[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
| zvonaHR piše: |
| Vlada daj malo više o letu tih golubova,jel lete i kako |
ali nema veze , bićeš prihvaćen i kao odgajivač belorepaca, sve ti je oprošteno.
[/img]
| Vlada Nish piše: |
Evo crvenog sa kaiševima ili crveni fako ili bozan kako se kod nas zove .
![]() |
, šalim se sada većina odgajivača ovih golubova je vrlo uljudna i pomoći će ti oko svega vezanog za njih.
| fudya piše: |
| kokice daj golubovima |
.
| marconi piše: |
| Onaj par cekala ti je fantastican...... |
| Novina ZOV piše: |
|
Rzvoj Uporedo asa ovim aktivnostima, Mladen i Vladimir, sa još dvojicom odgajivača iz Vranja, započinju povratak gotovo izgubljenog prugastog varijeteta obojenosti kod niških belorepih visokoletača. Pravilnim radom, za relativno kratko vreme, postignuto je da sada ima već dosta primeraka kvalitetnih belorepaca sa krilnim prugama. Prošle i ove godine uspešno su organizovane tri specijalke niških belorepih visokoletača u Beloj Palanci, Nišu i u okviru Međunarodne izložbe peradarstva u Somboru, čiji pokrovitelj je bio Savez odgajivača sitnih životinja Republike Srbije i Društvo odgajivača sitnih životinja “Sombor 1871”. Logičan sledeći korak bilo je automatsko priznavanje niških belorepih visokoletača kao rase, mada su oni odavno zvanično prihvaćeni kao varijetet niških visokoletača. Urađena je revizija njihovog starog standarda, koji je bio veoma korektan i stručan, ali postavljen na pogrešno mesto. Novi revidirani standard bio je prikazan svim zainteresovanima na uvid, a poznavaoci rase dopunili su ga korisnim primedbama. Sada već usvojeni standard (od strane domaćeg saveza) biće predat komisiji Evropskog saveza odgajivača sitnih životinja, koja će zasedati na sastanku u Mađarskoj. Svi ljubitelji i promoteri niškog belorepog visokoletača nadaju se da će im biti omogućeno prezentovanje golubova na Evropskoj izložbi sitnih životinja u Lajpcigu 2012. godine, kao naše nove, a u stvari “stare” autohtone i prelepe rase golubova, ali ovog puta kao zasebne rase i ne kao varijeteta niških visokoletača. Prezentacija Na američkom sajtu, koji prezentuje retke rase golubova iz čitavog sveta, niški lepotani su bili izabrani kao rasa meseca. Nakon toga, Mladen Cvetković uradio je sajt www.niskigolubovi.info |
Svaka vam cast !!
Ocu ja ove, ocu ja !!!
Ocu ja ove, ocu ja !!!
| LazaBgd piše: |
| Mladene,
kakva je razlika ove rase goluba u odnoisu na Niskog sto se tice karakteristika leta? Eksterierno je razlika vise nego uocljiuva. Sasa |
| berk piše: |
jako su lepi Mladene, svaka čast ![]() |