi da li stvarno pišu o tome ili pišu o sklonostima pasmine ka nekim bolestima. Nisam sigurna da li sam te dobro razumjela u vezi toga, ali pada mi na pamet incestno (inbreeding) parenje. Držim fige za budućeg medvjedića. |
| BX-Doga piše: |
|
Interesovalo bih me jos, da li je generalno u svim zemljama zabranjeno uzgajanje pasa sa HD-stepenom preko C? |
| Koju rasu ti drzis i kako ti se zove cuko?
|
|
Sada bi vjerovatno neko rekao nije to pas za tebe to je pas za nekog sa iskustvom ali ja mislim da ne postoji pas za pocetnike i ne pocetnike. Ukoliko se ulozi dovoljno ljubavi,truda,novca i potrazi strucna pomoc mislim da svako moze takvog psa da drzi. |
Ima li kakvih novosti ![]() |
Baš mi je drago da si uspio dobiti štene ....... i nije teško pogoditi šta si odlučio
Ne treba ti biti žao što je cura umjesto dečka. Rekla sam ti da su meni cure draže, a kada upoznaš kujice bit će i tebi, one su privrženije, mirnije, staloženije, lakše je s njima. Pa i s onim periodima tjeranja lakše mi je bilo sa ženkom nego sa mužjakom. Tjeranje je dva puta godišnje i u to vrijeme skrate se šetnje i izbjegavaju se mužjaci i to je to. A mužjak kad nanjuši kujicu koja se tjera hoće bježat i to svaki put i za svakom kujicom. Vodka će se zvati, super, ako se kada sretnemo znam šta ćemo popit!!!!!! Sad će ti ovo vrijeme do dolaska proletiti iako se tebi čini drukčije. Je si li razmišljao o prehrani za psa. P.S. pretpostavila sam da više ne egzistira I.P. |
| africa7 piše: |
| TRAŽIM UZGAJIVAČA
HAVANEZERA DA LI ZNATE NEKOGA? ILI NEKI KONTAKT? |
| puppy piše: |
| znate li postoji li u hrvatskoj uzgajivačnica velikih/kraljevskih pudli?! |
| Sanja piše: |
Golden retriveri
Uzgajivačnice u Hrvatskoj http://www.dellafiumana.com/ http://www.boschhrana.hr/korisnici/degenia_velebitica.htm http://www.stonedale.at.tf/ http://www.boschhrana.hr/korisnici/retriveri_agram.htm www.croaticadog.com Uzgajivačnice u Jugoslaviji http://users.hemo.net/zlatno.runo/ http://solair.eunet.yu/~vsvlin/index.htm Uzgajivačnica u Sloveniji http://www.klub-retrieverjev.si/ ************************************************************* Labrador retriveri Uzgajivačnice u Hrvatskoj http://www.getim.hr/goldendrop http://www.bracanas-labradors.com/ http://www.boschhrana.hr/korisnici/labradori_jureta.htm www.labrador.hr Uzgajivačnica u Jugoslaviji www.extra-labradors.co.yu Uzgajivačnica u Sloveniji http://www2.arnes.si/~szun/ |
| Anonymous piše: |
| zainteresirana sam za kupnju štene basset hounda, malo sam tražila po netu i naišla na oglas u kojem uzgajivačnica VON DER WUTEGORD (www.wutegord.com) prodaje štence po cijeni od 210 eura. štenci su stari dva mjeseca, trikolori su i cijepljeni su sedmovalentnim cijepivom, ali problem je u tome što na njihovoj internet stranici ne postoji uzgoj basseta nego opis legla dobermana, mopsa, westy terrijera i po jedno štene yorkskire terrijera i beagla, pa mi je to malo sumljivo. ako netko ima iskustva sa navedenom uzgajivačnicom neka se javi ili ako znaju neku drugu uzgojivačnicu gdje ima štenaca molim vas |
| Patriot piše: |
UZGAJIVAČNICA NJEMAČKIH DOGA I FOKSTERIJERA
http://propatria-kennel.webs.com/ |