[/quote
| Tragopan piše: |
| Pozdrav!
Koke il su premlade il nisu u "tipu". Krijeste bi im trebale biti duplo veče i jasno preklopljene na jednu stranu što je i pasminska odlika. |
| Kazujosi Funaki piše: |
Izlezene su 5. maja ove godine, jos im kreste nisu izrasle. A voleo bih da cujem svacije misljenje. Kako bih znao kog pevca da ostavim sa kokama, zato sto imam samo pet kokica. Vec imam svoje favorite ali svaki savet dobro dodje! ![]() |
, stara je preko cetiri godine ali ne verujem da kokoske mogu da osede
. Nemam pojma sta je u pitanju, da li se neko sretao sa ovakvim stvarima?
Takodje sam primetio da jaja nisu narocito krupna ali kada se razbije izgleda mnogo 'vece' nego li krupnije domace jaje ili jaje neke druge rase. Keva ih takodje obozava, zgodna su za farbanje. Zbog bele ljuske lako prihvataju boju! ![]() |
| Cenim i leghorn, to su dobre nosilje ali nisam jos uspeo da ih nabavim! Nemam pojma da li su u vezi sa talijankama ali isto nose jaja bele ljuske ali mislim da bolje nose cak do 300 jaja godisnje. |
| Tragopan piše: | ||
Da i leghorn su dobre nesilice. Apitet dobrih nesilica nosi i Australorp koji je još uz to velika i krupna vrsta kokoši , što nije slučaj s ostalim vrstama koje nose pridjev "dobra nesilica". Naime poglavito sve nesilice spadaju u lake i polulake kokoši što nije slučaj s ovim teškačem. |
tako da sam ih 'unistio'! Planiram opet da ih nabavim! Ali trenutno sam u frci pa se divim vasim primercima!
| shabo piše: |
| ja isto imam talijanke crne bijele imam i jednu koku srebrnu i jednu jarebičastu ali se ne mislim više bavit s njima |
| Ne bih se bas slozio da slabo nose, uz adekvatnu ishranu!! Ali jos nisam imao slucaj da se nakvoca! A koje to bolje nose od njih? |
| pan piše: | ||
POZDRAV! Talijanke su jako dobre nesilice,ubiti to i jesu nesilice.A što se tiče kvocanja ni ja nisam čuo još od niklog da hoče kvocat. |
| zoran piše: |
| uvjek treba teziti profesionalizmu!!!!!!!!!! bar onoliko koliko je to dostupno,u ovom slucaju finansijski i strucno!!!nisi naveo odakle si ,kod nasu vojvodini se moze naci dosta talijanki solidnog kvaliteta ,uglavnom bolje od ovoga,pa ako te interesuje ,javi se,nemoj zamjeriti na komentaru ,ali bolje je da znas na pocetku kako stoje stvari!!! cao |
| Dado piše: |
Kak vam se čine ove talijanke?
|
| Nema neke razlike u nesivosti, niti u veličini jajeta. Sve je to gotovo identično. Kriažnjem nebi baš ništa postigao. |
| zoran piše: |
| lijepo objasnjeno samo da bi bilo jos bolje i uocljivije bilo bi dobro objasnjenje potkrijepiti slikama ako je to moguce,hvala!!!! |
| Neznam stvarno tko bi imao leghorna, kod nas sam viđao samo talijanke. |
, a gdje onda mogu naci grahoraste talijanke da kupim, ne pitam za cijenu
| HOROZ piše: | ||
opet ja , a gdje onda mogu naci grahoraste talijanke da kupim, ne pitam za cijenu |
| Dado piše: | ||||
Ima jedan gospodin kod ZG, kad saznam broj javit ću ti. |
Imam dosta potomaka od njega pa ce valjda biti i bolje
A sta nije u redu sa obojenoscu? Voleo bi da imam uvid u to??
! Mislim da su mi oni dobri, imao sam komentar, ne secam se koga da su OK. Sada se mitare pa su malko... Ali njima cu posvetiti svu paznju i eventualno kada bih nasao belog Leghorna! Potrazicu! Jos jednom hvala na komentaru, ja sam pocetnik!!
| sasa mak piše: |
jel mi moze neko reci koja je ovo pasmina svi mi govore da je talijanka pa da cujem iskusne uzgajivace cekam odgovor u sto skorije vreme ![]() |
| sasa mak piše: |
| meni ove lice na brame ove prve kako sam ja informisana a ta crna je talijanka ili ja ti se tu uopste ne razumem pa zato pitam |
| Mirso piše: |
| Imam dva para mladih Italijanki dva pjetla i dve koke od ove godine i te kokice su upravo poccele nesti jaja. Interesira me kakve su nesilice te koliko
obiccno snesu jaja tokom godine tj. ssta kazu statistike Koke su jako su mirne i umiljate daju se i milovati dok su pjetlovi jako zzivahni i ne daju se dirati ne mogu bas da kazem ko divlji ali su porekrasnog perja i boja Mirso |
.Bilo bi dobro da nabaviš još koju koku jer ćeš teško skupiti jaja od samo jedne koke.
| Brko piše: |
| Mirso kokice su stvarno lijepe pa se potrudi oko leženj svaka prilika se treba iskoristiti. |
| Saša zakoći malo sa nabavkom rasplodnog matrijala, i traži pomoć od nekog iskusnijeg . Kupi si prirućnik za sudije tamo imaš i standard i slike , nemoj se ljutiti ali ovo me podsjeća na onu izreku "tesno mi ga skroji".ćini mi se ako nisu križ. da su usrodstvu do bola . B EZ ZAMJERKE ,ALI NEKO TI TO TREBA REĆI ISKRENO BEZ ZLIH NAMJERA .
pozdrav... |
| Saša zakoći malo sa nabavkom rasplodnog matrijala, i traži pomoć od nekog iskusnijeg . Kupi si prirućnik za sudije tamo imaš i standard i slike , nemoj se ljutiti ali ovo me podsjeća na onu izreku "tesno mi ga skroji".ćini mi se ako nisu križ. da su usrodstvu do bola . B EZ ZAMJERKE ,ALI NEKO TI TO TREBA REĆI ISKRENO BEZ ZLIH NAMJERA .
pozdrav... |
pozdrav do sve Sasha kad budeo uzeo koke postavjam slike
zaboravio da napishem ovo u postu sto sam malo pre stavio pa evo da pitam opet
| Koliko znam standarda za perad više nema za prodaju. I znam da se radi na novom standardu za Hrvatsku, a kada će izać, neznam.. |
Pilici Italijana kojima je na dan slikanja 21.01.2009 deset dana
Mirso |
| Mirso prekrasne su ti talijanske kokoši.
Odlično ti ide s njima i ne bi me čudilo da za koju godinu Talijani dolaze kod tebe kupovat. Sretno u daljnjem uzgoju! |
Kevine masine za jaja. |
| Jeste, ovo su srebrne talijanke... nisu nekog izlozbenog kvaliteta ali kako se gaje... nije da gladuju ali ima i parole snadji se, a jaja samo pice. Zumance je u odnosu na velicinu jajeta ogromno i jarko narandzaste boje, kao sto rekoh keva je odusevljena!! |
| rade21 piše: |
| ovo su srebrenovrate talijanke |
| Nevidim baš dobro, ali vjerovatno su zlatne ili srebrne, nešto mi s ečine svjetlije, pa mislim da bi mogle biti srebrne. |
? A za ove drzim ih kao nosilje... pozz za fenixa
| EDIN piše: |
| Svaka ti čast Mirso ti si ovdje jedini konkretan i ozbiljan uzgajivač koji ima da proda rasne živine a ovi ostali samo nešto piskaraju... |
| Uz dužno poštovanje ali sa tobom se čovjek nemože dogovoriti oko kupovine...
Ja kupujem 25 komada starih 1mjesec cijena nije bitna?? Pozdrav za sve |
| Spike piše: | ||||
...nakon nekog vremena....
...al čovjek brzo mijenja mišljenje....
Jesi ti Edine kupio išta od onda kada si cijeli forum prozvao da su neozbiljna piskarala ????? ![]() |
| Evo jos mojih mladih nada
bjelo crnih Columbija Italijanki Uzivo su nevjerovatno ljepe meni su prekrasne
Mirso |
baš su lijepe te Columbija
| pan piše: | ||
Svaka čast Mirso Jako su lijepe,jel baš i volim takvu kombinaciju boje,ipak to je boja Brama |
| Milan zr piše: |
| Mirso lepe su talijanke a naročito mi je drago što imaš kolumbiju koja je vidi se kvalitetna i retka naročito kod nas. |
| Prije svega želim da kažem Mirsu da mu je živina super...
I da se nadovežem na na izetov komentar vezan za Hasiba... svi koji žele da vide kako jedan uzgajivać radi i kakva je to ljepota od farme ako ima priliku neka dođe ili ako naiđe kroz Sarajevo neka svrati kod Hasiba jer nigdje onako nešto neće vidjeo u Bosni i Hercegovini.. |
danas sam kupila piliće jarebičastih talijanki,moram se odmah pohvaliti. Uzela sam 2 kokice i 1 pijevca, još su mali stari 1 mjesec plaćala sam ih po 50 kn. Dal je to puno? Početnik sam u peradarstvu pa nemam apsolutno orjentacije o cijenama. Ali za svoju dušu sam ih uzela i nisam se apsolutno cjenkala. Želja mi je dogodine imati svoje prve piliće.
| mare piše: |
danas sam kupila piliće jarebičastih talijanki,moram se odmah pohvaliti. Uzela sam 2 kokice i 1 pijevca, još su mali stari 1 mjesec plaćala sam ih po 50 kn. Dal je to puno? Početnik sam u peradarstvu pa nemam apsolutno orjentacije o cijenama. Ali za svoju dušu sam ih uzela i nisam se apsolutno cjenkala. Želja mi je dogodine imati svoje prve piliće. |
| Kolega mi je donjeo na inkubiranje 10 jaja talijanske kokossi
no i on ne zna koja bi to boja bila samo je negdje pokupio jaja tj.kupio danas su se mali talijani izlegli od 10 jaja 3 neplodna izasslo 7 Evo slike sa pitanjem koja bi to bila boja i kakvi cce biti kada odrastu
ako su jarebicaste italijanke takve imam ali ih nisam legao nego sam ih dobio u zamjenu za svoje bjkelo crnu kolumbija boju Mirso |
| kemo89 piše: |
| Mirso ostao sam bez daha majkemi prelepe su ti .... samo da vas jos ovo pitam dali ih hranite koncentratom za rast ili obicno mljeveni kukuruz psenica hleba i svega toga .pozz mislim dali ce i moji uspjet za dva meseca biti ovoliki.pozz |
pa da vidite kak to izgleda...
| Ma ja bih ti zasigurno dao koji komentar al brate male slike pa ih jedva vidim |
| roda piše: |
| mirso super talijani dali oni tigrasti imaš samo par ili više ![]() |
[/quote]
| mare piše: |
Da ovu su moji ljubimci Bocko i Bumba. Nadam se da će naproljeće biti puno bockića i još više bumbica.
![]() |
| izet piše: |
| kurtovic piše: |
Mirso svaka cast ,samo naprijed ,puno srece sa novom bojom ![]() |
| Mirso piše: | ||
Da koliko sam ja vidjeo barem ovdje u Bosni imaju samo 4 boje italijanki Tigraste, Zlatne ili jarebicaste , Srebrne i ove Belo crna Columbija koje sam na neki nacin tek ove godine ja uvezao no vec su se prosirili vecim djelom Bosne tako da me covjek iz Livna neki dan zove i pita moze li se nabaviti jos koji par. Tako da ce svaka nova boja Talijanki biti jako vrijedna . |
| asimicic@optinet piše: |
| da..dado, često dolazi do ovakvih zabuna kod talijanske kokoši..i sam sam se uvijerio prilikom nabavljanja talijanskih kokoša tj. jaja od talijanki..gledam oglas a ono piše citiram:"talijanska jarebićarka zlatna" ...ni sam nisam poznavao te boje i nazive ...sad možemo na jednoj njemaćkoj web stranici naći talijanke sa slikama svake boje i pijetla i kokoši ... |
| U potpunosti je netacna tvrdnja da u Bosni postoje samo 4 boje talijanki. |
| Sto se tice talijanki nema tu sta ni po meni ni po kom drugom tacno se zna koliko ih ima, i suludo bi bilo sada ih nabrajati samo opet podvlacim da nije uopste ispravna tvoja tvrdnja da ovdje kod nas postoje 4 boje talijanki mozda ti imas 4 boje ja recimo gajim samo 2 boje, i ne mogu tvrditi da drugih boja ovamo nema imao sam ponudu za bijele, ali one opet zahtijevaju posebnu paznju ako hoces da budu bas cisto bijele. |
| Zemco piše: |
| Gospodine MIRSO
Uocio sam da si jedan od najveci uzgajivaca talijanki u BIH i ovom prilikom ti obecavam da ces do kraja januara2010 imati sigurno jos 4-5 boja ove predivne rase.Ako se i dalje budes trudio mislim da ces u 2011 ako budemo zivi imati svih 21 boju talijana(mislim da ih toliko postoji). Zemco |
| neso piše: |
| ne razumem se bas u talijanke,ali znam da su kod tog kolege one super,sta mu ne dostaje s tim da je to veoma mlad petlic? |
| .........gledajući na forumu pohvale i kritike na račun peradi prikazane na slikama, stavio bih primjedbu :da se ne može realno utvrdit vrijednost neke peradi ako se ne vidi uživo i iz blizine...sa slika se ne vidi jako puno detalja i pojedinosti bitnih za davanje vrijednosti i ocjenjivanje ( bar naše )... OK. ako je u pitanju podrška u uzgoju i zanimanju za neku vrstu ...OVO komentiram zbog toga što sam nekoliko puta vidio da inače odlična perad zbog lošeg transporta do izložbe ili zbog lošeg smještaja kod vlasnika kod kuće daje lošiju sliku jedinke nego što u stvari to je ... |
| marcelo piše: |
...ali u mom slučaju sve se to može dovest u red,mislim na kondiciju,držanje,pazit na dobru ishranu,...mlad je pa se sve to može još primjenit da bi polako učio kako dovest sve to u red ili...??????? ![]() |
samo naprijed, dobra hrana ispust i smještaj i nemožeš promašit.
...ali u mom slučaju sve se to može dovest u red,mislim na kondiciju,držanje,pazit na dobru ishranu,...mlad je pa se sve to može još primjenit da bi polako učio kako dovest sve to u red ili...??????? ![]() |
| Tragopan piše: | ||
Tvoj je pijevac dobro njegovan , a ono moje o kondiciji se ne odnosi na tvoje grlo , več se odnosi na spominjanje ocijenjivanja i loše prosudbe kod vrhunskih primjeraka kod kojih je jasno vidljivo da nisu u izložbenoj kondiciji iz razloga da im je sklad narušen zbog ne marnosti vlasnika što često susrečemo na izložbama. |
| asimicic@optinet piše: | ||||
![]() |
Ova ti je dobra...
...ima i izložbena kondicija u ocijenjivačkom žangoru ...no i ova tvoja sportska kondicija s preskakanjem plotova daje rezultate..
samo naprjed punom parom
| Jovo13 piše: |
| Zdravo,hteo sam da pitam nekog jer moze da mi objasni kako da postavim slike???Unapred hvala.pozz |
| brmba piše: | ||
http://golubovi.freeforums.org/kako-staviti-slike-na-forum-t563.html |
| kiwi piše: | ||
Looks OK.
|
[url]
| Carlos piše: |
i kresta uvek mora da pada na jednu stranu ![]() |
mozda ce se sada malo bolje vidjeti
| kiwi piše: |
| Mirso, napravi volijere sa ispustom jer tako drzati kokosi je nehumano.
Taj je pregon je OK ali ne mogu biti zatvorene tako 24 sata. Idealno je da svaka pasmina imaj svoj odjeljak ne samo unutra vec i ispust vani napravi smal otvor i vani tako ogradjeno. Koilko je stara srebrna koka? Je li mlada? Mala je joj krijesta za Talijanke. Pozdrav Kiwi |
| Izete ova ova koka je za mene solidna ,kada bi je ocjenjivao dao bih joj ocjenu 94. |
| Pa dobro ne odstupamo mnogo ti se zasigurno bolje razumijes nego ja .Nekako spontano ispade ova tema sto bi mozda dobro bilo nastaviti i dalje.Kao na primjer da svi ucesnici foruma za neke interesantne primjerke daju svoje misljenje ili samo ocjene.
Normalno je da se to preko slike i to samo jedne jako tesko moze uraditi ali sta je tu je znaci ono sto se vidi , vidi. Dado zamolio bih te ako mozes da ocjenis Mirsinu srebrnu koku. Nadam se da se vlasnici ne bi trebali ljutiti na ocjenu ma kakva bila jer svako ima pravo na svoje licno misljenje.Cak mislim da je to dobro jer na primjer meni kao vlasniku kroz veliku ljubav prema mojoj peradi svi su mi super jer ih volim i mozda zivim u zabludi ali kada drugi ljudi kazu svoju ocjenu onda mi se mozda otvore oci. |
[url]
| ...ja bih još dodao da kad se već traži ocijena neke peradi da se ako je moguće uslika od naprijed ( sprijeda ) da se vidi stav i širina nogu i širina prsa i to iz bliza kao na onoj velikoj slici...po mogućnosti uhvatit perad i raširit oba krila da se vidi boja perja... ovaj prijedlog je s dobrom namijerom... |
Ako pazljivije pogledas ovu sliku otvor je vec napravljen kojeg otvaram lako svana
ne znam tacno sad koliko je stara ova koka bit ce tu negdje 5 -6 mjeseci a puno me to i ne brine
samo nek su zive i zdrave a ostalo ce doci samo po sebi
Pozdrav za sve od Mirse |
| vaha piše: |
| POZDRAV MIRSO!Tvoji italijani su prekrasni,a bilo bi dobro da snimis video klip pa postvi na yu tube da vidimo malo zive slike!ako ti nije problem i ako vremena nadjes! |
| A sad je u redu Kiwi
Mislim da nisi u pravu vezano za tu koku no i da jesi imam za sad samo te tri sto se tice njenog hobera narasce on njoj pre ili kasnije u to ne sumnjam a sto se tice njenog drzanja ovo kad sam ih slikao iznenadio sam ih na spremanju za njihov poćinak slikam ja njih ubrzo van na dnevnoj svjetlosti Pozdrav |
| A sad je u redu Kiwi
Mislim da nisi u pravu vezano za tu koku no i da jesi imam za sad samo te tri sto se tice njenog hobera narasce on njoj pre ili kasnije u to ne sumnjam a sto se tice njenog drzanja ovo kad sam ih slikao iznenadio sam ih na spremanju za njihov poćinak slikam ja njih ubrzo van na dnevnoj svjetlosti Pozdrav |
| Kiwi dušo draga da ti šta pomješao nisi
pogledaj i pažljivo procitaj stranicu br 25 ove teme talijanska kokoš Smedja koka šta je to sad ? |
Ova koka mi je prekrasna:
[url]
To što češ ih držati odvojeno je za svaku pohvalu i samo tako se mogu raditi linije i napredovat u uzgoju. Ja bi ti prepšoručio da zatvorene držiš 4 koke na pijevca iz razloga što u malom prostoru i u zatvorenom pijevac gazi samo određene koke i manji broj negoli kada je vani i zato bude manji postotak oplođenih jaja |
KIwi to je moja srebrna koka i ja cu se zadovoljiti ocjenom i pofalom koju mi je urucio Tragopan vezano za srebrnu koku i ponavljam srebrnih imam samo jako mlade tri komada A kad budemo pricali o jarebicastimto ce biti onda druga prica CCao Kiwi |
| ....za mister kiwija...ja nisam ocijenjivao ni pijetla ni kokoš od gosp. mirse ..prijedlog da se pijetao ili koka slika od naprijed i da se rašire krila sam dao da se uzgajivačima skrene pažnja na stav i širinu između nogu a to znaći da se obrati pažnja dali su noge možda iskrivljene, u obliku slova X ili O-( ), preblizu jedna drugoj, da prsa nisu uska, tijelo iskosito u jednu stranu itd. ...za prijedlog da se slikaju raširena krila imam iz osobnog iskustva neugodno iznenađenje kada sam raširio krila mojoj kokoški crnoj australorp i vidim dva pera su pri vrhu bijelo obojena u dužini 2-3 cm... njeni pojedini piliči imaju također tako malo bijelo obojena pera u krilu i ne prstenujem ih i služit če za proizvodnju jaja...nabavit ču iz vana svu novu perad... ... |
i to bi nam mnogo pomoglo kad znamo sta se sve trazi i sta se gleda a i ja sam pocetnik
Dado nasmijo sam se do suza tvom pitanju kakva je to bijela jarebica pa jarebica talijanska samo sto je bijela (albino)
al pitanje je na mjestu i mene to interesuje
| Junior piše: |
cestitke Mirsi na uspjehu Dado nasmijo sam se do suza tvom pitanju kakva je to bijela jarebica pa jarebica talijanska samo sto je bijela (albino) al pitanje je na mjestu i mene to interesuje |
cestitke Mirsi na uspjehu Dado nasmijo sam se do suza tvom pitanju kakva je to bijela jarebica pa jarebica talijanska samo sto je bijela (albino) al pitanje je na mjestu i mene to interesuje |
| rade21 piše: |
Iskrene čestitke Mirso!!! ![]() |
| kakva je to talijanska jarebica bijele boje? |
| ...da, gospon kivi. sjetim se uvijek teksta o tom jednom peru pa zato podsiječam uzgajivače na "pregled" svojih pernatih ljubimaca ..imao sam isti problem i sa talijanskim jarebičastim pijetlom isto sa jednim ili dva pera u krilu različitim od boje standarda ( više se točno nesjećam al mislim bijele boje ) al lisica me riješila briga i odnijela ga.. predlažem da netko od sudaca ili sudaca stažista otvori temu o načinu ocijenjivanja peradi s toćnim opisom na sve pojedinosti..time bi mnogo pomogli u odgoju ili uzgoju kvalitetne peradi..neki to več odavno dobro znaju al drugi možda manje a poćetnici možda tek malo ...i opet napominjem da tko god ima mogučnosti da nabavi knjige o uzgoju peradi jer npr. zanimljivo je vidjet kako parenjem različitih boja kokoša i pijetlova unutar jedne rase ili između dvije ili više rasa dolaze do izražaja dominantni, recesivni ili inhibitorni geni ili smiještaj gena na kromosomima ...ovo napominjem jer vidim mnogo rasprava kako je teško ili nije moguče uzgojit "ovakvu boju perja i ovakvu boju nogu"...da se malo potrudi i pročita literatura vidjeli bi da su neki geni za boju nogu smiješteni na istom kromosomu kao i geni za boju perja pa uvijek izlazi uz "ovu boju perja i ova boja nogu" i nikad drugačija ili dominacija ovog oblika krijeste nad onom i još mnogo zanimljivih i korisnih stvari koje nisu neophodne ali ih je dobro znati...zato peradari u razvijenim zemljama imaju mnogo sorti svih vrsta živozinja i ostalog jer imaju veliko znanje na ovom području ... |
| admir86 piše: |
| predlažem da netko od sudaca ili sudaca stažista otvori temu o načinu ocijenjivanja peradi s toćnim opisom na sve pojedinosti..time bi mnogo pomogli u odgoju ili uzgoju kvalitetne peradi.
Eee sa ovim se potpuno slazem i to bi nam mnogo pomoglo kad z
namo sta se sve trazi i sta se gleda a i ja sam pocetnik ![]() |
| Zemco piše: | ||
Ja sam vec pokusao da tako nesto pokrenem jer mislim da bi nam to svima jako puno pomoglo , ali izgleda osim rjetki pojedinaca (svaka im cast) ovaj prjedlog ce izgleda propasti.(na veliku zalost) |
Ako želiš zaista iskrenu ocjenu ja ti je mogu dati samo provizorno jer nemože se ocjeniti primjerak dobro ovako preko slike no u tri godine stažiranja za sudca puno toga sam naučio i da doneseš u Hrvatsku ove kokoši nebi baš dobro prošao da ti ih ja sudim. Ovog pijevca za kojeg svi kažu da je prekrasan u biti gotovo pa da i nije za izlagat i nebi kod mene dobio veču ocjenu od 91:
[url]
To je taj pijevac koji je i na onoj velikoj slici i nadam se da ti kao uzgajivač vidiš da ima tešku grešku , a to je dvozub na krijesti tako da i je dobar veču ocjenu kod dobrog sudca ne može dobit. Sudija ti može dati eventualno 92 jer su mu drugi segmenti dobri. Onaj prvi pijevac ima zgužvane podušnjake no vidim da dok je u pokretu to se toliko ne vidi. Najbolji primjerak ti je ona koka i njoj bi dao 95. Teži da ti pijevci imaju bolji rep koji je nasađeniji pod kutem od 30 do 45 stupnja i da je s velikim i malim srpovima potpuno zatvoren , a ako pogledaš na onom jednom je rep "otvoren" ( na drugom je dobar). To nije teška greška ali treba težiti idealu. Također moraš paziti i da ostavljaš one primjerke koji imaju lubanju dužu i širju tada če sve doči izražajnije na glavi kad se ocjenjuju točke glave. Ima puno tih sitnica koje na velikoj izložbi i kod ozbiljnih sudaca daju lošiju ili bolju ocjenu i volio bi ti danas sutra to sve prikazati na licu mjesta , na tvojim živim primjercima. Pijevci u repu nesmiju imati niti plavi , niti ljubičasti sjaj. Sjaj mora biti zeleni kao kod tvojih. Nadam se da se nisi uvredio jer ovo je od srca dobronamjeran savjet , a to neznači da ti kokoši nisu lijepe. [/url] |
Pozdrav prijatelju! Jako dobar clanak sto si napisao i u potpunosti te podrzavam u svemu. Zamilio bih te ako mozes da nam napises nesto o literaturi o kojoj si govorio jer pretpostavljam da mnoge clanove foruma zanimaju dobre knjige o peradarstvu a posebno o genetici koja je za mnoge tabu.Ako si u mogucnosti daj nam neke podatke kao nazive knjiga, sa kratkim osvrtom na sadrzaj i gdje bi se mogle nabaviti. Ja licno imam neke literature ali pravi knjiga nikada nije dosta. |
Halo Tragopan! Svaka ti cast , prava si ljudina. Kroz tvoje ponasanje i pisanje stvarno sam uvidjeo da si covjek koji se samo pozeljeti moze.Imam veliku zelju da te licno upoznam i stobom porazgovaram.Nadam se ako ne prije onda ljetos (ako nemas nista protiv) doci cu sa Boskovic Kresom. Stose tice ocjennjivanja Mirsine peradi imao si jako profesionalan pristup i dobro si cak odlicno ocjenio. Od tebe se stvarno ima sta nauciti. Otprilike iste greske sam i ja nasao i rekao Mirsi prije tebe na privatne poruke zbog jednog posebnog razloga.Htjeo sam da vidim sta ce drugi reci o njegovim primjercima.U vecini slucajeva ljudi kazu super je ili nevalja i to je sve.Trebalo bi da se kaze ako neko misli da ne valja sta to ne valja i da to potkjepi sa cinjenicama kao sto si i ti.Mislim da si ti za nas mnoge profesionalac ali ne zelis puno da se ofiras(pokazujes, uzdizes) a upravo to je odlika veliki ljudi. Mozda grijesim ali cini mi se da su mozda neki pojedinci isto vidjeli tu neispranu krijestu kod pjetla ali su precutali ili su cak rekli suprotno kao dobar je ali je mlad doce to sve na svoje mjesto cime bi naveli vlasnika da ode u propast. Ubjeden sam da bi svaki odgajivac MORAO imati evropski standard uvijek pri ruci pa makar samo za onu rasu i boju koju uzgaja.Bez toga nema kvalitetnog uzgoja.Kada bi tako svi radili onda nam sudija malte ne vise ne bi ni trebao, ustvari imao bi puno manje posla. |
| Tragopan piše: | ||||
Ma nema problema svakako dođite kod mene i biče mi čast da vas ugostim. I ne samo da čete pogledat moje ptice i fazane te svilaste kokoši nego ču vas odvesti da vidite kokoši mog kolege Miroslava Radovića uzgajivača Brama i velike kokinkine. Samo druženjem i iskrenim međusobnim razmjenjivanjem iskustava i savjeta možemo svi zajedno kvalitetno napredovati u uzgoju malih životinja. |
nek pobjedi najboli nisam siguran
| Mirsi cestitke na uspjehu,Zemco burazeru kakvi vukovi
oni su na Vlasicu nek pobjedi najboli nisam siguran
ali mislim da u Tesnju ne drzi niko talijanke iz udruzenja u svakom slucaju lijepo je se druzit i upoznat izlagace iz drugi udruzenja. |
| Mirsi cestitke na uspjehu,Zemco burazeru kakvi vukovi
oni su na Vlasicu nek pobjedi najboli nisam siguran
ali mislim da u Tesnju ne drzi niko talijanke iz udruzenja u svakom slucaju lijepo je se druzit i upoznat izlagace iz drugi udruzenja. |
!
| pozz ljudi nisam se potrudio da ovde postavim slike ali nema veze evo vam link gde su moje kokosi pre svega obratite paznju na dve talijanke belu i jarebicatu i pevca talijana a ove druge su sve mesanci .pozzz
http://prizrenac88.skyrock.com/ pozz i ,molim komentare kako vam se svidzaju kokice mi vec pocele nesti.pozz |
| leon piše: |
| tko u slavoniji uzgaja talijanske kokoši - jarebičaste i srebrene
kolika im je cijena |
...koji dio Slavonije te zanima... |
...ima u Borovu dosta uzgajivaća talijana imaju jako dobre i pijetlove i kokoši ali ako hočeš tako nešto kupiti onda je najbolje da odeš nedjeljom na izložbu jer se tada održava i pijaca gdje se prodaju sve vrste malih životinja i tamo se nabavljaju brojevi telefona i sve informacije vezane uz željenu perad naravno da spomenem i oglase na forumu gdje se može ostavit poruka da se potražuje to i to... |
...ima u Borovu dosta uzgajivaća talijana imaju jako dobre i pijetlove i kokoši ali ako hočeš tako nešto kupiti onda je najbolje da odeš nedjeljom na izložbu jer se tada održava i pijaca gdje se prodaju sve vrste malih životinja i tamo se nabavljaju brojevi telefona i sve informacije vezane uz željenu perad naravno da spomenem i oglase na forumu gdje se može ostavit poruka da se potražuje to i to... |
| Evo mojih prvenaca za 2010 godinu
ovi pilici su od prvih jaja kažu od prvih jaja piliće ne valja naleći ali ja nisam mogao odoljeti izleganje je bilo UFB super izleganje od pedesetak jaja 4 su bila neplodna 3 zamrla u jajetu i jedno mrtvo mojom greskom jer sam ga razbio tokom lampiranja i kao takvog stavio u valionik ali nije prezivjelo.
na ovim slikama se vide jarebićasti 15kom , bjela pilad su talijan kolumbija 14 komada i ima nešto piladi Bosanske djudje.
Već im je drugi dan paze se i maze se ko nijedni do sad hrana vakcine ljekovi vitamini kostovit sve im je to spremno za njihovu pravovremenu konzumaciju. Zaboravio sam reći da ču 05.01.2010g. imati oko 200 pilića što jareničastih što bjelo crnih columbija Zainteresovani za pilad mogu da se obrate radi rezervacije. |
moje talijanke su se danas izlegle sve sto je mislilo izaci izislo je hehe i ja sam zadovoljan srebrene, jerebicaste i spricane kad stignem postvicu slike
| alen1 piše: |
| Mirso,na prvoj fotografiji je jedno tamno plavo pile,jel to tako ispalo na fotki ili je to neka extra kokica? |
Ja ove sezone zadovoljan i s obzirom da mi je ovo prvo izlaganje i po prvi put i visse nego zadovoljan evo ga pehar i iz Tešnja
o ve godine u jesen nadam se bit cce i bolje he he he |
Staje ovo sve pehari nigdje živine hehe dajte i tu zivinu da se vidi koja slika |
| Ta pilad nisu moja i ja im nisam preavio smjesstaj ja sam samo zamoljen od Admira da te slike njegove stavim na forum |
pilad su moja
a ovako za nalegnjivane znam da nije problem,meni su sve kokoske pustene da se setaju napolju po travi skoro tokom cele god,a hranim ih dva puta dnevno,jednom sa mesavinom kukuruza i psenice,a drugi put sa koncentratom,tako da nece biti problema.Hvala i puno pozdrava
| Marin piše: |
| Uz sve dužno poštovanje al ovo gore je KATASTROFA,jadne životinje... |
| Danas sam malo lutao po BiH presao negdje oko 250 km tamo ovamo
i skupio sam malo nove zzivine uglavnom moj broj Boja Talijana se popeo na 10 a za tri ccetiri dana occekujem iz inkubatora i novu Boju Perla Gray da se ne zaboravi kakva je to perl gray boja i to od ovoga pjetla cce vbiti pilicci
Evo ssta sam nabavio Zlatnog sa njegovom kokom kao i crne talijane
da tu se naziru i bjele kao i plave italijanke
jedan skup nove zivine
da tu se vidi i koka krupnog Billefeldera
da tu je i grahorasta talijanka normalno tu je negdje i njen pjetao
Evo ih i Crveni ko da su iz rata izassli ali dat cce ruku za podmladak
evo ga i crni talijan
evo i bjeli talijan loše slkika ispala ali bit cce boljih njegovih slika
Nadam ste da ste uzivali pozdrav od Mirse |
[/img]
evo i pilica moji stari su 17 dana
[/img]
[/img]
[/img]
evo jos![]() |
a ni to ne mora da bude, razloga mali milion.
| bumbomir piše: |
| ...odmah se kod Mirse pretplati na piliće |
Ova ti je za cistu 10! |
[/img]
Evo malo mojih talijana danas im je 45 dana hehe [/img] |
[/img]
Mirso daj da vidimo tvoje perlgrau, talijane kako rastu ![]() |
| banglades piše: |
KProdajem talijanske i zlatne pilice od 7 dana cijena je 7KM ![]() |
Evo slika pijetla od mog prijateja iz Bihaca od jednog starog uzgajivaca peradi... [/img] |
Da nisi ti taj koji je nedavno iz Bugojna od mene kupio inkubator ? Može li koja slika tih tvojih Talijana i je si li ti siguran da su ti zlatni Talijani Inacce ja sam Mirso iz Zavidovica i brojim 10 sabranih boja talijana Pozdrav |
[/img]
[/img]
Znam to bi mogao biti Ismet Dervisevic. Ja sam kupio jednu liniju Welsumera od njega 89. Ako se cujes pozdravi ga.
|
| admir86 piše: | ||||
|
| muselim piše: |
| Izete ima li kod tebe kupiti ovih Talijanki,treba mi jedno 5 komada(ovo sto sam cito po forumu da su prežive i preglasne jeli tako, da me komsije ne tuže).
Koje su NAJMIRNIJE kokoši,da mi ne bježe u komšijino i da puno ne kokodaču, a da nose jaja dobro..i da im ne treba pjevac?? Pozdrav... |
| muselim piše: |
| Pardon nije nisam vec JESAM u mahali(guscem naselju) |
| Ne znam ali nisam primjetio da su bolesni nisam imao gubitaka medju njima
pa ni jedno mogu recci da je danas bilo hladno bogami jeste sad sam im iznad njih upalio crvenu infra sijalicu 250W koja im je iznad glave nekih 80 - 100 cm Valjda ih ta malo zagrije Kokcidozu mislim da nemaju jer svakodnevno im nadgledam izmet koji je jako uredan inacce ovi su redovno svakih pet dana tretirani enrocin kapima i sulfimidinom Mogucce je i to ssto je ova ekipa pilicca bila pusstena u objektu sa odraslim kokama pa dok se odrasle ne puste van ovi su bili posakrivani po raznim ccoskovima itd no u svakom slucaju hvala za sugestije vidjet ccu kako ce se stvari dalje odvijati Mirso |
| PONGI piše: | ||
sulfamidin moras davat 5 dana za redom pa onda stanka. a najbolje da im za prevenciju das geomicin ili egocin |
| Dado piše: | ||||
Za preventivu nikada nebi davao antibiotike, jer to je kao da vi uzimate sumamed, a nemate recimo upalu pluča... a šta da je dobijete nakon toga, kao da ste si potpisali smrtnu presudu jer antibiotik neće djelovat. Preventiva je čistoća i sjeckana kopriva u hranu. |
| Bilo kako bilo ja sam sa svojim piliccima prezadovoljan
Svi su zzivi i koliko vidim i zdravi ono je occigledno bilo im zima jer sam ih prebacio u volijeru koja nije ogradjena nicim osim pletene zice i naccinio one fotografije Ubrzo nove slike |
| Pozdrav svima
Nalegao sam dve patuljaste koke na 18 jaja jarebicaste italijanke i lampirao sam jaja i ima 15 oplodjenih pa sam hteo da pitam koji je obicno odnos kokica i petlica kod malih pilica?Ovo pitam jer su mi ovi kod kojih sam uzeo jaja rekli da su dve trecine petlici pa bih hteo da znam da li je to njima tako slucajno bilo ili ima neke veze sa rasom?Ako je tacno hteo bih jos da nalegnem jer mi treba najmanje 6,7 kokica. Unapred hvala |
| Hvala vam svima na odgovorima,znaci nije bas karakteristicno za italijanke vec se njima tako uhvatilo.Ovde gde sam uzeo jaja imaju tri generacije koka i dva petla,e sad za jednog petla sam video da je stariji zbog onog na nozi sto im sluzi za borbu,ne neznam kako se zove,a drugi je mladji tako da ce biti i od jednog i od drugog malih.Neka su samo njih dve na italijankinim jajima pa ako bas bude mnogo petlova uzecu sledec godine opet jaja,a morace vala da ima bar 2 koke,bar se ja nadam. |
| Brko piše: | ||
-Ono na nozi zove se mamuza ili ostruga i to ti je kod pjetla svakom godinom sve veće ,znaju i neke kokice imati manju ostrugu i primjetio sam da te manje nose jaja ,ali zato sjede 2-3 puta godišnje i jako su dobre majke .Jedino što se mamuza kod kokica smatra greškom pa se takve ne izlažu. |
Moje tvornice jaja
![]() |
| PATAK piše: |
| Ja sam ovde novi,imam lijepe koke.Uslikat cu ih jedan dan,pa cu postavit slike! |
| ..ovo pile na gornjoj slici nije po boji perja kao pilići talijanke jarebićaste... piliće možeš odmah raspoznat po boji pruge tj. široke trake koja se proteže s glave preko leđa do repa.. ženski pilići imaju tamno smeđu boju crte-trake a muški svijetliju smeđu crtu-traku... |
[/img]
Takodze dosta rijetki samo za Mirsu
imali ih gdje Mirso |
| ee jel ovo pile talijan???
[img] [/img] |
ej mirso de mi reci sa kolko talijanke znaju pronijeti jaja otprilike onim mojim je danas tacno 3 mijeseca puna mozel odgovor ![]() |
Jos jedna samo za Mirsu rijetka porcelan farba
![]() |
Evo ja da proverim jer sam dobro ukapirao kako to razlikujes i ako mozes da mi objasnis jos nesto,pitacu te ispod svake slike nesto.
Ovo gornje pile bi trebalo da je petlic,a donje koka,jer sam u pravu?Jos sam hteo da te pitam na ovoj slici malo je tamnije paperje kod donjeg pileta i po stomaku,svuda je bolje receno tamnije,sto bi trebalo da znaci da je koka,ili....?
Ovde je isto gornje petlic,i ovde sam hteo da te pitam jer im gledas razliku pruge od pocetka,tj na glavi jer su im na ledjima slicne boje,ali se na glavi kao sto se vidi vise razlikuju.To se isto vidi i na donjoj slici gde je desno slabije obojeno,sto znaci da je musko a ovo levo zensko. ![]() |
Ma nece im nista biti...pa da su u prirodi pile bi iz neke bare,lokve... ![]() |
Rekoh ja samo me moreš bocnuti snjima ako postoje u Bosni |
| Dado piše: | ||
Da su divlje bankive, onda bi ![]() |
| PATAK piše: |
![]() |
Patak lijepa živina naročito jato bjelo crnih columbija talijana he he
reci mi onaj bjeli pjetao mala je slika pa ne vidim dobro je li on leghorn ili Talijan
Pozz od Mirse |
| banglades piše: | ||
|
| BOJANSD piše: |
| Jedino jarebicarske talijanke nose oko 230 jaja godisnje ostale nisu u toj klasi provreno. |
| Mirso piše: | ||||
Več su u inkubatoru a ima i izleženih i nisu za prodaju Pozdrav |
prelijepe talijanke od mog prijatelja.. [img]
[/img]
| Edin Hodo piše: |
| Pozdrav svima...
gos Mirso imas li sta za prodat od talijana??? Javi ako imas posto sam ti broj izgubio izvini ali te molim da ako imas stavis slike na forum... Pozdrav Sarajevo |
| Pozdrav svima...
gos Mirso imas li sta za prodat od talijana??? Javi ako imas posto sam ti broj izgubio izvini ali te molim da ako imas stavis slike na forum... Pozdrav Sarajevo |
| alen82 piše: |
| Pozdrav svima imam jedan problem kod talijanki imam 3 koke malo mi prrste nacele i ove druge ko lesinari idu na tu krv nema sta nisam radijo i djaba zamotam i one lete na to isto mjesto . Ako ko ima kakvog iskustva sa tim nek nek mi pomogne . Hvala unapred |
Moras te tro odvojiti od ostali. Ako su u skucenom prostoru to ce jos gore biti. Jeli dajes sve dodatke za nosilje jer one su zivcane kad puno nose jer gube B12.
|
| alen82 piše: | ||||
|
| alen82 piše: | ||||
|
| kiwi piše: | ||||||
Jedan moj susjed je imao problema sa Brown Shaver jer je novisvost extremno velika i drzi ih je u malom prostoru. Nesto nije u redu to kod tebe.
|
I ovde zelim da cujem vase misljenje kog petlica trebam meni da ostavim,mislim po pitanju kreste,kome je pravilnjia,mislim da je prvom
![]() |
smesni su mi skroz bili
?
pa bas da su toliko cudo nisam
prosle godine su mi propevali bas rano patuljasti neki mesanci ali i njima je bilo tri meseca a ovo mi bas rano,treba da budu 3 puta veci nego sto su sad,a oni pevaju
| Lijepo jato! Samo treba bolja higijena.
Volio bi vidjet i Mirsine talinake, on je rano nalegao mroa da su već pravo narasli! |
| Lijepo jato! Samo treba bolja higijena.! |
| Znaći Mirso kod tebe se prodalo na trčeći, možeš li nam otkrit cijenu kako prodoješ talijanke? Da usporedim sa ovim našim cijenama u Hravstkoj! |
| ima slika mirso od tih novih talijanki tu ovu boju sto si dobio iz njemacke ili si i njih prodao hehhe |
Djokicu lijepi pilici a izgleda da je i omjer dobar sto se tice pijetlova i kokica.
![]() |
Ma mogu uopcce nije tajna vezano za cijenu jaja za nasad su isla 1,5-2km pilici oko 2-3 mjeseca oko 10km ili eto 5€ No bilo je i pilica za koje su stranke zapeli pa ih moja ljepša polovina 1-3 dana prodavala oko 5km No i dobro je da je tako ispalo imao sam ih stvarno veliki broj |
| mf piše: |
| kako, da stavim slike, nešto sam zeznuo |
,lepo... samo kao sto je vec receno, presarene grudi za petla...
Prelepe italijanke mf
E JE.... ŠTA SE NISI RANIJE JAVIO IMAO SAM JA 20-AK ZA PRODAT,MOGAO SAM TI IH I DOFURATI DO DARDE,NIŠTA JAVI ČEŠ MI SE NA PROLJEĆE AKO BUDEŠ ZAINTERESIRAN... |
He he a ja svaki dan pokupim ispod svojih talijanki tridesetak jaja mozda koje i vise jos uvjek nesu ko lude Velike su kise kod nas ovamo mislio sam ih malo slikati pa ne ide ali nassao sam neke fotografije od pet sest dana pa ako sa ovom javom sve sredim moyda postavim koju slikicu Mirso |
| imali Mirso pilića da dodjem sledeće sedmice??? |
| limladen piše: |
| Mirso prošle si godine stalno pokazivao kokoši,a mora da sada nemaššto pokazati. |
| Mirso prošle si godine stalno pokazivao kokoši,a mora da sada nemaššto pokazati. |
| Novi sam u ovom lijepom zadovoljstvu.A za pokazati ,imat ću za mjesec dana ito puno ljepše od toga što se pokaziva.
LIJep pozdrav! |
| Fige za nekog drugog ,a moje koke će posramiti mnoge napuhane tzv uzgajivače. |
| zoran_12 piše: | ||
Za ovakva dizanja tenzija su sramotna, pogotovo za "zrelu" osobu. Molim vas nemojte od ove teme pravit ono što su "Kosovski pjevač" i "Inkubatori" jer ima nas koji uživamo samo kad nema prepirki i svađa. Hvala |
| Antun Tun piše: |
| što je vezir |
| Isprika svim forumašima.Nisam imao namjeru bilo koga uvrijediti ,a najmanje g.Mirsu.Samo znam da on ima dobre stvari pa neka nam ih pokaze da i mi malo uzivamo u gledanju. |
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
| Pozdrav svim ljubiteljima kokoši
.Exzluzivu od samo ljubitelja kookoši, a ne uzgajivača teško je i očekivati, ali u skorašnje vrijeme pokazat će se nešto malo i bolje. Hvala prijatelju na komentaru.Vama Marko hvala za savjete, za rješavanje nametnika na nogama koka, staro ulje se pokazalo kao najbolje rješenje za police gdje kokoši provedu dosta vremena inače prostor se redovno kreči.Hvala još jednom. Pozdrav Livno! |
prelijepe talijanke od mog prijatelja.. [img] [/img] |
| Mirso, daj stavi slike, da vidimo što si proizveo ove godine, imaš možda piliče od naranđastih talijanki, ove bi volio nabaviti ali u sloveniji nema nikoga da jih drži. lp marko |
a sto se tice Talijana OK su.
Bit ce ovo dobri primjerci samo tako nastavi ![]() |
| omer_hadzic piše: | ||
slazem se !!!!!!!! da se i ja javim malo na ovu temu jer takodjer imam ovu vrstu peradi.... imam dosta vrsta ... ....... ako mogu i ja nekome da posaljem slike na mail pa da ih on postavi jer ja neznam bas..sa tim.... pokusavao sam ali neuspjesno.. imam nekoliko razlicitih boja talijanki.. bio bih zahvalan ako neko moze da umjesto mene postavi slike ja cu mu ih poslati na mail |
| Lepe italijanke,ove spricane mi se posebno svidjaju |
ali dobro sve u svemu nisu losi... imam i jarebicaste ali nesto nisam uspio poslati slike da se postave... i meni su najdraze i najljepse spricane.....
| LIJEPI POZDRAV! Izete, talijanke su lijepe, imaju lijepu boju ali tu fali svježa krv. Kokoši i pjetli su ti jako sitni, krijeste bi trebale imati duplo veče zato ti priporočam, da nabaviš nove pjetle. Kad ostavljaš pjetla, gledaj, da ima ravnu krijestu i da su zubci na krijesti pravilno razpoređeni, i da imaju 5-6 zubaca. Ako jim misliš rezat krila onda odreži samo 4-5 glavnih velikih pera na svakom krilu, a ne sva pera, jer onda izgledaju nikakvo. Odreži samo pet pera, tako da krilo kad je sklopljeno još uvjek izgleda cjelo. sve u svemu u redu. ljp pozdrav, marko |
Ma nista se ne sekiraj samo furaj dalje ![]() |
| Pozdrav forumašima,
Mf,svaka čast za uzgojene kokoši,svaki pijetao je za ostaviti. Pitzanje,ima li lijeka da kokoši ne uzimaju perje sa druge kokoši? Pozdrav! |
a dajem im i hleb ponekad,to im dodje poslastica.A ovo sto kazes za dve nedelje da im dajes koncentrat za nosilje to moram i ja,jer one valjda sa pet meseci vec pocinju da nose,pa ih valja pripremiti za to.
| BOK, ako ti kokoši jedu perje jedna sa druge, onda jim nešto fali, najčešče je ako su zatvorene u mali prostor i dosadno jim je, zato si čupaju perje, ako vidiš koja koka to radi, odvoji je od ostalih, daj jim pjeska, osušene olupine jajeta, to je jako dobro, ja jim to redovito dajem i svi susjedi skupljaju mi olupine jajeta. Puštaj jih van, da čeprkaju, da su aktivne. I životinjama je dosadno biti zatvoren u istom prostoru. |
| Moj Omere gdje si ti zalutao. |
| Moj Omere gdje si ti zalutao. |
| izet piše: | ||
![]() |
djokic_79 dobro si ih uzgojio . Vidi se da u dobrim uvjetima odrastaju. Vidim i svilenke u zanimljivoj boji. Gdje si ih nabavio? Ako može koja slika od njih u temi o njima. ![]() |
| Prelepe italijanke,bas se sjaje,jedino im ta padajuca kresta malo smeta ali meni je to bas lepo kod petlova,ali standard nije takav.Nisam znao da ima veze sa tim sto se zatvaraju,meni su doduse od malena napolju tako da tih problema ne bih imao,ali korisno je znati takve stvari. |
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
</noscript>
| Nisu valjda uginule sve talijanke? |
pa sta znas mozda jesu,pokazi tvoje da budes jedini sa italijankakma
| Nisu valjda uginule sve talijanke? |

.
Hvala vam.
| bajro76 piše: |
| djokiću imaš divne cb kolumbije. Zovem se Bajro živim u Hadžićima, imam nekoliko vrsta talijanki 5. kao i crno bj. kol. s tim što su mi uglavnom sve mali pilići osim jednog para od nepunih 5 mjeseci posredstvom Zemče dobio sam od sabida iz Vogošče, porjeklo iz Njemačke predivne su Sabidov broj za eventualnu suradnju 033431620, ako imaš za prodati bilo šta prvenstveno jaja jer mogu šnjirati preko grane javi (neznam odakle si) u svakom slučaju javi se. |
sad se vide
| omer_hadzic piše: |
Pozdrav svim uzgajivačima ove peradi.. zanim ame kolika je cjena jednog pjetla i koke talijanki u bosni i hercegovini ![]() |
| omer_hadzic piše: |
Pozdrav svim uzgajivačima ove peradi.. zanim ame kolika je cjena jednog pjetla i koke talijanki u bosni i hercegovini ![]() |
| izet piše: | ||
![]() |
ali to su bili crni sad prodajem jarebičaste nista im ne fali osim perki mislim da mjenjaju perje jer je i kod koke i horoza rep opao ali sve u svemu budu lijepi hehe.. mislim da sam stavljao slike jednom...
| PJETAO JE JAKO LIJEP, ZANIMA ME, JEL PROŠLOGODIŠNJI ILI OVOGODIŠNJI. ZAŠTO SI KOKI ODREZAO SVA PERA, SADA IZGLEDA JAKO RUŽNA. ZA UBUDUČE, ODREŽI SAMO 4-5 LETAČKIH PERA NA SVAKOJ KRELJUTI, TAKO DA KADA IMA KRELJUT SKLOPLJENO JOŠ UVJEK IZGLEDA KO CJELA I TAKO NE KVARI IZGLED KOKOŠI |
| koka je fina a pjetao ti nije talijan to je leghorn vise bar ja mislim krestu ima podignutu iza ko leghorni sto nesme imat talijan takvu pozz |
znas li ti uopće sta je jarebičasta talijanka ?
| ne neznam haj mi molim te objasni sta je talijanka a ovog pjetla bi ja pravo pod nozzzzz!!!!!! a i ti mff ocigledno je da ti veze nemas sa kokosima a pogotovo ono sto si izjavio da leghorni postoje samo u beloj boji heheheheh |
| omer_hadzic piše: | ||
znas li ti uopće sta je jarebičasta talijanka ? |
. A šta se tiče leghorna, ja na izložbama nisam vidio leghorna u drugoj boji nego samo u bjeloj. Moj prijatelj Stane Korošec iz Kranja, je državni sudac za perad i mogao bi vam to bolje objasnit, on ima talijanke u 5 boja, leghorn je priznata samo u bjeloj boji ZA IZLOŽBE, da se razumijemo. Bok svima, sve u redu nema zamjerki, nema ljutnje, budtei veseli.
| ne neznam haj mi molim te objasni sta je talijanka a ovog pjetla bi ja pravo pod nozzzzz!!!!!! a i ti mff ocigledno je da ti veze nemas sa kokosima a pogotovo ono sto si izjavio da leghorni postoje samo u beloj boji heheheheh |