| Spike piše: |
| A jeste vi požurili, ko da je Uskrs, trebali ste pšenicu sijat za Luciju, a ne jaja u inkubator polagat |
| bumbomir piše: |
| ...zna li netko hoće li se održati izložba u Bizovcu ovaj vikend? |
pozdrav svima,uživajte
| Orthodox piše: |
Bravo Dadoslave , sad vidis sta je moja Vojvodina ravna, lepa i puna svega ![]() |
KOliko se secam da je iz Slavonskog Broda Branko ![]() |
| TomeZD piše: |
DRUŽENJE!
![]() |
| Rimi piše: |
| Lijepe su vam kokinkine |
)
svaka čast Dado na iscrpnom izvještaju, lijepe slike,vidi se da vam je bilo lijepo
Trebao si da kupis Borolete za Marina znas da ih voli ![]() |
| zoran_12 piše: |
puno pijetlova? blago kokicama hehehe ![]() |
ali doduse imaju kuda da bjeze
| marcelo piše: |
...nije ti baš pametno to druženje koka i kunića,jedino da su pušteni na livadu onda je ok ali u ogrđenom je moguće da kunići pokupe bolest i uginu... |
| jolly_jocker piše: |
| pozdrav svima
imam jedno pitanje za vas koje vrste kokošiju(velikih,onih normalnih ne patuljasti i sl.) imaju sačuvan insktikt za ležanje na jajima tj.kvocanje ili prirodno razmnožavanje znam za hrvaticu i vijandot zna li netko još za koju vrstu? |
A feniksi tu nespadaju jell znam da su i feniksi ok sto se toga tice
| Dado piše: | ||
Staroštajerska kokoš - najbolja kvočka među velikim kokošima, i posavka, čak i faverol sjedi, zatim brama i velika kokinkina. |
| Dado piše: |
| Štajerke uzgajam ja, i još nekolicina uzgajivača. Imaš cijelu temo u štajerkama na forumu pa pogledaj. |
| Štajerke uzgajam ja, i još nekolicina uzgajivača. Imaš cijelu temo u štajerkama na forumu pa pogledaj. |
| rade21 piše: |
sad tek vidim da si karlovčanin a blizu smo pa sam ti spreman pomoći oko peradi ako nešto zapne!!!! ![]() |
| franko zizic piše: |
| Jako dobra kvočka je i Dalmatinska kokoš, a ujedno je i vrlo rentabilna nesilica , oko dvijestotinjak jaja godišnje. |
...
i pričekat našu Skupštinu i puno bi ti toga bilo jasnije.
!
| velo piše: | ||||
![]() |
| alen1 piše: |
jel ovo prvo hpk ili neka kokica koja je dugo vremena bila u herbariju? |
| velo piše: |
![]() |
| TomeZD piše: | ||
Sviđa mi se jako!!!! |
| Tragopan piše: |
I ja mu također čestitam!!! ![]() |
Lijepa sabojka
Evo mojih kovrdzavih ljepotica
| alen1 piše: |
| Da li mi itko može odgovoriti kolji je životni vijek orpingtona,makar od prilike.Danas mi je uginula koka izležena 2004 godine. |
[/img]
[/img]
[/img] |
)
[/img]
| Marin piše: | ||
Predivno sređeno,vidi se da uživate u svom hobiju P.S. jel radite po narudžbi kućice
( šala ) |
![]() |
| jedno pitanje...da li je dozvoljeno ispred sebe staviti knjigu i prepisati neki tekst (naravno navesti knjigu i autora) o peradi što bi nekom bilo od koristi ili, što mi je bliža opcija - slikati pojedine stranice i postaviti slike (također navesti o kojoj se knjizi radi) |
| zoran_12 piše: | ||
ostala je poruka tamo daleko pa zato ponovo pitam
|
| Marin piše: |
Mislim da možeš,a ako bude problema budu ti pobrisali i to je to ![]() |
ma ne bi volio neke nepotrebne opomene dobivati pa bi volio da mi moderatori odgovore |
Dapače, pohvala za trud
| Pozdrav!
Vidi se da je sve rađeno s ljubavi i da perad ima svu potrebnu pažnju. Sretno u uzgoju i želim vam puno lijepih trenutaka u ovom divnom hobiju. |
| Velo, super su vam kućice za perad.
Kupila sam Nilverm kod karencije piše da se ne smije davati neselicama konzumnih jaja, znači li da nesmijem dati domaćim kokama čija jaja jedemo. Za meso piše karencija 18 dana, a za jaja??... Nilverm mogu dati samo ukrasnim ili... |
| laci piše: |
velo sve ti je ovo jako lepo ![]() |
| velo svaka ti cast....
bas imas ideje i vremena... nego ako se ne varam vidija sam da i mlad brame imas!? |
| Velo, super su vam kućice za perad.
Kupila sam Nilverm kod karencije piše da se ne smije davati neselicama konzumnih jaja, znači li da nesmijem dati domaćim kokama čija jaja jedemo. Za meso piše karencija 18 dana, a za jaja??... Nilverm mogu dati samo ukrasnim ili... |
| Pozdrav!
Vidi se da je sve rađeno s ljubavi i da perad ima svu potrebnu pažnju. Sretno u uzgoju i želim vam puno lijepih trenutaka u ovom divnom hobiju. |
| velo piše: | ||
hvala mozesli dati komentar na perad |
| Tragopan piše: | ||||
Crvene svilaste su kvalitetnije od bijelih što se tiče strukture i obujma perja . Dali ona jedna koka crvene svilaste ima ošišanu kukmu ili joj je takva genetski slabo operjala? |
namam brame pogresila si |
| velo piše: | ||||||
jos je mlada pa zato tako izgleda |
| velo piše: | ||||
izvini nisi pogresila ja zaboravio da sam i nji stavio na forum |
Tome je muško ![]() |
eeee koliko lezi japanka na jajima???!!! |
Tome je muško ![]() |
ja mislio zensko ![]() |
molim nekog pametnog forumaša da mi odgonetne koja su ova čudovišta koja ja imam
http://img253.imageshack.us/gal.php?g=k640img3604.jpg ispričavam se što ne stavljam svaku sliku pojedinačno da se vidi na forumu ali ne znam na koji link kliknuti i kopirati ga pa sam kopirao link albuma |
ako je tako onda vam evo još jedan link...inače to mi je od matere stric pa je očito da je genetika od mene učinila što i od njega
http://www.fojnica.ba/2006/04/17/300-km-platio-koko-koja-nosi-tvrda-jaja.html |
| problem: 1. financije, 2. teren (imam 4ha i ništa od tog nije na ravnu terenu nego na nemogućem usponu načuo sam svašta od toga da treba povezati staklene boce po stablima oko kokošinjca (kao odsjaj sunca od stakla će "zaslijepiti" jastreba), da trebam nabaviti perlinke (jer svojim kreštanjem odbijaju napad) ali volio bih da mi neki savjet napiše netko od ozbiljnih uzgajivača jer sam pomalo skeptičan prema tim alternativnim metodama. za sad jedino imam u planu nabaviti neku krupnu pasminu |
) koji probudi dva tornjaka i ništa ne može ni blizu
Jel ima netko za prodat jaja crne ili jarebičaste brame i velikog faverola.
velo sve ti je ovo jako lepo ![]() |
| velo svaka ti cast....
bas imas ideje i vremena... nego ako se ne varam vidija sam da i mlad brame imas!? |
| frenky piše: |
| slike su vam odlične |
| djokic_79 piše: |
| Jel zna neko gde bi se u okolini Beograda,valjeva...mogle naci kokinkine ali one velike ne patuljaste... |
| Perceval piše: |
| Velo, kucice su interesantne. Dali su pravljeni od laminata ili mi se samo tako cini? |
| Velo, zgodne si kućice složio za perad, baš su pravi ukras na dovrištu.
Dečki, što se tive ćelikih kokinkina, u Hrvatskoj ima nekoliko uzgajatelja crnih, bijelih, žutih, crnih sa bijelim točkama i mislim da ima i pokoja plava. |
| Hvala vam na odgovoru,nisam znao da su tako retke.....a sad do Hrvatske mi je malo podaleko,mislio sam nabaviti jednog pevca i tri cetiri kokice,ipak cu mozda razmisliti i o orpingtonu i oni mi se svidjaju.... |
| Iz Valjeva,okolina Beograda |
| franko zizic piše: | ||
Dali još radi kafić Miki ,preko Kolubare, odmah sa desne strane mosta? |
| Hvala vam na odgovoru,nisam znao da su tako retke.....a sad do Hrvatske mi je malo podaleko,mislio sam nabaviti jednog pevca i tri cetiri kokice,ipak cu mozda razmisliti i o orpingtonu i oni mi se svidjaju.... |
| alen82 piše: |
| Lijep pozdrav. Znali iko kakva je to koka AMROK i gdje bi se mogla nabaviti |
...preveo bih j ali mi nije engleski na nivou
| Zemco piše: | ||
Halo Djokicu. Ako si zainteresovan za talijane bjelo crnu kolumbiju mogu te uputiti kod covjeka u Valjevu koji ih ima. |
. mail je mzoran88@gmail.com
] pa smo ga ogulili
[url][/url]
Hvala Tragopan, hranilica od kante je ok, nanje rastresaju hranu nego iz obične viseće hranilice.
Pera 24, moje kokice imaju kao što se moglo vidjeti na prethodnim slikama svoj peradarnik u kojem ima piljevine. Znači ujutro otvorim vrata peradarnika i one same ako hoće izađu van u ispust na snjeg ili kišu,ili mogu ostati u nutra na toplom njihov izbor,vrata su im cijeli dan otvorena. Hrana ima se nalazi u natkrivenom prostoru svako jutro dobiju toplu vodu sada po zimi i to je to. Mogu šetati po ispustutu ili mogu spavati u peradarniku.
| Pera24 piše: |
Pa dobro tko misli da kiša i snijeg ne smetaju za kokoši nek slobodno pušta a pogotovo kad imaš nešto vrijedno za uzgoj onda što više na kišu samo
Bez ljutnje |
Ima pasmina koje mogu na takve uvijete i koje ne mogu, recimo moje kokinkine nisu bili cijelu zimu vani, ali niske temperature im nimalo ne smetaju jer imaju bujno perje , i sasvim im je ugudno. Dok su mi Staroštajerke stalno vani, unatoč kiši i snijegu ili bilo kakvim vremenskim uvijetima struktura perja im je uvijek jednako dobra, je rje to ipak "poludivlja" seoska kokoš. |
| Ma sve ok znam jedino da pustim moje patuljaste engleske moderne borce tako da izlaze na snijeg nebi dugo izdržali a to govorim iz iskustva mojeg ali i drugih uzgajivača |
Pa noramlno, jer su toliko uzgajani u kontroliranim uvijetima, da je to više nemoguće. Ali gdje s emože, valjda održati tu prirodnu izdržaljivost, i instinkte. |
| Kako vam se Ko-šamo ponašaju u zimskim uvjetima kontinentalne Hrvatske? |
japanska patka....aaaa nikad više u moje dvorište
patak mi je silovao kuju, mlatio pjetla i kokoši (drži pjetla ispod sebe i čupa mu kljunom perje i "grize" ga za krijestu)...izluđivao me. kad su došli pačići jedan nije htio u vodu kad je patak za svoje idiotluke platio glavom ja i stara nismo mogli počupati perje [čitaj: nismo znali ] pa smo ga ogulili |
da nisu zamenili prstenove ...
ali obzirom da cu imati jaja iz Madjarske nije lose
evo danas u 11 i 30 rodio se ANDREJ moj drugi sin ![]() |
evo danas u 11 i 30 rodio se andrej moj drugi sin ![]() |
| Priključujem se i ja čestitkama
malenom želim da bude zdrav da završi fakultet i da povali što više cura kad naraste |
| darko001 piše: |
| alo ljudi, evo mi je jedna kokoš bolesna, čini mi se da joj je hladno (iako su u podrumu na nekih 5-10 tupnjeva), da joj se poremetila ravnoteža, slaba je jako, ne može skočit pola metra, jer na toj visini inače spavaju, a jučer je bila normalna. jela je ko i svi, a sad joj je voljka manje od pola puna. Šta da radim, hitno!!!!!!! |
| Moj ima stalno muvisel, a kokot je nije koka. |
| Napiši sutra kako je i šta si joj dao. |
| Dado ti si ocijenio kokinkine od drugih izlagača i več otišao davno doma , a evo već je 17 h. , a tvoje još nisu ocijenjene.... Ps. za Robija! Onaj moj pijetao hrvatske patuljaste kokoši kojeg ču tebi poklonit je šampion i ima ocjenu 96. na ovoj Državnoj izložbi domačih pasmina.. ![]() |
| Marine želim ti sve najbolje za rođendan!!! |
Marine sretan rodjendan puno zdravlja, srece, veselja, ljubavi , lepih ljubimaca , love...i svega sot pozelis
P.S. Da li ti je cestitala ![]() |
...što reći?...ništa prijatelju - driješi kesu i kupi nešto ![]() |
Danas sam u Somboru prvi put u zivotu bio na nekom sajmu sitnih zivotinja....prosto nisam mogao da verujem koliko ljudi,izlagaca,ustvari prodavaca zivine golubova kunica,ptica .....bas sam odusevljen ![]() |
| može li neko objasnit kako se stavljaju slike na ovaj forum? |
| HOROZ piše: |
| Trebam pomoc,
imam jednu koku feniksa i vec neko vrijem joj je zatvoreno i nateknuto lijevo oko, imam osjecaj da je od sinusa jer ima iscjedak na lijevu nozdrvu. Do sada sam joj stavljao oblogu od kamilice i mazao joj nekom kremom za oko a usput sam joj i ishranu pojacao, slabo je sta pomoglo. Koka je od ovogodisnjeg nasada i skoro je pocela da nosi sada se nalazi u toplom skupa sa ostalim kokama, normalno jede cak i nosi, samo se malo slabije krece nego sto je bila ali nema nikakvih simptoma da je bolesna osim sto joj je oko malo nateceno i zatvoreno. Sta da radim? |
| Fala na odgovoru samo jos kako cu znati jeli Mikoplazmoza? |
Helo, ja bila danas u vetrinarskoj apoteci tražila GEOMICIN 20%, međutim kažu mi da je povučen iz prodaje, pa mi dali EGOCIN 5%.
| mare piše: |
Helo, ja bila danas u vetrinarskoj apoteci tražila GEOMICIN 20%, međutim kažu mi da je povučen iz prodaje, pa mi dali EGOCIN 5%.
Zanima me šta iskusni peradari kažu na egocin 5% za tek izležene piliće. Odlučila sam tek izleženim pilićima 3-4 dana dati geomicin 20%,žumance jajeta i starter. Pitao me veterinar za šta mi tebe geomicin, ja mu kažem, a on kaže da je to nepotrebno ako je pilad zdrava ,a je, kaže on jer je tek izležena.
Ma ljudi moji ja više nemam pojma šta da uradim, može kakav savjet........ ![]() |
| tekel piše: |
| kadagovoriš o vakcinama koje bi to bile kao neke osnovne ili najpotrebnije i kada se i kako daju. osnovno me zanima za kokoši i patke.
mislim da u preporuci vakcinacije uglavnom prevladava mišljenje proizvođaća ili veterinara koji uglavnom guraju svog dobavljaća. |
| banijac piše: |
evo da se pohvalim Laki se oženio
[img]http://i865.photobucket.com/albums/ab214/banijac_2009/ Slika024.jpg[/img] |
| Koliko košta prosjecan par patuljaste peradi u Hrvatskoj na sajmovima? |
| Nek im je sa srećom p.s. vidim da je kabal još na životu ![]() |
![]() |
Eto i mojih prvih pilića ove sezone. Ova turu je bila probna, da vidim da li pjetli rade kako treba, što s epokazalo točno
Tako sada imam 13 HPK, 5 pat. kokinkina 2 staroštajerke i jednog posavca
![]() |
| tomislav125 piše: | ||
bok...pozdrav svima ja imam jedno pitanje... velo, gdje živiš i el su ovi crno-bjeli piceki jurek i ketice i el su na prodaju... ako jesu na prodaju plaćam koliko hoćeš samo da si te nabavim jer ih već godinu dana tražim i kad nešto nađem onda je to neke druge boje... zato molim boga da si blizu, da su to jureki i katice i da su na prodaju... NADA UMIRE POSLJEDNJA !!! ![]() |

...hvala puno ajde na kolače... |
...hvala puno ajde na kolače... |
| Aleks piše: |
| Da li se zivina moze kupati u ovom preparatu http://www.vetzavod.rs/tiktanon.php? |
| pera24 sretan rođendan |
pridružujem se čestitkama
ps: pozdrav peradari iz hladnog travnika...ovdje nemam konstantnog pristupa interneu pa me zato nema...znam da vam falim ![]() |
| ivansaric piše: |
| dali je ikome poznata Bantska kokoš ?
Navodno je velika i grahoraste boje podrijeklom iz Srbije ? Ukoliko netko zna nešto o njoj molim neka je opiše . |
Lepo ti je u Travniku jedes Travnicki sir i uzivas |
| Junior piše: |
| Mozda kolega vise voli susenu stelju |
| zoran_12 piše: | ||||
nisam fan stelje ali sir tamanim kao da mi je zadnji dan u životu ![]() |
| dali je ikome poznata Bantska kokoš ?
Navodno je velika i grahoraste boje podrijeklom iz Srbije ? Ukoliko netko zna nešto o njoj molim neka je opiše . |
|
...a da poneseš malo sira i za nas? |
| Milan zr piše: | ||
Banatski gološijan potiče od erdeljskog gološijana. Ova rasa je posebno odomaćena u Banatu pa otuda i potiče njeno ime. Iz Erdelja je ova rasa kokoši doneta prvo u okolinu Kikinde, a odatle se raširila po celoj zemlji. Banatski gološijan je nastao određenom mutacijom gena. Za razliku od erdeljskog gološijana, banatski gološijan ima na polovini vrata malu pufnu od perja. To se u ukrasnom smislu bitno razlikuje od varijeteta od kojeg je nastao. Pored pufne na vratu, često i na glavi ima malu ćubu. Savez odgajivača sitnih životinja Srbije, posebno Stručni odbor, radi na popularizaciji banatskog gološijana. Poslednjih godina se radi i na stvaranju patuljastog varijeteta. Do konačnog priznavanja ovog varijeteta, ova kokoš se na izložbama pojavljuje pod radnim standardom. Veliki broj primeraka banatskog gološijana mogao se videti na ovogodišnjoj izložbi u Sremskoj Mitrovici. Odgajivačima se na izložbama daju sugestije u kom pravcu treba da ide dalji odgoj i koje osobine treba potencirati, a koje eliminisati. Odgoj ove rasne kokoši trebalo bi usmeriti ka strogom definisanju boja perja i nogu. Kod svetlijih boja treba za priplod ostavljati jedinke sa svetlom bojom nogu, a kod tamnih ili crnih, sa tamnijom ili potpuno crnom. Banatski gološijan je živahnog temperamenta, otporan na klimatske promene i bolesti i u stalnom je pokretu u potrazi za hranom. Ima snažno izražen nagon za leženjem, a koke su odlične majke. Koka velikog varijeteta snese godišnje 120 do 160 jaja prosečne mase 55 grama. Kod pojedinih jedinki je nosivost i znatno veća. Gološijanku odlikuje snažan izgled, srednje visok položaj tela, go vrat sa malom pufnom na polovini. Telo je oblika valjka, nešto suženo prema vratu i repu. Glava je srednje veličine, najčešće sa lisnatom krestom sa lepo nazubljenim vrhovima. Ima i varijeteta sa ružastom krestom. Vrat je u obliku slova S. Lice je crveno. Leđa su srednje duga, malo povijena unazad. Krila su srednje duga, čvrsto priljubljena uz telo. Rep je srednje dug, bogato operjan, povijen u zadnjem delu nadole. Stomak je širok, zaobljen. Podušnjaci su crveni. Kljun je kratak i snažan. Noge su srednje duge, neoperjane. Koka je do polnog stasanja slična petlu, dok joj je kresta obično nagnuta na jednu stranu. Telesna masa petla velikog varijeteta je 2,5 do 3 kilograma, a koke 2 do 2,5 kilograma. Telesna masa patuljastog petlića je 800 grama, a koke 700 grama. Petao velikog varijeteta prstenuje se prstenom broj III (20), a koka prstenom broj IV (1Cool; patuljasti petlić se prstenuje prstenom broj VII (11), a koka VIII (9). |
molim za pomoć,naime dobio sam jednu koku koja ima čudan izmet,inaće dobro se drži jede i pije normalno.
dali se radi o nekoj bolesti i kako bi se lijećila. |
molim za pomoć,naime dobio sam jednu koku koja ima čudan izmet,inaće dobro se drži jede i pije normalno.
dali se radi o nekoj bolesti i kako bi se lijećila. |
...MOŽE PITANJE:OVAKO DAL POSTOJI KOJA PASMINA GOLOVRATIH KOKA OSIM SLAVONSKE PATULJASTE,ZATO ŠTO SAM SAZNAO DA SAMO BANATSKI GOLOŠIJAN JE JEDINA PRIZNATA PASMINA U SRBIJI POD GOLOVRATE ALI DAL KOD NAS U HRVATSKOJ IMA PRIZNATA PASMINA A DA NIJE PATULJASTA ILI DAL UOPĆE POSTOJI... |
| Carlos piše: | ||
ako je kokcidioza nema bolji lek od bykoxa ali steta sto je preskup brate 11000 dinara 1l (a ne prodaje se u manjim kolicinama) oko 110 eura dodje 11000 dinara shto je spored meni preskupo ... p.s kad bi nashao nekoga da platite po pola litre ja taj nacin preferiram pola ja pola moj drug.... |
| ovako koka je razdvojena tj u karanteni,kod mene je već dva tjedna jede samo kukuruz,smještena u limenu gajbu sa drvenom podnicom.
i ja sam pomislio da je cigla ili grit već dva tjedna nemože ni do jednog od toga. terapiran je unazad 10 dana 3 dana baycox 1.5 ml/l u vodi za piće 1 dan pauza pa opet 5 dana trisulfon u vodi za piće i sada 2 dana muvisel u vodi . ako je kokcidioza koliko nakon terapije prestaju ovakove izmetine i dali je uopće moguće koristiti ovakvu koku za rasplod. |
Ne postoji, samo slavonska patuljasta golovrata kokoš. |
:
| transtar piše: |
| a koji korisnik ima taj broj??? |
| Mirso piše: |
| Ljudi šta nam je sa Marom
meni iskreno već nedostaje poneka njena poruka Maro ajde javi se ssta ima novoga na tvojoj maloj farmi šta se radi |
a nema dobrovoljaca. Guske i jajanske patke još nisu pronjele, a sad mi perad niti ne izlazi kad je debeo snjeg, sve u svemu ništa novo........
...Mare, križevački pijetao se "bacio" na bivšeg gazdu Mladena...nije imao od koga naučit ![]() |
, neznam.......
| mare piše: | ||
Pozdrav, ma tu sam ja nebrinite..... malo sam u gužvi...... posao..... mala djeca... i to.... HVALA Mirso na brizi.. Šta se tiče farme nema ništa novo, prva tura inkubiranja nije uspjela,( to sam već pisala), sad je nova tura u inkubatoru i jedva čekam 28.02. da vidim šta će bit. Novo imam u dvorištu jarebičasto trakaste brame, 2 kokice i pijetla(ima slika u peradari brbljaju3 na 19 strani), križevačke kukmice pijetao ne gazi kokice trebalo bi mu pokazati a nema dobrovoljaca. Guske i jajanske patke još nisu pronjele, a sad mi perad niti ne izlazi kad je debeo snjeg, sve u svemu ništa novo........
Bez obzira na sve redovito pratim forum i čim bude nečeg novog ja javim . ![]() |
[/quote]
[/quote]
Ma nadam se da će nakraju svi biti zadovoljeni ![]() |
evo mojih prvih ovogodišnjih pilića,a sljedeći su isto već u inkubatoru!!!!!!!!
|
ocu ovakav sneg
| mare!!!!!!!!!!
ljepa farmica,još samo fale australorpi!!!!!!!!!!! ![]() |
Hvala, a što se tiče austalopa biće ih, biće ih..... uskoro, 28.02. se počinju valit.......
jedva čekam
učimo od vas iskusnih i nadamo se boljem.
Jedva čekam da dođe proljeće pa da svu svoju perad pustim na zelenu travicu......
milina.
| znači na pola su puta(super)
jesi li lampirala jaja??? |
nekužim ti se ja u to......
čekam pa šta bude
HVALA MIRSO NA POSTAVLJaANJU SLIKICA,
jedva čekam
| Kazujosi Funaki piše: |
Lepe slike na ovj stranici.... Mano ima tu svasta nesto!! ![]() |
.
| đurina picok piše: |
| ljepo Mano, ljepi pilići. Samo po mojoj procjeni si ih izvadio malo prebrzo još su mokri.Mislim da imaš i 2 kokinkine. Samo naprjed punom parom
u drugoj turi želim vidjeti Križevačke i HPK.
Mare ljepa ti je perad. Samo mi se ne sviđa toliki snjeg ![]() |
| Mano piše: | ||
Nema tu svasta! Crni sa wyandoti, a zuti i sareni su faverolke. Mozda eventualno 2 kokinkina medju crnih. |
| Mano koje su to wyandotte srebrene velike ili patuljaste.
da budes sretan sa njima ![]() |
| ljepo Mano, ljepi pilići. Samo po mojoj procjeni si ih izvadio malo prebrzo još su mokri.Mislim da imaš i 2 kokinkine. Samo naprjed punom parom
u drugoj turi želim vidjeti Križevačke i HPK.
Mare ljepa ti je perad. Samo mi se ne sviđa toliki snjeg ![]() |
Ali proći će i to uskoro ......
| moliću lijepo po vašem koliki bi trebao biti vanjski a koliki vanjski |
ima 10 talijanki,7 svilenih i 6 patuljastih slavonskih golovratih
| Zemco piše: | ||
Valjda si mislio na vanjski i unutrasnji, odnosno zatvoreni(stala)i otvoreni (volijeraili kavez). Taj zatvoreni prostor moze biti malo manji jer fakticki sluzi samo da se zivotinje mogu skloniti i spavati a otvoreni bi morao biti oko 4x4 m ili bar 3x3m, jer tu provode najvise vremena.Kada bih ja bio na tvom mjestu tu stalu bih ostavio kako jeste samo bih napravio veliku volijeru. |
| Boky piše: |
| Par fazana mora imati najmanje , volijeru od 16 kvadrata , tako piše u zakonu HR. Nažalost , većina uzgajivača tu kvadraturu nemože ispuniti što iz financijskih razloga , ili zbog mišljenja "dosta im je i 2 kvadrata". Možete vi taj par fazana nagurati i u kavez od papagaja i hranit ih najboljom hranom na tržištu , ali ćete vidit koliko će ti fazani dugo živit i na čega će izgledat . |
| Par fazana mora imati najmanje , volijeru od 16 kvadrata , tako piše u zakonu HR. Nažalost , većina uzgajivača tu kvadraturu nemože ispuniti što iz financijskih razloga , ili zbog mišljenja "dosta im je i 2 kvadrata". Možete vi taj par fazana nagurati i u kavez od papagaja i hranit ih najboljom hranom na tržištu , ali ćete vidit koliko će ti fazani dugo živit i na čega će izgledat . |
| marconi piše: |
| da,da, upravo tako 1,2 x0,6 x0,6
nemojte me pogresno shvatiti,i misliti da se hvalim,jednostavno,uslovi mi tada nisu dozvoljavali vise.....(finansije kao i obicno) ali su imali svu moju ljubav i paznju(SVE SU IMALI SEM TOG PROSTORA ADEKVATNOG)...bili su u tom kavezu par meseci u jeku sezone,fazanka nosila jaja ,a ja izvodio zdrave pilice.U lepoti im je falilo to sto im je rep bio iskrzan zbog malog prostora i nista drugo....hvala bogu sada imaju mnogo bolji smestaj.. Sto se tice fazanerija,one jesu na neki nacin farme,ali ni jedna fazanerija ne koristi kavezni sistem drzanja fazana , niti je ikada koristila.. uzgoj je volijearan,na svaku pticu treba od 3-5m kvadratnih tako da za npr.50 jedinki treba od najmanje 150-250m kvadratnih prostora volijere ![]() |
Kod mene se to radi tokom cjele godine ![]() |
oni neznaju
kakav je to ljepi pjevac??? ![]() |
ja mislim da bih ja od svih životinja najviše volio biti pijetao ![]() |
| Dosta mi je ovog bijelog gov..ta
Želim da je sve zeleno !!!! ![]() |
Dečki, stiže proljeće
![]() |
.
| Stranice ministarstva kulture RH , tamo nađete PROPISE , u propisima PRAVILNIK O UVJETIMA DRŽANJA , NAČINU OZNAČAVANJA I EVIDENCIJI ZAŠTIĆENIH ŽIVOTINJA U ZATOČENIŠTVU , NN 70/90 , pred kraj stranice su tablice sa podatcima o kavezima i volijerama za ptice. |
| Pozdrav!
U zimi "sjednu" na jaja uglavnom samo starije kokoši koje su već kvocale ili ukoliko su zime slabije i manje hladne , te ukoliko im putem sijalice produljimo dan. Tu svakako pomaže zatvorena ,toplija prostorija i ne sakupljanje jaja , kao i ne davanje hrane za produžetak nesivosti. PS! Ja još nisam čuo način kako natjerati hrvatsku patuljastu kokoš da u zimi "sjedne" ali znam način kao je natjerat da ustane....za ustajanje pali puštanje snimke Hr. himne s cedea.. ![]() |
| tomislav125 piše: |
| kako se nemože... ja sam tako prošle godine napravio sa svojima ali u 5 mjesecu pa se vjerojato moguće da se već i sama spremala ali je uspjelo... da nije toga bilo nebi ove sada imal... ali istina je da je mućenje ali kad nema druge.... niti jedna nije sjela da nasadim a tto je jedini izlaz bio... |
el si to ti premjestil ovo iz HPK5 u peradari brbljaju... jer maloprije sam se skroz zbunil... sad sam tek vidio obavjesti i sad mi je malo jasnije... ![]() |
|
e da... kaj je najjednostavnije imati a da ne stvaraju puno problema... ![]() |
| jaja nesmiješ prati u vodi prije inkubiranja |
| batina piše: |
| Rimi i ja ne perem jaja ali ako su bas umazana mozes ih oprati sa blagim rastvorom hipermangana ja dezinficiram inkubator posle svakog valjenja sa sretstvom koje se zove dezental i koriste ga apotekama bolnicama i u mesnim industrijama kazu da je najbolji evo dosad je sve ok |
| Mirso piše: |
| Rimi iskreno da ti kazzem
moja iskustva ja zadnju godinu niti perem jaja niti ih dezinficiram ali inkubator dezinfeciram svakih par mjeseci i to sa Domesto onim deterdjent preparatom za kupatila kazzu ubija sve poznate bakterije, I veoma sam zadovoljan izleganja su dobra nema bolesnih itd itd Tako da mislim da sa tim dezinfekcijama jaja ne treba se puno optereccavat Mirso |
| Rimi piše: | ||
Znači trebam ih oprati kad ih sakupim. |
|
da treba ih dobro oribati po mogućnosti žičanom četkom |
, recite još da sve vaše koke nose čista jaja
, zezam se naravno.
Domestos je stvarno jak i ubija i uništava sve, znam ja ako mi kapne na odjeću kako je krasno uništi. |
Onda najbolje ništ ![]() |
| Pera24 piše: | ||||
|
| antee piše: |
| treba li katicu koju sam zatvorio u gnijezdu odnijet u tamni prostor ili moze ostati na svijetlosti? |
| treba li katicu koju sam zatvorio u gnijezdu odnijet u tamni prostor ili moze ostati na svijetlosti? |
| Junior piše: | ||
Ante prijatelju dobro kaze Dado nemoj zivotinju siliti dzabe ces je nositi bilo gdje ako ona stvarno nema nagon da lezi na jajima u vecini slucajeva tako kokos samo stoji ili cuci na jajima ali pravo nece lezati. poz:::: ![]() |
ma samo pričekaj malo i sama bude sjela čemu hitnja ![]() |
| dali si baš iz pokupskog |
... a kaj vi imate ovak od kokoši ukrasnih... el imate možda jureke i katice...
| pa nakon koliko vremena se iznese ova moja nosi od siječnja i snijela je skoro 30 komada a u toplijoj sezoni iznese se nakon 13 jaja i odmah legne na njih |
| nadam se da ce tako i biti,a mogu li se jaja od australorpa stavljat ispod patke ili biserke? ima li ikakve razlike u temperaturama |
imaju naljepšu plavu boju kože
pa češ imat ljepu plavu juhu | buro piše: |
| zdravo svima
hocu da odgledujem koke za meso za domacu upotrebu pa me interesira koja rasa je njabolja moramo uracunati i ekonomski faktor ima bela brama, žolta brama, pastelna brama, orpinton, austrolop, erebičasta italijanka, srebrena italijanka, hamburg, brakel, srebren selbriht, zlaten selbriht, šabo-belo,šabo-žolto, patuljasta kokinkina-crna, patuljasta kokinkina-graoresta,patuljasta kokinkina-siva(pepel boja) svileni kokoski kazi sada da te vidim ko je najbolja pozdrav |
| draš piše: |
| Buro onda si nabavi Austrolorpa. to je krupna kokoš, dobra nesilja a i lako se raskvoca.
Ali da ne budemo of topic brebaci se na temu peradari brbljaju. |
| seljo_beljo piše: |
Znaci Wlsumer nese najveca jaja
Pa zasto to nigdje ne pise
Fuckas nojeve, kupujem Wlsumer ![]() |
| buro piše: |
| zdravo dado
ti mi delujes ozbiljan ako moze odgovor na isto pitanje 40 strana pozdrav |
postavim električnog pastira sa recimo 4 žice.
Muž mi se smije pa nemaš krave kaže, da nemam ali nemam niti para za klasično ograđivanje, molim ideje
Ma ne nose one takva jaja, to je deformacija i nenormalno, nose onakva jaja kakva su na slici do onog velikog. |
| Mare jesi lampirala jaja kakvo je stanje kod tebe?
Sinoć sam ugasila okretanje, danas je 19 dan, jako sam nestrpljiva |
[url][/url]
| Hvala, budem zapamtila, svi stalno pišu lampiranje.
Nema slike ![]() |
| bok Mare kokoši nemožeš ogradit sa pastirom. Ali možeš mrežom za krastace. Imaš mreže promjera oka 10 puta 10 cm. visina ti je 120 cm a duljina mreže 30 m košta oko 40 kn. Ali to ti je samo znači za odrasle kokoši pilići će bježat van.
|
..... bravo đurina........
super to je to što sam tražila...... Hvala ljepa ....
| Mare jesi lampirala jaja kakvo je stanje kod tebe?
Sinoć sam ugasila okretanje, danas je 19 dan, jako sam nestrpljiva |
..... bravo đurina........ super to je to što sam tražila...... Hvala ljepa .... ![]() |
..... bravo đurina........ super to je to što sam tražila...... Hvala ljepa .... ![]() |
| Kako mi piše u uputstvima vodu sam dodala i u druge dvije posude.... samo nisam špricala jaja, malo me je strah da ih nebi previše namočila, ne mogu naći prskalicu koja bi špricala više "paru". Kakve vi prskalice upotrebljavate? |
| Tragopan piše: | ||
I ja isto koristim tu od šprice za pranje prozora jer one za cvijeće koje ima supruga bacaju prejaki mlaz , a ove od tekućine za prozore baca "finu" maglicu. |
|
Rimi držim fige i tebi i sebi ......... ne nisam lampirala jaja(nisam imala vremena 18 dan a i ne usudim se) . Moji su danas 20 dan, ja sam smanjila temperaturu 18 dan navečer , jučer 2 puta i danas ujutro ih špricala. ![]() |
| Rimi piše: | ||||
Dobro sam oprala jednu takvu, ali mi se čini kako baca previše kapljica, budem danas pošpricala. |
Bilo ih je čak i crnih, pa kažite da ćovjek laže
| Kod mene se "nešto" počelo događati u inkubatoru, danas je 20ti dan, čujem piceke... |
| banglades piše: |
| Ima li neko prodati jaja japanske patke? |
| Sta bi to trebalo znaciti??? |
)
.Dali si ih očupo da lakše pijevac gazi koke???
| pan piše: |
Tome svaka čast
.....moja procjena Austrolorpi na onoj prvoj slici ono pile koje odlazi koa je koka i ona na desno a lijevo je pjevčić a ono u sredini isto možda kokica. -Brame si super usliko ,i sada se bolej vide koke nego na onjo slici od prije, sviđaju mi se .Dali si ih očupo da lakše pijevac gazi koke???
_ ostatak ekipe je super ,janje i patke posebno |
e pan umjesto sto se svadjamo,da te pitam,vidio sam da imas biserke,imas li mozda jaja njihova za nasad ili eventualno prodati par biserki??? ![]() |
| Bravooo Tome!!
Ima svega vidim...tako i treba.Sretno u uzgoju. ![]() |
| tome!!!!!!
na prvoj fotki su ti 3 koke i pjevac,a na drugoj 2 koke!!!! |
WUHU
| admir86 piše: |
| Pozdrav svim forumasima |
| imam jedan problem a to je da imam dva muzjaka biserke i jednu zenku,i kad je ovaj njen par pocme pariti ovaj drugi se zaleti u njih pometa ih pa se nikad ne mogu oparit do kraja i sta sad da radim,hoce li se to odrazit na broj oplođenih jaja? |
jednostavno ih drzi negdi di nije prevruce....ja svoje drzim u podrumu ono temp. je taman! |
sretno sa lezenjem ..
Sretna ti godišnjica!!!! ![]() |
| Neki uzgajatelji brama ukoliko im one nesu ne oplođena jaja , a jako su operjale oko kloake to perje malo poćupaju ili još bolje skrate s škaricama , također i kod pijevca učine to isto. |
Jel imate konkretne dokaze za to tj. jeste kada vi to radili. Naime nebi htjela da čupam ako baš nije nužno....... |
| jopica piše: |
ja imam kokota... |
| Jopica to je patuljasti faverol, odakle je tvoj stigao? Kod nas su dosta rijetki. |
Sretan Rođendan od tvog najdražeg moderatora ![]() |
ko to kaže!
fala |
neka bude tabi
| draš piše: |
Tome sve najbolje i što želiš meni, neka bude tabi ![]() |
| igorc piše: |
| pomozite nikako mi neide da postavim sliku na forum |
Sretno!
sve najbolje Banijac......i da ove godine napravis inkubator
| mladenbp piše: |
| Rade,
Hvala na odgovoru! Na kojoj temperaturi trebaju da stoje jaja?! Pozdrav, Mladen |
sretan ti rođendan
| jel netko zna koju je pasminu laka vodio na euroviziju? http://www.youtube.com/watch?v=NhEzjT2imeI - pjetao se vidi na ovom linku.
znam da pitanje izgleda bolesno ali baš me zanima ![]() |
| hvala
a za laku - i meni izgleda nadrogirano ali sam gledao neke razgovore njegove i razmišljanja i vjerovali ili ne čini mi se jako inteligentan |
| HOROZ piše: | ||
Nemoj te tako da pricate na mog komsiju |
kod mene novi stanati dvorišta 2 purice i puran zagorski, samo divlji do zla....... Dok se otvore vrata boksa oni skaču i viču...... jučer i danas su zasebno sutra im režem krila i puštam van s kokicama na ispust.
muž će deportirat i mene i pure ako se ne pripitome. Inače sva moja perad je pitoma i nikud ne lete ne bježe, daju se dirati.
kod mene novi stanati dvorišta 2 purice i puran zagorski, samo divlji do zla....... Dok se otvore vrata boksa oni skaču i viču...... jučer i danas su zasebno sutra im režem krila i puštam van s kokicama na ispust.
Purani koje sam imala prošle godine nisu bili toliko divlji,neznam kaj da napravim, muž će deportirat i mene i pure ako se ne pripitome. Inače sva moja perad je pitoma i nikud ne lete ne bježe, daju se dirati. ![]() |
ali lijepi su stvarno, pogotovo ovaj bijeli sa kukmicom
Nažalost, nisi osvijio nagradu, a nisi niti blizu pogotka, tako da nema ni utješne ![]() |
A ovo je nešto po prvi puta u Hrvatskoj, ekskluziva totalna
Ko pogodi dobije par kad narastu, tako si reko jel? -Dogovoreno! To su možda malezijske serame, a?! |
| nakon kojeg dana se kokošja jaja mogu lampirati,mogu li nakon tjedan dana,jer ako nema oplođenih da ih mjenjam i hoce li kvočka htjet ležat 4 tjedna? |
tek im je jedan dan!
a nama 1 tjedan!
![]() |
| zoran piše: |
to vam je Worverk pile ![]() |
, ali ne od njih, i piše se Vorverk.
Bravo zorane, dobit će za nagradu neka jaja , ali ne od njih, i piše se Vorverk. |
| Rade gajbe su ti extra!prakticne za hranjenje i odlicne za odrzavanje higijene!
Mare ja mislim da samo tebi dve guske jos nisu pronele....bar mi se tako cini sa slika ![]() |
| roda piše: | ||
krila puranu nediraj a purama možeš podrezat ili pod čupat par pera, jer puranu trebaju preilikom parenja |
| mare piše: | ||||
Zašto? Pa ne pare se purani krilima? ![]() |
Ja sam riješila problem bježanja svojih purica, podrezala sam krila
ja imam veliki problem...a mozda i nije.U srijedu u mom naselju iskljucit ce struju na 3-4 sata.Zanima me mogu li jaja izdrzati u inkubatoru toliko bez topline??? ![]() |
| darko001 piše: | ||
Evo ja iz vlastite prakse, jednom mi se desilo da kvočka oko desetog dana nije noćila na jajima, ničemu se nisam nado al sam ju bio ostavio i izlegli su se! Zato mislim da neće bit problema. |
| darko001 piše: | ||
Evo ja iz vlastite prakse, jednom mi se desilo da kvočka oko desetog dana nije noćila na jajima, ničemu se nisam nado al sam ju bio ostavio i izlegli su se! Zato mislim da neće bit problema. |
Rade odlicno komfor imaju cisto bolje nemoze bit ![]() |
ja imam veliki problem...a mozda i nije.U srijedu u mom naselju iskljucit ce struju na 3-4 sata.Zanima me mogu li jaja izdrzati u inkubatoru toliko bez topline??? ![]() |
[/img]
prodajem par saboa ![]() |
najvjerovatnije nije po cjelom inkubatoru ista temperatura. dali vam je inkubator u hladnoj ili toploj prostoriji ![]() |
| to je dobra temperatura.izgleda da je u pitanju inkubator. |
| Ukika piše: |
| zavisi od kakvog je materijala inkubator, i kako je izolovan.. |
| Pozdrav svima.U nedelju mi se trebaju izleci jaja.Sutra je 18. dan povecavam vlaznost i ne znam da li trebam prskati jaja da omeksa ljuska ili??? i kakvom se vodom prska hladnom ili toplom ? |
| rade21 piše: | ||
nabvi jednu malu prskalicu(ja sam ukrao ženi)od nekoh preparata za kozmetiku i stavim ju u valionik s jajima i prskam s tom vodom 3 puta na dan!!! ![]() |
| jolly_jocker piše: | ||||
Rade ti imaš,ako se ne varam od kadoića inkubator,pa me zanima kako prskaš jaja jel izvučeš ladicu ili onako kako je u prospektu,kad su jaja skroz unutra u inkubatoru(isto pitanje i za Dadu)? |
| rade21 piše: | ||||||
izvučem ladicu i na brzinu pošpricam jaja za par sekundi!!!! ![]() |
Znači ukupno su tri guske i 2 gusaka. Danas ja njih ulovim i pregledam im još jednom stražnjicu..... |
Eto riješila sam konačno dilemu, imam 3 guske i 2 gusaka, jučer sam jednog riješila, tako da sad ostaje 3:1, hvala djokic_79, bili ste u pravu.
| jolly_jocker piše: | ||||||||
i ja tako a šta misiš zašto mi cca.10 pilića skroz razvijeno nije uspjelo probit ljusku? eno stranica prije piše detaljno.... |
| Meni svaki put ostane tako 2, 3 ,4 ovisi od ture do ture. |
| Po nekim mojim promatranjima, obično tako ostanu u jajetu pilići, koji se trerbaju izleći iz starijih jaja , koja su oko 3 tjedna čekala na nasađivanje. |
| svi pilići koji su mlitavi ostaju u jajatu.Razlog toga je, ili slabo hranjeno matično jato, zaražene kokoši sa nekom bolesti ili stara jaja. |
|
jučer sam se dopisivao s jednom uzgajivačicom iz australije i navela mi je pojam "Australorp Sussex". budući da moja razina engleskog ne ide dalje od osnovnih riječi nisam puno pitao ali - da li je to njihov naziv za "običnog" australorpa ili je to križanac??? |
zna li itko? |
...prska se mlakom, ne hladnom vodom ![]() |
| franko zizic piše: | ||
Šta se tiće prskanja jaja , bolje je neprskati nikako, nego hladnom ili mlakom vodom. U ručnoj prskalici voda mora biti toliko vruča ,da se ta prskalica jedva drži u ruci, jer dok prođe kroz mjaznicu i u sitnim kapima prolazi kroz zrak, ohladi se za otprilike dvije trećine, u odnosu na onu temperaturu u prskalici. Tko nevjeruje neka provjeri na naćin da proba prskati po termometru , pa će mu sve biti jasno. Zbog pucanja krvnih žilica pri ljusci , radi naglog hlađenja dolazi do pojave težeg probijanja ljuske, slijepljenih pilića u lusci i samog gušenja u jaju, a pilići potpuno razvijeni. Da prije samog prskanja nešto nije bilo uredu pilići se nebi dokraja razvili. |
Znam puno pitanja ali šta ćeš kad si početnik.
vau....... vau..... koliko ih je , aaaaaaaa ššššššštaaaa su ljepi, ma prekrasni
koliko piceka, prekrasno | franko zizic piše: | ||
Šta se tiće prskanja jaja , bolje je neprskati nikako, nego hladnom ili mlakom vodom. U ručnoj prskalici voda mora biti toliko vruča ,da se ta prskalica jedva drži u ruci, jer dok prođe kroz mjaznicu i u sitnim kapima prolazi kroz zrak, ohladi se za otprilike dvije trećine, u odnosu na onu temperaturu u prskalici. Tko nevjeruje neka provjeri na naćin da proba prskati po termometru , pa će mu sve biti jasno. Zbog pucanja krvnih žilica pri ljusci , radi naglog hlađenja dolazi do pojave težeg probijanja ljuske, slijepljenih pilića u lusci i samog gušenja u jaju, a pilići potpuno razvijeni. Da prije samog prskanja nešto nije bilo uredu pilići se nebi dokraja razvili. |
| Ako ih pariš u srodstvu dobit češ sitnije i neotpornije primjerke. Može se parit u srodstvu ali planski, treba točno znat šta hočeš time postiči. uzgajam od ukrasnih hpk i križevačke kukmice. Ali i sve vrste komercijalne peradi. Naravno i moje ljubimce golubove američki king u plavoj boji. |
| Citiraj: |
|
vidio sam vaše piliće na slikama dole i ja znam ko ste vi,onako mlađa žena naglašenih kukova i dosta dobrog izgleda,sa smeđom kosom srednje dužine skupljenom u konjski rep,jel tako? ustvari pričali smo par puta tamo nedjeljom na trešnjevci a mislim da sam vas zadnji put vidio na sajmu u samoboru prije nekoliko mjeseci ali nismo tad pričali |
| nisam se ja dado zeznuo jedino da ima više njih koji prodaju saso u istim komercijalnim kutijama kao na slici....a profil odgovara...žena je tu negdje godina kako piše... |
|
a jednom smo se malo sporili u vezi toga šta je saso "teška nesilica" kako vi kažete ili "tovna kokoš"kako ja kažem,haha |
| jolly_jocker piše: | ||
da to je sad veliki upitnik taj uzgoj u srodstvu,jer prilikom formiranja bilo koje vrste on je prisutan...kod nekih drugih vrsta koje nisu perad u stručnoj literaturi kaže da je uzgoj u srodstvu poželjan ako nema loših nasljednih osobina koje se prenose..uglavnom ne treba pretjerat sa uzgojem u srodstvu vidio sam vaše piliće na slikama dole i ja znam ko ste vi,onako mlađa žena naglašenih kukova i dosta dobrog izgleda,sa smeđom kosom srednje dužine skupljenom u konjski rep,jel tako? ustvari pričali smo par puta tamo nedjeljom na trešnjevci a mislim da sam vas zadnji put vidio na sajmu u samoboru prije nekoliko mjeseci ali nismo tad pričali inače davno sam kupio od vas nešto sitno crvenog i crnog(grahorastog) sasa a golovratog iako ste ga forsirali nisam htio uzeti jer mi je ružan pa ste mi jedno pile uvalili džabe samo da vidim kako je golovrati super(pile je nažalost crklo) a jednom smo se malo sporili u vezi toga šta je saso "teška nesilica" kako vi kažete ili "tovna kokoš"kako ja kažem,haha |
da to je sad veliki upitnik taj uzgoj u srodstvu,jer prilikom formiranja bilo koje vrste on je prisutan...kod nekih drugih vrsta koje nisu perad u stručnoj literaturi kaže da je uzgoj u srodstvu poželjan ako nema loših nasljednih osobina koje se prenose..uglavnom ne treba pretjerat sa uzgojem u srodstvu vidio sam vaše piliće na slikama dole i ja znam ko ste vi,onako mlađa žena naglašenih kukova i dosta dobrog izgleda,sa smeđom kosom srednje dužine skupljenom u konjski rep,jel tako? ustvari pričali smo par puta tamo nedjeljom na trešnjevci a mislim da sam vas zadnji put vidio na sajmu u samoboru prije nekoliko mjeseci ali nismo tad pričali inače davno sam kupio od vas nešto sitno crvenog i crnog(grahorastog) sasa a golovratog iako ste ga forsirali nisam htio uzeti jer mi je ružan pa ste mi jedno pile uvalili džabe samo da vidim kako je golovrati super(pile je nažalost crklo) a jednom smo se malo sporili u vezi toga šta je saso "teška nesilica" kako vi kažete ili "tovna kokoš"kako ja kažem,haha |
ddddooooooobrooooog izgleda je ĐURINA
Dal netko znam jel hoće guska bjela tovna sjest na jaja i koliko otprilike jaja iznese. I dal se hoće purica zagirska stara cca 10-12 mjeseci kad iznese raskvocat i koliko ona jaja snese?
Znam puno pitanja ali šta ćeš kad si početnik. ![]() |
jel misliš na đurinu picoka? |
Niste se našli između i odlučili da je kombinirana |
| a znate li možda da li uslijed parenja u srodstvu dolazi do deformacija?
da li se kontinuiranim ponavljanjem nekih recesivnih gena u top takvom parenju slabi imunitet populacije? |
postovanje Rimi lepi su ti pilici ali mislim da je bolje da ih drzis na platnenoj podlozi bolje ce im se razviti noge ovako klizaju po hartiji i moze doci do deformiteta. Pozdrav ![]() |
| zato i pitam gospodina franka jer znam da je on jedan od najzaslužniji za očuvanja nekih naših pasmina...možda ima neka praktična iskustva..nadam se da će stići odgovoriti |
| Eh ovako...Sinoc oko pola 12(19. dan jajima) sam cuo pilice kako cvrkucu iz jajeta.Sva su jaj bila citava.Jutros u pola 3 izaslo je prvo 1...a nakon nekoliko sati joc cetiri ili pet...ne vidi se dobro jer je zamagljeno.Sad me zanima kad da otvorim inkubator..koliko jos da cekam druge??? |
ne smiješ otvarat inkubator najmanje 24.sata...trebaju se svi pilići osušit pa tek onda izvući ih van...jer ako se otvara ink. gubi se vlažnost i suši se opna i ljuska od jaja i pilići se ne mogu probit van tj.izleći se.uglavnom ne otvaraj nimalo bar 24.sata. |
pa bolje da si poslao sliku od susjede ![]() |
| Satyra piše: |
Hay!!
Ja sam nova , mada već dugo vrijeme pratim ovaj forum uz svog tatu , kojeg mnogi znate pod nickom Tragopan. Dosta učim uz njega i ponešto već znam , pa mi je dao da se logiram. Hvala Administratoru Deanu što je pomogao u poteškoćama s logiranjem. Ja se nadam da ćemo se lijepo družiti i da ćete mi malo pomoći dok se ne snađem. Pozdrav svima , a posebno onima koji me već poznaju i članovima kluba uzgajatelja HPK koji me znaju. ![]() |
šta znači kad kokoš sa susjednog gnijezda skuplja jaja u svoje gnijezdo(ispod sebe),i kad je dirnu druge kokoši ona se oglasi ko kvočka(kvvrrr),i kad sam je jutros probao potrat s gnijezda,ona se raspuše,ali ne kvoče i perje na vratu joj je nakostriješeno ko u kvočke ali ne kvoče i jel to znak da ce se brzo raskvocat? |
šta znači kad kokoš sa susjednog gnijezda skuplja jaja u svoje gnijezdo(ispod sebe),i kad je dirnu druge kokoši ona se oglasi ko kvočka(kvvrrr),i kad sam je jutros probao potrat s gnijezda,ona se raspuše,ali ne kvoče i perje na vratu joj je nakostriješeno ko u kvočke ali ne kvoče i jel to znak da ce se brzo raskvocat? |
. ali je jedan drugi rekao da će idući tjedan donijeti par komada pa idem kupiti...bit će tvrdih jaja za uskrs
| danas sam opet išao tražiti tvrda jaja za Uskrs po placevima. zadnja stanica je bila trešnjevački plac. nakon što sam prošao i pregledao par stotina jaja (i nažalost nisam ni jedno kupio jer nisu bila dovoljno tvda) svratim i na "stočnu pijacu" kad tamo peradi kao u priči.
prvi put u životu sam uživo vidio australorpe...fasciniran sam. orgomni su. uzeo sam vizitku do uzgajivača (ivana tunukovića). tvrd je pregovarač...ne želi ni jedno jaje australorpa prodati za konzumaciju . ali je jedan drugi rekao da će idući tjedan donijeti par komada pa idem kupiti...bit će tvrdih jaja za uskrs
bilo je bantama, patuljastih kokinkina, australorpa, industrijskih nesilica, raznih golubova i zečeva. šteta što ranije nisam znao da tu donose perad da idem svaki tjedan malo pogledati |
| cuna piše: | ||
Dobro nam dosla Satyra!
Drago mi je da si se prijavila na forum i da mi od tebe ponesto naucimo. Ovdje je jako zanimljivo; ima nekih koji su debeli a neki mrsavi, visokih i niskih, neki se ljute a neki se smiju, neki imaju vimlice a neki bolove u koljenu, sve u svemu krasno mjesto kada napravis zadacu i pomognes mami, da se opustis u sarenilu ovog zanimljivog foruma. I moja kcerka je clan ovog foruma, pa mi je jos draze kada vidim da se javljaju novi obiteljski klanovi.
Srdacan pozdrav tebi, tati i ostaloj obitelji. |
| HAY:
Satyra dobro dosla i meni licno je drago da se sve vise omladine javlja na forumu. |
| Satyra dobrodosla! Tu smo, sta treba pomoci! I tata ti je cenjeni clan foruma! |
| sad je vec LEGLA |
| ma u samobor mi se ne da ići svaki tjedan ali ovo mi je 500m od doma pa sam tamo sad sigurno svake nedjelje još samo da odlasci tamo urode plodom (ponekim tvrdim jajetom) ![]() |
| Satyra piše: |
Hay!!
Ja sam nova , mada već dugo vrijeme pratim ovaj forum uz svog tatu , kojeg mnogi znate pod nickom Tragopan. Dosta učim uz njega i ponešto već znam , pa mi je dao da se logiram. Hvala Administratoru Deanu što je pomogao u poteškoćama s logiranjem. Ja se nadam da ćemo se lijepo družiti i da ćete mi malo pomoći dok se ne snađem. Pozdrav svima , a posebno onima koji me već poznaju i članovima kluba uzgajatelja HPK koji me znaju. ![]() |
|
Možda smo se i sreli danas na placu,ja sam tamo skoro svaku nedjelju već nekih 12 godina ![]() |
ja tek započinjem svoju tradiciju posjeta
mogli bi onda popit nešto idući tjedan |
|
ja ako neodem u nedjelju na trešnjevku,cijeli tjedan imam grižnju savijesti ![]() |
dogovorimo se do kraja tjedna |
| perje piše: |
| Lijepi su. Ak se ne varam, to su belg. orijas, bijeli novozelandski i ovaj sa smedim neznam. Kalifornijski mislim da nije, oni imaju crne fleke. |
| Marin piše: | ||
Dobro nam došla Satyra ![]() |
Sad me zanima dali treba njima neka posebna gnjezda, ja inače za svu perad koristim drvene gajbice od voća i unutra slama.
Uvečer kad ih idem zatvarat imam gimnastiku po ispustu dok pokupim sva jaja.
,svako jaje isto izgleda kad ga lampiram.Kad monsušne patke pocimaju nest
,moja danas se pocela verati po busevima i ja je vratim u ograđeni ispust ona sama uđe u namjenjeno gnijezdo za nju i sjedila 20 minuta i nije snijela jaje zašto to
,i bio samu nedilju kod covjeka koji uzgaja sve što ima na ovom forumu od kanarinaca,raznih pataka, raznih gusaka,hpk,fazana, golubova biserkih,pa do konja ,krava,koza,tornjaka i magaraca pravi raj za čuti i vidjeti
ako je neplodno onda svijetlost skroz prolazi kroz nji.
| Ovi pilići bi mogli bit od jarebičaste hrvatice. |
Blizu si..od Međimurske kokoši za Sušenku... ![]() |
| alen82 piše: |
E ja sad imam pitanje za ove iskusne sto se duze bave sa ovim procito sam na jednom mjestu da bi bilo dobro prskati jaja toplom vodom da bi im ljuska jos vise omeksala. Jeli to dobro ili nije jer mi to trebo imam jos 3 dana do izlaska pilica!? Hvala unapred. ![]() |
| može li zrak u jajima biti na oba vrha,jucer kad sam lampirao jaja u nekih je svjetlos prolazila kroz oba vrha a u sredini jajeta je tamno i ne prolazi svjetlost,jesu li to oplođeni ili mućci? |
Stari smo 17 dana
|
| vo još jednog primjera krađe slikla sa interneta!!!
U ovom slučaju su to moji australorpi(hvala simona) http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=145063 |
| vo još jednog primjera krađe slikla sa interneta!!!
U ovom slučaju su to moji australorpi(hvala simona) http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=145063 |
| Carlos piše: | ||
nije to simona vec jedan drug prevarant koji drzi iskljucivo radi profita..... |
| Rade prijatelju samo mozes biti ponosan na te kokosi cim ih tako prisvajaju
znaci da je kvalitet.
Carlos dobar si samo kakav je to DRUG mislim na tog biznismena ![]() |
laku noc
šta se može desiti da svi pilići izađu u predvecerje 17-og dana i rano ujutro 18-dana, to se meni desilo u listopadu,trebali su izac srijedom a ja pogledam u nedilju jutro ispod kovcke i svi izašli, sta je tu moglo utjecati ![]() |
al sam 90% siguran da je kvočka legla srijedom
| ja sam na savjet jednog peradara iz travnika grede prskao naftom i nije tekuta bilo ni za lijeka |
,to ne traje više od dvije sekunde ja joj samo prsa podignem 2-3 cm od jaja i odmah je pustim da legne, jer me strah da se pile izleže a mačke uvjek oko gnjezda,HITNO odgovarajte ,danas je 18. dan u petak trebaju izac ali uvijek postoji iznimka,
smeta li inkubiranju jaja to što ja svako 2-3 sata malo podignem kvocku s njih da vidim jeli pocelo izlazit ijedno pile ,to ne traje više od dvije sekunde ja joj samo prsa podignem 2-3 cm od jaja i odmah je pustim da legne, jer me strah da se pile izleže a mačke uvjek oko gnjezda,HITNO odgovarajte ,danas je 18. dan u petak trebaju izac ali uvijek postoji iznimka, |
| ma kad je kvocka tu cik nek pridje macak ;D |
smeta li inkubiranju jaja to što ja svako 2-3 sata malo podignem kvocku s njih da vidim jeli pocelo izlazit ijedno pile ,to ne traje više od dvije sekunde ja joj samo prsa podignem 2-3 cm od jaja i odmah je pustim da legne, jer me strah da se pile izleže a mačke uvjek oko gnjezda,HITNO odgovarajte ,danas je 18. dan u petak trebaju izac ali uvijek postoji iznimka, |
| nimba piše: |
Postao sam tata ,dobio sam sina ![]() |
!!!
| Spike piše: | ||
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sad odma u volijeru učit od prvog dana he he he Iskrene čestitke ![]() |
Ev moja prognoza je 116-122 pilica... ![]() |
| Carlos piše: |
| 119 a nagradu ne bi zato sto mi daleko.... |
| POZOR POZOR!!!!!!!!!!!!!
Budući da se našem prijatelju bumbomiru u nedjelju legu prvi pilići u inkubaotru, otvaram ovu "Kladionicu" pa da vidimo tko će najbolje prognozirati koliko će se pilića izleć! Nakon lampiranja ustanovljeno je pred tročlanom komisijom ( Bumbomir, njegova supriga i kćer) da su oplođena 142 jaja! Ovdje imamo i prve prognozr Orthodox 132/ 142 Dado 105/142 đurina picok 117/142 Onaj ko najpreceznije odredi koliko će se pilića izleć, dobiva ona jaja što se nisu izlegla
Dakle da čujem i vaše prognoze!!!!!!!!!! |
130 komada i odričem se nagrade u dobrotvorne svrhe ![]() |
| 101/142 |
...i mir u svijetu ![]() |
a sad je normalan cvrkuće i vere se pod kvočku...
| najbolje se ti lijepo spremi i večeras izađi naći neku curu s kojom ćeš se "zabavit" tako da nećeš mislit na piliće i sutra ujutro dođi na gotovo |
Taj je takav zato jer ga odmalena hrane češerima ![]() |
| ee ovako...Kokos mi je napao jastreb i pocupao joj je perje s ledja...ali nije se ostetila koza i nije bilo krvi.Nakon 7 tj. jucer i danas ta kokos je skroz slaba,nista ne jede,cini mi se kao da nista ni ne vidi,ljulja se kad hoda....ne znam sta joj je...Ima li ko kakav savjet??? |
Moguce je
ali je neobican |
| Ako se ne varam taj tip krijeste spada u peharasti oblik..i obrađen je u HR. standardu kao dvoredni peharasti. |
...evo, legu se sve u 16! I patuljasti i veliki, a ima još i hrpa nakljuvanih jaja...počeli su izlaziti oko 1 sat ujutro i sve ih je više
![]() |
| Ma jeli istina da nesmim nita flomasterom na jaja pisati!? |
| POZOR POZOR!!!!!!!!!!!!!
Onaj ko najpreceznije odredi koliko će se pilića izleć, dobiva ona jaja što se nisu izlegla
Dakle da čujem i vaše prognoze!!!!!!!!!! |
Nagrada je vrlo primamljiva...sretno dobitniku!! ![]() |
ovde je čak malo i uvećana u prirodi je veličine ljudske šake ili kutije cigara a već joj je 7 mjeseci
koja je ovo vrsta kokoši,jel slučajno šabo ovde je čak malo i uvećana u prirodi je veličine ljudske šake ili kutije cigara a već joj je 7 mjeseci
http://img28.imageshack.us/i/p2190107.jpg/ |
| ...večeras ću, kad djeca zaspu, zamoliti suprugu da postavi fotke pilića...službene rezultate objavit ću ujutro jer ima još par nakljuvanih jaja i dao sam im fore do ujutro da izađu...
...btw. od patuljastih svega par jaja nije izleženo...HPK i federfusiga preko 60 komada...od 74 oplođena jaja... ...golovrati žuti veliki hibridi drže rekord - 25 pilića od 25 jaja (100%!) ...najslabiji rezultati su kod plimuta...imam, zasad, 27 komada...a bilo je 65 jaja... |
)...možeš je preuzeti kad god želiš
Danas na 1 april me je Dado tako presao da sam se izgubio sledila mi se krv ..... srecom pa je sala ![]() |
Rekao sam mu da je cunina kći slučajno jaja orpingtona iz njemačke obojala u pisanice ![]() |
dobra,dobra
Rekao sam mu da je cunina kći slučajno jaja orpingtona iz njemačke obojala u pisanice ![]() |
| vjerovatno su pjetlovi crvenih nesilica!!!!
RAST ĆE SPORO A KOŠTALI SU MALO ZAR NE?? ![]() |
sutra im je tjedan dana
kako treba pilićima nasjeckat kuhano jaje na koju veličinu,i jeli im se daje žutanjak ili bjelanjak ili oboje skupa, sutra im je tjedan dana |
| PONGI piše: |
| kako mogu znati da su pijetlovi crvenih nesilica. do kolko oni narastu i dal se mogu klat? |
| koji je lijek najbolji za gliste!? |
Ovisi od čega boluju ![]() |
| koji je lijek najbolji za gliste!? |
Ovisi od čega boluju ![]() |
| zoki1983 piše: |
| Imam neke kokoške koje nesu jaja zelene boje ljuske,ima ih crnih,crvenih i nekakvih šarenih.Koja vrsta nese zelena jaja?Ove su nekakvi križanci nečeg svačeg. |
| banglades piše: | ||
|
| Mario K. piše: | ||||
a dal Araucana nenosi plava jaja a ne zelena?? |
| djokic_79 piše: | ||||||
Ne.Araukana nosi zelena ! |
[/img]
| rade21 piše: | ||
slikaj te piliće da ih vidimo,a mislim po krilima se vidi da li su to pjetlići,nađi tu temu na fofumu,koliko si ih kupio?? |
| PONGI piše: | ||||
kupio sam 250 |
| Carlos piše: |
| juniore cestitamo na nagradi ..... |
ujedno cestitam svima lepe praznike .. hristov voskrese
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS ŽELI VAM TOMEZD!!!!
![]() |
dar jutros od zeca
| Doskakutao mali zeko pa mi nešto lijepo reko...danas sreću i veselje dijelim, pa zato vama i vašima SRETAN USKRS od srca želim. |
| Mano piše: |
BOLDOG HÚSVÉTOT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
![]() |
Pozdrav Mano gdje se mogu nabavit jaja za nasad od ove vrste kokosi. ![]() |
| pozzz...
dali mi netko može reći dali je u jajetu mučak ili je pile... imam domaću kvoćku koja sjedi danas 8 dana na 18 jaja.... danas sam podrmao par jaja kako mi ja baka rekla i čuo sam da nešto lupa onako kao tupi zvuk... nije kao da je ko voda nego nekako tuplji zvuk, kao da je nešto tvrđe ali krhko unutra... dali je to sada mućak ili pile...prije nasajanja sam vagao jaja i sva su imala od 60 do 80 grama... i kako da znam dali je mučak ili nije.... |
od sada više nelampiram nego ću ih mućkati ![]() |
| dobro evo neću više nikad |
Bas mi je drago da ima ovoliko nas(djece) koji smo zainteresovane vec od "malih nogu" za peradarstvo i perad =)...Bice dobra generacija peradarnika ![]() |
| Miki991 piše: |
Pozz svima od skoro sam na forumu i jos uvek istrazujem, mozda sam pogresio temu pa se u tom slucaju izvinjavam.Interesuje me ako mozete da mi predlozite neku ukrasnu zivinu(kokosi,patke,guske,fazani...bilo sta) koju lako mogu da nabavim u Centralnoj Srbiji i koji ne zahtevaju neke posebne uslove.Jer sam pocetnik u uzgajanju zivine i sve sto znam ja sam naucio od starijih clanova porodice. Hvala unapred ![]() |
| danas sam bacio kvočku katicu sa gnjezda da se najede a ono u gnjezdu dva prokljuvana jajeta... inaće sutra im je rok.... |
ne diraj ju dok leži...dignut će se ona sama kad bude imala potrebu. pogotovo ju nemoj skidat s jaja u zadnjoj fazi inkubiranja jer jaja gube vlagu
ne diraj ju dok leži...dignut će se ona sama kad bude imala potrebu. pogotovo ju nemoj skidat s jaja u zadnjoj fazi inkubiranja jer jaja gube vlagu |
| Jovo13 piše: |
Nego sta uradi ti za jaja?Jer nadje neko jako?Ja bogamo nesto slabo,nisu mi brame nanele bas jaka ![]() |
| Jovo13 piše: | ||
E a gde si u centralnoj Srbiji?Nisam bas siguran gde bi mogao da nabavis ali lako mozes da nadjes patuljaste kokinkine koje su predobre za drzanje u dvoristima jer su vrlo mirne,svilene bi mogao isto da nabavis,a i cvrkavce kako ih kod mene zovu,to ti je nesto slicno kao HPK,verovatno znas na sta mislim,njih ima bas svuda,sad zavisi sta se tebi svidja.E sad ako si mislio na one za izlozbe i dobrog kvaliteta tu se vec moras malo potrudis i potrazis nekog dobrog uzgajivaca,ja sam mislio da ove lako mozes da nadjes ima ih po dvoristima cesto,ali nisu bas vrhunske ali su dobre,pa samo svratis i trazis da ti prodaju jaja,ja tako radim |
jel to mozda zbog koncentrata za tov zasad je samo jedno palo a ostali su zdravi ali i to jedno se moze ustat ( ali sporo) i jede i pije normalno i glavu drzi uspravno,i kakva kokoš postoji slična australopki jer sam jucer vidio kod jednog covjeka sivu krupnu kokoš mozda cak i vecu od australopke pa cu ga danas pitat da se promjeni jer on svakako drzi za jaja a ne za ukras,jel to mozda neka naša domaća vrsta ako mi je dadne uparit ću je sa pijetlom australorpa pa cu vidit sta ce ispast
ne podsjećaj me. ispo sam u četvrtfinalu (od pobjednika). sad se ozbiljnije bacam na pos'o. ne kupujem više po pijacama jaja nego po selima kokoši
pačija jaja su meka ali sam ja našao neka zelenkasta i bila su ko kamen ali nisam htio podvalit...nije mi u blagdanskom duhu ![]() |
ma po pijacama su ti sve od onih koka nosilja sto se drze u kavezima i sto se hrane koncentratom a njihova jaja nikako ne mogu da budu jaka,trazi po selima od domacih kokosaka koje su pustene po travi.A ja sam na TV-u slusao jednog kako prica da jaja biraju u januaru i februaru jer su tada jaja najjaca jer kokoske krecu posle malog odmora opet da nose,mada posle dva,tri meseca cisto sumnjam da se ne pokvare
| Miki991 piše: | ||||
Ja sam blizu Jagodine. Hvala na predlozim meni bas upravo i treba nesto za dvoriste.A imam mogucnost da nabavim svilene i videcu jos nesto da probam da nadjem od tvojih predloga.Videcu mozda nabavim i neku patku pa cu da ima napravim i neki mali bazencic od starog korita. Sve u svemu hvala na predlozim ide leto tako da cu sigurno uspeti da nabavim nesto ![]() |
ma po pijacama su ti sve od onih koka nosilja sto se drze u kavezima i sto se hrane koncentratom a njihova jaja nikako ne mogu da budu jaka,trazi po selima od domacih kokosaka koje su pustene po travi.A ja sam na TV-u slusao jednog kako prica da jaja biraju u januaru i februaru jer su tada jaja najjaca jer kokoske krecu posle malog odmora opet da nose,mada posle dva,tri meseca cisto sumnjam da se ne pokvare ![]() |
a i sam sam imao jaja od samog početka marta pa su bila jestiva. našao sam jako dobra jaja. da nisam ne bih prošao 3 kruga u jakoj konkurenciji
| zdravo Dado
zasto ne mogu postaviti slike evo probao sam 10 puta al nece pozrdav |
Moj ljubimac Kiki koji se druži i s pilićima svilenke dok ih ja hranim, stoječi mi na ramenu:
![]() |
| kiwi piše: |
| http://www.vieh-ev.de/Rassen/Gefluegel/bosnischerkraeher.html
Navodno je iz Bosne a izgleda kao Hamburger. Ja koliko znam zivicarke su bile u Bosni a ovo nisam nikad vidio. Sto vi kazete? |
ja jučer stavila jaja od guski i od pura u inkubator, šta kažete na tu ideju dali će to uplatiti tj. dal će se uspjeti nešto izvaliti
. Kad bude 10. dan lampirat ću jaja......
| zdravo banglades
probao sam kako kazes al nece evo opet ![]() |
| http://www.vieh-ev.de/Rassen/Gefluegel/bosnischerkraeher.html
Navodno je iz Bosne a izgleda kao Hamburger. Ja koliko znam zivicarke su bile u Bosni a ovo nisam nikad vidio. Sto vi kazete? |
ja jučer stavila jaja od guski i od pura u inkubator, šta kažete na tu ideju dali će to uplatiti tj. dal će se uspjeti nešto izvaliti . Kad bude 10. dan lampirat ću jaja...... ![]() |
sto to dvoje moze zajedno u ink!? |
, mislila sam da mi netko pomogne jel može ili ne.
Pa ni ne izgleda kao hamburger
Ovo je takozvano Bosanski pjevač, vjerovatno srodan sa Kosovskim i berat pjevačem iz albanije. |
| kiwi piše: | ||||
Ja se misam ismijavao kad se navodna Posvaska Kukmasta Kokos koju ne priznaje Hrvatski stocarski savez niti bilo ko od stari uzgajivaca. Kad sam rekao da je to Hamburger razlog; krijesta, boja nogu koja nije zuta, gracilono tijelo. Ja poticem od roda Subica Zrnijskog po prezimenu Sadic loze Bjelg Pavla najstarije loze na Balkanu i Evropi. Nikd nikog nisam vrjedao ni u kojoj mjeri i uvijek bio postovan i u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji i Sloveniji gjde sam rodjen. Ovo je bezobrazno nisko i drsko.
|
| Ovo nije bila naivna sala vec niski udarac. Ovo o mojoj obitleji da samo ljudi koji imaju intgritet i znamo sto govorimo i ne vrjedamo druge ljude kao ti. Posvaku kukastu kokos ne priznaje Hrvatski stocarski savez jer postoji Staro Zagorska Stajeraka kao ogranak Stajerka a ne Posavka. |
| mare piše: | ||||
Ma nemam pojma ja stavila, , mislila sam da mi netko pomogne jel može ili ne.
Za mjesec dana ću ti reći.......... ![]() |
| Dalibor piše: |
| pozdrav gdije kupujete zrnje konoplje u rifuzi ako toga ima |
U trgovini što prodaje i ostalu hranu za kućne ljubimce i ptice, ja kupujem u Žakou u Bjelovaru. |
| Ovo nije bila naivna sala vec niski udarac. Ovo o mojoj obitleji da samo ljudi koji imaju intgritet i znamo sto govorimo i ne vrjedamo druge ljude kao ti. Posvaku kukastu kokos ne priznaje Hrvatski stocarski savez jer postoji Staro Zagorska Stajeraka kao ogranak Stajerka a ne Posavka. |
to je bedastoća. Često je spominjana knjiga iz vremena Austro - Ugarske gdje je slikama opisana dalmatinska kokoš, istarska kokoš. štajerska kokoš i mađarska kokoš - to su kokoši u tipu živičarke, gdje je "živičarka " skupni naziv za te psamine. Preporučio bih ti da to malo bolje proučiš.
,ja sutra konacno idem pitat tog covijeka oce li se mijenjat,cak je malo i krupnija od australorpa ali po boji izgledu formi i operjalosti mi se cini ko australorp | Dalibor piše: |
| pozdrav gdije kupujete zrnje konoplje u rifuzi ako toga ima |
ja sam sir stavio u vodu ![]() |
| ...kod mene je isto druga ovogodišnja tura u inkubatoru; 75 jaja HPK, 40 jaja federfusiga, 30 jaja patuljaste kokinkine i 59 jaja plimouth rocka...ukupno 204 jaja...
...u prošloj turi bilo je 194 jaja, od toga nije bilo oplođeno čak 52, a od preostalih 142 jaja izleglo se 128 pilića... ...da vidimo kako će biti s ovom turom ![]() |
| ...kod mene je isto druga ovogodišnja tura u inkubatoru; 75 jaja HPK, 40 jaja federfusiga, 30 jaja patuljaste kokinkine i 59 jaja plimouth rocka...ukupno 204 jaja...
...u prošloj turi bilo je 194 jaja, od toga nije bilo oplođeno čak 52, a od preostalih 142 jaja izleglo se 128 pilića... ...da vidimo kako će biti s ovom turom ![]() |
| ...Tiho, u ovoj turi od ovih 75 jaja HPK, petnaestak je jaja od one tvoje zlatnovrate koke koju si mi dao na izložbi u Virovitici...
...nese kao luda... ...svaki dan sjeckam im koprive, a i vitamine neprekidno dodajem u vodu + smjesa za nesilice i još ponešto |
| Ne znam da li ima tema o bolestima kod kokosaka ali su postaviti ovde sliku i moje pitanje pa mi vi recite ako ima da prebacim.
Moje kokoske obolevaju samo od ove bolesti kada kao na slici dobiju ove bele tacke po dzigerici i ne mogu da ih izlecim ili ja ne znam sa cim pa ih zakoljem ili one uginu.Prepoznam da su obolele jos rano jer im je izmet zute boje,a i malo manje jedu i nisu toliko zivahne.Hteo sam da vas pitam jer znate koja je ovo bolest,kako da je lecim ako je moguce posle oboljenja leciti ili im treba dati nesto za preventivu.Hvala vam unapred i molim vas da mi pomognete ![]() |
| pan piše: |
| S koliko staristi pilićima mogu davat sjeckanu koprivu, ajde netko tko zna ili daje pa da napiše?? |
Ja je pofurim prvo i nasjeckam i dajem sa jejetom od prvog tjedna. |
| pan piše: | ||||
Kak pofuriš-opiši mi malo postupak |
| admir86 piše: | ||
pozdrav drug de mi reci zasto koprivu zasto im je kopriva dobra i kako je dajes ili mijesas u hranu ak moze odgovor ![]() |
, sta ja da radim sa Rodajlandima?
Eh lako je njemu da oboji bele , sta ja da radim sa Rodajlandima? ![]() |
| Da li moze prstenje od golubova da se stavi jednodnevim pilicima da se pomesaju? Ne znam kako da ih obelezim?? |
!
[/quote]
maknem se i dođem nakon 20 minuta ona i dalje leži, nije otišla u kokošinjac. Stalno ih hranim sa hranom za nesilice, da li je moguće da one ipak kvocaju? Ta hrana i crvena nesilica, malo mi je to čudno, kakva su vaša iskustva?
Večeras dođem zatvoriti koke, a jedna crvena neselica leži u gnjezdu u 7:40 navečer, maknem se i dođem nakon 20 minuta ona i dalje leži, nije otišla u kokošinjac. Stalno ih hranim sa hranom za nesilice, da li je moguće da one ipak kvocaju? Ta hrana i crvena nesilica, malo mi je to čudno, kakva su vaša iskustva? |
Milane milina ih je za vidjet, štajerke 3 dečka i 4 koke, i jedan hpk pijetlić i 2 koke, za početak uzgoja dovoljno , a vidim da im se i sviđa kod tebe, samo neka rastu ![]() |
| pan piše: | ||
2 HPK pijetlića i 1 koka
...Milane lijepi su veliki već |
| Dado piše: | ||||
Tak sam i mislio ![]() |
!
| Milan zr piše: |
Pilići vijandote i od juče nova rasa kod mene zahvaljujući Manu pat. rodajlandi nemačkog porekla 9 komada
A ovi pilići su kod mene zahvaljujući Dadi, štajerke 7 komada i hpk 3 komada.Da ovaj hobi ne zna za granice pokazuju i pilići hrvatske patuljaste kokoši u sred Srbije
![]() |
| Miki991 piše: |
| Treba da uzmem za neki dan jaja od kokinkine ali mi se ni jedna kokoska nije raskvocala. Da li mozda postoji nacin da se malo brze raskvocaju ne hranim ih koncetratom? I koliko dugo jaja mogu stajati dok ih ne stavim ispod kokoske?? |
| Za piliće ne znam jer njima dajem osušenu i samljevenu koprivu često u ishrani (najbolje potpuno mlada) i nisam je do sada davao sirovu , ali zato patkama svakodnevno sam davao sirovu,svježe nabranu i narezanu na sitno, te pomiješanu s navlaženom stočnom i mljevenim žitaricama. Tako da sam primijetio da patkama zasigurno ne smeta žarna reakcija koprive i od nje odlično napreduje.
Meni je kod pataka isjeckana svježa kopriva promiješana s stočnom osnovna hrana za male pačiće. |
evo tu imaš par savjeta http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=24274&postdays=0&postorder=asc&start=15 http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=24274&postdays=0&postorder=asc&start=120 ovo je moj post broj 400
do sad sam bio samo manijak a sad sam i forumski ![]() |
( 4 kom).
Bit će dobrih kokoši
Hvala Dado, a najveca gust ce mi biti kada jedna osoba vidi na izlozbama Patuljaste Rodajlande, a koga sam zvao deset puta da mi proda jaja i na kraju me je iskulirao! |
Mano je CAR, kao silo je.... ![]() |
| Citiraj: |
| HVALA, Mano i Zorane!!! Inace da napisem da su od patuljastih Rodajlanda izasli 100% 20/20!!! Znaci da su ljudi koji su mi prodali jaja, stvarno LJUDI!! |
| ...evo, prije sat vremena nasdio sam i prvu kvočku HPK ove sezone...stavio sam joj 13 jaja, a stavio sam je u podrumski hodnik kod mame...
...al će bit oduševljena kad se za dva tjedna vrati iz toplica
...a što da se radi, malo kuburim sa prostorom ![]() |
...ajde sretno =)
| ...evo, prije sat vremena nasdio sam i prvu kvočku HPK ove sezone...stavio sam joj 13 jaja, a stavio sam je u podrumski hodnik kod mame...
...al će bit oduševljena kad se za dva tjedna vrati iz toplica
...a što da se radi, malo kuburim sa prostorom ![]() |
Ja sam riješila problem bježanja svojih purica, podrezala sam krila
i puricama i puranu pa što bude, sada barem ne bježe.
Nadam se samo da će mi uskoro pronijeti, pa da jaja stavim u inkubator. Purice "kamkaju" nadam se da traže mjesto za nesti....... ![]() |
| http://img217.imageshack.us/i/cimg1576f.jpg/
[b]NAGRADNO PITANJE koja je ovo rasa SLEDI NAGRADA POZDRAV |
| http://img217.imageshack.us/i/cimg1576f.jpg/
[b]NAGRADNO PITANJE koja je ovo rasa SLEDI NAGRADA POZDRAV |
| nagrada
TA ISTA KOKA koju vidite |
| Aleks piše: |
| koliko od zemlje da podignem hranilice i poilice ? |
Dragi forumaši oprostite na velikim slikama koje sam postavila, HVALA Dadi što ih je uredio, ubuduće ću ih smanjiti i nadam se da će biti sve u redu.
| jaca2308 piše: | ||
![]() |
| nagrada
TA ISTA KOKA koju vidite |
inace to se u mom kraju zove OSDz tj obicna seoska djukela a u ovom slucaju OSK obicna seoska kokoska
šefe došlo je vrijeme za 4. dio ove teme ![]() |