Kaj? I stakori su brutalni ko i hrcci?
O super...
imcarlov - Četvrtak 22.05.2008. 2:54
Subject: POMOC - BOLESTAN ZAMORCIC !
Cao svima ,
imam veliki problem. Zamorcic star 3 godine, super negovan, veseo, sve naj naj, odjednom pre par dana pojavila se izraslina ispod koze na vratu sa desne strane. Za 3-4 dana dostigla je velicinu stonoteniske loptice. I dalje je veseo, jede lepo, igra se ali ta lopta bas raste. Na kozi se nista ne vidi. Znam da bi trebao ici veterinaru ali za to je ovde potrebno citavo bogatstvo. Ako neko ima nekog iskustva sa ovakom situaciom neka mi pomogne. Googlao sam dosta nista slicno nisam nasao. Mnogo razmisljam o uspavljivanju ako je potrebna operacija, bar se nece muciti.
Unapred hvala
mea_kalli - Četvrtak 22.05.2008. 10:13
Subject:
ma joj mrzim kad odmah razmišljate o uspavljivanju a ne znate uopće što mu je
zašto ste nabavljali zamorčića ako ga ne mislite lječit
ajde, istina da veterinari većinom ne znaju o malim životinjama, ali se zato vlasnici educiraju
pretpostavljam da je apces, ako pukne, morate ga čistiti par dana jod otopinom (betadine) i potrebni su vam antibiotici, injekcioni ili oralno
e sad kako zašto i tome slično ja ne znam
mara - Petak 23.05.2008. 11:18
Subject:
i ja pretpostavljam da je apces. oni obično izrastu oko glave.
uspješno se lječe tako da nemojte razmišljati o uspavljivanju.
super je ako apces pukne sam od sebe, tada kao što mea kaže ispirete ranu jodom i ostalo.
više o tome imate tu - http://forum.zekoiprijatelji.com/index.php?topic=3940.0 (+ iskustva vlasnika)
martinisuzy - Utorak 06.01.2009. 13:58
Subject:
bok nova sam na forumu
i očajno
trebam pomoć
.........
moj zamorac martin teško je bolestan
mislim da ima šugaru
..........
ječer smo bili kod veterinara i dao nam je neku kremu plymicol
za gljivice
...ja doma imam šampon oranozol.....veteinar mi je rekao da to kombiniram i da samo nastavim s terapijom.......mi smo martina i moju suzy okupali i namazali sa plymicolom.....suzyci je danas bolje ali martinu nije,samo mu je gore.....brzo sam nazvala drugu veterinarsku i naravno odmah otišla tamo.....pošto su danas sveta tri kralja veterinar koji je jedini radio u cijelom bjelovaru dao je i suzy i martinu vutamine A,D,E i neki antibiotik ...napisala bi vam kak se zove da znam pročitat.....suzy je ko nova ali martin je isti onak omamljen
.....joj toliko me strah da mi ne ugine
.....možda je on uz tu bolest i pre star????on ima 5 igodina i nešto sitno
....nekak mi se čini ko da nemože stat
na stražnje noge kolko je slab.
....pa mi smo napravili šta smo mogli sad je na nama da čekamo
.....
pa antibiotik bi još malo trebao početi djelovati zar ne
?????javit ću vam kad saznam nekaj novoga,ili ak se oporavi ili sl......
samo molim vas da me savjetujete......
mea_kalli - Utorak 06.01.2009. 16:03
Subject:
dakle, antibiotik djeluje na bakterije, a šuga to nije. neće djelovat.
imate li negdje veterinarsku ljekarnu u bj?
nazovi i pitaj koliko dođe stronghold za male mačiće. kod nas je oko 60kn. staviš kap jednome, kap drugome i prestaneš sa svime što su ti rekli.
moji su imali šugu i neće bit problema.
napomena: ne stavljati NIŠTA drugo /frontline, advantix ili stronghold za pse ili odrasle mace)
ponopviti za tjedan dana pa čuvaj aplikaciju
martinisuzy - Srijeda 07.01.2009. 16:17
Subject: joj.....
stari martin mi je uginuo...............joj.....bili smo kod veterinara i sve....lječili ga,kupali,mazali sa svim kremama.....joj.......jučer je dobio i vitamine i antibiotik i sve.............joj...tak mi je žao....pa on je moj mezimac...i uspomena iz Novske....tamo sam prije živjela....joj ja sam ga tako jako voljela......čak sam se posvađala s veterinarkom zato kaj je ljena ....martinu se stanje pogoršavalo i mučio se a ona je rekla da će doć za tri sata.....ja sam joj rekla da kakva si ti veterinarka dok je u pitanju život male životinje.......nikakva....zar ne????nazvala sam drugog i izderala se na njega i on je došao......dao mu je sve .....no martinove godine to nisu izdržale......imo je oko 6 godina......joj....no moja Suzy je dobro...lječenje djeluje.....nadam se da će ozdravit prije nego rodi zadnje MARTINOVE potomke.......joj.....htjela bi si jednog ostavit za uspomenu na martina,ali ako ovo sve moram prolazit još jednom bolje ne.....
htjela bi ih poklonit nekome ko bi se dobro brinuo za njih........
zanima me ako bi netko od vas želio????vi se znate brinut za zamorce i sigurna sam da ih jako volite.......kao što ja volim svoje.......
martinisuzy - Srijeda 07.01.2009. 18:52
Subject: ej.....dobra vjest.....
suzy je dobro....danas sam ponovno bila kod veterinara....rekla je da napredujemo.....sve je super....sutra je još moram kupar u Oranozolu....za 4 dana će ić na inekcije za zaraze i uzela joj je uzorak s kože da vidi šta je to....ona predpostavlja da je to naslaga masnih stanica.....kaže da se super brinem o njima.....zato kaj je već blizu 6-e...
kaže da zamorci žive to 5-6 godine..... rekla je da martin nije uginuo od bolesti nego od starosti.....odma mi je bilo lakše......uhhhhh......još malo i imat ću male.....jedva čekam......hvala na savjetima.....samo tako......napravit ću blog o zamorcima.....pa ga morate posječivat....i naravno komat......
martinisuzy - Srijeda 07.01.2009. 18:54
Subject: pitanje????
samo me jedno zanima kako ste vi stavili tu sliku....
ja nikad prije nisam bila korisnik foruma pa zato trebam pomoć......bila bi vam jako zahvalna......pozzzz.......
mea_kalli - Srijeda 07.01.2009. 22:37
Subject:
drugu temu sam prebacila u odgovarajući podforum
prvo: tko pametan daje pariti ženku od 6g? to je baka... imat ćeš sreće ako to podnese i ne ugine.
drugo. ako uzimaš stronghold ne smiješ ju močiti i mazati!
martinisuzy - Četvrtak 08.01.2009. 12:34
Subject: .............
ona nije bila na parenju već je bila skupa s martinom u kavezu......jer kad sam ih odvojila martin je bio čudan....veterinarka je rekla da nek budu zajedno....bili su zajedno i .....suzy je dobro....živahna.....jede jako puno zdrave hrane .....i ne ponaša se ko baka.....to će ona izdržat....veterinar ko što sam već rekla joj je dao vitamine.....sve je za 5.....nema briga.....
mea_kalli - Četvrtak 08.01.2009. 12:36
Subject:
bolje da se brineš.
to je teško i za mlade mame... a vet mi ne ulijeva baš povjerenja.
martinisuzy - Četvrtak 08.01.2009. 12:38
Subject: dobra vjest.....
suzy nema nema nikakve parazite (kao šuga.....)zdrava je ....gljivice također nema......samo ima te masne naslage koje proizvode teški svrab....nokte joj se ne treba rezat....sve je super....samo je još moramo kupat u oranozolu da maknemo masne naslage......suzy je potpuno zdrava.....masne naslage se ne mogu prenesti s jedinke na jedinku.....što je još bolje.....mali će doći na svjet za nekoliko tjedana(tjedan i nekaj sitno),......jedva čekam.....pozzz.......
martinisuzy - Četvrtak 08.01.2009. 12:41
Subject: ovo gore....
ovo gore mi je javila sad ovaj tren veterinarka.......
mea_kalli - Četvrtak 08.01.2009. 12:46
Subject:
ok, samo budi toliko uvjerena.
ja se nadam da se neće ništa dogodit. ali vet ti nemre pomoć kad jednom krene po zlu. a ja neću djelit badava savjete osobama koje ne žele slušat.
sretno.
martinisuzy - Četvrtak 08.01.2009. 13:10
Subject: moj martin i moj pas.....
martin i moj pas simba.....
martin u kućici bez koje ne može.....
martinisuzy - Četvrtak 08.01.2009. 13:40
Subject: joj....
pa hvala na savjetima.....ja se brinem ali uvjek sam na vedrijoj strani.....neću mislit na loše stvari jel se to može i desit.....suzy je bila kod veterinara već 6 puta.....dobro je.....ja sam ti puno zahvalna kaj mi daješ savjete.....stavila sam malo slikica od mog martina.....
mišica - Petak 09.01.2009. 12:08
Subject:
martinisuzy, žao mi je zbog Martina! Stvarno je bio prelijep!
Vjerojatno je došlo njegovo vrijeme, žalosno, ali tako to ide.
A, šta se tiče Suzy, drago mi je da je OK. Nadam se da će s njom i pomladkom biti sve u redu!
Držim fige!
martinisuzy - Subota 10.01.2009. 12:41
Subject: imaš pravo....
martinovo vrjeme je došlo......naime veter.kaže da mu je krv zaljevala srce pa pluća.....to je sve naravno bilo od starosti....joj baš mi ga je žao.....no ja se ne mogu boriti sa smrću.....jedino još ne znam dali da si ostavim malo ili ne.....ove ostale bih dala nekome ko bi se dobro brinuo za njih.....hvala vam!!!!
mea_kalli - Subota 10.01.2009. 12:43
Subject:
kako to vet zna? jel ga otvorio nakon što je uginuo?
martinisuzy - Subota 10.01.2009. 13:02
Subject: grrrrrr.......
gle ........nemam pojma kak zna.....ona je završila školu za to i kaže da kad je zamorac star da mu krv počne zaljevat srce i pluća i da je to ko kod čovjeka infarkt ili tak nekaj.....
mea_kalli - Subota 10.01.2009. 13:06
Subject:
ne ljutim se, samo te usmjeravam jer sam zato tu
za veterianra: ako je završio školu, to mu ne daje pravo da lupeta gluposti. to se ne dogača svim starim zamorčićima, jer njiva starost je nakon 8g. tvoj zamorčić nije bio star. da se pravilno liječio, postavila se dijagnoza, napravile pretrage (a ne pogled odozgora i vet ga pusti da ugine jer ne zna što mu je) on bi bio živ.
martinisuzy - Četvrtak 15.01.2009. 13:00
Subject: nakom dugo vremena.........
ej...kak ste..........ja sam odlično.........moja suzy je zdrava.....mislim skroz zdrava=),.....hvala bogu......nema više ni krastica,dlako joj je narasla,bila je juče na pretragama........nema više ni onih masnih naslaga......sve je super...........sad čekam male.........javit ću vam.....možda malo sa zakašnjenjem zato jer mio je počela škola.......pozzz....
KUMcro - Nedjelja 31.05.2009. 10:16
Subject: Pada mi dlaka i nastaje rana
Mom zamorcu se odjednom stvorila velika ogrebotina kao da se negdje lupio i podero se ali sam onda skuzio da se to jakoo siri sada mu se jako prosirilo.To mi je cudno jel on pije jede i sve ustvari evo vam slika pa mi recite da ga vodim kod veterinara ili da mazem sa necim
http://i41.tinypic.com/2qi4thl.jpg
Sada vidim da mu i dlaka nije svijetla ko prije to mora da je neka kozna bolest moze mi neko reci sta da radim
mea_kalli - Nedjelja 31.05.2009. 22:14
Subject:
slika je mutna i ne vidi se apsolutno ništa što bi moglo biti
posjeti veterinarsku ambuilantu: buba na trešnjevci
KUMcro - Ponedjeljak 01.06.2009. 6:15
Subject:
Bio sam kod venerinara i dobio je Gljivice moze mi neko nesto preporuciti da vidim jel se podudara sa onim od veterinara?
mea_kalli - Utorak 02.06.2009. 0:28
Subject:
ne razumijem
ima gljivice, a što je dobio za to?
canesten? oronazol?
ManicMiner - Utorak 29.09.2009. 20:55
Subject:
Pozz!
Naletio sam na ovaj forum trazeci informacije o njegi hrcka...i nasao sam jako puno informacija...pohvale na radu foruma...
Dosta hvale...tu sam radi problema....naime pojavilo mi se na ruci (prstu konkretno) nedavno neakvo crvenilo (koje uzaaasno svrbi btw.) za koje je danas doktorica ustanovila da je neakav oblik gljivicne infekcije....i naglasila da more biti od nekog kucnog ljubimca....kako jedino iam hrcka (sirijca) i njega po rukama cesto motam, veli da more od njeg biti....
S obzirom na to predpodstavljam da ju i jadnicak ima....dali ima kakav lijek za to i gdje nabavit? Ili da idem veterinaru? (ovo mi je zadnja opcija....ne volim doktore...ako bas ne moram ic...
) )
krx - Ponedjeljak 01.02.2010. 17:51
Subject: Pomoć.. pls.. :/
Kupio ja sad hrcka...naravno, prvo sam procitao sve moguce teme na forumu i eto, prvo sam kupio sve sto je potrebno za njega a tek onda hrcka..to mi je nekako logican slijed...ali, hrcak ima neku šugu na leđima :/ onak kod vrata...jesu li to moguce rane od borbe ili bas neka bolest... znam da je tesko reci bez slika, no eto, sad je u tunelicima, kad bude prilike uslikat cu pa cu stavit...
Eto ako ima koja dobra duša da odgovori, stvarno se brinem...
i da, radi se o sirijskom hrcku..
evo, ovo je najbolja slika za sad...uslikat cu valjda bolje...
http://img695.imageshack.us/img695/2497/pict1835.jpg
ismarvet - Ponedjeljak 01.02.2010. 20:18
Subject:
s obzirom da se ne vidi najbolje moglo bi biti mnogo stosta... oni su cesto alergicni na ujede ektoparazita.. zato pregledaj mu kozu i posmatraj da li ce nesto malo protrcati izmedju dlaka... takodjer, vrlo je moguce da je alergican na nesto... sjeti se da li mu je nesto tu kanulo na tom dijelu ili se mozda kad se provlaci ocese od neki dio u kavezu... imam neke literature na engleskom o tome i upravo sam je prelistao ali nema niti jedna slicna slika tome...
mea_kalli - Srijeda 03.02.2010. 17:50
Subject:
kako je danas hrčak?
moguće da je pobrao nešto tamo gdje je bio. koža je dosta crvena, čini mi se nadraženo, možda ga svrbi.
kako je danas?
krx - Srijeda 03.02.2010. 23:12
Subject:
http://img509.imageshack.us/img509/3209/pict1861.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/9466/pict1872.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/580/pict1888.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/8459/pict1900.jpg
ovo je sad najnovija
http://img509.imageshack.us/img509/455/pict1912.jpg
a ova je cist zato da pokazem koliko je mališa sladak..
http://img509.imageshack.us/img509/2052/pict1902.jpg
krx - Srijeda 03.02.2010. 23:15
Subject:
Po ponasanju je super, stvarno. jucer je preko 4 sata trcao u kolutu, i papa dobro i sve..ali dlaka mu jos vise opadam sada mu je pocela i sastrane opadat...stvarno ne znam...veterinarka mi je rekla da mu kupim vitamine za djecu pa da mu stavim u vodu...i otisao vidit ali 120kn kostaju, a to mi je ipak previse..a susjeda mi radi u apoteci pa ce sutra nest smiksat...ne znam...vec mi je prirastao srcu a ne znam sta da mu napravm da pomogne...ne zelim da mu nesto lose bude...
mea_kalli - Četvrtak 04.02.2010. 9:12
Subject:
ne znam od kuda si, ali vitamine imaš u pet shopovima, puno jeftinije. oko 30kn
i u dmu
možda bi bilo najbolje da nazoveš bubu i savjetuješ se sa dr sašom oko lječenja. googlaj broj.
krx - Četvrtak 04.02.2010. 13:27
Subject:
E ok, hvala...u nasem pet shopu kaze da nema...tek se nedavno otvorio pa sta ja znam...izvrtali su... U Dm-u nisam gledao, hvala na inf....tam bas ne idem ali sad cu morati.. ^^ Google is my best friend pa cu pogledati...jos jednom, hvala puno, drzat cu vas informiranim....
Kazem, hrcak je po ponasanju bar i vise nego raspolozen....stalno je aktivan, ima dobar apetit, ja ga dobro hranim, i tako..
Hvala puno jos jednom!!
mea_kalli - Četvrtak 04.02.2010. 13:29
Subject:
ja bi taj dio mazala i rivanolom, možeš ga kupiti u bilo kojoj ljekarni
u dmu imaš vitamine za djecu iako ih ja ne bi davala, nego specijalno one za glodavce. zbog doza pojedinih vitamina, ipak je to hrčak.
krx - Četvrtak 04.02.2010. 14:08
Subject:
cekaj, u dm-u imaju vitamine za glodavce?
rivanol, to mi je poznato...to kosta oko 50-ak kunica, tako nesto? ok, nadam se da cu mu moci i to kupiti...miš mali...
mea_kalli - Četvrtak 04.02.2010. 14:11
Subject:
rivanol je 15kn, dezinficijens u humanim ljekarnama
u dmu nema vitamine za glodavce, već za bebe
nisi napisao u kojem si gradu ili koji ti je grad blizu da ti možemo pomoć
krx - Četvrtak 04.02.2010. 14:19
Subject:
A znao sam da ima peticu u sebi..
a mislim da znam sto je to, to kad namazes je zuto..tak nest..ugl..oki kupujem to...
ja sam u Slatini, Viroviticko-podravska županija... imamo jednu veternirasku stanicu i kazem kad sam otisao rekli su mi da mu dam vitamine za bebe..tj djecu...
hrcak mi spava u kucici pa ne mogu vidjeti jel je nastavilo opadanje dlaka ili.... a bolje i da mu kupim vitamine za djecu neg nikakve...ovo mi je prvi hrcak u zivotu. tak da sam novi...
mea_kalli - Četvrtak 04.02.2010. 14:22
Subject:
ako ti netko die za viroviticu nek pogleda u pet shopu
krx - Četvrtak 04.02.2010. 14:26
Subject:
Ja sviram u subotu tamo, tako da cu moci pogledati.. a u međuvremenu, što ako mu nastavi ispadat dlaka...
hvala ti jos jednom na odgovorimoa! puno hvala
mea_kalli - Četvrtak 04.02.2010. 14:29
Subject:
daj mu komadiće svježeg voća, i maži rivanolom
a u subotu pogeldaj vitaminčeke u pet shopu ejr na njima piše baš doziranje za hrčke
probaj naći neki pet shop pa nazvati i pitati dal imaju ,da ne tražiš bzvz
krx - Četvrtak 04.02.2010. 14:41
Subject:
oki, idem onda sada u apoteku
krx - Srijeda 10.02.2010. 12:20
Subject:
evo, sad ga lijecimo protiv gljivica....ali zasada niti to ne uspijeva...i dalje gubi dlaku...
ja sam mu promijenio stelju u slucaju da je alergican na piljevinu ali izgleda da nije ni do toga... :/ stvarno cu poluditi...
mea_kalli - Srijeda 10.02.2010. 13:18
Subject:
zovi bubu
krx - Ponedjeljak 22.03.2010. 11:24
Subject:
Da se javim...hrcak je sada potpuno zdrav, mea_kalli hvala ti puno na svim savjetima....
Ne znam sto mu je pomoglo, zadnji lijek je bio protiv nametnika, pa eto bit ce da je do toga, iako sam ga temeljito bio pregledao i nisam vidio nikakve zivotinjice koje trce po dlaki no ajde de...bitno da je sada zdrav... moram pohvaliti Sajnu Lazic (dr.vet.med.) zbilja se potrudila oko moga hrcka i uzasno sam joj zahvalan...ovo mi je naime prvi kucni ljubimac.... pa kad sam isao kod veterinara prvi put, imao sam osjecaj kao da ja idem kod zubara..
malisa je razigran i veseo, nazalost udebljao se jako...mislim da znam i razlog
uvijek mama ili seka dok ja nisam doma pa ga hrane sa sjemenkama od suncokreta ili ljesnjacima i tako..i one poslastice za hrcka ga debljaju.... Strasno mi ga je zanimljivo promatrati, uvijek nesto radi i takoc.... redovito zajedno veceramo, ja ispred kaveza neki sendvic papam i on onda uzme njegovu hranu i jede i kad zavrsi samo me gleda a poslije vecere ide igranje, stavim ga u loptu da se istrci po sobi i takoc..pobjegao mi je no nije bio nikakav problem, 10 minuta je trckarao po sobi ali onda mi je sam dosao...
i eto, jos jednom hvala na pomoci,
primite pozdrave od mene i od Flekice (pravo musko ime, hehe)
Kiki2 - Četvrtak 06.01.2011. 12:22
Subject:
Moj zamorcic se zove Kiki.. Jos je mala...Jako me brine sto nam dlake oko usiju.. Ali mislim da to nije problem jer samo na tom mjestu joj nedostaje dlaka.
perina_mama - Četvrtak 06.01.2011. 17:26
Subject: .
pa moji ni jedan nemaju dlaku iza ušiju. to područje je veličine malo manje od uha
MisMeggy - Subota 30.04.2011. 11:41
Subject: GUBLJENJE DLAKE KOD ZAMORCAAAA
MOLIM ODGOVORE BILO KAKVE......
IMAM ZAMORČICU STARU OKO 5 mj...
negdje se udarila pa joj je kod vrata nastala ranica i kad se češe malo krvari, SAD JOJ NA TOM JESTU OPADA DLAKA..
PLEASEE HELPP....ŠTA JOJ JE...
mamuza - Nedjelja 01.05.2011. 22:14
Subject:
bok,imam zamija starog 3 mj. prije mjesec dana počeo se češat nogicama iza ušiju i po tijelu svakih par minuta i grize se po tijelu al ne jako,ponašanje mu je malo čudno,zna se strest kao pas pa odjednom počne kao zvrk skakat i razbacuje piljevinu nogama na sve strane pa neznam je li i to radi svraba ili je to igra.šta mi je činiti?žao mi ga ovako gledat.
MisMeggy - Ponedjeljak 02.05.2011. 12:50
Subject:
da te utjesim....i moja to radi SVAKII DAN....
nezz mozda je to normalno ponasanje????
mamuza - Ponedjeljak 02.05.2011. 20:15
Subject:
evo danas sam kupio kapi stronghold,45 kn i nakapao zamiju između ušiju,prestao se češkat i puno je veseliji.jel tko zna kolko taj stronghold dugo djeluje i da li treba ponavljat postupak da se nebi vratio svrab?
Vrijeme: (CET) Zagreb, Rome, Paris