Onako stoje na prstu i znatizeljno gledaju uokolo. Jedino mi ovaj stariji zna uhvatiti prst kljunom pa ne pusta.
I ja ih zelim imati...
.I ako ne budem imala male pticice ja jako puno volim Rikia,Miki i Pipi
.
| Mada piše: |
| Ne bih rekao da je ženka premlada jer su tigrice spolno zrele sa 6. mjeseci. |
Treba saćekati bar još godinu dana!
,priroda ce uciniti svoje
| Mada piše: |
| Nisam ni mislio da se odmah trebaju pariri sa šest mjeseci.Reagirao sam na konstataciju da su papige od 1.g i 2.g.premlade za podizanje mladih. Inače, prije će se pariti ako je više parova u kavezu. (nego kad je jedan par). A to je zato što one žive u kolonijama. |
Još ako su sva jaja oplođena bit će 10-12 mladih u jednoj kućici s dvije mame
Pravi tulum | melvin piše: |
iznenađen Još ako su sva jaja oplođena bit će 10-12 mladih u jednoj kućici s dvije mame Pravi tulum |
, samo sto ja ne znam tada ne bi mogla da izadjem iz kuce, samo bi se plasila da im nesto ne zafali.
| Ivana__ca piše: |
|
Jeli uopste moguce da tigrice se pare i dobiju mlade u kucnoj varijanti.I sta ja tu im mogu pomoci i mogu li im u opste pomoci?Posle kog vremena zenka tigrice snese jaja, i koliko ih moze sneti? |
pozdrav...
| alfa piše: |
| moji imaju oko 13 mjeseci, bi li bilo problema da im stavim gnjjezo za dva mjeseca?ima to neke veze sa godisnjim dobima? |
| steks piše: |
ja za svoje tigrice ne kupujem gotovu hranu vec ju sam doma izmjesam. Da li je ova mjesavina dobra: proso, zob, jecam, malo maka ![]() |
| Tragopan piše: | ||
Pozdrav! Miješavina ove hrane ti nije dobra za papagaje tigrice . Prvo izbaci ječam iz miješanice kao i mak. Osnova hrane za tigrice čini proso,svijetlo sijeme i male količine zobi (najbolje ljuštene), a tome se mogu dodati male količine zrna konoplje, bara i muhara. S barom treba biti oprezan jer goji , te ga do starosti tigrice od osam do deset mijeseci treba davati ptici po klas svakih dva dana , a kasnije u manjim količinama. Najuputnije je početnicima davati tigricama več gotovu , izmiješanu, standardnu hranu za te ptice. Evo ti jedna od brojnih miješanica koja se je dobro pokazala u uzgoju : Svijetlo sijeme 15%,proso 50%,zob ljuštena 30%,bar 3%,muhar,2%. Zimi dodaš nešto konoplje (ne više od 5%). Što se tiče kučice za gnježđenje bolje su položene jer ptica prvo skače u kućicu , a tek potom ode do jaja na drugom kraju kućice , što kod okomitih nije slučaj. Ja sam i jedne i druge s uspijehom koristio u uzgoju , mada prednost dajem polegnutim iz razloga jer ipak razbijanje jaja i nagnječenje mladunaca dovodi do minimuma. Što se tiče dimenzija koje uzgaivači preporučuju ima ih raznih i sve su manje više dobre. Ja preporučam za položeno gnijezdo Š.25cm. x D.17cm. x V.20cm. s time da otvor praviš u desnom čošku na visini od 12 cm od podnice. Otvor promjera 4 do 4,5 cm, s time da udubljenje za jaja u punom drvetu udubiš s krajnje lijeve strane. između podnice i otvora za ulaz postaviš štapić koji služi kao stajalica. Za okomitu kučicu: Š17cm. x D17cm x V25cm. |
| Tragopan piše: | ||||
Evo naknadno sam još nabrzake napravio skicu "položene " kućice za tigricu. Na nacrtu gdje sam ucrto prijesijek kućice vidi se udubina za jaja koju udubimo u punom drvetu alatom ili paljenjem u drvetu. U položenim gnijezdima ptica neskače drito na jaja jer su otvor za ulaz i udubina za jaja na različitim stranama. Postavio sam i dimenzije jaja tigrice. ![]() |
| Mišel piše: |
| Ova mješavina koju je preporučio ti kolega Tragopan je dobra ali najbolje ja ako imas 1-2 tigrice kupit gotovu hranu.Nemoj davat pticama suncokret jer ga one ionako ne jedu. |
| ako ti je skupo onda otiđi kod nekog uzgajivača i kupi proso u rinfuzi i sam kod kuće miješaj.
ja plačam 25kg prosa 100kn. |
Otkako imam papige malo sam se posavjetovo procito koju knjigu i sam mjesam hranu.
| maximo55 piše: |
| Imam dva pitanja:
1. Imam dva para tigrica u jednom kavezu. Jedna ženka je snesla par jaja. Dali bi bilo dobro da ovaj drugi par maknem iz tog kaveza da ne naprave nešto mladima kada se snesu? 2. Dali ja tog mladog moram hraniti ili ga roditelji hrane. Hvala na svim odgovorima. |
| steks piše: | ||
1. mislim da ne moras micati drugi par, nema razloga... Jedimo ako vidis da se nesto dogada,tj. da druga zenka ulazi u to gnijezdo i slicno mozda bi ih trebao razdvojiti... 2. tigrice se koliko znam dobro brinu o mladima,tako da ih ne trebe hranit. |
| ako e kavez velik i imas minimalno dvije kućice nebi trebalo biti problema,a sto se tiče hrane ona je dobra ali moraš pticama davati i kuhana jaja,voće... |
| Tragopan piše: |
| Unutra dodaj gris i naribane oblatne. |
| maximo55 piše: | ||
Znači sirovi gris koji je kupljen u trgovini? Oblatne- to se odnosi na oblatne za kolače također kupljene u trgovini? |
| Jedna muska tigrica iznbad oka ima nesto smeđe i izggledea kao neka rana, opd cega mu to moze bit? |
| dogfighter piše: |
| ovako...imam par tigrica ali vec imaju vise od 1god...i kad nekad dodem oa zenka je u gnijezdu... a kad dodem a ona je vani cim me vidi uđe u kućicu...jel to znak da ce imat jaja??? |
| dogfighter piše: |
| ovako...imam par tigrica ali vec imaju vise od 1god...i kad nekad dodem oa zenka je u gnijezdu... a kad dodem a ona je vani cim me vidi uđe u kućicu...jel to znak da ce imat jaja??? |
| Imam pitanje: Zenka tigrice vec 18 dana (a mozd i vise) sjedi na jajima. Ima ih 6. to im je prvo leglo. Dal ce od tog legla nest bit il ce sva jaja bit prazna?
Kako da provijerim dal je jaje oplođeno? Dal je ono zeže kada je oplođeno il šta? |
!
Evo morama se pohvalit... Izlegle su mi se dvije male tigrice. Prvi put da mi papige imaju mlade... BAs sam happy ! |
Evo morama se pohvalit... Izlegle su mi se dvije male tigrice. Prvi put da mi papige imaju mlade... BAs sam happy ! |
| mnino02 piše: |
| Koje dimenzije treba biti krletka za 3 para tigrica,koja dimenzija gnjezda i otvor na njoj?Hvala.Hitno! |
| Koje dimenzije treba biti krletka za 3 para tigrica,koja dimenzija gnjezda i otvor na njoj?Hvala.Hitno! |
| Al stavljate precke u gnijezdo da mladi izađu van? |
Ne trebaju ti prečke. Jer zamisli da je u gnijezdu ženka, i još ako se izlegu mali ptići koji će narasti. Jedva će za njih same biti mjesta. Pozdrav |
|
Tnx na odgovoru! U knjigsms piše da se treba stavit... |
| Nero 104 piše: |
| Jedno je knjiga a drugo praksa, ja nikad nisam stavljao, niti ne stavlja nitko od mojih poznanika jer gnijezda za tigrice nisu visoka pa se lako popnu van. |
| friend of animal piše: |
| Ja sam imala dvije tigrice. Mužjak i ženka. Nisu se parili, bili su nevini cjeloga života... Zašto? |
| friend of animal piše: |
| kako to mislis? valjda nisu pederi? |
imam krletku 1x1x1,i stavio bu unutra tigrice.Koliko parova da stavim?
![]() |
Probaj im što prije napraviti veći kavez. Si kupio radne parove ili? Imaš ih radi uzgoja ili kao kućne ljubimce | maximo55 piše: |
| Dali mogu tigricama dati hranu za nimfe, tj. za srednje papige?
Pozdrav |
| filip piše: |
brobrat ce one sta je za njih sta nije ![]() |
| ej pozdrav
zna li iko sto sve trebam koliki kavez za 1 par tigrica da ih parim i sto je potrbno u njem ![]() |
da i za koliko okoprilike se trebaju uparit
pozz |
| pa kada bi jaja trebali izlec
zelim samo probati ne mislim nista prodavati dati cu kljudima sto znam sto imaju papagaja i eto ga a seb ostaviti jednu da je pripitomim da valja |
| namjeravam otici u pet shop naci neki par i kupiti ga drzati zajedno icekat dok se spare e sad pitanje da li moraju biti slični po boji i od dana kupnje okoprilike koliko ce trebati da izlegne zenka jaja i da pocnu sjedit |
| hvala na odgovorima nema ovdje u mene odgajivaca najblizi negdje prema srbiji |
| Bozo piše: |
| Pozdrav !!!
-Zašto tigrica ne snese jaja u kućicu, već jaja vidim razbijena na podu.? |
| Meni se to jednom dogodilo zato što je jedan par zaposjeo 3 kućice prije nego su snjeli jaja pa se nisu mogli odlićiti koju bi izabralia a ovaj drugi pr se isto spremao na jaja, ženka ih je već trebala snjeti ali ih je ovaj par stalno tjerao od kućica pa je zato ženka snijela jaje pa pod sve dok se konačno nisu dogvorili oko gnijezda...
Sigurno će ti ostala jaja snjeti u gnijezdo. |
| Bozo piše: | ||
Pozdrav !!! -evo došlo je napokon do boljeg stanja. jaja je počela nesti u kućicu. -danas gledam i nevidim je u volijeri, uđem u volijeru kad ona izleti iz kućice i u kućici napokon jedno jaje. |
| Tragopan piše: | ||||
Super...baš mi je drago.... ![]() |
| Evo da ja kažem svoj problem:
Imam jedan par tigrica koji već drugi put ima jaja, i uvijek je samo jedno i još neoplođeno. Drugi par ima 5 jaja ali ženka je previše vani tako da vjerujem da ništa od toga. Treći par je prvi puta formiran i ženka je pobacala jaja van. Što se tiće prehrane mislim da je 100% ispravna, temperatura ok, a što se tiće mira imaju ga i previše. |
| Pozdrav!
Pod ovaj par koji uvijek ima po jedno neoplođeno jaje ubaci jaja od onog para koji "pobaca" jaja. To učini tek kada prvi par "čvrsto" sijedne na jaje. |
| Al da odvojim mlade tigrice u zasebnu krletku kao su 8 dana vani? |
| Bulldog`s pocetnik piše: |
| Koja je razlika izmedju standard tigrica i obicnih? |
| Jel zna netko zašto je moja papiga tigrica promijenila voskovicu? Bilja je žuto-zelena, a sad je trula višnja?
Pozdrav |
| sbuzo15 piše: |
ovako imao sam jednu ženku upoćetku a onda sam se uvjerio da je ženka nije imala plavo na nosnicama pa sam kupio mužjaka oni se međusobno ljube lete jedna za drugom ćiste jedna drugu al kod te prve koju sam kupio počelo je jon na nosnici biti plava boja neznam jeli muško ili žensko ![]() |
| sbuzo15 piše: |
| hvala nadam se da ste u pravu ali mi nije jasno zašto nema jaja i niisam vidio da se pare samo ljube ne kužim |
| Bozo piše: |
| Pozdrav !!!
-evo malo da se pohvalim-upravo sam u kućici vidio jednu izleženu tigricu, i još 3 jajeta kako se miču. |
, valjda ću i ja imati tu sreću. Ali eto odgodio sam to. Skinuo sam im gnijezda jedva čekam kada završim ptičarnik.
čestitam , valjda ću i ja imati tu sreću. Ali eto odgodio sam to. Skinuo sam im gnijezda jedva čekam kada završim ptičarnik.
Su ti to prvi izleženi mladi kodd tigrica? Pozdrav |
| danas prvo jaje kod jedne tigrice!čime treba hraniti mlade kad se izlegnu?Može jajčanu mješanicu kao kod kanarinca? |
| Evo danas sam pogledo u gnijezdo i u njemu su 3 jaja, koliko bi ih jos trebalo bit? |
| Ma nemoraš ništa posebno samo skuhaj jaje 15 minuta usitni s vilicom i daj papigama, možeš dodati i malo krušnih mrvica |
| Dali je normalno da mužjak tigrice pari oba dvije ženke u krletci, a u istoj je još jedan mužjak koji ne radi ništ?
Pozdrav |
uginula mi je tigrica,odnosno mužjak.Jučer je sve bilo ok dao sam im sipinu kost,imali su svježu vodu i hranu,a sad sam došao kući iz škole i vidim ga mrtvog na podu! ![]() |
uginula mi je tigrica,odnosno mužjak.Jučer je sve bilo ok dao sam im sipinu kost,imali su svježu vodu i hranu,a sad sam došao kući iz škole i vidim ga mrtvog na podu! ![]() |
| djole. piše: |
| pozdrav svima,molio bih za pomoć ako mi neko može napisati općenito o uzgoju tigrica,i zanimalo bih me koliko ce trebati da se formiraju parovi namjeravam poceti sa 2 para.
hvala unaprijed. |
| hvala na dobrodošlici i odgovoru,da li mogu biti u vanjskoj volieri,u mene nije hladno toliko zimi i nema snijega a voliera je sa 3 strane zatvorena,kako da prepoznam starije ptice od mladjih ako ima neki nacin i dali da stavljam 2 ili 1 kućicu po paru? |
| ok hvala jos jednom,volera ima 5 metara kvadratnih sa 3 strane zatvorena sa prednje otvorena,gledat cu da odmah uzmem starije ptice ili da vidim ako se formirao neki par,da li ce se one moci pariti sada zimi ili je potrebno ckati proljece |
Nemoj se žuriti, imaš vremena od travnja pa skoro do rujna.
| voliera ima i staklena vrata pored žice a oblozena je stiropolom tako da je u njoj i toplo,da li je u tim uvjetima moguće da one krenu nositi i ležati na jajima? |
pa sta mi nitko nece nista odgovorit?Molim vaaaaaas.
Pozdrav! Miješavina ove hrane ti nije dobra za papagaje tigrice . Prvo izbaci ječam iz miješanice kao i mak. Osnova hrane za tigrice čini proso,svijetlo sijeme i male količine zobi (najbolje ljuštene), a tome se mogu dodati male količine zrna konoplje, bara i muhara. S barom treba biti oprezan jer goji , te ga do starosti tigrice od osam do deset mijeseci treba davati ptici po klas svakih dva dana , a kasnije u manjim količinama. Najuputnije je početnicima davati tigricama več gotovu , izmiješanu, standardnu hranu za te ptice. Evo ti jedna od brojnih miješanica koja se je dobro pokazala u uzgoju : Svijetlo sijeme 15%,proso 50%,zob ljuštena 30%,bar 3%,muhar,2%. Zimi dodaš nešto konoplje (ne više od 5%). Što se tiče kučice za gnježđenje bolje su položene jer ptica prvo skače u kućicu , a tek potom ode do jaja na drugom kraju kućice , što kod okomitih nije slučaj. Ja sam i jedne i druge s uspijehom koristio u uzgoju , mada prednost dajem polegnutim iz razloga jer ipak razbijanje jaja i nagnječenje mladunaca dovodi do minimuma. Što se tiče dimenzija koje uzgaivači preporučuju ima ih raznih i sve su manje više dobre. Ja preporučam za položeno gnijezdo Š.25cm. x D.17cm. x V.20cm. s time da otvor praviš u desnom čošku na visini od 12 cm od podnice. Otvor promjera 4 do 4,5 cm, s time da udubljenje za jaja u punom drvetu udubiš s krajnje lijeve strane. između podnice i otvora za ulaz postaviš štapić koji služi kao stajalica. Za okomitu kučicu: Š17cm. x D17cm x V25cm. |
| LION piše: |
| JA MISLIM DA ŽENKI TREBA KUPITI ŠTO SLIČNIJEG MUŽJAKA ZA PARENJE.JER SE ONA LJUBI U OGLEDALO. |
No hoče li netko odgovorit.Sutra dobivam mužjaka.Molim vas! ![]() |
Reci sta mu sve dajes za hranu i poslastice?
| zarkodj piše: |
| Jako ste mladi a ja ostario. Ako dobro vidim ima kobaltno plavu boju iznad kljuna . Ako je tačno onda je mužjak. |
| Zato jer se ona ljubi u ogledalo pa bi voljela da joj je mužjak sličan da se s njome ljubi.Jeli ti treba nacrtati |
dečkić daj narasti prvo....a onda donosi neke zaključke! To nem nikakve veze šta se ona ljubi u ogladalo pa stoga "želi" partnera istog sebi.
koje su ovo fore? kolko god je mutna slika bila vidi se dobro da je ovo mužjak. a ovo sa ogledalom i slicnosti...
| Mateo piše: |
Teško je reči ima i plave boje na kljunu a ima i obične.Nikita davaj mu bar u klasu kupi minerale i davaj mu jabuke i jedan puta u dva tjedna skuhaj mu tvrdo kuhano jaje i onda pomiješaj sa petit keksom i to je to. :
wink: ![]() |
HOČU ZNATI OD ČEGA.
Vidio sam joj na leđima da nema perja.
| da li se u albino tigrica spol moze razlikovati na osnovi boje voskovice kao i kod drugih papiga posto one nemaju pigmenta? |
| Mateo piše: |
| bok!Moraš im prići kraj kaveza čitati im pjesmice i priče i onda stavljati ruku u kavez da je ne pomičeš i tako svai dan i pripitomit će se. |
pjesme i price...
| steks piše: | ||
pjesme i price... ![]() |
| ivanamladenovic piše: |
| malo veći kavez i jedn drvena kućica, daješ kuvana jaja i proklijalo žito. To je ukratko to. |
| sasa mak piše: |
MOJA NOVA GAJBA ZA TIGRICE I ROZENKOLISE KOJA JE JOSH U IZGRADNJU TREBAM SAMO POSTAVITI SHINDRU NA KROV I SVE JE OKJ SPORED MENI INACE NA OVO NA SLICI JOSH SE DODAJE JOSH JEDAN DEO 50 CM SA KROVOM OD 20 CM VISINE
![]() |
MORAM SAMO JOS POSTAVITI NA GORNJEM DELU VRATA I TO JE TO ..SHTO SE TICE DIMENZIJA DUZINA JE 140CM*SIRINA 60CM I VISINA SA KROVOM 170CM
| sasa mak piše: | ||
DA SE NADOVRZEM NA JUCARESHNIM SLIKAMA A INACE SAM SVOJ MAJSTOR P.S NIKO MI NIJE POMAGAO UOPSHTE MORAM SAMO JOS POSTAVITI NA GORNJEM DELU VRATA I TO JE TO ..SHTO SE TICE DIMENZIJA DUZINA JE 140CM*SIRINA 60CM I VISINA SA KROVOM 170CM
![]() |
da ne bih kasnije doshlo do komfiskacije i krvoprolice sa stakorima i lisicama

hej pozdrav laci koje ti je dimenzija gajba za papige???? ![]() |
| hej pozdrav gagi odakle si ti ?????? |
| kemo89 piše: |
| Dajte ljudi neka neko nesto kaze ukratko o parenju tigrica danas sam ih nabavio i kako ih poterati na parenje i za kolko dana mogu cekati jaja .pozzzz |
| kemo89 piše: |
| Ma zreli su oni nisu to mlade ptice jedna je zenka koja je sedela u malom kavezu kod prijatelja skoro dve godine al se upropastila jer nemoze da leti neznam zasto inace je sve drugo dobro a muzjak je dobar kupio sam ga od uzgaivaca ima plavo iznad kljuna i to bas izrazito mislim da su polno zreli .sutra cu postavit slike pa da vidite.mislim da nece biti problema sa ovom zenkom koja nemoze da leti sta vi mislite.pozz |
| Brkic piše: |
| Planiram napraviti volijeru u dvoristu i imati tigrice,
sada me interesuje mogu li tigrice prezimeti u volijeri ako se volijera prekrije najlonom da ne duva i krov bi bio od debele trske tako da se mogu zavuci u tavanac od trske ?? |
| plavi_andeo piše: |
Ručno hranjene tigrice ako ima netko neka se javi ![]() |
| dominik2405 piše: |
dal mi tko moze reci dal je decko ili cura? |
| bi bilo loše da su 2 muška i jedna ženka...dal bi došlo do tuče ako sad kupim ženku... |
| papige tigrice piše: |
Moze li mi tko reci koliko treba cekati nakon postavljanja kucice za parenje tigrica da zenka ude u nju?Napravila sam kucicu i stavila je prije tri dana a zenka nije ulazila u nju!Nemam nikakvog iskustva sa razmnozavanjem tigrica pa molim vas da mi pomognete. ![]() |
| bi bilo loše da su 2 muška i jedna ženka...dal bi došlo do tuče ako sad kupim ženku... |
)nadam se da se šališ jer je ovo jaaako kiselo (iskreno sam se prvo smijao 5 minuta i mislim da sam dobio upalu mišića). papige nisu živorodne. reći da je papiga trudna je isto što i reći da se čovjek izlegao u inkubatoru iz jajeta
| laci piše: |
koje su dimenzie tih kucica? dno kucica mora biti ovalno (udubljeno).ja ih pustam odnosno otvaram kucice u martu i tad pocinje ludilo ![]() |
! posto im jos nisam ubacio kucice sada kada ima dam hranu u hranilice one malo jede i onda isceprkaju to jel oce tu da se gnezde ludace. ja mojim ubacujem kucice najkasnije za jedno 2 nedelje.
| antee piše: |
| dimenzije kućica su 25x20x20 i napravio sam udubljenje i sta bi im jos moglo falit.to mora da je zenka neplodna nema sta drugo biti jer sam gledao kako su se parili i to svaki dan i to je trajalo 20ak dana a imam 3 zenke i dva muzjaka da nije u tome neka greška? |
| hvala na odgovoru,ali što je to mataru zenka i to je jedini razlog a mogu li tu trecu zenku odvojit u mali kucni kavez hoce il smetat ako se budu čuli tj dozivali,jer sad bih morao kupiti jos dva muzjaka, zar ne, a to nemam gdje jer ih vise ne nabavljaju u tom pet shopu koji je jedini u gradu,a ptice su kupljene mlade i zdrave su ,cak su mi i nekoliko puta bijezale pa se vrate ili ih ulovim pomocu hrane ili ptice dozivačice... |
| ali problem je u tome što je od njih 5 samo jedan par a ovo troje su slobodni i samo se svađaju,ali ako sklonim trecu zenku a ostanu ovaj 1 par i ovih dvoje valjda ce se i oni spariti jer nece imat drugog izbora a imat ce sve uvijete za razmnožavanje jel tako?
A budući da nemam gdje kupit sipinu kost ja im stavim onaj građveinski materijal CIPOREX i one ga grickaju i dosad im nije naskodilo,jel to lose za njih ali najgore je nista pa da im prirastu kljunovi? |
| Fila piše: |
| Da li se mogu drzati tigrice iznad kaveza od kokosaka... mislim da se ne zaraze nesto....? |
| za koliko dana ili tjedana je najbolje staviti gnijezda u kaveze? |
| ok a nije im ni sad rano,ja im ne moram stavljat kućice jer su u volijeri vec . Samo moram sklonit nesparenu ženku i za koliko ce dana pocet nositi jaja kad primjete da nema ove zenke sto se stalno svađa jer je nesparena? |
| danas sam izvadio nesparenu treću ženku,i zanimljivo muzjak je odmah poceo pjevati svojoj zenki,a sad su u volijeri 2 muska i 2 zenke i 2 kućice, ali jedan od muzjak opce ne pokazuje interes za parenje pa se ovaj stariji muzjak udvara se obijema zenkama,sta sad da radim,hoce li zenke htjeti nositi jaja budući da su konkurencija jedna drugoj ,i treba li im stavljati jos kućica jer imam 2 kućice na 2 para |
| silvert piše: |
| molim za pomoc
hteo bi da pocnem sa razmnozavanjem tigrica u kavezima i sada me kopka koje dimenzije su dovoljne za jedan par svi prave razlicite dimenzije kaveza ja sam napravio skicu kavaza koji bih mogao da napravim i sada me interesuje dal su te dimenzije dovoljne da bi se ptice mogle nesmetano razmnozavati ovo je pojedinacni kavez za jedan par http://img297.imageshack.us/i/copyofkavezzapapagajati.jpg/ ovo je kada se kavezi sklope u jednu celinu http://img180.imageshack.us/i/copyoformanzatigrice.jpg/[/url] |
|
| sedasdery piše: |
bok ljudi mene zanima nešto ..gle imam tigricu već otprilike 2g. mužjak i sad sam nabavio zenku koja je stara oko 8mj. a trunkicu je veća dali ima to veze sa uzgojem (indoor/outdoor)? one se več maze jedna drugoj, dali bi bilo problema kod parenja? ![]() |
| GoranKac piše: | ||
nema to nikakvih problema ako je zenka malo veca od muzjaka. znaci sada ima samo obezbedi potrebne uslove za razmozavanje i mozes ocekivati mlade. zzzzzzzz |
| Carlos piše: |
| Dobra ova zenka tiho... evo da se pohvalim kod mene danas za ovu uzgojnu sezonu prvi put izasli iz gnezda mladi .... |
| Carlos piše: |
| ma dobro je kod mene ove godine ide dobro ima i nesto rozela pevajucih kozica nimfi samo su jos mali pa nisu izasli iz gnezda .... |
Sretno svima s mladima.
Zanimljivi su kad tako tek izađu iz gnijezda pa su skroz pitomi i nespretni. |
| NIJE LOSE, KOLIKO IMAS PAROVA TIGRICA? |
| GoranKac piše: | ||
Imam 11 parova tigrica. |
| laci piše: | ||||
KOD MENE SVAKA TURA OD 6 PAROVA BUDE PROSEK OKO 25 KOM. KOD TEBE BI TREBALO PO TURI DA BUDE BAREM 40 KOM. U TURI. NO SAD CEMO DA VIDIMO SAD SU POCELI DA SE LEGU IZ JAJA MALO SAM KASNIJE POSTAVIO KUCICE. OVO STO SAM PISAO JE BIO PROSEK ZA PROSLU GODINU. A IMAO SAM PET TURA STIM STO MI JE JEDNA ZENKA BILA JEDNU TURU PREPOLOVILA ODRASLIH PAPAGAJCICA KOJI SU TREBALI ZA ODPRILIKE NEDELJU DANA DA IZADJU UBILA OKO 10 KOM. PA JE I SAMA TAKO ZAVRSILA. INACE DRZIM POLU STANDARD TIGRICE..... |
| godinama zajedno a sad sam tri para odvojio, posebno
svaki par. |
| LD piše: |
| evo moje tigrice su počele izlaziti iz jaja, zanima me nakon koliko mjeseci se one mogu početi odvajati od roditelja? znam da nakon otprilike mjesec dana počinju izlaziti iz gnijezda. |
| evo moje tigrice su počele izlaziti iz jaja, zanima me nakon koliko mjeseci se one mogu početi odvajati od roditelja? znam da nakon otprilike mjesec dana počinju izlaziti iz gnijezda. |
brzo je narastao
imam još jedno pitanje... kada mogu promijenit piljevinu u gnijezdu? izlegla su se moja 3 pileta i izvadila sam ostala 2 jaja jer su bila prazna. ne znam da li ih smijem dirati već, prvi ima tek 7 dana. baš su simpatični, ovaj prvi je pravi div naspram ovog trećeg brzo je narastao |
| Pozdrav,
tek sam sada stigao napraviti kućice za tigrice, ali ne znam da li moraju biti postavljene na visinu ili mogu i na pod, malo odignute ?? |
| ma i moja ženka pobaca van iz gnijezda prvu piljevinu koju stavim pa ja naknadno ubacujem još kad izlegne prvo jaje i onda se ne buni. lakše mi je tako za čistiti izmet a i imam osjećaj da im je toplije i udobnije s njom. znači mogu ih dirati, iako kako su maleni baš me strah kako ću ih uhvatiti jer se bojim da ih ne slomim, djeluju mi jako krhko. ma i zanimalo me da li ih smijem dirati zbog ženke, da se ona ne naljuti pa ih ozlijedi. znam da se mladi zečevi ne smiju dirati jer ih mama ubije a i za male mačiće se mora paziti pa tako razmišljam i tko zna kako bi ona reagirala. ali sad je već dosta prošlo pa ću sutra probati onda. hvala |
| moje su se danas parile i sad,za koliko dana mogu očekivati prvo jaje u kućicama?,inace taj isti par se i lani pario ali nije bilo jaja zbog jedne nesparene agresivne ženke,ali sad se opet pare a te zenke koja im je smetala više nema |
!!
| Koja smeša hrane za vreme leženja ? |
zašto to
još nijednog jaja a parile se prije više od tjedan dana,i dajem im kuhana jaja i nekad jabuke ili list maslačka,zenka ulazi u kućice i bude unutra po 2-3 minute i opet van,a imaju 2 kućice i ona non stop mijenja čas u jednu čas udrugu ulazi i tako citav dan zašto to |
još nijednog jaja a parile se prije više od tjedan dana,i dajem im kuhana jaja i nekad jabuke ili list maslačka,zenka ulazi u kućice i bude unutra po 2-3 minute i opet van,a imaju 2 kućice i ona non stop mijenja čas u jednu čas udrugu ulazi i tako citav dan zašto to |
| aleksandracrnic piše: |
| Pozdrav svim posjetiocima foruma.Ja uzgajam tigrice standard,pa me interesuju uzgajivaci standarda u Hrvatskoj. |
| dean piše: |
| ma ja mislim da cu uzeti tigricu....dali mi mozes reci u kavez sta trebam staviti na dno i dali taj kavez mogu kupiti u pet shopovima.. |
| scottie piše: |
Jučer nam je uginula naša Pikica, tigrica
Jel mi možete preporučiti gdje mogu kupiti tigricu jer smo ih do sada kupovali u pet centru i više ne želim tamo kupiti životinju.... hvala |
po 2-3 puta su se parili dnevno i prošle sezone i ove i na kraju od jaja ništa a zenka uginula nakon 3-4 tjedna poslje parenja | Antaria piše: |
bok svima, nova sam ovdje i ispricavam se unaprijed ako nesto zabrljam
Ja imam dvije tigrice mužjaka i ženku i one se svaki dan po nekoliko puta pare, ali nema jaja... Zna li netko zašto ženka ne nese jaja? Samo da odma naglasim da sam 100% sigurna da imam mužjaka i ženku. |
| mario29zg piše: | ||
nisam baš stručnjak za papige, ali kako znate da su muški i zenka? osim što su vam to rekli u zoo shopu, koliko su stare te papigice? tigrice inaće zive u jatima, tako da je malo vjerojatno da su baš to dvoje par postali, da li imaju prostor za nest jaja(kučicu ili tak nešto)? ako sve ovo i štima, postoji mogučnost da im nedajete pojačanu prehranu, sve u svemu morali bi malo više opisat uvjete i cinjenice, pa vam možda netko i pomogne |
,sad u toj volijeri stoje 2 muska i 1 zenka i ona je pocela opet ulazit u kućicu,ne svađaju se i hrane se međusobno i čiste jedna drugu,pa mozda da nesto i bude,daj Boze
| ljubo piše: |
| ali ja zelim male daj mi reci unaprjed ili netko drugi sta tream sve napravit da se pare i da mi ne uginu mali molim vas pomoccc |
|
a da nisi malo dosadan već su ti ljudi objasnili... |
| nane_cool piše: |
| Koliko zapravo tigrice pate za drustvom , mogu li ostati same kod kuce 6 sati (radi skole ) , i dali se slazu dva muzjaka jer ne bih nikakve komplikacije sa mladima ili jajima ... Hvala unaprijed ! |
ajde reci prijatelju nek se "riješi" tih papiga odnosno neka ih da nekome tko zna šta radi i tko zna više o toj vrsti papiga, kod njega se samo muče
| Dalibor piše: |
| zanima me kako podnose niske temperature i dali moraju imati grijanu prostoriju. |
| trachemys piše: |
@Dalibor kako ti podnosiš niske temperature, nije bitno ako imaju perje, ali mislim da i one zaslužuju grijanu prostoriju nebitno i da se smiju držati vani na -8°... Svakako ih stavi u prostoriju (grijanu) da se ne bi razbolile. @Kazujosi ajde reci prijatelju nek se "riješi" tih papiga odnosno neka ih da nekome tko zna šta radi i tko zna više o toj vrsti papiga, kod njega se samo muče ![]() |
| perje piše: |
| Pozdrav.
Kupio sam mužjaka i ženku tigrice prije 4 tjedna. Još su mladi pa ne očekujem podmladak, ali svaki dan se ljube. Zanima me treba li ih puštati iz krletke i kako često. Hoće li se one same vratiti u nju ili ih treba loviti po kući. Moje nisu baš pitome, ali pokušavam biti više sa njima da se priviknu na mene. |
| perje piše: |
| Izvještavat ću vas.
Slikat ću ih sutra jer je sad mračno. Ja svoje hranim zapakiranom hranom za tigrice. Ima unutra svega. Dajem im i svježe voće i većinom sve pojedu. Neznam jel sipina kost obavezna, dal da ju nabavim? |
| oiram piše: | ||
Da, nabavi ju. I mislim da rijeć "obavezno" nije primjereno u smislu kad je ptica u zatočeništvu. Ipak, što god joj ponudiš, a prije toga si se raspitao dali je zdravo-štetno za pticu, nije od viška. Isto tako i za prostor u kojim ih držimo, nikad nije dovoljno velik. |
| oiram piše: | ||
Bok. Ovako: Kako kažeš,da su mlade, očito su ti rekli to ili si dovoljno strućan da sam to odrediš. Ipak; Bez obzira na to što se "ljube", ako želiš podmladak, ja bih ti preporućio da ih ne puštaš iz krletke. Ipak, mislim da si samim time što si uzeo "par" u malom problemu. Tigrice, a i sve papigice puno se teže pripitomljavaju ako su u paru, a nisu othranjene na ruku. Nadam sa da će pomoći ovo napisano. Sretno. |
| banglades piše: |
| Molim vas da mi kazete da li je ovo zenka.
Uploaded with ImageShack.us [/img]
Uploaded with ImageShack.us [img]
Uploaded with ImageShack.us[/img] |
ovo ljubičasto iznad kljuna imaju samo mužjaci, kod ženki je sivo ili smeđe...
| djape1991 piše: |
| hocu da uzmem tigricu za par dana...pa me zanima dal moze da bude sama ili idu u paru...?? |
| franko zizic piše: |
| A ako želite dobiti mlade, otac mora biti mužjak, a majka ženka. |
| pitbullvv piše: |
ja imam tigricu vec par mjeseci, nije se jos uvijek bas navikla ali bar nekad dodje sama pa me gricka ali pobjegne kad joj ja krenem rukom i nikad mi ne dodje kad ja joj stavim ruku vec rijetko sama... a imao sam jos jednu nazalost preminula je ![]() |
| skorkovic piše: |
| Malopre sam bio do druga kome sam ja poklonio pre 3-4 meseca jednu moju tigricu. I kada sam joj,danas, prisao video sam da joj je kljun pocrneo na dnu i sa strane poceo kao da puca, da se ljusti. Nokti su joj bas previse porasli. Ne znam u cemu je problem. Moze li neko da pomogne? Ako treba, okacicu veceras ili sutra sliku.
pozz |
| bojancacak piše: |
| Molim za pomoc!!!Naime muzjaku je na dnu napukao kljun,ali nemam pojma od cega,jel to opasno?! |
| pozdrav!
moje papigice tigrice imaju mjesec dana a još nisam sigurna za spol kod tako mladih papigica. može pomoć?
![]() |
| Dalibor piše: |
| aha vec sam to pitao sory |
| vladoguldovi piše: |
| Moje su tigrice stalno bile vani preko zime u letacu oblozenom najlono.jedino kad su veliki minusi moras cesce mjenjat vodu jer zamrzne i pojacat prehranu. |
| Tomi piše: |
| Dali mogu sortne(engleske)tigrice biti zajedno s onim malim tigricamama? |
| zoki1983 piše: |
| pozdrav
imam par tigrica i danas sam primjetio da se pare,u kavez sam stavio drvenu kućicu za gniježđenje,sad me zanima šta da im stavim za gnijezdo,koju podlogu? |
| jimmy piše: |
| pozdrav
Da ne otvaram novu temu o tigricama pitat ću ovdije zašto tigrice postaju "kanibali" ? Radi se o slijedečem,nakon par dana nakon izlaska mlade tigrice iz gnijezda odrasle jedinke dolaze do nje i "gricnu je"(uvijek tamo gdije je prvi put prokrvarila) pa odu i tako to traje dok je ne usmrte(jedinka iskrvari) Naravno da ih se razdvoji kad se to primjeti ali nazalost nekad se ne stigne intervenirati. To se nazalost dešava več duze vrijeme,imaju raznoliku prehranu ,vitamine,minerale... U volijeri se izmijenjuju jedinke, parovi ali uvijek se iznova to događa Koliko sa primijetio nije riječ o agresiji ili nekakvoj teritorialnosti,ja bih rekao sviđa im se okus krvi što učiniti? koji je nedotatak u prehrani?... |
.