| Dino piše: |
| Pozdrav prijateljima uzgajivačima, ja sam nažalost radi škole i posla privremeno odustao od svega osim pasa. A nisam ni često na forumu, pa vam želim puno sreće i šampiona u narednoj izložbenoj sezoni. |
u poplavi...
| Rimi piše: |
Kod mene žalost...uz sav mogući trud neke kokice nismo uspjeli spasiti utopile su se u poplavi... |
Kod mene žalost...uz sav mogući trud neke kokice nismo uspjeli spasiti utopile su se u poplavi... |
[/quote
živio mi 100 godina,uzgojio još 2 puta više nego do sada golubova i kokoši
| đurina picok piše: |
kome to treba toliko viagre ![]() |
| Huso piše: |
Na slikama predstavljam kokicu staru 3 i po mjeseca i samo me interesuje da vi procjenite tačno koja bi bila rasa !! ![]() |
pa si ih dobro utovio
| sasasb piše: |
| Imam 1 pitanje za vas sve prisutne peradare u biti molim za pomoč
imam problema sa sitnim boginjama po par piliča s čime da to riješim |
| zoran_12 piše: |
| ne mogu ti pomoći al čestitam na potrazi jer nabavka standarda je najveći korak ka ozbiljnom uzgoju i unaprijeđivanju uzgoja...naučio sma to dok sam se prije 157 godina bavio kinologijom |
| Dado piše: |
| Posotji hrvatski standard peadi, sa opisom većine poznatijih pasmina peadi, gusaka i pataka. 098 412 906 begin_of_the_skype_highlighting 098 412 906 end_of_the_skype_highlighting, to je broj od tajnika Hrv. Saveza uzgajatelja malih životinja, njega možeš nazvat i naručit. |
| Marin piše: |
| U Zagrebu ima po 10 kn kila. |
| Tragopan piše: |
| Trebao bih hitno kupiti 10 - 20 kila grahorice. Onaj kod Đakova i u Dalju ove godine nema u prodaji. Svaka informacija je dobro došla. |
| roda piše: | ||
neznam tiho al ja sam prije 15 dna kupio grahorice u đakovu |
| Tragopan piše: | ||||
Zvao sam ga danas i nema.... dali mislimo za istog. Mi nabavljamo preko onoga koji naveliko prodaje hranu za golubove i na izložbe dođe s kamionom prodavat. Iz Širokog polja pored Đakova. Pošalji mi broj od koga si ti uzeo. |
Zvao sam ga danas i nema.... dali mislimo za istog. Mi nabavljamo preko onoga koji naveliko prodaje hranu za golubove i na izložbe dođe s kamionom prodavat. Iz Širokog polja pored Đakova. Pošalji mi broj od koga si ti uzeo. |
| roda piše: | ||||||
da od tog lika tiho mislim da on to opet negdi nabavi kad mu nestane |
Živio najmanje još toliko.Puno zdravlja,sreče dobrih kokoši i golubova želi ti obitelj Čižmešinkon
(nekoliko puta
)
vidis o tome nisam razmisljao mozda su i moje dobile proliv zbog zemljotresa
ovaj lijek za patke je originalan.
| MIKI MOUSE piše: |
| dali neko zna brojeve prstenja za sledece vrste zivine:
-lakenfelder -zlatne, srebrene, platinaste fazane -kraljevske fazane -srebrene fazane -kamenjarke -mandarinke i karolinke -paunove ![]() |
[/quote]
| koja je razlika između 10 kokoški i 3 plavuše?
7 ![]() |
| mf piše: |
| BOK DADO, to da se kokoši kupa za izložbe još nikad nisam čuo ni vidio. daj mi reci sa čime jih to kupaš, kaj staviš u vodu? |
| BOK, za pranje nogu i mazanje krijeste, kljuna i nogu sa uljem to znam, a da jih se kupa nikad čuo, pa dosta sam u tome i nitko mi nije još rekao da jih kupa, svakim danom čovjek nešto novo nauči. daj mi reci šta stavljaš u vodu kad jih kupaš?
bok |
neće to svatko ni reći.... u vodu ide šampon za pse.
![]() |
| filip kam. piše: |
kokoska mi je danas pronela a jaje je zelene boje...
jel to neka rasa kokoske ili neka promena u organizmu? |
| Zemco piše: | ||
Ako nosi zelena jaja ili je Bosanka ili iz neki arapski zemalja. |
| Voicee piše: |
| Što bi sve bila hrana životinjskog porijekla? |
| Što bi sve bila hrana životinjskog porijekla? |
Želim svima sretan i blagoslovljen božić,puno radosti, sreće i mira
| omer_hadzic piše: |
| Imali neko da ce reći hvala na cestitkama i ja vama zelim sretan božić hehhe... |
| tomislav125 piše: |
pozdrav!
imam jednu nedoumicu pa ako bi mi netko mogao pomoći... nedoumica je dali da na proljeće počnem uzgajati pure ili da nastavim sa uzgojem ukrasnih kokica ( jureki i katice i kokinkine)... -oboje nemogu jer nemam toliko mjesta... a razmišljam da maknem ukrasne kokice jer su mi ovu godinu jureki i katice zadali puno muka... stalno su letjeli i prešuljavali se nekuda k ovim starim kokošima i kad im je bilo oko 5-6 mjeseci više od pola ih je ugginulo... a kokinkine su bile ok ali isto za te dvije vrste mi je malo tjessno dvorište i bojim se da se nebudu križale... i8 kad nebi bilo njih bilo bi i više nego dovoljno mjesta za ostalu perad... -a kada bi imao pure bilo bi lakše na neki naćin... imaju dosta veliki ispust iako nije ograđeno pa se bojim da ne pobjegnu nekamo ali guske i patke još nisu nikada nikamo otišle... a i od pura imam veće koristi... -da ste vi na mom mjestu što biste izabrali? |
..dakle obrnuto od razumnog
....
..dakle obrnuto od razumnog
....
da nam budeš živ i zdrav i konačno spečeš onaj roštilj
živili mi 100 godina
koliko ih imaš.njih 4 ili*??
| vrpolje piše: |
Nekog budi alarm, nekog mama, mene moja ekipa..
![]() |
| rade21 piše: |
šta im je tu ljepo!!!!!!!!!! koliko ih imaš.njih 4 ili*?? |
Pretpostvaljm da te nemaju problema sa mekanom ljuskom jaja ![]() |
| vrpolje piše: | ||
Ma kakvi..jedva ga razbijes u kajganu..
Donesem ti koje pa da popravis malo krv kod Posavskih... ![]() |
Bravo dado, želim ti sve najbolje.
| Od kojih kokošiju su to jaja Dado? |
| mmiimmii piše: |
| dali bude koja izložba u varaždinu ili u medimurju? |
| a gdje točno u domu ili u škol.dvoran |
| e super sigurno cu je posjetiti nije mi daleko.
|
dado prava si enciklopedija al sigurno ne znaš kako kokoš abortira
snese jaje na betonu ![]() |
| BOK, i meni se to dešavalo kod đureka u ove zimske dane, hladno je i puno vlage, pa mu izgleda to smeta, kad dođe sunce i malo zagrije zrak, proći će, mislim da nije ništa ozbiljno ne trebaš se bojati. |
| lunkerit piše: |
| Neznam niti sam,kažem 5 telefonskih poziva,2 posjeta i svi imaju drugačije mišljenje i viđenje situacije |
| Pozz!! Opet ja!! Pokušaj drugi!!
Opet me zanima dali itko konkretno zna šta mi je potrebno od papira da uvezem par kanadskih gusaka?? Danas sam zvao u ministarstvo,bio kod veterinara,zvao veterinarsku šta ja znam više graničnu i koga sve ne i nitko nezna ništa konkretno,jedni kažu da netrebam ništa,drugi da moram imati otvoreno OPG pa nazovem udrugu oni kažu da to nije istina itd. Negdje sam pročitao ukoliko se uvozi do 5 kom peradi da netreba nikakva specijalna dokumentacija!!? Ako netko može pomoći bio bih mu jako zahvalan!! Možete mi odgovor poslati i na PM!! Hitno mi je!! Hvala!! |
| Moraš imati veterinarski certifikat o zdravlju životinja, koji izdaje tamošnji veterinar, a ako su životinje zaštićene i na popisu CITES -a moraš imatjoš jedan dodatan papir za te životinje. |
| Dado piše: | ||
Ja sam zvao prekjučer radi uvoza kokoši, i obavio sam 10 telefonskih poziva i ništa nisam oavio, pa je kolega obavio još 10 i tek smo onda saznali. Jendostavno šeću od jedne službe do druge... |
| lunkerit piše: | ||||
Znači ono što si naveo u prijašnjem postu?? @pan zapeo mi je i jedan par magellanovih
![]() |
| BOK ljudi, jučer sam se vratio iz Straubinga u Njemačkoj, išao sam, da budem kupio srebrne talijane za svježu krv i nisam ništa dopeljao, bila je jako slaba roba i samo 8 kokoši i 2 pjetla. Tlijanke su bile samo u 4 boje. Bila gužva za popizdit, ko da se sve daje đabe. Kad smo se vračali zaustavili smo se još u Austriji u Riedu, tamo je bilo ljepše peradi kupio sam kolegi jako lijepe velike faverole samo 20 eura par, i jednu ženku od velikog srebreca kunića. Idemo još 1.2.2010 u Wells, možda tamo dobijem., bok peradari |
| vidio sam one u gornjim kavezima, kupio jih je jedan talijn pred nosom, 2 koke bile pjetao bile su ok, a drugi kavez netako je bio pjetao bez repa. |
a lijepa ti je perad
| picek2kom piše: |
| pozdrav svima koliko vas ima. Zanima me da li se može i sutra kupovat perad na izložbi u nedelišću na štandovima ili se može samo nedeljom kupovat? Hvala. |
| pan piše: | ||
Sajam vani je uvijek samo u nedelju. Znaći zadnji dan. |
Što ćemo prstenovatiiiiiiiii!!!
![]() |
| banglades piše: |
| Imam krizanke stare 9 mjeseci ali jos ne nose..Koji je razlog? |
| Imam krizanke stare 9 mjeseci ali jos ne nose..Koji je razlog? |
...krizanke feniksa i aracuana su.Izlegle se iz plavkastih jaja.
| antee piše: |
| ,i sad skupa stoje:konj,magare,koze,tornjak,neki sitni pas,kokoši,paunovi,jureki i kate,patke,i sutra ce valjda doc zecevi,bit ce slika ako ocete... |
Kakve su lijepeee a jestel vidjeli onu crvenu bas ima lijepo poredane perke hmm...koje li je sorte
| Pera24 piše: |
Čovjek vozi perad na izložbu ![]() |
i moje se tako cackaju i raspravljaju
| meze li neko da mi kaze zasto kokoske, jedna uhvati drugu kljunom za krestu i vuce je sve dok joj ne krene krv?
jel to normalno kod njih ili je neki nedostatak. inace stalno su pustene pasu i kljucaju sta im je drago. ![]() |
| Tragopan piše: | ||
Kroz uzgoj sam uvidio da to kokoši ne rade dok su u slobodnom ispustu vani dok se kreću u potrazi za raznolikom hranom , tako da vjerujem da to tvoje rade samo dok su unutra u zatvorenom prostoru. Ukoliko to rade samo u zatvorenom prostoru zatamni im tako da bude polu mrak , a ukoliko imaš mogučnosti zatamni im i metni plavu žarulju...istog trena će prestati to raditi. |
Sta ti je to ? ![]() |
| Baš su slatki ti kozlići...dali su to od kameronske koze? |
| TomeZD piše: | ||
sto to tocno misliš!? |
| Bit će dobri za prvi maj. |
kolega Marin ! ! !
Sretan rođendan Marine
Mahire sretan rođendan i ovdje...dabogda dobio ono imanje u australiji po kojem krave slobodno trče i na kojem ćeš ti hranit blago a ja ću nadgledat radnu snagu "odsvakud" dok sije koješta ![]() |
| Provjerio sam i radi sve kako treba na Cro golubu. |
| Mano piše: | ||
onda zasto ne dobijem odgovor na registraciju? |
| gdje je to amerika??
koliko vidim po cijeni trebala bi biti!! neznam kako bi ti to kupio?? Ja sam naručio neka jaja iz VB za probu al da mi dođu u austriju,puuuno bliže!! http://www.perfectpoultry.co.uk/Chickens%20bantams%20and%20eggs.htm |
| bumbomir piše: |
.....i još stave fotku rhode islanda s bijelim nogama koji izgleda kao hibridna nesilica ![]() |
| Jel to imaš dvije Hrvatice? ja sam vidio samo jednu kad sam bio... |
| dominik2405 piše: |
| interesira me koja vrsta kokoši je dobra nesilica a da su jaja veća..cca 65g |
jel ima neko mozda za prodat par biserki??
| Filip14 piše: |
Pozdrav svima jel ima neko mozda za prodat par biserki?? |
| Hrvach piše: | ||
Pozdrav Filip! Vidim da si mi skoro susjed, od kud si ti točno? Mene isto zanimaju biserke ak ima neko za prodati. |
| Filip14 piše: | ||||
Pozdrav Hrvach,ja iz Brezja |
| dal je bolja podloga za piliće sijeno ili novine( dok su u kutiji)...i još me interesira kad im je najbolje počet davat vitamine tj muvisel.. |
| dal je bolja podloga za piliće sijeno ili novine( dok su u kutiji)...i još me interesira kad im je najbolje počet davat vitamine tj muvisel.. |
Još dok su u kutiji u prvim danima dok su sasvim mladi najbolje mi se je pokazalo platno(krpa,tkanina) laneno (otklanjuje iskliznuće zglobova, a upija izmet ,te je meke površine) ili "umjetna trava" (umjetna površina za piliće) , a nakon toga dok su stariji usitnjena hoblovina,i usitnjena slama. Ja Muvisel dajem nakon 15 dana starosti života pilića u trajanju od 3 dana ...do tada dajem kuhano ,usitnjeno jaje (desetak dana) i po potrebi antistres. |
| dominik2405 piše: | ||||
šta ti prvih deset dana davaš samo tvrda jaja pilićima a starter? kako jaja usitniš? mora bit baš jako usitnjeno.. |
| [
šta ti prvih deset dana davaš samo tvrda jaja pilićima a starter? kako jaja usitniš? mora bit baš jako usitnjeno.. |
| Jaje cijelo ili samo žumanjak? |
| Pera24 piše: |
| .........dobro je pilićima davati i suhe
račiće sa kojim se hrane kornjače ili akvarijske ribice, samo to je malo skuplje onda! |
U prvih nekoliko dana isključivo samo žumanjak jer je veće nutritivne vrijednosti , a kasnije cijelo jaje zbog ekonomičnosti i iz razloga jer i u bijeljanjku također ima vrijednosnih tvari .
Pera pokušaj dehidrirane (termički obrađene) kozice (račiće) koje spominješ natopiti sat vremena u ulju pšenićnih klica promješanog s ribljim uljem i vitaminima i onda procijedi kroz cjediljku i pomješaj s jajetom - bomba za zdravlje naših ljubimaca . Tako sam ja radio za egzotične prepelice. Kad se kupuje veće pakiranje u rinfuzi onda su jeftiniji. Ja tako kupujem za naše kornjaće. |
| čudno da nisu počele već nosit,koje kokoše imaš? |
| banglades piše: | ||
|
| Aleks piše: |
| jel ovo evropski standard za zivinu?
http://www.bruja.de/catalog/index.php?cPath=250_252 |
| Sta da dajem kokama da pocnu da nose...imaju vec 11 mjeseci a ne nose |
čekaj da zatopli, pa im umiksaj u hranu malo smjese za nesilice.
| dal netko zna kolika je nesivost godišnja i koliko godina nesu...
1.australorp 2.talijanka 3.posavska kukmasta kokoš |
| Nema glupih pitanja, već ima samo glupih odgovora!!
Ako je pitanje postavljeno sa namjerom stjecanja nove informacije ne moze biti glupo!! |
Da, nema glupih pitanja već samo odgovora, samo pitanja ovakvog tipa su totalno ne na mjestu, jel sve je to individualno koliko koja kokoš nese. Može nest svaki dan u godini a nemora, svaki drugi, treči ili svaki deseti dan, koliko joj pružiš toliko će nesto s obzirom u koju kategoriju spada. |
| TomeZD piše: | ||||
koliko ulazi na usta,toliko izlazi! ![]() |
| pan piše: | ||||||
Tome |
Da, nema glupih pitanja već samo odgovora, samo pitanja ovakvog tipa su totalno ne na mjestu, jel sve je to individualno koliko koja kokoš nese. Može nest svaki dan u godini a nemora, svaki drugi, treči ili svaki deseti dan, koliko joj pružiš toliko će nesto s obzirom u koju kategoriju spada. |
| dominik2405 piše: | ||||
Mislim da ti nisi na mjestu....svaka vrsta kokoši ima neki prosjek...i ako su glupa pitanja ne trebaš ti davat još gluplje odgovore... |
Pozdrav! Ne može se sa stopostotnošću odgovoriti koliko točno koja pasmina nese jer to ovisi od više faktora . Tako da ukoliko hraniš sa jakom hranom ,odnosno s koncentratima nosivost je veća , također nosivost ovisi i o starosti jedinke tako da mlađi primjerci nesu više , a stariji manje. Tu veliku ulogu igra i vrijeme jer u hladnim podnebljima kokoši nesu u to vrijeme manje ili prekidaju nesenje , no i to se može poboljšati adekvatnom prostorijom, grijanjem itd...Također i boja unutar pasmine ovisi koliko koja nese i koje težine su im jaja (recimo bijela štajerska nese veća jaja od štajerke standard boje itd..) U svakom slučaju također ipak možemo znati koliko koja pasmina otprilike nosi ukoliko je hranjena standardno , odnosno raznovrsnim sjemenjem , žitaricama i zelenjem jer je za to praćena statistika i dosta je pouzdana. Godinama su uzgajatelji pratili prosjek nesenja jaja svake pojedine pasmine jer sve pasmine imaju neku svoju nominalnu vrijednost i sposobnost određenog postotka nesenja , odnosno količine snesenih jaja .Na takvim praćenjima se zasniva i standard svake pasmine . Tako smo i mi u HR recimo morali voditi evidenciju koliko u prosječnosti nesu određene naše pasmine kao što je Hrvatica , Hrvatska patuljasta kokoš idr.. i na osnovu toga unijeli u postojeći standard koliko ta određena pasmina snese jaja . Također se za svaku pasminu treba odrediti koje težine jaja nese , tako da se ipak za svaku pasminu zna koliki joj je potencijal nesenja jaja odnosno koliko nese jaja i koliko su joj jaja teška. Tako da je recimo nosivost kod ovih kokošiju za koje ti pitaš u prosječnim i zadovoljavajućim uvjetima je slijedeća: - Australorp: Oko 200 jaja godišnje (+ ,-) težine jaja oko 55 grama (+,-) sa svijetlosmeđom bojom ljuske. - Talijanska kokoš : Oko 160 do 200 jajeta godišnje ( ovisno o boji primjerka u ovoj pasmini). Jaja su s bijelom ljuskom do eventualne svjetlo žućkaste. - Posavska kukmasta kokoš : Oko 160 jaja svijetlo smeđe boje koja su oko 60 grama teška. |
| brmba piše: |
| kolko dana za redom se daje tek izlezenim pilicima u vodu egocin? |
| Citiraj: |
| Pre sam na ovom forumu negde procitao nesto za sugarac kod kokosaka,jer to ono kad im na nogama bude nesto belo i kad im se ona krljust na nogama izdeformise?Hteo sam da pitam jer lek za to bese obicno ulje?Neko je pre rekao da se brzo to skine kad im se mazu noge uljem.I jer to provereno ili ima neki drugi sigurniji lek. |
| Koja vrsta kokica nosi jaja kojima ljuska ima smeđe fleke po sebi? |
| penant piše: | ||
![]() |
...ajoj šta su slatki....
| Rimi piše: | ||||
Nee, jaja normalne veličine |
, nemam pojma, stvarno...
| Kazujosi Funaki piše: |
| Pilici stari 10 dana:
Australorp beli:
Rodajland ( jaja bumbomirovog porekla ): ![]() |
i
i svega što si i sam želiš
| vrpolje piše: |
Kolegi Josipu (Rodi) zelim sve najbolje povodom 16. rođendana... ![]() |
:lol
| Jovo13 piše: |
| Koja je najniza temperatura pri kojoj se jaja mogu cuvati za nalegnjivanje?Pitam jer kad su napolju veliki minusi da li to moze uticati na jaja dok ih ja ne pokupim? |
to meni izgleda kao domaća miksana kokoš ![]() |
Ni blizu
Moje prvo inkubiranje ove godine bliži se kraju.Danas je 18. dan i premještao sam jaja u valionik.Odmah sam i lampirao a rezultat me zapanjio: 59/60 samo jedan mućak!!
Sad sa nestrpljenjem čekam 21.dan. |
Moje prvo inkubiranje ove godine bliži se kraju.Danas je 18. dan i premještao sam jaja u valionik.Odmah sam i lampirao a rezultat me zapanjio: 59/60 samo jedan mućak!!
| igor5555 piše: | ||
opa.....dobri neki pjevci ili im paše turopoljski zrak.......sretno.... |
ŠALIM SE,JOŠ SU MLADI PA NISU UPUNOJ FORMI.KOKA JE SUPER MALO JE STARIJA,ALI FORMA JE ZA 4. KOKOŠI SU SIGURNO OD LEDARA IZ GORICE
))))))
)
| -TaMaRa- piše: |
hvalaa puno...nadam se da ce se neko javit... ) |
| TomeZD piše: |
| pa cemo viditi sto ce ispasti! |
100 % sam uvjeren da će bit pilići ![]() |
i ja sutra stavljam prvu turu ove godine u inkubator..
100 % sam uvjeren da će bit pilići ![]() |
imam domace kokoske, sad u maju mesecu pune godinu dana. od njih 7 zenskih dve jos uvek ne nose. da li je to neki poremecaj ili treba da imam jos strpljenja??
![]() |
| igorc piše: |
| da bi kokoši nosile jaja potrebno im je osigurati kvalitetnu ishranu bogatu vitaminima i mineralima i pogotovo je bitna i dužina dana pa je potrebno kokošima svijetliti i produžiti im dan da bi one nosile, ja držim domaće kokoši i kod mene poču sa nešenjem sa 6-7 mjeseci i čitavu zimu imam jaja. hranim sa šrotom žitarica i superkocentratom za nesilice i jedan put tjedno stavim im muvisel u vodu . |
| Bas su lepi pilici Jer su ovo srebrni italijani? |
| hvala samo da bude šta više koka...od sad i na krku štajerke.. |
| i meni se čini samo jedna koka...nisam nikad vidio te crveno sedlaste ima di slika od njih... |
| Ma kakve crne koke,od ovoga sam imao 5 koka |
| jel imaš više pjevaca??? |
| filip kam. piše: | ||
ne. samo jednog. |
| dominik2405 piše: | ||
roditelji su jarebičasti..al njihove roditelje nisam vidio...tako da postoji šansa da su i srebrni..jer sam jaja bio dobio...vidit ćemo kad narastu..mozda ih i zadržim... ![]() |
...evo, dogovorena zanimljiva trampa: 80 jednodnevnih plića rhode island za janje od 30 kg ![]() |
| Banijac ovo je dobar rezultat, sretno u uzgoju |
ipak mi je kokoska povredila nogu. pocela je lepo da jede ali na levu nogu ide vrlo slabo. ako je polomila da li da pustim da samo zaraste ili nekako da to ucvrstim i kako ![]() |
| Brko piše: |
| Ako je slomila nogu mora se moći napipati prijelom ,ako ju je samo nabila onda ništa ,inaće udlage se stavljaju pticama samo ako su polomile pisnicu i to obićno od neke cijevi ili trske .
-Ukoliko nema vidljivih znakova prijeloma daj ti njoj pet dana sulfadimidin ,pa tri dana ade pa još jednom ponovi ako ni to ne pomogne onda samo još ono što nam je svima najteže. Mislio sam tri dana ad3e vit. sretno |
i biserke!!!
Živičarke ili dalmatinske koke bi bile dobre za takav način držanja!!!! i biserke!!! |
| HOROZ piše: | ||
slažem se
znaci obavezno biserke i neka od lahkih rasa kokoši |
| Sta da dajem kokosima da pronesu? I kada pronesu cime da ih hranim? |
Ja bi ti preporučio dodavanje gotove hrane za nesilice da ti pronesu u količini od 40% na 60% uobičajne hrane , a kad pronesu nastaviš hraniti sa uobičajnim žotaricama. Na taj način češ ih potaknuti da pronesu , a nečeš ih "preforsirati". |
| Da , a možeš im ponekad dodavat i nešto hrane za nesilice u manjim količinama, da im ne opadne nesivost. Uz kukuruz i pšenicu možeš davati i ječam,suncokret,tritikal i dr. |
I kod mene se danas izlegli pilici,jos ne znam koliko,ali izgleda da ih ima dosta ![]() |
| TomeZD piše: | ||
kod meni je ovo za sada ali imam 3 teško retardirana i još 2 izlaze vec par sati iz jaja! |
| filip kam. piše: | ||||
od ta dva tesko da ce ista biti... bar meni svi ti koji su ostali dugo u ljusci i mucili se izasli su kao bogalji.. |
| jedna kokoska ima proliv i vidi se da joj nije bas dobro. sta da joj dam??? |
| providan sa malo bele boje u sebi. |
pozdrav!
dali mi netko može objasniti kakva je "procedura" kada se prodaju/kupuju kokošja jaja poštom? |
| TomeZD piše: | ||||||
a znam! ili se zalipi ona glupa ljuska za njih ili neko drugo govno! |
| aha.. malo zeznuto ako se ne pazi.... a kako kad od nekog kupujem jaja, kako onda plaćamo ta jaja? to opet poštom šaljemo posebno novac ili kako to? |
| To je zato jer niste dobro poslali. Ja sam slao već jako puno puta i nikad jajanisu razbijena. Prvo se svako jaje zamota u toalet papir i stavi u kutije za jaja. One se zaljepe da se nemogu otvorit, te kutije se stave u kartonsku kutiju koja se bloži papirom, movinama ili čime već želite sa svih strana a u sredinu se stave kutije jaja i među njima da ima papira i sl. Kutija se dobro zaljepi. Šalje se hp - ekpressom, kao izdvojena pošta - lomljivo. jaja stižu drugi dan, garantirano sva čitava. |
| Mozel mi neko dat link od crno bjela kolumbija koka... prijatelj mi nudi piliće od njih a neznam kakve su to koke ???
Hvala.. |
Ja mislio to vrsta kokosi.. a moram ovog pitat koja rasa kolumbijki hehe..
ccccccc a jesam i ja glup..
| barem 3 tjedna |
| Junior piše: |
Mirsi nasem kolegi sretan rodjendan sve najjjj. ![]() |
(hrvatice,hpk i sumatre)
Kakvi su ti ovo ždralovi roby?
[/i]
)
SRETAN VAM USKRS
Ljudi,jel se moze sta izlec iz jaja koja su bila u hladnjaku? ![]() |
![]() |
| penant piše: |
eh, kako mi balkanci volimo neradne dane, ![]() |
.
zaboli to kad ostane prst u inkubatoru, a ti zalupiš vratima... ![]() |
Ljudi,jel se moze sta izlec iz jaja koja su bila u hladnjaku? ![]() |
ja bi mu zabranio da pije rakiju
pusti ga nek pjeva...ko pjeva, zlo ne misli ![]() |
ko zna sta se tu krije
| kinderbueno piše: |
| Jeli normalno da pijetao (pile) star/o 3 mjeseca pijeva?? Malo mi je to prerano ..Što biste vi učinili s njim i znade li tko sto je uzrok tomu da tako rano sazrije?.... |
| Jeli normalno da pijetao (pile) star/o 3 mjeseca pijeva?? Malo mi je to prerano ..Što biste vi učinili s njim i znade li tko sto je uzrok tomu da tako rano sazrije?.... |
ja bi mu zabranio da pije rakiju
pusti ga nek pjeva...ko pjeva, zlo ne misli ![]() |
| Pozdrav,jel smiju dvije kvocke s pilicima bit zajedno? |
hahhah,jeste loodi.........Znači to je savim normalno.Ovaj je obični domaći miksani mozda ima krvi i od hpk,nznm......Hvala na odg.
| Pozdrav.Jedna koka kod mene ima krvav izmet..Znate li u cemu je problem? |
| dominik2405 piše: | ||
|
| banglades piše: | ||||
|
| Pozdrav.Jedna koka kod mene ima krvav izmet..Znate li u cemu je problem? |
| NikolaMM piše: |
Evo pileta od Zokijevih tucanih jaja
Uploaded with ImageShack.us |
| Nosivost kod koka mi je skroz slaba..nose svaki drugi,nekad treci dan,sta da im dajem da to malo popravim? |
| trebam pomoć hitnooo!
dali kvoćka od obićnih kokoši može 2 puta sjediti na jajima za redom... 1. put je sjedila 4 tjedna na pačjim jajima i sad sam uzeo pačiće i onda i dalhe sjedi na gnjezdu pa bi pod nju stavio jaja od obićnih kokoši ali se bojim da neće odsjediti do kraja... dali bi mogla do kraja odsjediti? |
| trebam pomoć hitnooo!
dali kvoćka od obićnih kokoši može 2 puta sjediti na jajima za redom... 1. put je sjedila 4 tjedna na pačjim jajima i sad sam uzeo pačiće i onda i dalhe sjedi na gnjezdu pa bi pod nju stavio jaja od obićnih kokoši ali se bojim da neće odsjediti do kraja... dali bi mogla do kraja odsjediti? |
| jučer ujutro dolazim u prostor gdje držim patke, i iznenađenje, preko noći neka gamad (lisica, pas ili kuna) ušla nekako i uništila sve, od 6 divljih pataka, ostala mi je jedna ženka, i to izmučena, još ni danas ne može hodati normalno, tako je prošla i mošusna ženka, jedino je mošusni mužjak čitav... jučer cijeli dan rastresen radi toga, nakon hranjenja papiga nisam dobro zatvorio kavez, danas se otvorila vrata i pobjegne mi muški plavi penant... i sad pred večer idem hraniti mandarinke i nađem u hranilici razbijeno jaje... sve to u dva dana, dođe mi da dignem ruke od svega, j... ti život takav... |
| -Volio bi znati šta je sa patuljastim posavkama dali je to stalo ili ide dalje ,niko niš na prićaniti traži ,nije vrag da su marin i društvo odustali ... |
| Marin piše: | ||
Pozdrav Brko,neznam koliko ih je točno ostalo nakon selekcije,ali ima pilića i radi se na njima ![]() |
,red ,rad i disciplina...
| pan piše: |
| Imam viška prstenje 13mm i 12mm za ovu godinu, dali možda tko treba ?? |
| Petojka piše: |
| Hteo sam ovo ubaciti pod "Peredari brbljaju" a ispalo je nova tema. Prvi dio poruke bi i mogao biti a drugi, oko izbora kokoši bi u drugu temu.
Malo lutam dok ne udjem u štos. Moderatori riješite ovo. |
| Petojka piše: |
| Fala "Lalo" pazit ću da se ne ponovi, znam da vam to oduzima vrijeme.
|
Samo zivim medju lale.
| Zna netko gdje bi se dalo nabaviti krupnijeg kamena za obložiti bazen plovkama??????
Može i na PM ![]() |
Pozdrav,jel ide ko sutra u Gudovac na izlozbu peradi? ![]() |
Sutra i za vikend je Sajam lova, ribolova, ekologije i konja, peradi neće biti. |
Zorane mnogo ti dobro ovo
| Sinoc mi je lisica udavila 4 morke i patka :S :S :S :S
od 15 koka niti jedna ne nosi,razlog ne znam,..bas mi se ne da sto se tice peradi :S |
| Sinoc mi je lisica udavila 4 morke i patka :S :S :S :S
od 15 koka niti jedna ne nosi,razlog ne znam,..bas mi se ne da sto se tice peradi :S |
zaboravila i par HPK
Moj mali mix brame velike i male, NH, svilene, federi, mješanci orpinktona i domaćih, mješanci australorpa i domaćih i jedna purica
![]() |
!!
Što to sta je bilo
. Toliko sam se smorio da ih moji hrane vec nedelju dana, nemam snage da odem i vidim sta je ostalo.
Nemam pojma jednostavno su umirali u talasima, od najstarijih ka najmladjima, cak su mi uginula i 5 golosijana, znaci da je napad bio nemilosrdan. Mislim da je razlog veliko kolebanje u temperaturi mada nisam siguran. Kod mene je preko dana islo do 25 stepeni a nocu je isla i do 6. Davao sam im i neki Kolistin P za kokcidiozu i vitamine i jos uvek SVI jedu koncetrat sa 22% proteina ali nisam uspeo da ih sacuvam... . Toliko sam se smorio da ih moji hrane vec nedelju dana, nemam snage da odem i vidim sta je ostalo. ![]() |
Prosto je neverovatno da od trenutka kada je jedinka sasvim nosrmalno jela i pila, bili su prstenovani i tako mali da bi razlikovao linije, pa do uginuca nije prolazilo vise od 2h, nekad je bilo i po 30 min. NEVEROVATNO! ![]() |
Ako ti do sada nisu pronele onda nesto opasno nije u redu sa njima,ili nemaju adekvatnu negu i hranu ![]() |
| To je Španjolska kokoš, meni su jako lijepe, zbot tog bijelog lica, po čemu su zbilja jedinstvene! |
| lunkerit piše: | ||
Kako ti se čine?? Slike su dosta loše,to su roditelji mojih jajašaca ![]() |
Dva pijetlića koja su bila potpuno zdrava,nisu pokazivali nikakve simptome bilo kakve bolesti,odjednom su mi uginula. Ugl. veterinar je rekao da je to od tekuta i dao je sredstvo s kojim trebamo tretirati....Rekao je mome ocu da ne smijemo piliće od tjedan dana sa tim polijevati,no on nije zapamtio kako se zove ta tekućina | kinderbueno piše: |
Dva pijetlića koja su bila potpuno zdrava,nisu pokazivali nikakve simptome bilo kakve bolesti,odjednom su mi uginula. Ugl. veterinar je rekao da je to od tekuta i dao je sredstvo s kojim trebamo tretirati....Rekao je mome ocu da ne smijemo piliće od tjedan dana sa tim polijevati,no on nije zapamtio kako se zove ta tekućina |
posut cu luga gdje se prpaju inače u zemlji,kažu da je to dobro protiv toga?...Hvala
| dandra piše: |
pozz, u inkubatoru su mi se izlegli fazani, sada su oko 2 tj. riječ je o običnim fazanima i prvi put tako šta imam, vrlo su zanimljivi, navikavam ih na ruku i prilično su mi pitomi...pošto ih još uvijek držim u hodniku pod sijalicom naravno stalno ih gledam i divim im se
hranim ih sa smjesom za piliće i skužila sam da su ludi za muhama...šta bi im trebala još ponuditi od hrane, neznam šta sve smiju jesti?? e da, i još imam 12 jaja u inkubatoru, svekar je našao gnjezdo dok je kosio travu pa ću imati još podmlatka! ako ima zainteresiranih za piliće neka mi se jave na privat:) |
| dandra piše: |
pozz, u inkubatoru su mi se izlegli fazani, sada su oko 2 tj. riječ je o običnim fazanima i prvi put tako šta imam, vrlo su zanimljivi, navikavam ih na ruku i prilično su mi pitomi...pošto ih još uvijek držim u hodniku pod sijalicom naravno stalno ih gledam i divim im se
hranim ih sa smjesom za piliće i skužila sam da su ludi za muhama...šta bi im trebala još ponuditi od hrane, neznam šta sve smiju jesti?? e da, i još imam 12 jaja u inkubatoru, svekar je našao gnjezdo dok je kosio travu pa ću imati još podmlatka! ako ima zainteresiranih za piliće neka mi se jave na privat:) |
u mom inkubatoru dva crna golovrata pileta
samo to ne..
| Preružni su kad narastu... |
| igor5555 piše: | ||
slažem se............... ![]() |
| omer_hadzic piše: | ||||
Igor ja se slažem sa tobom ![]() |
Igor
pardon | Rimi piše: |
u mom inkubatoru dva crna golovrata pileta samo to ne.. |
u mom inkubatoru dva crna golovrata pileta samo to ne.. |
| Voicee piše: | ||
Od kuda ti golovrati?Što si sparila ![]() |
| omer_hadzic piše: | ||||||
Igor pardon |
| omer_hadzic piše: | ||||||
Igor pardon |
|
-Zaista niste fer ,nimalo uzgajivački komentari ,no dobro to je stvar ukusa, ali razmislite nepretjerujete li... lijep pozdrav i želim vam uspijeh u uzgoju ma šta uzgajali... |
| igor5555 piše: |
stvar ukusa............ali stvarno su sirote gadne..... ![]() |
![]() |
| Bi li smio kvočku koja već 12 dana leži na jajima dići i staviti novu koja se tek rackvocala pošto sa tom starom imam neg. iskustava ,gazi piliće kad se izlegu a i svaki dan se ustaje sa jaja...Bi li to bilo nehumano |
| cebomali piše: |
| jel se piliči mogu počet leč u 19 danu inkubacije? i kak se stavljaju slike na forum? |
| kako se stavljaju slike niš te nisam razumio |
| jel se piliči mogu počet leč u 19 danu inkubacije? i kak se stavljaju slike na forum? |
| bumbomir piše: | ||
...ako misliš na HPK - oni se, uglavnom, počinju leći 19-ti dan inkubacije...i kako sam ti već rekao, kad se prvi izleže nemoj otvarati inkubator 24 sata i onda ga otvori i povadi piliće...dakle, strpljivo |
| cebomali piše: | ||||
danas sam ih bio čuo, otvorio sam i vidim 5 jaja nakluvanih |
| na desetak pilića starih 2 mjeseca sljepile su se oči...nisu u istoj gajbi......HELP |
| kad smo već kod gubitaka, svileni pijetlić, srebrni fazan i jurek i katica više nikad neće prošetati mojim dvorištem... ne mogu se boriti protiv kuna i lisica, priznajem poraz, više ništa ne nabavljam, a kad pobiju i ovo što je ostalo, rušim ograde i to je to što se tiče mog uzgoja ukrasne peradi... |
| kad smo već kod gubitaka, svileni pijetlić, srebrni fazan i jurek i katica više nikad neće prošetati mojim dvorištem... ne mogu se boriti protiv kuna i lisica, priznajem poraz, više ništa ne nabavljam, a kad pobiju i ovo što je ostalo, rušim ograde i to je to što se tiče mog uzgoja ukrasne peradi... |
| na desetak pilića starih 2 mjeseca sljepile su se oči...nisu u istoj gajbi......HELP |
| CUTA piše: |
| jel ima netko lijeka protiv divljih golubova???
nmg hrane kokama nadosuti,oni sve pojedose?! |
Dali, kišu i imaju iscjdan iz nosnica? |
| omer_hadzic piše: | ||
Tičara ![]() |
| Fino bi bilo da imas neku koku koja nevoli golubove pa da onda vidis kad ih potjera.. a i mačka bi ti dobro dosla.. ja imam jednu koku koja ganja golubove čim slete u tor.. a mačak pogotovo samo je oko kokoši gore čeka golubove da lovi.. uspio sam ga nekako naučit da bude i sa malim pilićima da ih čuva preko noći da nebi miš ili nesto slicno upalo i podavilo mi piliće... puno mi je pomoglo to.. |
Nabavi ga pa ces vidjet... kod mene podrum bio pun miševa preko 20 komada ih je bilo ... mačak je za jednu noć ulovio 5 i poredao ih pred vrata kad sam ujutro dosao imam sta vidjet.. | marcelo piše: |
pozzzz jel netko zna gdje mogu nabavit ovaku mrežu sa slika...????????? http://www.utm.edu/departments/cece/idea/dkaviarybr.shtml |
| marcelo piše: |
pozzzz jel netko zna gdje mogu nabavit ovaku mrežu sa slika...????????? http://www.utm.edu/departments/cece/idea/dkaviarybr.shtml |
| dragan_nis piše: |
| Da li ima neko predlog kako da napravim bazen za patke ? |
. Ja sam to uspesno sredio sa kolistinom p, ali me je druga bolest olesila...
| Ja sam imo isti takav problem,pa sam ga stavio kod pilica ispod zarulje i nakon dva dana je bio ok. |
| Pozdrav svima
Imam italijane od dva meseca i jedan petlic mi je pre dva dana poceo kuti i dobio beli proliv,kod veterinara sam uzeo ROXACIN kapi,a juce vidim da sada ima proliv sa malo boje krvi a i jutros jedna koka pocela da kuti i ima beli proliv.Sta da im dajem?Jer su dovoljne ove kapi?Prosle godine kad su mi imali beli proliv uginulo mi je skoro pola pa me ovo sad mnogo brine E da jer mogu da dajem ove kapi pilicima od skoro mesec dana? |
| CUTA piše: | ||
ma prevelki su za pilica...pogazit ce mi ih,jel bi mi pomogao kostovit,mozda malo da mu kosti ojaca ![]() |
lega PAN sretan ti rođendan ![]() |
| dragan_nis piše: |
| Da li neko zna sta se to desava pa imam jaja od domacih koka sa dva zumanca. Da li bi se izveli pilici blizanci iz njih ? |
Sve najbolje......Ovaj dan je prekrasan tako sam happy,neko sa autom satro džudžana Bog mu dao zdravlja....eto mu na sada za koke moje jadne
| Zna li itko koja je najveća a koja najmanja pasmina kokoši? |
| pan piše: |
| Male tajne, velikih majstora kako glase da čujemo svi skupa. Zanima me što svatko od nas kao uzgajivač može napravit za svoju perad po pitanju onog famoznog u ocjenjivačkoj karitici, pod poželjno " STRUKTURA PERJA" ??? |
Jednostavno je, pazi da je perje na izloženoj životinju dovoljno izraslo, da nije ispucano i iskidano i da nije prljavo, pa to neće pisat ![]() |
| Hvala turopolec,predpostavljam da se to mesa sa vodom? |
| Mene ce svasta da snadje u ove dve nedelje,danas zatekoh kod kokosaka na gomili bele tanke gliste pored izmeta,to sam pre samo kod kuceta vidjao,recite mi sta da dam kokoskama da bi se toga resio? |
ev bas malo prije vidio da je kod moga pijetla kokinkine jedno oko pa skoro skroz zatvoreno
pa kad sam ga uzeo i priblizio sebi,vidim da je i nateknuto
Jel imaju neke kapi ili sl
HVALA ![]() |
ev bas malo prije vidio da je kod moga pijetla kokinkine jedno oko pa skoro skroz zatvoreno
pa kad sam ga uzeo i priblizio sebi,vidim da je i nateknuto
Jel imaju neke kapi ili sl
HVALA ![]() |
Jeli se ikome od vas to prije događalo i znade li itko išta reći o tome...Da li je to neka bolest ili nešto..!?Da li da uklonim tu kokoš,a ko uspijem odgonetnuti koja je..?..ta jaja ne jedem..Na internetu nisam nista uspio pronaći...
1 izaslo ostalo jos 11.
| Dali zna netko šta bi to moglo biti kada koka izgubi naglo na težini a uopće ne pokazuje neke znakove bolesti??? Izggubila je u 3 dana sigurno kilu!!! |
Bolje je promotri, ako je bolesna i takogubi ežinu sigurno se mogu vidit simptomi, druga opcija je da su je napali tekutovi. |
šta se daje protiv tekuta?? |
šta se daje protiv tekuta?? |
| igorc piše: | ||||||
|
| kamo ima za kupit sebacil...kod nas na krku nema kod veterinara... |
Ako hoćeš mogu ti ja kupit, pa poslat poštom. |
Ja bio danas u apoteci i sebacil dođe 200 i nešto kuna???? |
| Ima tko kakvu ideju kako kokoši imobilizirati slomljeni prst?? |
| LazaBgd piše: | ||
Obican gips za zid. Pozdrav |
| marconi piše: |
| Nakvasi dobro zavoj,pa red zavoj,red gips,red zavoj red gips ili razmuti gips u vodu da bude malo redji pa zavoj dobro natopi sa tim i onda imobiliziraj prst.
pozzz.. |
| LazaBgd piše: | ||
Lunkerit, kolega Marconi ti je bas lepo i detaljno objasnio. Kada se nema vremena i obican gusci gips stavljen oko povredjenog mesta brzo susi i daje dobre rezultate. pozdrav |
neki je krizanac evo pogledajte nije najbolja slika slikano je sa mobitelom a i malo je pile nemirno,a tek uzivo da ga vidite
| ismar piše: |
imam lijepo pile neki je krizanac evo pogledajte nije najbolja slika slikano je sa mobitelom a i malo je pile nemirno,a tek uzivo da ga vidite
http://imageshack.us/photo/my-images/707/photo0337i.jpg/ |
sladak je
| imam jaja u inkubatoru. danas im je 15 dan, ali mi se cini da im je vazdusna komora i suvise mala. moze li mi ko reci hoce li se to povecati. ilije pak neki drugi problem? |
| pa uporedjavajuci ove iz inkubatora sa onima pod kvockom. pa mi se cini da je manja. |
Čovječe s čime se ti opterečuješ... |
kako je najjaca ova slika sa piletom i misom
| slava28st piše: |
| Jučer su mi se trebali izleći pilići stavila sam pod mosusnu patku i od 15 jaja sve i jedan mućak!!!Uzeli smo od dvije žene svjeza jaja taj dan sto su koke snijele i odmah smo stavili pod patku,da li je moguce da se zato nisu izlegli jer nisu bila stara bar 3dana ili?? |
| koliko dugo je pijetao plodan i koliko se može držati u uzgoju? |
.. danas sam naletio na malu postovku (neznam kako vi pravite) i sad me zanima,možda neko zna sa kojo hrano da ju hranim , znam šta im nose roditelji samo ja nemam ovo pri ruci
samo praši a ako ima tekuta i makni sjeno i stavi novo!!!cjelo gnjezdo napraši!!! ![]() |
| kemo89 piše: |
| Druze ako se sutra trebaju izleci nije veliki problem izlecice se nema veze sto se ohladila imao sam isti slucaj .pozdrav |
| Uši mi napale kokoške, da li bi smjeo okupati ih sa geramicinom ili
je bolje da koristim prašak za uši,jer danas sam bio kod veterinara i on mi predložio prašak .A za kokošinjce dao mi je prašak za tri litra vode mospilan 20SG 2,5 gr. Upotreba mospilana je : za krompir,šečernu repu i za duhan, koliko je to opasno za kokoši. |
| CUTA piše: | ||
ja svoje prasio sa praskom za zlatice (krompir) i sve je uredu,samo nisam sipao po glavii |
Zlatica mi na kokoši stigla, ja je prašim ona noge digla
A da probate sa SEBACILOM, kod mene i kod ostalih radi već godinama.
imaju sve potrebne vitamine iz cista mira to rade...
| stavio bi jednu turu u inkubator.dal ima smisla skupljat jaja po ovim vrućinama jer ih ne mogu skupljat više puta dnevno nego jedino navečer...temp su do 37.. |
| Brko piše: | ||
-Samo ti skupljaj jaja i nasadi i neboj se sve če biti ok,ja sam u nedjelju našo kokicu koja se nasadila na 11 jaja lampiro ih i sva su puna,sjedi otprilike 6 dana pa ti izračunaj trebalo joj je skoro tri tjedna da snese 11 jaja . -A znaš i sam kako je vruće u sjenari ,a jučer žena donijela jednu našla je ispod građe na goloj zemlji 9 jaja 9 pilića kad oće oće . ![]() |
Moj puran već drugi dan leži na jajetu i neda nam blizu.... ![]() |
| MATIJA DREZGA piše: |
Inaće je ta pojava kod muških purana česta ![]() |
| armin12 piše: |
| Onda cu je i ja prebaciti iz kaveza u stalu jer joj je hladnije a svakako su sad ove kise al ett' . a jednu konkinu nisam zadugo mogao da nadjem i poslije je nadjem na prozoru od stale lezi na jajima i nisam je ni dirao . |
| filip kam. piše: | ||
samo moras nocu kad padne mrak. da ne vidi sta joj radis. nego da se probudi na tom gnezdu kad osvane jutro. ![]() |
| armin12 piše: | ||||
ok.ja cu joj danas sve pripremiti i samo je veceras prebacim.i da li da joj odmah stavim jaja da tu lezi i.i da joj sutra navece stavim ? |