[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
Baš se veselim ocjenjivat novu boju wiandotta ove crne i bijele više su previše uobičajene.
| pan piše: |
| Amani dal su ovi žuti piliči sa slike 1 vijandote i ova koko na slici2? imaš lijep piliče federfusige su posebna. |
| Amani piše: |
| jel i kokice ili samo pijetlove? jesu čemu, postavi sliku ako možeš... |
| rade21 piše: |
puno mi znači tvoje mišljenje jer imaš super wiandotu ![]() |
.
Amani Wijandote su ti super naručito žute-kolumbije .
-e a zašto su u ovim kavezičima? |
| damir piše: |
Milane, ovo su krasne wiandotte. Ovo su sve iz ovogodišnjeg legla. To si nabavio ove godine ili to imaš od svojih dosadašnjih? Kako nose te koke? ![]() |
| roby piše: |
šteta kaj se slabo vide ![]() |

| kurtovic piše: |
| jesu li ovo patuljaste vijandote |
.
NIJE DA VEĆ NEMAŠ,ALI MALO PROMJENE U BOJI NIJE LOŠA ZAMISAO!!!
| Tragopan piše: |
| Persperktivan mladac. |
| Milan zr piše: |
Pilići srebrne vijandote i po koji patuljasti hempšir.
![]() |
[/img]
, naravno samo neki odgajivaci koji imaju odredjenog razloga , jedan odgajivac crnih antverpena sto uvjek ima najbolje redovno zakljucava svoje kaveze, mali su i lako stanu i dzep

[/quote]
. . . podsječaju me na zebre 
već se vide šampioni.
mozes stavit slike odraslih
izgledaju kao hibridi mozes stavit slike odraslih |
Ne znam dali sam u pravu.
| Lijepe su, dali to imaju njemačke prstene? |
| jesi mogao uzet stare koja je cijena |
| jel od onih sta su ovdje na forumu u kojim sad sve bojama imas ? |
to su od onih na sta su ode na forumu ili

| Koliko su sad stari pilići?.........Milane šta onaj stolac služi da se uživa u njima nakon posla? |
na IZLOZBI
Amani vidim samo sampione , nema mjesta za moje na IZLOZBI ![]() |
ma dogovorit ćemo se lol
OCU

| Evo malo i moje ekipe
koke ![]() ![]() ![]()
petlovi ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Dado piše: |
| Pogledajte SAVRŠENTSVO BOJE |
! Svaka cast!!
| Mirso piše: |
| Milane sve cestitke za Šampiona
pa me interesira ćisto onako iz radoznalosti šta si uradio sa njim dal si ga prodao ili ce poosluziti za daljnji uzgoj Mirso |
| Kazujosi Funaki piše: |
| Od svih po malo... voleo bi da ima najvise zute! Valjda ce da ispadne nesto! |
!!!
sto se tice toga kakve su one kao nosilje???ljep pozdrav svima
!
Nadam se da cu ove godine imati nesto, barem priblizno ovako!!! Svaka cast!
imas australorpe
Dok je ovaca... cekaj samo Milan, zoran i pogotovo fenix da vide ima da se pocepaju od smeha!
Za 350 din hrane videcemo, hvala Dado!!
[url][/url]
'ocu bele...
Imacu i jaaaaaa, xaxaxa
!! Kako super izgledaju 'na gomili'!!!
...........
! A Dado obe koke imaju priblizno isti stav samo je ova druga slikana iz druge perspektive i nije lepo pozirala... ipak thanks na komentaru, shvatam sta hoces da kazes i sam imam svojih favorita
.

Ovo su pat. srebrne... NICE, mozes li da ih slikas malko bolje?
! A sto se starosti tice, pre dva dana im bese 4 meseca.
...
!
[img][/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
!! Samo si trebao da ih razvrstas po rasama na forumu ali za pocetak je super!!
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
!! Nista od mojih pehara
!
[/img]
!
Jako lepo!!
[/URL]
[/img]
[/img]
[/img]
!!
[/img]
! Dolazim ja ovih dana kao umetnicki fotograf!!
| SRCKY piše: |
[img] [/img]
Evo malo bolje slike ali jos to nije to!!!! |
| pan piše: | ||
S uper s uti Wiandotte ![]() |
| SRCKY piše: |
| ajde Nemanja ja nema sanse da ih slikam kako treba sve nesto bez veze |
!
A gde cu ovo u supu, pa nema ni za litar vode. A kako je Tragopan vec pisao nekada su ovi sa krivim prstima najbolje gradjeni, ebi ga!
AHA, sta ces sad Srki? ![]() |
Evo ga Zoki, mada je steta sto ima krive prste telo mu je po meni jako dobro. A i nemam koku za njega ! |
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[url]
[/url]
| HOROZ piše: |
| Zdravo SRCKY meni se svidaju ova dva crvena horoza na trecoj slici, imas li vise njih ili su samo ta dva? Slikaj i njih da ih vidimo |
| U losos boji nemaju dovoljnu kopaktnost repa i nešto su izduženijeg tijela, bijela koka mi drži rep prevodoravno i linija leđa bi mogla biti pravilnija; sve ostalo mi se sviđa.Na žutoj boji bi se kod koka moglo još bolje radit na podjednakijem intenzitetu boje.
Kondicija i njega je ovako viđeno po fotografiji na vrhuncu profesijonalnosti. Tip i oblik jedne koke i pijevca: [url]
[/url]
Preuzeto sa:richarddawkins.net Svi koji uzgajaju wiandotte mogli su primjetiti da patuljaste imaju nešto kompaktniji i simetričniji oblik, no i kod velike treba težiti toj odlici. |
[/img]
[/img]
| Prelepi su Srki!Potrudi se da zadržiš ovaj kvalitet što duže. |
| Junior piše: |
| [img][/img] |
| Mirso piše: | ||
| Kolega pokusaj kreirati svoj fotoalbum na ovome linku
http://www.mojalbum.com/ tu postaviss slike koje zeliss da uscesnici vide sa tvojom porukom kad kucas poruku na forumu i zelis da u svoju poruku uglaviss fotografiju trebass kao sto si dole ove IMG ugradio izmedju tiih IMG trebass postaviti LINK slike Link slike cess dobiti tako i na takav nacin da na sliku u svome fotoalbumu idess sa desnim klikom missa pa na osobine ili properties pa nadji lokaciju slike to jeste link
|
| [/img].http://www.fotorola.com/uploads/d54167a8dc.jpg[img]
[/img].http://www.fotorola.com/uploads/29daea0436.jpg[img] [img]http://www.fotorola.com/uploads/2a41103add.jpg[img] [img]http://www.fotorola.com/uploads/0ab5a9b576.jpg[img] [/img]http://www.fotorola.com/uploads/ff67c396c8.jpg[img] [/img]http://www.fotorola.com/uploads/f48e8e6ccb.jpg[img] [/img]http://www.fotorola.com/uploads/4a38d8ab5b.jpg[img] [/img]http://www.fotorola.com/uploads/85512b1f0a.jpg[img] [/img]http://www.fotorola.com/uploads/9c97e2823f.jpg[img] [/img]http://www.fotorola.com/uploads/0cfc4ab251.jpg[img] [/img]http://www.fotorola.com/uploads/e51e9afd58.jpg[img] [/img]http://www.fotorola.com/uploads/e51e9afd58.jpg[img] [/img] |
| lepe vijandote svaka čast! |
| Junior piše: | ||
Kolega bicemo u kontaktu |
| MIlane cestitam na sampionu pretpostavljam da je to mladi pjetao u svakom slucaju je super.Pa zar nije izlozba u januaru u N.SADU |
moje koke na ns izložbi slikao Mano kome se ovim putem zahvaljujem!
![]() |
| SRCKY piše: | ||
Milane kod se ne vide slike ali u svakom slucaju cestitke!!! |
| djokic_79 piše: |
Evo slike sampiona iz Sombora
i jedne koke : ![]() |
Pa cije mogu da budu ovako dobre vijandote!! ![]() |
Kralj dvorista... ![]() |
| pan piše: | ||
Jako je lijep,samo da imaš i većih slika a ne ovako mikro-veličine hahaah -dali ima i koke?? |
malo da poboljsamo kvalitet..
| Fila piše: |
Od Dragana sa Surcina radi na Aerodromu. .. racunam na tebe za petla ili pilice malo da poboljsamo kvalitet.. |
| fbeslic piše: |
![]() |
| fbeslic piše: |
| Ja sam Marine,Filip.Falija sam temu,mislio sam na jednu a otvorija sam drugu pasminu.Sve jedno,bitno da je pernato..HA-HA. |
)
| To je tvoj uzgoj? |
| Orthodox piše: |
Cestitam bas lepe Vijandote bravo ![]() |
Jeste moj uzgoj jaja od srebrenih sam nabavljo iz Austrije i iz Madzarske a zlatno plave sam jaja dobavljo iz Njemacke jeste marconi moje su u aprilu idem kuci dodzi na pivo pa ces ih vidjet uzivo ![]() |
nemoj da se iznenadis ako stvarno banem.Ali,slusaj,uz pivo mora da das i neko jajce...mislim, ne tvoje, nego od vijandota...
| marconi piše: | ||||
Bogami juniore,za ovakve vijandoteeee.. nemoj da se iznenadis ako stvarno banem.Ali,slusaj,uz pivo mora da das i neko jajce...mislim, ne tvoje, nego od vijandota... ![]() |
Ove zlatno plave su fantasticne.....nisam znao ni da ima ta boja....u kakvoj se jos boji mogu naci?? Ja sam uskoro ocekujem srebrne i jedva cekam da mi stignu ![]() |
| Hema piše: |
| Juniore ja sam zadovoljna i sa 10 komada!Izvini ako sam navalentna ali ja od te ljepote ne mogu da spavam! |
[url][/url]
Srki svaka čast na odgoju ali zamerka što te nema na forumu ![]() |
On to kuzi iz pozadine lijepo jato
Milane kako sa novim pijetlom jesil zadovoljan |
| Milan zr piše: | ||||
Pozdrav Juniore,očekujem sl. nedelje podmladak pa ćemo videti kakvi će pilići biti. |
| silvert piše: |
| srebrne jer mi se jedino takva boja svidja
dugo sam gajio malu wijndotu pa sam sada resio da predjem na veliku ja se nadam da ce biti onakva kakve su mi bile male |
!!
| marconi piše: |
Pakleno dobre vijandote...svaka cast Juniore.... ![]() |
| Hema piše: |
| Juniore prelijepi pilici!Samo nastavi tako da svi uzivamo gledajuci novitete!Ja sam vec upisana na listi cekanja,ako nisam,odmah me upisuj! |
Voicee lijepe Wiandotte!
Koja je to hrana u hranilici,dali je to paletirana (granulirana) hrana? |
| Poz. Djokic ima jos do proljeca ako bude sve ok.nesto cemo napravit |
ova tema nesto zapostavljena
Evo slika od danas
![]() |
| Dal je to dobro primječujem ili Wiandotte malo sporije i teže pernate od ostalih koka ( pijetlovi) ????? |
koke opernate poprilično brzo, dok pijetlovi sporije.... najduže se čeka na rep
| Amani piše: | ||
Dobro čuješ koke opernate poprilično brzo, dok pijetlovi sporije.... najduže se čeka na rep |
| pan piše: | ||||
Čujem ja
.......zanimljive su, ali to mi je čudno za operijavanje. |
pobjegli mi neznam gdje su | Beca272 piše: |
Super su vam wiandotte, pa resih i ja moje mlade wiandotte da slikam, a inace vode poreklo od Milanovih koka
![]() |
Kao iz bajke!
jako ljepe......
| na hvalite ih toliko |
| Evo par slicica od mojih pilica Wyandotte nova boja i rijetka pilici su stari 1,5 mjesec
boja zuto crna obrubljena.
I dvije slike od najmladzih
Isti nakon 7 dana kako mogu dobiti jaje sa ovie rase i od dakle ste poz
Iovaj momak kad se ovako namjestio bilo bi grijeh ga ne uslikat
Pozzz.Junior |
| fan piše: |
| dali mogu dobiti jaje od ove rase |
Lijep crni pjetao!
| Mešter piše: |
| Svaka čast Milane ljepe wyandotte a naročito pjevac izrazito krupan takva imam i ja dva krupna od tvojih jaja . |
Prelijepe su ti koke svaka cast....
| Ove tvoje su patuljaste Mirko ako se ne varam? |
| Prelepe su!
Vidi se da su lepo uzgajane i da im je idealno. |
| zarkodj piše: |
Uploaded with ImageShack.us Koka Milana zr, na somborskoj izložbi. |
!
| Da li ih već puštaš van?
Vidim da je dobar omjer spolo m i ž , nema puno pjetlova. |
| Kao na juznoj tribini... |
| berk piše: |
| Takođe želim nabaviti Vijandote, a vidim ima vas dosta iz Banata ovde kao što i sam jesam, pa ajde dajte neku preporuku ko ima pilića... ??
Pozdrav od Ivice ![]() |
), malecki su stari 8 dana!
Danas sam bio kod Miroslava Radovića u Vt pa evo i njegovih wiandotta
![]() |
| Beca272 piše: |
Hvala, na toj slici ih je bilo 69 od 72 oplođena jajeta koliko je i stavljeno u inkubator,i svi su posle slikanja razdeljeni novim vlasnicima, u drugoj turi je iz 65 jaja izašlo 63 pileta a u prvoj turi iz 41 jajeta 40 pilića. Mlad petao, a samo sedam koka pa ne silazi ko dete s' trešnje...
Za 6 dana , u sredu očekujem i valjanje četvrte ture pilića, i ako bude dosadašnji prosek biću presrećan. Nabavio sam nešto jaja i za sebe, od Gorana Komnenić iz Kule da osvežim krv ovim mojima koje sam nabavio od Milana, a nadam se da ću sledeće godine uspeti da dođem i do jaja tvojih Vijandota, Juniore , samo da osmislim kako da ih transportujem.
Pozdrav |
| CUTA piše: |
| ma nije ovo moj pijetao...ja ga nasao na pik-u
prodaje ga covjek a meni daje ovaj par koka i jos nesto para za srebrene talijanke (2 koke i pijetao) a sta fali koki?! jel smije biti ove boje po prsima? |
Pazi ako hoces samo onako za ceif u dvoristu nefali joj nista ako hoces da imaz kvalitetnu robu ta koka nije po meni za uzgoj prvo stara je to se primjeti kod ove boje kad stare pocnu da kako da kazem blijede izbija prljavo siva boja a crna obrubljena nije vise tako dominantna .Koka ima usko tijelo tanak i izduzen rep koji ide jednostavno u visinu dugacka ledja u prsima nije tako bogata jaka. A ako imaju ispust dobro nose i dobre su kvocke |
| Citiraj: |
| Bramac57,svaka čast krasne kokoši imaš šta pilića |
btw, super su sve skupa!!!
nisam prije vidio ovu verziju, pa reko da podijelim... slike su sa neta da nebi kogod pomislio da ja to držim
| armin12 piše: |
| Pa i nije bilo puno ljudi na izlozbi a i peradi je bilo manje nego na prethodnim izlozbama,bilo je samo nekih 20-tak komada kokoski a ovu sam kupio od Dzenana Osmica iz Tesnja |
aha poznajem Dzenu dobro pa neka su ti sretne |
| armin12 piše: | ||||
Hvala vam |
| omer_hadzic piše: | ||||||
I moje su od dzenana ![]() |
| Da, losos boja, neki kod nas, zbog faverola, zovu "laksam" nisam siguran da li je ispravno ali... Mislis na petla sa prve slike u gro planu? Koliko sam skontao treba da imaju ono braonkasto na zavsetku vrata i pocetku ledja, na "sedlu" dva petla imaju ok. jedan malo slabije... Ova dva belicato obrubljena pera na grudima me jako nerviraju ali... Bice bolje... |
, laksam je iskrivljeno od njemački lachs - losos
. Dobro je da sam makar nesto skontao, hehe. Da crne grudi, mislim da su jako blizu da budu makar vrlodobri, te se nadam da dogodine bude i boljih, i sa malcice kupastijim repom, hvala na komentarima i smernicama... | maccari piše: |
Moje wiandotte
![]() |
| bhorv piše: |
| pozdrav svim forumašima.molio bih vaša mišljenja s iskustvom kokoši wyandotte, zanima me ona s bijelo crnim perjem(ne patuljasta) koju bi uzgajao u svom dvorištu umjesto dosadašnje pasmine. koji je najbolji način za početak, dali kupiti jaja, piliće ili velike kokoši i pijetla. i gdje to nabaviti,
hvala. |
| bozidar prorocic piše: |
| HVALA DRAGI PRIJATELJU ALI MENI JE NEKAKO LAKSE DA JE NEKI ODGAJIVAC IZ SRBIJE POSTO SAM JA IZ CRNE GORE PA JE MALO TEZE ZA DOBAVLJANJE JAJA A MOZDA I NIJE MOLIM JOS JEDNOM AKO IMA NEKI ODGAJIVAC IZ SRBIJE BIJELIH VIJANDOTA DA SE JAVI |
)
| hrvoje_mm piše: |
evo mojih srebrnih patuljaka
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us |
| hrvoje_mm piše: |
| Hvala! ako nekoga zanima primam naruđbe za jaja od istih |
| lijepi su nemoze se puno reci mladi su cini mi se da je taj manje operjali pjetlic a ovo drugo bi mogla kokica bit samo mu je cini mi se normalna krijesta |
| Toni72 piše: |
| vidi vako ovaj sa leve stane je pjevac on se jasno vidi da ima pravilnu krestu a ovo drugo nemogu dagavidim nekako mnogo loseje namesteno nemogu damu vidim krestu a ovakosu lepe pozdrav iz makedonije i samo napred |
| Citiraj: |
| kako kombinacija ove dve boje? |
| Lokalac piše: |
| Koliko mogu biti težine velike wiandote?? Nabavio sam par pilića, a neznam ništa o njima. Roditelji su im kao ove od "juniora" prve dvije slike. Jeli budu krupne i jesu li jaja barem srednje veličine? Hvala! |
| Lijepe su Lokalac, koliko ih imate? Ovdje vidim 3 pijetla i 1 koka. |
| Lijepe su Lokalac, koliko ih imate? Ovdje vidim 3 pijetla i 1 koka. |
| vladale piše: |
| joks ovo li su ti od nešu vijandote |
| australorp doboj piše: |
| pozdrav svima konacno da se prijavim na stranicu da se predstavim ja sam Almir iz Doboja BiH uzgajam crne australorpe,domace kokosi,sarplanince al uvijek mi je bila zelja da imam vijandote nisam do sad uspio jer slabo ih ima barem ovde gdje zivim.Zadnjih dana cesto sam na ovoj temi vidim Junior mi je u komsiluku i drzi ih pa me zanima da li bi mi pomogao oko toga hvala |
| dolazio sam al se ne sjecam pricao mi je jedan iz potkamena da si donosio wijandote sad neznam sal imas sta od njih koje boje bil se moglo nabavit jaja od tvojih |
| ja vidim samo prvu sliku neznam zasto nemogu ostale |
| mladen5 piše: |
Evo novih slikica...
|
| Saki98 piše: |
| Lepe kokoske. |
Evo novih slikica...
![]() |
| sisakerroller24 piše: | ||
odlične su, bravo, samo da je rep kod pjetlova malo kompaktniji... |
| lijepo mladene posebno su me se pilici dojmili bas su mi nekako zdravi i krupni cini mi se.
kod men bi trebali jedna tura 21 a druga 25 da izleze ako bude sve ok. posto sam donio iz Njemacke 50 kom pa sam 30 stavio u inkubator a 20 sam stavio u kao neki inkubator koji sam napravio sa kolegom nabrzaka da nebi jaja propala pa sam bas nestrpljiv sta ce da se desi. |
| Donio sam srebrene,zuto crne obrubljene i brezaste
ove zuto crne su ove godine u Leipzigu priznate u toj boji tako sam cuo ali su u svakom slucaju fantazija onako u jatu za pogledat a ove Brezaste su isto rijetke u toj boji kao velika rasa ali su atraktivne sledece sedmice cu kuci bas kad trebaju izlazit pa vidjet cemo kakve sam srece. |
| igorc piše: |
| kakve su boje viandote kad se izlegu od zlatneplavoobrubljene
izlegli su se pilići ali imam dvije boje a jaja sam kupio tak da mislim da mi je čovjek prodao jaja od tih i crnih zlatnoobrubljenih |
Boja dok su pilici tek izlezeni je tamna gotovo kao i kod srebreno obrubljenih.Tek kad stavis pile pod svjetlo primjeti se vise naglasena smedza nijansa neki znaju biti i svjetliji a oni su uglavnom svjetliji i kad izrastu. |
| Nista se ne sekiraj to sto ti je taj prodo jaja pa se izlegli pilici razlicitih boja je normalno kod te boje.
Ta boja baca vise varijanti a glavna boja u toj je zlatno crna obrubljena. Dobit ces pilice i zlatno plave i zlatno crne obrubljene a bude i pilica sa felericnim crtezom ili su jednobojni ili dominira vise jedna farba od druge normalno njih ces selekcijom uklonit.Moze ti se destit da dobijes i zlatno bijele obrubljene takodje su praznik za oci prelijepe. Kolega izabrao si jednu od najljepsih boja za uzgoj samo je i zahtijevna u svakom slucaju sretno u uzgoju. ![]() |
| pozdrav juniore jel se izleglo sta kod tebe jesil dolazio ovamo uspio sam konacno nabavit jaja juce sam Isao po njih u zepce sutra idu u Inkubator bravo ja haha |
| igorc piše: |
| kakve su boje viandote kad se izlegu od zlatneplavoobrubljene
izlegli su se pilići ali imam dvije boje a jaja sam kupio tak da mislim da mi je čovjek prodao jaja od tih i crnih zlatnoobrubljenih |
| mladen5 piše: | ||
Evo jedne slikice kako izgleda pile od zlatno-plavo obrubljene. ![]() |
| Mislim da su to zlatno crno obrubljene ubrzo ces vidjeti. |
| Mislim da su to zlatno crno obrubljene ubrzo ces vidjeti. |
| kod meine se jucer izleglo 8 komada mislim neznam stavljat slike na com od velike vijandote od 13 komada 8 je vijandota ostalo je neki mix haha |
| nije meni Problem za tebe snaci ces se jarane javi kad budes ovamo volio bih da vidim sta sve imas pozdrav |