| Doom piše: |
| A ovi na dnu, skinny, a pogotovo ovaj baldwin su mi ludnica! Fakat bi i bilo cool prošetat se s njima po cesti, pogotovo s Baldwijem! |
|
Imao sam ovakvog kao na slici ispod koje piše--> Tortoiseshell. |
...možeš mi reći di si ga nabavio?...premedeni je...
...
u pravu si.........
| Black Angel's piše: |
ovaj mi je zakon...
![]() |
a meni ga je bilo tako žao, a htjela sam zamorčića, pa sam ga uzela jer ko zna gdje bi završio, i tako je došao k meni! Ako ništa drugo mogu mu uljepšati drugu polovicu života, mislim da će mu ipak biti ljepše kod mene nego tam di je do sad bio.
Baš je slatkiš!
smrdac mi sjedi u krilu i proba mi grickat ruku. sad gricka povrće iz ruke!
Svi bi se trebali baš u tebe ugledati.
Idem sad jedan dan kod roditelja, oni tamo na selu imaju voćke koje se nikad ne špricaju pa sam mislila odrezati par grančica jabuke za grickanje: Jel vole i smiju to?Ja pretpostavljam da da, kunić smije al zamorčić?
Ajme! Neka eterična ulja mogu biti jako toksična za životinje(ja u svojoj sobi njih ne palim a isto tako ko god mi dođe ne smije pušit u sobi gdje su mi životinje), ne znam kako i koja ni ne želim eksperimentirati! Zamorčići su osjetljivi!! Znam da je za mačke npr. toksično ulje od cimeta jer sadrži neke fenole il nešto. Osim toga tako jaku i koncentriranu tvar stavljati direktno na kožu i žlijezdu!!!
Ma daj!
Još je malo rezerviran ali mi gricka i licka ruku. Bude se valjda oslobodio samo mu treba malo vremena...
...
...
.
Ne glasa se puno, zna zagugutat kad se mazimo ili kad čuje povrće. A kad otključavam vrata od stana onda mi pjeva:uiiii-uiiiii-uiiiii, valjda se veseli kaj sam došla doma!
| lara5 piše: |
| joj Ana,ovo s tim veterinarima u našem gradu je tako obeshrabrujuće....ajde ti lijepo čim prije završi,da možemo sviiiii kteebi! |
, ali
jer ću odmah dobit otkaz-pa kako da vam ljudi naplatim?-ne mogu!!!
(
)
| joj Ana,ovo s tim veterinarima u našem gradu je tako obeshrabrujuće....ajde ti lijepo čim prije završi,da možemo sviiiii kteebi! |
...samo sam ga posle morao osusiti fenom i umotavati u peskir, da se ne prehladi, iako je bilo oko 40C stepeni......
Još par puta sam mu oprala riticu i uspjela očistit one sljepljene dlake oko žlijezde. I on se opustio, izgleda da mu je pasala toplla voda, ali zato je šizio kad sam ga morala posušiti. Mislim da mu sad kupanje više neće biti potrebno jako dugo, stvarno je čist.
Mazili smo se ujutro i onda sam ga stavila na pod sa njegovim ručnikićem. Opet se zakucao u kut i onda sam donijela maslačak ali sam ga stavila samo tako da mora napraviti dva tri koraka da ga pojede... I tako malo po malo Pirgo se raspištoljio, išao je u hodnik, i boravak i moju sobu, čak se i nije šuljao onako kad se boje nego je veselo trčako i istraživao i počeo obilježavati svoj put... Puć puć trr-frr stalno si je pričao a onda me zvao UUUUiiii UUUUiiii pa kad sam i ja njemu UIIII-Uiiiii onda je došao! JUPI TAKO SAM SRETNA, sad je valjda skužio da je doma, da je siguran i da mu niko neće ništa!
baš sam sretna!
!!!!
nemoj me zezati.
) a nigdje toga o čemu ti pričaš.Sve mu je čisto i suho.Ti pričaš o tome ko da je nešto što SVI zamorci imaju problema s time.Znam dosta vlasnika zamoraca i ovo je prvi puta da čujem da im se bilo šta mora istiskivati.Ja to definitivno neću.Ista je stvar i sa psima.Neki pseću žlijezdu non-stop prazne.Time ju samo stimuliraju i rade probleme.Kad je žljezda puna i radi psu probleme ok,mora se očistiti ali inače nema nikakve potrebe za tim.Ja sam svoju kujicu koju sam imala 10 godina svega jednom u životu vodila na čišćenje te žljezde i vet je uvijek rekao da je sve ok.Tako da sigurno neću niti Ivi istiskivati i raditi neke stvari koje nije potrebno.Mislim da nije ok da svima savjetuješ da petljaju po tome.Očito tvoj ima problem sa tom žljezdom i ti mu čisti,ali provocirati tim istiskivanjem normalnu žljezdu stvarno nema smisla! Druga star su nokti,i oko toga ne treba raditi nauku.Prvi puta kad se režu je možda malo bed,ali kad uđeš u štos nije big deal.Ja imam 3 zamorca i rezanje noktiju je gotovo za 2 minute!
.Stvarno,oprosti,izuzetno si mi simpatična i rado čitam tvoje štakorske dogodovštine
.Reagirala sam tako jer su mi jučer već ispirali mozak sa psećom žljezdom i sad opet naletavam na famoznu žljezdu.Ja bi samo rekla,higijena apsolutno da,ali prčkanje i istiskivanje bilo čega NE.Ako bi netko primjetio ono što si ti napomenula kod Pirga (zamašćena dlaka,zalijepljena..) onda treba djelovati.
u redu
...To je drugi zamorčić, druga osoba... Frajer se raspištoljio, kad se ne mazimo satima trči po dvije sobe, istražuje.... Kad ja odem u drugu sobu po nešto evo ga za pet sekundi zamnom. Malo gledam što više voli od povrća i voća, pa kad se mazimo dajem mu da probava. Ono povrće koje mu sad trenutno nije fora(radič obožava al ga je sad malo prošlo, sad je peršin đir) gura nosom da maknem i traži drugo koje hoće
Kad se mazimo sav se raskravi, ali ne ispruži sve nogice kao vaši zamorci. A kad mu je dosta maženja i hoće istraživat onda silom gura dok ga ne spustim dolje. Liže mi i nježno gricka ruke. Vidim da se stvarno opustio, ali ne kao i neki drugi zamorci koje poznam-valjda zato kaj je tek od nedavno samnom
Naravno sva sam se rastopila
Valjda je sretan, ali ja sam mislila da to rade samo klinci a ne i sredovječni zamorci... Šta će tek izvoditi kad mu dođe cimer. Hi-hi!
| yaya piše: |
| Trebas sto prije zavrsit da svi idemo k tebi sa zamorcicima..i tam se lijepo druzimo i izmijenjujemo iskustva. |
Svatko je rekao da ce u Ane umjesto u lokalnog veterinara
| yaya piše: |
|
Samo takva budi...divna si jedna osoba i odabrala si pravo zanimanje...da su bar svi veterinari takvi kao ti! |
| ana piše: |
| : Valjda je sretan, ali ja sam mislila da to rade samo klinci a ne i sredovječni zamorci... Šta će tek izvoditi kad mu dođe cimer. Hi-hi! |
...ako nemaš još ništa u planu, ja ti imam 2 bebe, Radojka i Slavka/Slavicu(nisam sigurna)...
I ja bi htjela biti vet, ali je*i ga...dragi ne želi u Zagreb...
Nažalost ništa od slikica uskoro, nemam ni digitalni, a ni skener da skeniram obične fotke ![]() |
...ljubomorna sam
...jel ima crvene oči ili je to tako ispalo na slici?...
| Igor piše: |
| Pirgo je stvarno pravi ljepotan Vidi se da ima vrhunsku njegu i puno ljubavi! Imao je veliku sreću da je tebe sreo! Pozdrav
P.S. Konačno sam poslao Gvidinu sliku-stavio sam je u foto album. |
Hej Igore, pa kako si? Baš mi je drago da si se javio, dugo te nije bilo!
E, i nadam se da si riješio problem
Baš mi je drago da vam se Pirgač sviđa. Smiješan je sa tom frizurom, i s tom ružicom žutom na glavi-ovisno kako ga mazim tako mu se složi kosa, pa ima izdanja "irokeza", "glup i gluplji sa šiškicama"...
Oke su inače crne, ovo je od blica ispalo tako(fotić je malo čudan, nisam baš skužila finese još, a i tak i tak ga moram vratit)
| Ghode piše: |
| ..... inače možeš im i sam raditi hranu ako si na selu ili blizu sela...
|
| Cavy Cages piše: | ||
"One of the most important items in the guinea pig diet is grass hay, which should be fed in unlimited quantities to both adults and baby guinea pigs. It is important to provide an unlimited source of hay because pellets do not provide enough long fiber to keep their intestines in good working order. The long fibers stimulate muscle contraction of the intestines to improve and maintain gut motility (to prevent gastrointestinal obstruction).
Chewing hay is also important. Like rabbits, the molars in guinea pigs are constantly growing and must be ground down by chewing. Constant chewing on hay promotes healthy and normal wear on their molars. Treats and chew sticks are not efficient at wearing the teeth. Alfalfa hay is rich in protein and calcium, but when combined with pellets it doesn’t have the proper ratio of calcium and phosphorus. This can lead to improper gastrointestinal motility, such as diarrhea. It also may predispose certain guinea pigs to calcium oxalate bladder or kidney stones. Timothy hay is a better choice and is becoming more readily available. It’s important to keep your guinea pig sleek, so cut down on the amount of protein and calorie-rich pellets while feeding timothy hay." |
| na stranici o zamorcima "www.cavypages.com" izričito upozoravaju da se nikako ne daje hrana namijenjena zečevima,pročitaj zašto!Koliko se sječam radi se o nekom sastojku koji se dodaje u njihovu hranu,a jako je štetan za zamorce.Bolje prvo provjeri o čem se radi....... |
| Ghode piše: |
| ali ne zaboravi osušiti mrkvu te ostale sastojke koji idu u već gotovu hranu, također nakon tog mješanje ne zaboravi na svježu salatu te sve ostalo kaj im inače daješ. Dakle radiš sve isto ko i prije samo kaj si sad hranu ne kupuješ nego je radiš doma |
A ja mislio da se suši ko i sjeno....
Ćao
...puuuuno ga mazimo,nosimo i hranimo iz ruke,i kada je pušten iz ruke jede salaticu,tako da ju ne odnese,nego može grickati po malo iz ruke ,a usput ga mazimo....eto trudimo se tako ....dođe mi u krilo kada sam na podu,kada je umoran zaspi mi na ramenu....prestraši se naglog pokreta ruke ,refleksno reagira bijegom a za sekundu ide provjeriti jel nešto strašno ili nije...to je moje skromno iskustvo...nadam se da će ti pomoći.....
...
...ja moje držim u akvarijumu i mislim da je uredu, pretpostavljam da sve zavisi od veličine, ustvari otvora...kod nas nema ovih gotovih kućica za zamorce, tako da mi je to bilo najbolje rešenje
....
| Diana piše: |
| Mali, uski i visoki akvariji, nisu baš dobri - mala je efektivna površina koju zamočić može koristiti i protok zraka stvarno nije najbolji. Veći, ne toliko duboki akvariji, su sasvim druga priča. Mislim da akvarij ne mora biti dublji od kojih 40-ak cm (ako nema ničeg na što se mogu popesti tipa kućice). |
Ima baš lijepo krzno! Jako mi se sviđa! To je jedan od najljepših zamoraca koje sam ikad vidio! Mrkvice joj daj, to obožavaju i zelenu salatu...
| BUCKA piše: |
| PITANJA->
Jel moguće naučiti zamorca da kaka na jedno mjesto, a ne po cijelom kavezu ili u ruci? |
I jel netko zna koje je Bucka pasmine?
Nije mi jako bitno to, ali voljela bi znati... p.s. Drago mi je da vam se sviđa!!! |
Baci pogled na moje stare postove, dosta cesto sam znao stavljati linkove na razlicite 'pasmine' zamorcica, mislim da ces ih bez problema pronaci.
Sada place ako joj MI ne poklanjamo paznju
Razmazeno malo krzneno stvorenje
To se ponašanje i drugima događa i ustanovili smo da je sasvim normalno za sretne zamorce.
jer točno tako izgleda,ko da pečeš kokice! Ko da ih netko bocne! kao što su ti već odgovorili-tvoj je zamorac sretan i zadovoljan! Dakle,upoznao je svoj teritorij,vjeruje vam i sada takvim skakutanjem i glumljenjem,kako ti kažeš,tansmanijske nemani pokazuje svoju sreću! Svi naši zamorci "pop-corniraju"
mene moji isto popišaju kad ih držim na sebi i mazim, samo ne nešto odjednom dignu, uzvrpolji dupence i piššššš...
Ljudi, Bucka mi je opala s kreveta, tak je sva smotana i ne kuži(ko neke druge životinje) da tam di nema tla se ne ide. Već sam ju par puta uspjela uhvatiti, ali danas ujutro je uspjela pasti s cca 40cm visine. Nije joj niš(isprepipala sam joj nogice da nije kaj slomila i sve je ok, jer i dalje divlja), osim kaj se malo splašila.
Žao mi je, ali je ko brzi gonzales
kad ju izvadim iz kaveza, a ne želi biti na podu(jer onda plače), nego joj se jako sviđa biti na kaucu.
), prije se stalno htjela maziti, a sad se ponaša tak strašljivo i jako se boji zvukova(npr. na šuškanje vrečice se izbezumi).
Ljudi, Bucka mi je opala s kreveta, tak je sva smotana i ne kuži(ko neke druge životinje) da tam di nema tla se ne ide. Već sam ju par puta uspjela uhvatiti, ali danas ujutro je uspjela pasti s cca 40cm visine. Nije joj niš(isprepipala sam joj nogice da nije kaj slomila i sve je ok, jer i dalje divlja), osim kaj se malo splašila. Žao mi je, ali je ko brzi gonzales kad ju izvadim iz kaveza, a ne želi biti na podu(jer onda plače), nego joj se jako sviđa biti na kaucu. |
A i muči me još par stvari-> više uopce nije onak umiljata ko na početku(mama mi kaže da ju šora pubertet ), prije se stalno htjela maziti, a sad se ponaša tak strašljivo i jako se boji zvukova(npr. na šuškanje vrečice se izbezumi). |
E, i još nešto... počela mi je lizati/cicati ruku, onak skroz je nježna i obavlja to bez zubica(baš ko da cica) i samo tada je mirna. Ne kužim zakaj to radi? da joj možda ne fali kakvih vitamina ili soli? Da ju sam vidite kad to radi tak je slatka, ja se sva raznježim... ![]() |
Prrrrrr-ati????
Pojasni, pliz... Jel to prrrrrrrrrrr isto što ostali na forumu opisuju kao trrrrrrrr?
Kak to misliš? Palačinka?? Prrrrrr-ati???? Pojasni, pliz... Jel to prrrrrrrrrrr isto što ostali na forumu opisuju kao trrrrrrrr? |
Skuzit ces kada se spljosti skroz sa podlogom, to je palacinka
No, nema veze, ja tak i tak sve više mislim da je Bucka dečko...
), prije se stalno htjela maziti, a sad se ponaša tak strašljivo i jako se boji zvukova(npr. na šuškanje vrečice se izbezumi).
[/quote]
| Hej-hej! Malo sam si tak nesto kontala, pa me zanima dal zamorci koji su sami rade trrrrr ili samo oni koji su u paru? Bucka za sad ne trrrrrr-ira, ali s obzirom da je po mojoj procjeni sad negdje stara mjesec dana mogla bi poceti. A kaj im znači ta palacinka? Ovo mi je prvi put da imam zamorca, pa sam jako znatiželjna...sorry...
E, i još nesto s obzirom da joj nismo uspjeli slikati pišu(pa da vi procjenite) ovaj vikend ide teti veterinarki, da ju pogleda. No, nema veze, ja tak i tak sve više mislim da je Bucka dečko...
btw. Bucka vidljivo raste i dogurala je do 120grama, sad je tri puta veća nego kad je stigla!! nezna moja zamorcica je znala i prije radit trrrrr dok je bila sama. a sad ih je dvoje pa opet to radi. nekad ona a nekad malena. naprave to trrr i kako su neki vec opisali dode do pojave palacinke. i takoder sam imao istih problema kao i ti kad su se moji okotili jer nisam znao koji je kojeg roda ,a nisu ni veterinari. srecom bas ovaj kojeg sam zadrzo je zenka tako da sad imam dvije cure POZDRAV SVIM ZAMORCOLJUBCIMA! ![]() |
, a kolko sam čitala oni vole društvo a mene nema stalno jer radim, tak da on sluša muziku dok mene nema.
...
, al to je zato što je još mala, a i ne bi željela da mi se pari prerano s obzirom da je dosta sitne građe).
A imaš i ostalih primjera koje možeš naći na forumu, gdje su se dva dečka dobro složila (mislim da su to Pirgo i Bonkas, potraži tu temu). |
...
Htjela sam da se Pirgo pari ali nije bilo uspješno, na kraju sam Bonkicu dobila za Božić.
moj je 100x50cm (makar bi voljela da mogu imati i veći) s tim da svakodnevno idu van kaveza na majmuniranje
da sto prije ozdravis!!
gdje trebam pritisnuti da pimpac izade, ali danas ujutro nam je bila teta veterinarka u gostima i HOP!
sama sam mu napravila kućicu od jelovog drveta 18/16/10. Moram samo skužiti postavljanje slika na forum i sve će biti ok. Ak se nekom da nek mi u kratko opiše taj postupak, jer one upute kaj su na "čestim pitanjima" nisu dobre, jer se ne mogu spojiti na tu stanicu(vasa domena). Thanks!
Čula sam da su više mazni kad su sami, nego kad su u paru, jer kao kad su u paru onda baš ne šljive previše ljude iako ja to baš i ne vjerujem. Ima ko kakvo iskustvo?
. I ja sam isto ćula da su više mazni kad su sami, da onda imaju jedno drugog a druge ko šljivi. Mislim da to ovisi od vlasnika i od gazde
. Rastu ko gljive, moj već ima 470 grama, mrcina moja mala raste kao lud!
Poslije toga se ide na lizanje mineralnog kamena, pa opet voda, pa opet kamen...
nadam se da ćeš opet češće svraćati na forum.
Ma daj koja im je to fora
valjda se igraju tako?
| Ck piše: |
| heheh........
U pravu si .......... dao sam mom bucku toplu vodu u posudici, pa malo pije, pa onda stane lizati mineralni kamen, pa onda nesto pojede, i sve tako ![]() |
Naravno, nista lose im nisam ucinio, samo primjetio da to vole
| Malac piše: |
| Sam pripazite da ne dobiju proljev od toga. |
Hej Sharky, pa gdje si? nadam se da ćeš opet češće svraćati na forum. |
Ne mogu nista obecati, danas sam se zaletio evo, ne znam kada cu opet... Ako nekome nesto mogu ikako pomoci, mail mi znate
Ma daj koja im je to fora valjda se igraju tako?
Moji prasci ližu samo onaj slani kamen, a onu kocku neslanu nisu ni jednom gricnuli-stoji kao nova |
I kod vas će biti veselo za koji mjesec kad stignu prinove. Ja Bucku još nisam stavila kod Džombe, jer bi se on pario, a ona je još malo premala, tak da će biti razdvojeni još koji mjesec dok ona ne naraste...
I dobrodošao u svijet zamoraca i uživaj u njima!
Bude to super, samo znaš koja bu i dalje bila šefica
| Krizo piše: |
| Tek sad vidim da sam postao tumbnaile, a ne prave slike. Evo ispravak. |
I ja ću uskoro morat početi raditi novu. E, nisam samo vidjela dal prizemlje ima dno ili je samo stavljeno na podlogu kaveza??
BENY JAKO VOLI PAPATI.U JEDNOM DANU POJEDE SUHU HRANU ZA ZAMORCE+KREKER+VITAMIN+MRKVE+KORABE+JABUKE+SALATE+SUHI BISKVIT+PUNO SJENA! ! ! MOZETE ZAMISLITI POSLJEDICU SVEG TOG JELA(KAKACA PUNA LOPATICA)
.Uglavnom,voli jesti
| AnnaBigi piše: |
| Moj ne jede tako puno,di se ti krekeri mogu nabaviti???Moj pije vodu dosta ... |
| una piše: |
|
i pripazi za salatu,neznam kak sa zamorce ali hrcci je smiju samo u malim kolicinama. |
| Nina55 piše: |
|
KREKERI SE MOGU KUPITI U SVIM ZOO TRGOVINAMA. |
| Dream piše: | ||
vidiš, nisam imala pojma? moja ždere dnevno list salate ili radića, dobro ne baš svaki dan ali skoro...to i jabuke joj zamjenjuju vodu...nece piti nikada... |
| pazi da se nebi udebljo,previse!
nije bas zdravo za njih da su predebeli. i pripazi za salatu,neznam kak sa zamorce ali hrcci je smiju samo u malim kolicinama. sjeno mu je dobro za probavu je to ok,voce i povrce i sto samo pripazi kolicinu,a hranu za zam....koliko?nije isto ako mu das 3 zlice i 1? samo malo pripazi... |
| Trinity piše: |
| Ma moj ti je malo debeljucasti.Ali ne jede previše.Sada je na laganoj dijeti.Sada jede malo manje,ali ne previše.. |
| Jasminka piše: | ||
Ima ih i u Bauhausu na Vrtnom odjelu, siroki izbor hrane od Vitakrafta |
.Brzo on to pojede,a kupujem ih više jer ne idem često u Zagreb
| nina55 piše: | ||
I BENY JE VEC PAR DANA NA DIJETI ALI SVEJEDNO JEDE DOSTA. |
|
Što vaši grizu? |
| Ja kada jedem nekakvo voće na trosjedu onda su hrčci pokraj mene,i ja jedem naranču ili neko voće i čim pojedem stavim dole ruke,zaderem se kao luda.Počinju me grickati jer im miršim.Uvijek kada jedem voće im dam pa još uvijek me vole gristi.. |
| ugabuga piše: |
| e ovako...zanima me koje kolicine, listova ili kako vec se moze dati zamorcima maslacka, posto, kad ga osete i vide, polude, i tu nema granica, jeli bi dokle god ima dajem? ja im dam po 2-3 listica odjednom, bojim se da ako im dam vise, moze da bude zlo......
aj da cujem sta znate o tome? pozdrav |
po jedno tri listica triput dnevno, mislim da mu nebi trebalo biti nist.
| patrisha piše: |
| Moj zamorcic je jako izbirljiv,ne zeli jesti kekse,suseno voce,stangice od zrnja i slicno.Ne znam zasto ;bas nije odusevljen ni sjenom.Najvise jede hranu za zamorce(razne sjemenke,ljesnjaci itd.).Deblja li ga ta hrana? |
OSNOVE O ZAMORCIMA
| GoGO piše: |
| Malo su se previše udebljale preko zime, tako da im ova niskokalorična hrana odgovara. |
| ja sam nasjela i kupila onaj mineralni kamen,koji je za grickanje,pa eno stoji u vrecici malo nacet,nezeli ga grist,rade grize zice.
a ni ta drvca mi bas nisu.. |
| patrisha piše: |
| Moj zamorcic je jako izbirljiv,ne zeli jesti kekse,suseno voce,stangice od zrnja i slicno.Ne znam zasto ;bas nije odusevljen ni sjenom.Najvise jede hranu za zamorce(razne sjemenke,ljesnjaci itd.).Deblja li ga ta hrana? |
MINERALNI KAMEN SLUZI ZA LIZANJE(TAKO MI JE REKLA GDA. U ZOO TRGOVINI).BENY GA JE POKUSAO GRISTI ALI JE ONDA ODUSTAO JER MU JE PRETVRD,SADA GA LIZE |
ali ove jabuke sto je mama kupila nece.nije tako pred mjesec dana htio kelj.mama kaze da je to mozda zato jer su necim spricani
.trebam li mu davati jos te jabuke ili je to stetno za njih?
Nemam zamorca, ali imam albino misica. Uzgajan je kao hrana za zmije (znaci: neotporan, vjerojatno rodjen iz incesta i ostale tuzne price!) i zapravo je imao minimalne sanse za (bilo kakav) "normalan" zivot. No, mali moj Whiskas ima volje za zivot vise od bilo koje zivotinje koju sam do sada vidjela.
.
| ugabuga piše: |
| pa sad me prpa da mu rezem...posle ovoga.........
a kako oni u prirodi sa noktima? mislim, tamo nema niko da im odreze....... |
U prirodi im se nokti sami troše, jer puno hodaju, po različitim terenima...
bas kada sam danas pitala patrishu jede li samy sad sve reklaje kako sad jede i mkvu,korabu,radic,................... . |
Bas to nam fali, vise prakticnih savjeta ljudi s iskustvom
E ne teoretiziranje i rekla kazala price! Daj malo vise vremena odvoji i podijeli s nama svoje iskustvo, jer bas to treba ovom forumu. Ovo s rezanjem noktiju je jako skakljiva tema pogotovo onima ciji zamorcici nisu pitomi i ne daju se drzati, a jos zanimljivija recimo onima koji ni ne znaju da nokte treba rezati. Pozdrav Sharky!
| Sharky piše: |
| Ukoliko predugo pustis noktice da rastu nastaje i jedan prilicno neugodan problem. Naime, krvna zilica ide jos dalje i dalje, tako da nokat mozes skratiti jako malo u odnosu na onu velicinu na koju bi ga trebalo skratiti. |
| Ana piše: |
Sharky dođi nam česće... ![]() |
.Baš ću ga sutra vagati pa ću vam javiti
). Thnx, i forum vam je baš dobar i poučan. Svašta sam naučila u par dana!!
.Tak je sladak onda
| h0ly_danc3r piše: |
| Imam par pitanja ak bi mi ih molim vas mogli odgovoriti prije par dana sam kupio zamorca i sve za njega. Pročitao ovdje na forumu da treba imati svoje mjesto gdje spava, i sad mi nije nešto jasno dali mu trebam posebno to napravit od slame ili da neku kučicu napravim ili kupim? Dali mu smeta ako mu stavim previše piljevine i sjena? Koliko često mu moram čistit? Htio bih da mi zamorac uziva jer je bas slatki i da mu bude lijepo. Hvala unaprijed |
| Sto se tice prehrane, smjestaja i svega slicnoga, slobodno prelistaj starije teme ovdje na forumu, imas sve do zadnjih detalja objasnjeno.
Lijep pozdrav, Denis |
| nina55 piše: |
| Kupi mu kućicu u koju će se moći sakriti. |
Kada poraste, najmanje ce mu biti zanimljivo sakrivanje
| h0ly_danc3r piše: |
| Imam par pitanja ak bi mi ih molim vas mogli odgovoriti prije par dana sam kupio zamorca i sve za njega. Pročitao ovdje na forumu da treba imati svoje mjesto gdje spava, i sad mi nije nešto jasno dali mu trebam posebno to napravit od slame ili da neku kučicu napravim ili kupim? Dali mu smeta ako mu stavim previše piljevine i sjena? Koliko često mu moram čistit? Htio bih da mi zamorac uziva jer je bas slatki i da mu bude lijepo. Hvala unaprijed |
| Sharky piše: | ||
Nema potrebe za tim. Bolje je ako se malo vise potrudi i nadje stari maslinov panj, stari panj od bilo kojeg drveta i napravi pravu kucicu za svog zamorcica. Barem dok je malen Kada poraste, najmanje ce mu biti zanimljivo sakrivanje ![]() |
.
- nikako, čak ni zakamuflirano u salatu (pametnjaković mali). Odmah skuži, pa okolo naokolo klopa...
, pa da mu popuštaš. Imaš sve o tome u podsjetniku o nepotrebnim dodacima.
Iako mislim da ne utjece previse, svakako bi izbjegavao takve situacije tj. micao ga iz zadimljenih prostorija!
| Citiraj: |
| Normalna svježa mokraća zamorčića je mutna i žućkaste boje. Mokraća mojih zamorčića je normalna, ali kad se mazimo znaju mi se popiškiti na ručnik na koji ih stavim kad mi se izležavaju u krilu. Kad se fleka osuši poprimi neku smeđkastu boju i to se dobro vidi na svijetlom ručniku-vjerojatno zbog promjene nekih tvari bla. Na piljevini se nikad ništa ne vidi. Ako misliš da nešto nije u redu konzultiraj se sa svojim veterinarom. Ako je svježa mokraća takve boje to nije normalno i posljedica je najčešće upale ili kamenaca |
| kalipsa piše: |
Ma to njihovo divljanje je skroz normalno. Moji to stalno rade, a pogtovo kad spavam ![]() |
zato puno opreznsti,strpljena i živaca želim
Evo ja cu dodati da sve relevantne informacije procitas u podsjetnicima, malo procackas po forumu i sigurno ces naci puno pametnijih stvari od onoga sta su ti rekli u shopu.
Jesi li joj izabrala ime?
Da nam tvoja ljubimica uljepša dan.
Sto se tice imena nijesam jos odabrala, trazim kuma ili kumu!
Ja navijam za Saša.
Hvala na pedlozima, ali odlucila sam se za Simo!
| Milica piše: |
| P.S. Koliko je zamorcicu potrebno da se pripitomi? Cini mi se jednog dana je koliko-toliko navikao na mene, dok drugog dana bjezi. |
).Napravila sam mu unutar kaveza kucicu od kartona, pa vecinu vremena provodi u njoj.Inace, gricka karton tj. jede ga! Je li to moze biti opasno?
Neki se pripitome za dan-dva a nekima treba duže
| Neki se pripitome za dan-dva a nekima treba duže |
| Ono sto sam jos htjela pitati je, kako se zamorcici obicno ponasaju? Obicno izjutra skace po kavezu i to skace nekako u vis, trci (koliko je god to moguce u kavezu), cak sam mislila da ga je nesto ubolo ili upalo u uvo , pa se pokusava otarasiti toga, ali kad sam ga izvadila da pogledam, nije bilo nicega. |
)
| sopor piše: |
...Onda se moj sin splaši i odmakne ![]() |
Ha ha ha
Dobra fora svaka cast. A kolko ima godina sin?
, čak mu nije frka davati mu klopu iz ruke, ali šnjofanje... e to je već
A, isto tako ukoliko cuje papagaj da cvkuce onda se i on oglasava kratkim 'hm, hm'.
Koliko moze biti dugacak i tezak odrastao zamorcic? Moj trenutno ima oko 250 gr, ali nijesam mjerila koliko je dugacak.Takodje ne znam ni koliko je star.Da li smije piti vodu iz plasticne cinijice?Bojim se da ne odgrize dio plastike i ne proguta! | Milica piše: |
Kako zamorcica kupatu i da li ga uopste treba kupati? Ja sam htjela malo da ga "ocistim" mokrim peskirom, no rekoh bolje da prvo pitam. ![]() |
, kukovi...)
Imam veliki problem, jučer navečer mi je uginula Bucka i to u takvim mukama da je bilo strašno. Ali još je strašnije što imam njezina 3 malca, koji su ostali bez mame i njezina mlijeka, a rođeni su 15.09. što će reći da im je danas ravno 10dana. Oni već sve jedu, ali ne znam dal da ih dohranjujem s još necim (Ana, možda ti imaš kakvu ideju, ipak si čovjek od struke). Jer oni jadni toliko cvile i stalno ju traže, a ja ne znam je li to od samoće ili gladi... Užas!
| Dzomba&co. piše: |
Imam veliki problem, jučer navečer mi je uginula Bucka... |
. Sad ju mogu podragati, jede iz ruke i sve...ali samo dok je sa svoje četiri noge na zemlji. A Muca je oduvijek s Zdenkom, pa joj ona pravi društvo. Ma nema veze, glavno da su one sretne i zdrave, a ja za pekmeženje imam cufa, on je prava maza.
Pa to je super da sve papaju,i da lijepo napreduju.
Veterinarka mi je rekla da to ni ona sama ne bi predvidjela, jer je logično bebe pustiti da što duže sisaju. Ali zato su bebice sad mrak; imam 2dečka i jednu curu... Ak je netko za, imam slobodnog jednog dečka za poklonit!
)
nisam 100% sigurna...
već se pisalo o tome
| Pa trebalo bi šljakati. Kažu ovak:dva odrasla mužjaka-nema šanse, tući će se čak i ako su oba kastrirana. Ako dva muška žive skupa pa ih se razdvoji i prođe neko vrijeme teško da će se ponovo moći složiti. Šljaka kombinacija ako se odraslom zamorčiću stavi bebek da raste uz njega, ili ako se dvije muške bebe spoje ili su braća, ali pod uvjetom da nema ženke u blizini kad su oba spolno zreli, jer onda će se tući sigurno.
|
Inače, neće da popije ni kap vode, ali zato jede papriku kao lud. Je li to OK?
Čudni su ti zamorci, nikad neznaš kako će reagirati.
| Da li je moguce da prehlada sa covjeka predje na zamorce?Dolazi zima, bice prehlade, pa nije od gorega pitati. |
Takodje, kada je mazim , pomalo cijuce? Na jednom sajtu sam nasla dosta info o tome kako se zamorcici oglasavaju, ali ipak nista od toga nije slicno tome kako moj zamorcic cijuce i to samo kada se mazi. Mislila sam da prede, ali ipak nije to to.
Vaga mi nije bila tacna, a ja je sve vagala na jednoj te istoj vagi. Opet sam je izvagala, ali na drugoj vagi, i ima 550 gr!
, ništa grubo, ali samo da mi da do znanja da mu to ne paše. Kad mi je u rukama, ne buni se ako ga dragam po cijelom tijelu. Makar mu se neki puta ne da maziti, pa me lagano uštipne da ga pustim, a onda po podu "vozi formulu1"...i luduje. On je jako jako živ. Pirgo se jako voli maziti, ali isto me zna uštipnuti zubima, lagano, ne boli to, ako želi da ga pustim u istraživanje.
promatraj kako se ponaša, ubrzo ćeš naučiti prepoznati sve što ti želi reć
po današnjim mjerilima Beny ja dosegao težinu od 1200 grama!
U kutiji je bilo grozdje, banana, mango i jos nesto narandzasto, ne znam kakvo je to voce, a na kutiji je bila slika zamorcica. Nije valjda da moze da skodi
| Marija piše: |
| Tvoj Beny je prava gica! |
| imikulec piše: |
e, sada me zanima koliki je životni vijek zamoraca ![]() |
je zivio 8 godina. Nadam se da ce i Perica
| Jasmina piše: | ||
Zizi je zivio 8 godina. Nadam se da ce i Perica ![]() |
| Vaoooo |
), isao na more, ma svasta je radio jednom rijecju
| Svejedno i 8 je godina je puo |

| uvijek je prerano,jel da?... |
pa dozivjeli oni svoj maksimum ili ne.
)
)
Sve ovo je ok(osim parenja neznam nikog tko ima ženkicu )
Beny se nevoli kretati,tj. malo se kreće Jede puno voća i povrća ![]() |
već će on nekeko izgubiti svoje kilograme... gledaj to ovako : svaki zamorac ima svoj karakter, neki su živahni a neki mirniji. tvoj perica je barem u ovoj fazi mirniji i voli se maziti. da nije tako možda bi te i tada njegovo ponašanje zabrinjavalo... uživaj u njemu i bez brige...
| mara piše: |
| perica je još jako mlad zamorac i sigurno je još jako bojažljiv. |
) sami sebi (u slucaju da nisu isuvise fizicki aktivni) ograniciti unos hrane.
(redukciji hrane mislim
).
sigurno je navikao na tvoj miris i glas pa mu paše tvoja blizina. upravo zato samo se izvali i uživa. mislim da te to ne treba zabrinjavati. perica je mala maza. već će on nekeko izgubiti svoje kilograme... gledaj to ovako : svaki zamorac ima svoj karakter, neki su živahni a neki mirniji. tvoj perica je barem u ovoj fazi mirniji i voli se maziti. da nije tako možda bi te i tada njegovo ponašanje zabrinjavalo... uživaj u njemu i bez brige... ![]() |
svejedno često mu pruži mogućnost da istražuje, možda se iznenadiš nakon nekog vremena. Možda ako sjediš s njim na podu dovoljno dugo možda ga zasvrbi ić u istaživanje? a možda je još uvijek u "mamina maza" fazi...
ima još malo da bude pune veličine
| Bio je debeljuškast i to što se nije puno kretao nije mu pogoršalo zdravlje. |
jer idem analogijom covjek-kretanje/zamorcic-kretanje, pa sam nekako mislila da ako se i nadalje tako ne bude htio kretati, barem prosetati, da bi mu mozda to moglo narusiti zdravlje. No, vidim da nije tako. Sto se sijena i povrca tice, toga ima u izobilju.
Sijeno uvijek i svaki dan u velikim kolicinama (citaj: veci je taj stozic sijena nego on) i u zadnje vrijeme to poprilicno jede (u pocetku bas i nije bio zagrijan), te povrce, od kojeg jedino jede radic i zelenu salatu te kocen od jabuke, ali ne samo jabuku
I to je od prilike svakodnevni meni.
Jedino ak prede 1500 grama
e onda ga vodim u teretanu s menom
| ...ali generalno gledajući, pretilost kod životinja može sa sobom donijeti ozbiljne zdravstvene probleme. |
| Jasmina piše: |
|
I uopce ima li netko na ovom podforumu zamorcica lijenog kao Perica, a da je nesto stariji, pa da mi kaze jel mu zivotinja predebela? I naravno, ako dode do toga da se udeblja, kako da smrsavi? Gladovanjem? |
ja to rješavam tak da ga pustim van na travu(zemlju) i onda hoće hodati,ovak
|
Beny je užasno lijen ja to rješavam tak da ga pustim van na travu(zemlju) i onda hoće hodati,ovak ![]() |
| ali generalno gledajući, pretilost kod životinja može sa sobom donijeti ozbiljne zdravstvene probleme. |
Ako je velika moguće da je starija.A zvukovi : ponekad traže jestii,ponekad maženje.nekad lijepu rijeć(
)....no sve je to normalno
Nemam tih mogucnosti (citaj: nemam vrt ili stogod slicno). |
|
Pa valjda postoji neki park u tvojoj blizini.Ni ja nemem vrt ali imam park blizu zgrade pa ga tamo odvedem |
Ta opcija nije u igri
| acid piše: |
| mozhe li se kako odrediti??
naime, dobila sam zamorchicu 10.11. i dnaas ima 350 grama i prilichno je welika, iako su u pet-shopu rekli da je stara mijesec dana... meni se chini da je i starija, no nisam maher pa pitam was jer widim da tu stwarno ima puno was koji se kuzhite u swe te nebitne a opet weoma bitne stwari. i josh jedno pitanje: gdje mogu nachi podrobnije informacije o "znachenjima" pojedinih zwukicha/skwichanja? |
, jadnici su se tako uplašili...a jedan od njih se glasao: PIIP-PIIP-PIIP to je valjda uzbuna...
)...da ne duljim, dođu u dvorište, a nisam baš sigurna da nemaju parazite i ostale boleštine(s obzirom na to kako se oni ne brinu o tim životinjama)... toliko rifljam to povrće i sve, a sad ću zamorčića koji je cijeli život u kući izložiti ko zna čemu. tak da je to i kod mene otpalo.
| silartsa piše: |
| kaj nije opasno da zamorcici vani jedu travu po kojoj hodaju macke ptice..psi eventualno i ljudi ako je u nekom parku a i nakuplja se razna gadna prasina ispusni plinovi i to??? |
| Obicno travu berem pa je operem,za svaki slućaj.Dok ja berem travu ljudi bulje u mene ko u 1. svjetsko ćudo |
glavno da moj ljubimac nije gladan... šta nije tako...
i trci
i svasta
Perica se aktivirao, jeli moguće
Kaj? Perica se aktivirao, jeli moguće ![]() |
onak ko kokica
na vrucem ulju.
(valjda brije da i on uci
) i nis, onda dode do moje noge i popne se i opet ni makac.
dobar napredak
(tak da ga nisam niti stigla cijelog uslikati):
bezgrješno začeće
ako joj je trbuh narastao možda stvarno je trudna...
nema šanse, pili gricka vuče sili dolje dok ga ne pustim ,onda luduje, kad se izluduje onda je poslje razmaženko
daj mu nesto niskokaloricno da zvace, tipa sijeno, makni mu sjemencice iz hrane i daj mu radic (dobar je ima vitamina, a opet nema kalorija).
| ugabugazr piše: |
| pa pazi, u svoj toj prici , seno i detelinu susenu najvise prozdire....., dok tog radica ja ovde u zrenjaninu nigde nemogu naci, koliko sam shvatio, to je neka crvena salata?
e sad, seta on svaki dan po kuhinji....., ali, on je uvek gladan, kad god mu se primaknem, trazi nesto da jede....... a najvise obozava travu, koje sad nema, pa tamani spinat, ali sad sam bio na vikendici na obali reke, i nasao sam nesto trave, pa sam mu doneo, totalno je posasavio kad je osetio..... |
Malo je sam po sebi jaci, ali misim da nije predebeo (rekao si da ima oko 1200 grama), to je u granicama normale, tak da misim da nemas razloga za brigu.
| brba piše: |
| Ciao Ugabuga! Dugo te nije bilo, ali vidim opet si se sjetio foruma........ |
a ne zamorca, al moji cjelo vrijeme imaju pune zdjelice hrane, i navečer im obično nadopunim.
Najviše me ljuti jer Pirgo zna biti izbirljiv-pojede sve finjake iz hrane i kad ostanu samo peleti, što uopće nije dobro, onda baca zdjelicu da mu dam frišku hranu |
| Na koji način vi dozirate hranu svojim zamorcima? |
| Nemoj se bojati da će ti se zamorčić sada udebljati, jer još raste. Oni non stop nešto zvaču, i na kraju kad sve vidiš prilično toga pojedu. Požderuhi su i uvijek si nešto papaju, nemora te zabrinjavati kaj nakon povrća si ide još malo sijena gricnuti. Zamorac koji raste trebao bi imati hranu ponuđenu da ju jede kako hoće. Redovito ga puštaj van da se kreće i sve će biti ok.
Kasnije ako vidiš da je skloniji debljanju onda korigiraš malo prehranu. čini mi se da ga hraniš ok, i ovo dvaput na dan mi je super jer tada ima stalno frišku hranu u zdjelici. |
ne brine me da će se udebljati zato što dosta trčkara po sobi svakodnevno barem par sati ak ne i po cijeli dan. tak da mi to nije bad. zanimalo me sam dal postoji koja uobičajena doza dnevno tipa ne znam nekoliko grama hrane il tak neš.. al vidim da zapravo svi postupaju nekak slično i da su zdjelice pune svim zamorčićima kao i mom Benđiju. što se tiče izbirljivosti tu isto nema problema. iz hrane pojede sve osim nekih štapića tamnosmeđe boje jer to ne voli, valjda.. nemam pojma kakvi su to štapići, al nema veze..
| marta piše: |
| Griješim?? |
Nejde nejde, pa neka jedu ono sto vole.
| Na koji način vi dozirate hranu svojim zamorcima? |
| mina6 piše: |
jel tko zna kakvu hranu za hrčke gdje nema sjemenki već samo te paletice i orašaste plodove
kako imam hobi vit (kupila ga još prije nego što sam saznala za njegovu lošu kvalitetu) na te sjemeke otpada oko 40% hrane pa tako onda bacim pol hrane jel je neće jesti |
| mina6 piše: |
jel tko zna kakvu hranu za hrčke gdje nema sjemenki već samo te paletice i orašaste plodove
kako imam hobi vit (kupila ga još prije nego što sam saznala za njegovu lošu kvalitetu) na te sjemeke otpada oko 40% hrane pa tako onda bacim pol hrane jel je neće jesti |
kad ga vratiš u njegovu gajbicu, vjeruj mi bit će preumoran za žicati ići van, nego taman za njojnjat i mazit se
| GoGo piše: |
|
BTW Nemoj se uvrijediti ili naljutiti, ali čemu takav način pisanja?Užasno iritira mozak i oči; jednostavno dok čitaš mozak ne uspije prepoznati oblik riječi pa šeta očima tamo-amo da shvati o čemu je riječ. Ako nemaš slova hrvatske abecede tipa č,ć,š,ž, puno bolje ih zamjenjuju c,s,z, a za ono W umjesto V ti nikako ne mogu pronaći izgovor. ![]() |
| hrvoje piše: |
| Kolika mu može biti starost.Težak je 15 dkg. |
| I na nekoliko mjesta mu je opala dlaka.S čim to lagano sanirati i što bi moglo biti uzrok toj čelavosti na nekoliko mjesta na tijelu i glavi. |
| Normalno je živahan i jede krutu hranu, ali kad se skompao s velikim Dinom opako se zabunio jer sam vidi da je poletio da mu nađe sisu da se nahrani. |
| Isto tako s obzirom na njegovu veličinu i očito rano odvajanje od majke prihvaćam svaki savjet koji mi može dobro doći u odgoju i uzgoju male crne minijature. |
a rekao si da normalno jede, prema tome, nema razloga za brigu.
..hvala vam na lijepim odgovorima i podrsci i pozdrav
! Moj zamorčić normalno jede i to sve ali bojim se da se ne udeblja previše jer se neće kretati. Ja ga stavim negdje da hoda, a on se jedva pomakne. I ako se pomakne zavuče se u neki kutak i ne ide dalje. Kreće se samo po gajbi, a kada netko dođe, on pobjegne u kućicu...
hip hop girl piše: |
Opet ja ! Moj zamorčić normalno jede i to sve ali bojim se da se ne udeblja previše jer se neće kretati. Ja ga stavim negdje da hoda, a on se jedva pomakne. I ako se pomakne zavuče se u neki kutak i ne ide dalje. Kreće se samo po gajbi, a kada netko dođe, on pobjegne u kućicu...
Što da radim? Mislila sam kupiti ovu malu lopticu za zamorčiće. Možda će mu to biti zabavno pa će se pokrenuti
Pomozite please! |
| Blossom piše: |
| Korina,potpisujem.Zamorac se u sad-u drži doma kao mala domaća životinja,uvijek po 4-5-6. |
| Korina piše: |
| S obzirom da imaš odraslog mužjaka bilo bi najbolje da mu nabaviš isto muškog kompića ali mladog.Kad se odraslom mužjaku dodaje mužjak beba obično se odmah uspostavi hijerarhija-odrasli je alfa-i to bude ok. |
) sljedeca cinjenica, a to je da zamorcici koji su se u toj kombinaciji slagali, dakle jedan veci drugi manji (mladi), se nuzno ne moraju slagati kak obojca narastu i spolno sazriju.
| Svugdje na svakoj stranici na svakom videu.
|
| svi se slažemo da bi bilo najbolje nabavit još jednog mužjaka. |
| ppm piše: |
| ja glasam za ženku! Pa neka mali osjeti što je ljubav! Što ti je život ako nemaš mogućnosti ostavljanja potomstva? A oni ni nemaju puno potomaka u leglu, pa ćeš ih vjerojatno i moći podijeliti!
Sretno! |
| ja glasam za ženku! Pa neka mali osjeti što je ljubav! Što ti je život ako nemaš mogućnosti ostavljanja potomstva? A oni ni nemaju puno potomaka u leglu, pa ćeš ih vjerojatno i moći podijeliti! |
| treba riskirati s mužjakom.Nabavit mladog i 60% će se složit. |
?
| Postoji i mogućnost da se ne složi sa ženkom tako da je bolje onda riskirati sa manje nego sa više problema. |
.
| gle neću sad navodit stranicu.svoje sam rekla i svi se slažemo da bi bilo najbolje nabavit još jednog mužjaka. |
| Dlažem se sa činjenicom da se muški znaju potuči,ali odrasli mužjak koji je prošao pubertet je obično dobra kombinacija sa malim. |
| mara piše: | ||
bloosom, nemoj izmišljat podatke onda.. oprosti ali vidi se da si to izmislila ako ne možeš potvrdit.. no neću ulazit u to.. zanima me i od kud ti podatak da će se zamorci muški složit u 60% slučajeva ak doneseš bebu.. nigdje nisam vidjela ni taj podatak.. |
| lu_gi_ka piše: |
jel se zamorcici fakat vole kupati? ![]() |
ok, na tebi je da vjeruješ svašta![]() |
jel se zamorcici fakat vole kupati? ![]() |
kao more=voda=vole vodu, kao igra rijeci
Mislsim tvrdis da postoji kolut. Dopustam. Al ajde ti reci jel on fakticno sluzi svrsi
, dakle jel ga tvoj zamorcic vrti?
pa ni moj zamorac ne voli vodu zato mi je bilo cudno ![]() |
| elnina piše: |
Dali mi tko može reći di mogu nabaviti mladog zamorca? ![]() |
...
| Lord Leon piše: |
| (veliki su ko teniska loptica) |
ali prodavacica je rekla da su 3 mjeseca stari ( makar mi se cine malo premali za 3 mjeseca al dobro )
...
| Dida piše: |
| Imam ja jednog čupavog dečka, njegov tata je dugodlaki, ali on je još premali da se vidi kakvu će dlaku imati...ako si zainteresiran... |
i treba im se šišati dlaka oko gut+ze da se ne zaplete...
| ne misliš valjda družiti hrčke i zamije?...
zamorčići koji odlaze od mene su pitomi i zdravi...inače su mi dečki malo aktivniji, ali ovaj kojeg sad imam za udomiti je jako miran i pasivan...i NE SMRDE ako se čisti redovno i treba im se šišati dlaka oko gut+ze da se ne zaplete... |
| amani, ja imam dva mužjaka..
zamorci ne smrde, smrdi njihova stelja ako se redovito ne čisti.. naime, muški se zamorci razlikuju od ženskih samo po toj drugačijoj žljezdi koja im je među jajima i koju povlače po podu ostavljajući tako svoj miris.. ja taj miris nisam nikad osjetila, on je samo njima poznat.. miris se može osjetiti jedino prilikom čišćenja stražnjice zamorca jer im se između jaja zna uvuč dosta "smeća" (piljevine, sijena, prašine) to nije teško očistiti.. ja sam se već skroz spraksala u tome.. i eto tako prilikom tom čišćenja bome zna zasmrditi, no kad se očisti nema nikakvih problema.. tako da ako svog zamorca njeguješ i održavaš njegovu higijenu zamorac ti neće smrdit.. dapače, mirišat će po sijenu ili piljevini.. ženke su jednostavnije jer im ne treba čistiti guzu, nekima niti žljezdu iznad guze. gdje ti je frend kastriro zamorca? koji veterinar? što se tiče toga gdje kupiti: rijetko ćeš nači dugodlakog zamorca.. ali jako rijetko. naši pet shopovi večinom drže čupave zamorca dlake srednje dužine.. no vidim da nemaš iskustva pa ti dugodlakog ne bi ni preporučila. jer je jako teško održavat im dlaku a ako zamorac boravi u piljevini dlaku ćeš morati podšišavat i doči ćeš na isto.. podšišavanje je nužno jer se piljevina i sijeno lako zapetljaju u dlaku, zamorac spava tamo gdje se popiša, tu mogu nastat i čvorovi i upale itd itd itd.. informiraj se još malo o svemu i onda donesi odluku.. nemoj nagliti.. ![]() |
Moji dečki smrde i kad im počistim. ![]() |
tam gdje se sve nakupi..
| gle znam da nemam iskustva pa baš i zato pitam. kaj se tičr dužine dlake želim dugodlakoga jer se dlaka može lijepo oblikovati. oni sa srednje dugom dlakom mi se ne sviđaju jer izgledaju previše našešureno. I još kaj si rekla radi higijene: inače ja obožavam životinje i vjeruj mi ta zamorčica će imati odlične uvijete o kojima neki mogu sam sanjati. peace |
| evo moje mišljenje: kako imam kuniće i zamorčiće, mislim da oni lako preuzmu miris okoline, znaći stelje |
mea, pa i čistile smo mu guzu.. između jaja.. tam gdje se sve nakupi..
heh, i sve je to stoički podnjeo..
gle, ja sam ti rekle savjet a ti ga što se mene tiče ne moraš poslušat.. al savjet sam ti dala sa dobrom namjerom, jer jedan od mojih zamoraca samo na jednom dijelu ima dlaku 20cm i to je prestrašno kolko se to zapetlja i kolko je teško paziti da mu taj dio bude čist i uredan.. a što se tiče higijene - nisam te ni pitala kako će kod tebe bit.. ne zanima me iskreno.. samo sam ti rekla kako se održava higijena kod muškog zamorca. također sa dobrom namjerom.. |
zato što vjerojatno dugo borave u svojim govnima pa se jadnici usmrde.. |
| Amani piše: |
| ajme kaj je slatki, dovodiš me u napast da ga uzmem....... |
. Opet i po tko zna koji puta mora se, zbog predrasuda ljudi, ponoviti isto: ako ne čistiš-smrdi. Otprilike kao i zapušteni javni WC. Ako redovito čistiš (a to NE znači manijakalno pranje i dezinficiranje svaki dan! ) zamorci mirišu po sijenu i piljevini (moje cure i po raznom bilju kojeg jedu-npr.kamilica, melisa...), a to je tak fino za šnjofati. Dakle, ako od koga čuješ da smrde-to je samo zato jer taj neredovito čisti.
. Dobro, neki ih više nemaju u sobi jer im nisu čistili (
) pa su se malkice, jelte, usmrdili.
| Amani piše: | ||
Evo ja o tome govorim. |
Ja za svoje ne bih rekla, a imam dva frajera zamorcica. Cistim im svaka dva dana i sve 5. Ne mogu reci ni da soba smrdi, ni da oni smrde, iako su prilicno neuredne zivotinje (to stoji).
| Imaju miris koji meni ne smeta,ali mami smeta miris gajbe.Oni ne,ali gajbe malo imaju miris.
|
| blosom daj se odluči..
prvo kažeš da smrde, onda kad svi kažemo suprotno sama sebe pobijaš uz opravdanja.. kako tipično! ![]() |
| kells piše: |
a oni koji ne žele nikakav smell u stanu osim po ružicama i osvježivaču zraka, koji se btw ne smije ni koristiti kad imaš životinje, ti bi trebali gledati animal planet i zaboraviti na nabavku životinje ![]() |
| Ja neznam dal to smrde oni ili staklenik ili kaj ali se u stakleniku osjeti miris.Ja bi rekla da je to prije od mačka al fakat neznam. |
.
| Nažalost, da. **-** i ostalo teško je izbjeći |
| Blossom piše: | ||||
Marta,molim te da s ovakvim komentarima prestneš.Ja svoje zamorce čistim svaka dva dana.Što podrazumjeva kompletno čišćenje. Tako da molim te o meni više nemoj pričat.Sorry kaj smo off. |
. I ne znam nikoga osim tebe tko priča da mu zamorci smrde.
znali nezko zasto to uopce radi
| marta piše: |
Mandy, moje cure dobivaju papriku svaki dan i vole je. Ne brini se, papriku stvarno smiju jesti, a zakaj ti je veterinar rekao da ne smiju....tko će znati
Kupus i kelj daj u stvarno malim količinama i ne svaki dan. I taj dan nemoj davati previše salate, endivije i radiča. Kad u proljeće bude mladog zelja i kelja onda im možeš dati i malo više jer mladi listovi tako ne napuhavaju, ali opet oprezno. |
| Znaš,ja sam moju zamorčicu dobila od frendice koja ju je našla na SMEĆU!Neko ju je stavio u kutiju za cipele i hitio u smetlarnik.Bila je smrdljiva,gladna i šokirana.Neko je očito razmišljao o LJUBAVI kao ti pa je ona ostala višak. |
Kad se sjetim kako je plašljiv u početku bio moj zami kojeg sam kupila u pet shopu, teško mi je i zamisliti u kakvom je stanju bila tvoja zamorčica. Prebila bi onog tko tako nešto učini životinjici.
Ljudima je najlakse izbaciti životinju na ulicu kad je se zasite...
), a rijetko kad je sam. No, ako vec zelis drustvo za zamorcica, navijam za mužjaka, a ne ženku.
mirise, a trava je skroz drugacija nego kod onog kojeg sam kupovala prije.ima i unutra susene cvijetice,razlicite trave i svega....za mene je to do sada odlicno...
nesjecam se ali mislim da je ovo od hobby-a 3 kune skuplje od onog drugog.ono drugo sto sam kupovala je bilo od friskesa(mislim barem
)
ali meni je sijeno super...
.
| mandy piše: |
|
jeste li i vi primjetili te razlike??? |
| Jasmina piše: |
|
Ne. Kupujem onu koja mi dode po ruku. |
| mea_kalli piše: |
ovak, od hobbyja mi se
no ak već moraš, daj joj puno sijena i redovito ga mjenjaj |
onda sto bi radila kad bi vidjela ono drugo sto sam prija kupovala
(ono je bilo nasuprot Hobbyu odvratno
)
| ja mojoj zamorcici davam sijena svaki put kad je cistim(svaki drugi dan)te joj ponekad dam sijena navecer... |
hip hop girl piše: | ||
Ček, a šta prek dana?? Jel ima prek dana sijeno? |
| stavljam sijeno bar tri puta dnevno:
ako se popiške po njemu, izvadim i stavim novo ako pojedu, stavim novo prije spavanja i ujutro kad se probudim stavim novo |
Sijeno mislim.
Sori, al kak znas jel se zamorcic popiso po sijenu? Ono, nemoj mi samo rec da ga mirisis? Sijeno mislim. ![]() |
Sori, al kak znas jel se zamorcic popiso po sijenu? Ono, nemoj mi samo rec da ga mirisis? Sijeno mislim. ![]() |
|
P.S.valjda Mea ima neke posebne moci pa ona zna kad je sijeno popisano ![]() |
| Pa valjda je sijeno tamnije kad je nešta mokro na njemu |
.
| mala zraka sunca piše: |
| ja iam to neko hobby? u chem je stvar? |
) i to ne znam ko je bio proizvodac tog u kojem je bio taj grumen.
bljak....
| sijena su dosta slicna samo sam ja prosli put primjetila da je hobbi bolji(po mirisu) |
hip hop girl piše: | ||
Eh, sva kupovna sijena (pa čak i Bunny) smrde po prašini Ovo sijeno od Mee Kalli uopće nema miris po prašini |
| Dado piše: | ||||
Nekužim kako sijeno može smrdit po prašini. Može imati mitos po plijesni, ako nije dobro osušeno, a svako sijeno sadrži prašinu. |
| Dado piše: |
|
Nekužim kako sijeno može smrdit po prašini. |
|
moj se skriva u sijenu i raznosi ga po dupljama i spava na njemu bar za to ako ga ne jede |
u ovoj temi sam shvatila da je najbolje domace,ali ja nemam mogucnost da ga nabavim pa mozete li mi preporuciti neko "kupovno"sijeno?? ![]() |
pa probaj svako dostupno i vidi koje tvom zamorcu najbolje odgovara. |
| a gle, nije baš ziher da je dobro imat vjevericu bez sijena
lako je nabaviti drugo moj se skriva u sijenu i raznosi ga po dupljama i spava na njemu bar za to ako ga ne jede |
moze mi netko objasniti sto je to?
| mala zraka sunca piše: |
| gdje drzite sijeno? ne mislim gdje u gajbici, nego ono koje josh biste servirali kunicima? |
| hrvoje piše: |
| Mogu reći da imam prilično iskustva sa zamorcima, ali od nedavno jedan od njih troje (dvije ženke i mužjak u odvojenim su kavezima) po noći se glasa poput ptičice ili recimo pileta.Nigdje na poznatim mjestima se ne može naći snimljen takav zvuk glasanja sa potrebnim tumačenjem te pojave.
Ima li netko iskustva s tom neobičnom pojavom i što takovo glasanje znači? |
| vanilija piše: |
moji zamorci stalno pricaju medjusobno, jel to normalno? i po danu i po noci.. guguču i skviče i svašta nešto ![]() |
| Nightshadow piše: |
| Ah, sad... Svaki zamorac je drugačiji. Prihvati ju takvu kakva je.
Probaj joj uvijek dati nešto za jesti kad ju uzmeš u krilo. Možda joj to onda postane ugodnije... Je li doživjela neku traumu ili nešto? Moj zami trenutno neće baš u ruke jer smo mu dva tjedna davali lijek na špricu, a to mu se jako nije svidjelo... |
meni se to desilo s par zivina, na zalost, al kaj ces.
i Squeaky (skviki), ili ti vrištavac
.
| mimi piše: |
| Još nešto...greška je što nju uspoređuješ sa svojim prijašnjim zamorcem. misliš li da ona ne osjeti da joj nisi 100% privržena. možda ti misliš da nije tako, ali ja vjerujem da je i da tvoja malena to osjeća. Što se tiše pišanja po tebi, da li si čula za uvjetovano učenje? Ne daj joj izlaz da ode od tebe i kada te zapiški ti ju poškropi sa par kapi vode i tako nekoliko puta ili mnogo puta sve dok ona ne nauči ako tebe zapiša da ćeš joj ti vratiti na isti način. Nadam se da sam ti pomogla (imala sam mnogo životinja u životu i slobodno kažem da znam vrlo mnogo o njima) |
| Slike koje ce vam pomoci da ih lakse prepoznate...
http://www.comfycavies.com/info/info/Breeds/breeds.htm |
?
, nabrao sma list salate i djeteline. nisam prao jer vrt je u sumi i ne koristimo NIKAKVU kemiju!
!
|
crvena paprika je jako važna zbog vitamina C, to obavezno mora jest ili mu nabavi prestige vitamin c i sipaj u vodu |
| ma da?
pa jel im stavljaš c vit u vodu? ja se bojim zbog straška ne davat, pa svi dobiju - jednako |
| tihanakom piše: |
| zanima me da li zamorci noću glasaju i da li su jako glasni. |
| također, zanima me kakav im je bioritam; da li su budni noću kao hrčci i spavaju po danu ili spavaju noću. |
!
| irminia piše: |
| sto znaci to glasanje kad ga diram. nije valjda prijetnja hehe?
primijetio sma da se glasa i na gitaru kad je uzmem... |
| a koje pelete kupuješ? bunny? |
| ma kod nas ima jako malo vrsta peleta, pa zato pitam
moji dobiju mucedolu |
Ja to zovem gugutanje, jer stvarno zvuči kao gu-gu-gu ili kao cvrkutanje. Ne znam jesu li svi zamorci tako brbljavi kao moj- ovaj sve komentira.
Hrčci su preslatki, ali se ne glasaju i ne vole se maziti. Samo bi nekud išli!
Sa zamorcima imaš neku komunikaciju i vole se češkati i maziti- čak kao da predu. Čuješ dugi prrrrr...
Preslatki su mi...
[/list]
.
| ispravila bi netočanu izjavu da se zamorci ne glasaju po noći!
naravno da se zamorci glasaju po noći. ako je posebno tiho usred noći ili pred jutro počet će pjevat ko ptićice. to se jako rijetko čuje ali je moguće. već sam negdje pisala o tome. |
| yokac piše: |
| Dobila sam 2 zamorca za rodjendan,pa bi htela da pitam kako da ih pripitomim,maleni su uplaseni,samo jedan mi daje da ga pomazim,jedu mi iz ruke,ne vidim u cemu je problem.Kada se vrata moje sobe otvore oni se sakriju u kutiju u kojoj spavaju pa posle izadju ,I da li mogu da se cuvaju u velikoj kutiji?!?...
HVALA UNAPRED! |
ako imas jos neka pitanja slobodno pitaj
).Koliko sena bi trebalo da ima u jednom kavezu za 2 zamorca?
A da...Da li im se seno stavlja kao podloga ili se koristi za hranu?moji zamorci ga jedu bas dosta,plasim se da se ne prejedu(posto mi je hrcak uginuo zbog toga ).Koliko sena bi trebalo da ima u jednom kavezu za 2 zamorca? |
| yokac, za sva pitanja koja si postavio do sada imaš odgovore na forumu, daj se malo potrudi i pronađi...
p.s. kolike su dimenzije te kutije? |
| to će zapišat i kutija će promočiti (ako je kartonska)
gajbu možeš i sama napraviti stelja je najbolja piljevina daje im se SIJENO, ne SLAMA, velika je razlika oni će se parit i stalno imat zamorčiće, ne znam zašto imaš par, dal možeš ikako odvojiti njih dvoje? |
| tihanakom piše: |
| to s kutijom ti nije rješenje. nikakvo. jedino ako im misliš svaki tjedan stavljati novu kutiju. vlaga od mokraće će močiti kutiju koliko god ona bila obavijena najlonom. procuriti će s vremenom. osim toga, ako se bude i sušila, nastat će smrad koji će ti širiti kućom (sobom).
najbolje ti je nabaviti neku adekvatnu gajbu za njih i razdvojiti ih. jer ćeš inače ubrzo imati brojno potomstvo. |
Neznam kolko su stari...,valjda 6,7 meseci!Hvala na linku,posluzice mi da napravim neku kucicu!A gotova hrana je mesavina semenki,trave,kukuruza etc.Videcu sta mogu da uradim za odvajanje!Hvala! ![]() |
...
| mozes mi Sharky rec koliko kosta ta hrana i gdje ju mogu nabavit..jer bila sam tamo kraj kaciceva trga to ejst malo lijevo od glazbene skole u onom malom pet shopu i tamo nemaju...a rado bih je probala,to jest da ju kiki proba
moja zamorcica |
Onaj i***t iz centra Sv.Nikole sto drzi pet shop, zivotinjice dobija autobusom u kartonskim kutijama
i nekoliko sam ga puta prijavljivao inspektoratu do sada...
| Problem je u tome sto sam ja iz Srbije i ovde nema ta hrana,imaju samo neke kojima je rok odavno prosao tako da ih hranim svezom hranom,a i imaju neke vitamine sto im stizu iz nemacke pa im njih kupujem,oni su dobri.Sto se gajbe tice,za 2,3 dana treba da mi stigne nova,velika,lepai dobra pa ce sve da bude sooper! |
ja se bavim uzgojem, ali pasivno...naravno, nemam čistokrvne zamije...uskoro očekujem leglo ... |
...
...ako ti udaljenost nije problem ja ti prodam jednog, možda i sredim prijevoz (trajektom)...
| A daaaaa...A kako zamorac pokazuje da mu prija kad ga mazim?!? |
| u srbiji također postoji pet shop ljubimac koji dostavlja doma, ako ne znaš broj probat ću saznati
i u zgu je ova hrana 30kn. zato ja peletiranu nabavljam naveliko pa mi dođe 15kn. |
| Hej Ljudi,sta znacu kad zamorac skace u vis i nesto radi s zadnjim nogama?danas mi je jedna zena rekla da hoce da se igra,ali za zeca,ja bi ipak to da proverim!?!?A da,i danas je jedan kinuo,i to samo jednom i posle je sve bilo u redu,izgleda da su oba 2 zamorca devojcice,tako mi se bar ucinilo,onaj covek kod koga su mi ih kupile nezna nista(cak ni vodu u kavezu nisu imali)!Zna li neko nesto o ovome? |
| Sharky piše: | ||
Skakanje u vis ti se zove popcorn-anje i znaci da je zamorcic veseo
Kihanje je normalno ako nije ucestalo... |
u pocetku sam mislila da je povredio nogu
!Hvala
)
) i sad ce 7 godinu....zamislite..citala sam na internetu da je neki klinac rekao da je njegov brat imao zamorca i da je dozivio 20 godina...mislim ono
zakon su mi..
| pa boje se ako nisu navikli
moji kad su u gajbi onda pustim psa u sobu da spava na krevetu gleda ih ali nemre do njih a mačke bi moje zamije za vrat, tako da nemaju pristup sobi |

i pišaju di stignu! Čak i tamo gdje spavaju! Nisu uredni kao kunići!
vi imate neke ljenguze(sala)
| mandy piše: | ||
moras im dati vremena,da se naivknu na novu okolinu a i na tebe!!!sigurna sam da ce u pripitomljavanju pomoci svakakve slastice(komadic jabuke,persina(ja imam zamorcicu staru 6 godina i obozava persin) i naravno nemoj da budu pod stresom sigurna sam da ce se sa vremenom napetost smanjit.. kako mislis cuvaju? jel im kutija kao kavez ili samo kao kucica?bolje je da im svakako nabavis kavez ako imas jos neka pitanja slobodno pitaj |
pa ne znam mogu li mu staviti to u kavez da gricka.
uskoro dobivam zamorca kako da ga hranim kolika treba biti kavez,koliko onih grickalica,ako mi nešto želite reći izvolite jedva čekam zamorca
| zubo piše: |
pitanja:?: uskoro dobivam zamorca kako da ga hranim kolika treba biti kavez,koliko onih grickalica,ako mi nešto želite reći izvolite jedva čekam zamorca |
usput,ispričavam se, tek kad sam poslala pitanje skužila sam da ima u vezi te teme jako puno. sve sam pročitala i mislim da je ovaj forum super!
Imam dva ženska zamorca stara već skoro 3 godine.
.
| rock_chic piše: |
može slike? ![]() |
dobila sam malllu mallu zamorcicu nedavno - 20 dana je tek stara.
fala ti jer moja to non stop radi
Može li krastavac i zelenu salatu (putaricu)? To obožava.
) ce biti malo teze, zapravo koliko ja znam nemres ga naucit da kaka u jednom kutu, ali njihovi valjćići su suhi pa ih mozez pokupit, nisu vlazni
, sad uskoro si mislim nabavit ponovo jednog, priraste ti srcu, to su tako divna stvorenja
)
A sto se suhe hrane tice vidim i ne voli bas ovu koju sam kupila pa cu probat s nekom drugom, ostalo sve jede kao lud, stalno zvace
| barricade piše: |
| Htio bih kupiti zamorca pa me zanima par pitanja?
Jel jako neuredan? Jel se glasa jako posto sam cuo da jako zna skičiti? Koliki mu kavez treba? Jel drustven kao npr vjeverica ili degu? Koliko dugo zivi? Unaprijed hvala svima koji odgovore¨!!! |
| imikulec piše: |
e, sada me zanima koliki je životni vijek zamoraca ![]() |
| hrčkica14 piše: |
| on se zna glasati nešto kao zviždanje
voli se družiti i ne treba mu ogroman kavez od dva metra nego normalan kao za zeca. |
| ernest piše: | ||
On zivi od 4-8 god. najvise moze do 12. Jako su drustveni i uvucu ti se pod kozu. Skvice kad su gladni9 |
počela sam razmišljat o zamorcima.. i sve više mislim da ću si nabavit zamija, čim mi prođu ispiti ovaj mjesec..
neznam sta mu je..
| LeIoL piše: |
| imam par pitanja zatoo jer sam nova u ovome..
dobila sam malog zamorca... koliko ga smijem hranit da mi ne crkne od prejedanja??.. stalno skviči..kao da je neki znak da mu dam jest...stalno mu dajem p malo hrane ali stalno skviči.. neznam sta mu je..
mozda je sretan ili zalostan.. ?? kako da ga pripitomim da mi ide na ruku.. ?? molim vas odg. mi zato da nesto krivo ne napravim.. hvalla.. |
u kavezu trebaju imat mjesta za igranje i trčkaranje! Normalno da ćeš se morat brinut o njemu kao i pažnju posvećivat njemu! Vrlo se veže uz čovjeka i uđe ti u srce kao i svaki ljubimac! Od opreme svašta trebaš pa pitaj.
| Ira piše: |
hvala,ma ti u pet centru....
kupila sam ja tamo hrčka još davno,bio je sasvim dobar živio je i 4. godine što je puno za hrčka. samo što je bio dosta živčan prema drugima...ali prema meni je bio dobar. hvala još jedanput ![]() |
| Nedzma piše: |
Ovako , ja imam malog hrcka ... Nikako mi se nece pribliziti . Jednom sam bila otvorila kavez da bi ga uzela a on je pobjegao . Jakooooooo je plasljiv . Kada ga cistim , uzimam rukavice i bacam ga u kantu dok ja ne ocistim . Jako je ruzno . Kao da ga nemam . ne mogu se igrati sa njim . Samo ga onako zalosno gledam .. Jer mu ne mogu nista . Pokusawala sam staviti hrane u ruku pa ga 'namamiti' u ruku aLi nece ni to . Samo pokusava izaci i nista vise !! ![]() |
nama problema... nije ni cudno ako si ga uzela iz pet shopa jer sam ja svog i prvih mjesec dana je bio plasljiv i bojao se, samo je pokusavao pobjeci. istina je to da trebas uzeti malo povrca, samo ne kuhano jer to nevole, i namamiti ga vani,onda ga uzmi u ruku i pusti nek te ponjusi, ako te malo gricne nemoj ga odma baciti vristeci jer ce se jako prepasti. moja naj prijateljica ima dva hrcka koja se uopce ne podnose i opet smo ih nekako uspijeli nagovoriti da se zavole... stvar je u tome da nikad esmijes nasilu nego milo.... nemoj ga naglo vaditi iz kaveza nego pusti da ti sam popne u ruku, nece ti uspijeti prvi, mozda ni drugi ali nakon nekog vremena hoce....
!
| Anee piše: |
| Piljevina ne grije, i ima puno prasine zbog cega su zamorci i kunici sve cesce alergicni. U pet shopovima sada imas razne drvene palete koje ne stvaraju alergiju i bolje upijaju mokracu od piljevine. |
hehe sory sta sam te malo gnjavija
| trachemys piše: |
| Rozenkolisa, zamorca, dvije kornjače, dvije velike mačke, dvije male mačke i puno domaćih životinja, a zašto pitaš? |
| KikiRiki piše: | ||
![]() |
| Luky055 piše: |
| Jeli Rabit 100 onaj kavez s velikom kucicom taj ja imam dovoljan za 2 zamorca ako je sutra kupujem jos jednoga ako ne morat cu se strpit 2 -3 tjedna |
sto se kreveta tice to nije problem jel mi je krevet dosta visoko od poda tako da nema problema nekih 20cm
| BiLi1990 piše: |
|
evo ovako po prvi put bi si htjeop nabavit kucnog ljubimca |
| Antun Tun piše: |
| a ispod možeš domaće pazi da nema štetoćina i to a sijeno neznam baš da se zamorac hrani sa sijenom |
| Antun Tun znaš li pravila kopiranja tuđih tekstova s tuđih stranica? Ovo sad ispada da si ti autor teksta a nisi, valja uvijek navesti izvor teksta (http:/). |
| cloncomander piše: |
| kada kupis zamorca u pet shopu dobijes papire kako se brinuti o njemu
tamo ti sve pise |
| cloncomander piše: |
| kada kupis zamorca u pet shopu dobijes papire kako se brinuti o njemu
tamo ti sve pise |
| BiLi1990 piše: |
ajojj mislio sam reko ako ima kod tebe mozda neko da hoce prodat doso bi ja ako nisi daleko al do orasja imam jahanja ohooo ![]() |
| zanima me jos nesto ja bi tu u polici okolo oblozio OSB plocom a s prednje stane bi stavio zicu... sad me zanima dali su mozda osb pčoce stetne za njega?
i pod bi trebo takoder oblizit to bi plastikom nekom oblozio vec i imam plastiku s kojom bi mogo al bi krajeve trebo zaljepiti a to mislim sanitarnim silikonom naravno pazio bi da s nutarnje strane nebude silikona? |
vetica mi je rekla da je najvjerovatnije od suhog zraka malo koža suha, inače sve ok. baš fina žena
drago mi je da je Petar dobro.
pogledala sam, već koristim tu piljevinu što si preporučio. danas sam ga vidjela možda jednom da se počešao. uopće ne kužim te zvukove, jako ciči ujutro kad me vidi, nekad prede, a nekad se glasa kao golub.
[/url]
Znam i što je glasanje "kao mitraljez".
Zivim u Bosni u blizini Brčkog.Ne bi me bilo toliko strah da imamo nekog veterinara u blizini.Ima li neko nekog iskustva s ovime
Please HELP ! | mea_kalli piše: |
| upucavaju se
oba su muška? |
))
| pet shop
seljaci i sl možda ovdje: klik |
| neograničene količine. staviš im npr šaku u kavez, pa pojedu pa staviš ponovo i tak stalno
ako staviš više, ok, samo će ga i zapišati, ležati, napraviti sklonište od njega
zsmiji i sve o njima, vidim da ti treba pomoć, ali to je samo zato da budu zdravi i dugo požive |
ma lijepo je kad novim vlasnicima možeš objasniti zašto je to važno i oni to prihvate. ima onih koji se ne daju učiti jer su najpametniji. a takvih ima i pregrizeš jer za njega te nije briga, samo ti je žao životinje koja je kod njega. |
, ja bar nemam problema sa sijenom pošto sam na selu, sijeno je "namirnica" koje ima 365 dana u godini. Nepoznato mi je to ponašanje da s guzicom "mašu" okolo
.
Ne možeš ti posušit kol'ko oni mogu pojest , ja bar nemam problema sa sijenom pošto sam na selu, sijeno je "namirnica" koje ima 365 dana u godini. Nepoznato mi je to ponašanje da s guzicom "mašu" okolo . |
morat ću si nabaviti još jednog zamorca žao mi je da moj bude sam, a opet ne znam hoće li se slagati.
| mašu guzom dok mitraljeziraju, ženkice još mogu i popišati onog iza sebe, pa znaju i poskočiti sa guzom u stranu |
, općenito ne vole uz dlaku da ih se češka i iznad guze.
| Anchy ZamiŁover piše: |
Moj zamorac ima 2 mjeseca i jako je zaigran!!! Čula sam da zamorcima moram rezati nokte... Neznam kako!! Pomozite! ![]() |
)
| perina_mama piše: |
| splićo, vitakraftovo sijeno jako dobro, pa od natura haya. nije ti to skupo niš, a jako im je bitno za probavi. čini 80% njihove prehrane. |
| @cloncomander ja nisam govorio za Pet centar striktno, već općenito niti sam išta govorio o tome kako pet shopovi ne valjaju, a 80 % pet shopova u Hrvatskoj drže potpuni amateri i neznalice, o ovih 20 % može se dugo raspravljat, no takvo je 21. stoljeće. |
| Machqua piše: |
| Pozdrav svima!
Nama je za Božić djed Mraz donio dva zamorca al kako ga nismo vidjeli neznamo njihov spol, nadamo se da nisu različitog spola Zna li neko kako da saznam spol a da nemoram u Laponiju?? Hvala! p.s.prvi ljubimci u kući, moje dvi curice su oduševljene ![]() |
| Spleecho piše: | ||
Nažalost, istina. Jer, ako tražim ženku zamorca, a on mi proda mužjaka i to nakon provjere, onda mu džabe ljubaznost, ako mi je uvalio "krivi proizvod". Isto tako, od 5-6 različith vrsta hrane, na moje pitanje o razlici, on čita s ambalaže. To mogu i ja. Trgovac mora znat što prodaje i amen. Bez obzira, prodavao on životinje ili žensko donje rublje. Nije dovoljno samo se smijati i bit ugodan sugovornik. |
|
Njima je bitno da se proda, da ne stoji do isteka roka trajanja, a to što će on o najjeftinijoj hrani u svom dućanu pričat bajke kako je bolja od neke dokazano kvalitetnije hrane njihova stvar. Kupac je tu da odluči i prouči što će uzeti. |
| Spleecho piše: | ||
To ima u 5-šop dućanima?
Kupit ću ja to njima. Sijeno obogaćeno vitaminima, mineralima, dvaput sušeno...nema frke! ![]() |
samo moraju imatu sijena. što se tiče piljevine.... dok mi trachemys nije rekao, nisam znala za briketiće kao stelju. samo mu u kućicu stavim malo piljevine, ovo ostalo su ti briketi. ni mrvica pilje
| perina_mama piše: | ||||
samo moraju imatu sijena. što se tiče piljevine.... dok mi trachemys nije rekao, nisam znala za briketiće kao stelju. samo mu u kućicu stavim malo piljevine, ovo ostalo su ti briketi. ni mrvica pilje ![]() |
velim, briketi su opcija-oš ili neš, kako ti volja. samo moraš imati puuuno volje za usisavanje pilje i govanaca
sijena moraju imati uvijek i puno. 100 put dnevno stavljaj ako treba. ja sam ti nova ovdje, stari forumaši su super, puno su mi pomogli |
| piljevinu sam kupovala paket za 10 kn- za dva put dovoljno
briketi pakovanje od 4 kg(to je fakat velka količina) je oko 35 kn. briketići se poljepe pa ne moraš baš sve mijenjati. ja izvadi m te poljepljene jednom tjednoi jednom tjedno izribam gajbu i sve promjenim. nije velika investicija. |
petar je vrlo hiperaktivan. kod gjure je samo pilja u gajbi jer je malo kilav i bolestan pa ne giba puno i niš ne razbaca. taj paketić je mislim od kilograma
ne znam mjere svog kaveza, al bude oko 4-5 cm pilje. moj ludi zamorac voli raskopavati do dna i to non stop petar je vrlo hiperaktivan. kod gjure je samo pilja u gajbi jer je malo kilav i bolestan pa ne giba puno i niš ne razbaca. taj paketić je mislim od kilograma |
| to sam i ja htjela, ali petar uporno hoće sexa pa masakrira gjuru |

| Kiki2 piše: |
| Sjecenje noktiju - nije obavezno ?
- Samo racite da nije ! ![]() |
| Kiki2 piše: |
| Ok.Moja ima 2 mjeseca.Jel' joj sada potrebno sjecenje noktiju?
( Smaram,ali ovo mi je sve nepoznato) ![]() |
splićo, dabudeš kupao čista zamije ![]() |
| ...ne košta te ništa pregled. |
| zuapravo je moguće da se češe zbog šampona |
. Sad ga pusti par dana da se privikne na novi dom, a onda krenite s upoznavanjem, za jedno mjesec dana ćete se provoditi kao nikad u životu. Sretno s novim ljubimcom.
| tr_franjo piše: |
| hvala, samo me zanima još ovo za vitamin C.... valjda netko zna konkretan odgovor.... |
pa vam se moram obratiti za savjet...