ne bi baš rekla ! Tri malo duže šetnje mu neće škodit, a ako imaš vremena možda još i više...
| Panther piše: |
| Meni su pekinezeri najgora pasmina! Nisu ni simpatični ni privlačni! Svaki je zločest i nimalo prijateljski raspoložen. Poput malenih đavola su. |
!!! Tebi možda nisu ali netko ih sigurno obožava !!! Ne možeš reći to samo tako..........
), ali da su baš tako grozni nije istina! Ja sam srela puno prijateljski nastrojenih, ali rijetko kad su zaigrani... Baš su pravi dvorski psići!
| Snupix piše: |
| Ma ne kažem da nisu simpatični, daleko od toga. Da me krivo ne shvatite. Samo što ja nažalost nemam dobro iskustvo s njima.
Moj naj frendica Jelena ima pekinezericu i super je kad nema pasa. A čim sretne nekog psa počne režati i napadati. Nažalost zbog toga je završila na šivanju jer je jedno bila bez lajne i napala je ni više ni manje nego boxericu!! |
nije bio namjenjen tebi
) !
| Citiraj: |
| Sorry ako si krivo skužila, ovaj gore post sa puno nije bio namjenjen tebi
A o mišljenjima, pa svatko ima svoje ! Istina da postoje živčani i to jako....ja sam u Zagrebu (jesen, CACIB) vijdela pekinezera ! Možda se netko drugi isto sjeća. Vlasnik se igrao s njim, pas je bio pušten, baz IKAKVIH znakova živčanosti. Čak je prilazio drugim psima i htio se igrati (u pitanju je bila doga ) ! Meni npr. kad šetam Sky-a (znači jednog KOKERA) ljudi znaju prići i pitati koja je to pasmina, ja kažem negleski koker i onda pitaju: -dali su to oni živčani ?- |
| Sorry ako si krivo skužila, ovaj gore post sa puno nije bio namjenjen tebi
A o mišljenjima, pa svatko ima svoje ! Istina da postoje živčani i to jako....ja sam u Zagrebu (jesen, CACIB) vijdela pekinezera ! Možda se netko drugi isto sjeća. Vlasnik se igrao s njim, pas je bio pušten, baz IKAKVIH znakova živčanosti. Čak je prilazio drugim psima i htio se igrati (u pitanju je bila doga ) ! Meni npr. kad šetam Sky-a (znači jednog KOKERA) ljudi znaju prići i pitati koja je to pasmina, ja kažem negleski koker i onda pitaju: -dali su to oni živčani ?- |
Štene samojeda!!! Još dok pita da je maltezer, ok, ali samojed
| Panther piše: |
| Ti imaš pekinezera i zato si malo osjetljivija kada netko kaže da su "loši" psi-opet uvjetno rečeno. Ali možda tvoj nije takav. |
zvao se LAV
).
), slatka je. zbog te slabije odlakanosti meni čak više liči na tibetskog španijela!
| usagi piše: |
Čuj, Soraya, ti imaš blizance, jel da? ![]() |
)
| Anonymous piše: |
| Što znaš o pekinezerima ?
Kakvo je tvoje mišljenje o njima ? Ja još dosad nisam srela niti jednog pekinezera koji je bio neprijateljski raspoložen . |
| Charlie piše: |
| Gothic, kaj te moram špotati?
Pa nisi od jučer na forumu. Malo treba tražiti, meni je trebalo dvije minute. Evo ti linka http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=9497 |
| jadranka piše: |
| Jesi li sigurna da želiš pekinezera?Slatko izgleda, ali to je dominantan pas, rezerviran(ponekad i vrlo nepovjerljiv) prema strancima.Ima krasnih primjeraka, još ako je dobar kućni odgoj, ali čula sam da je bilo doslovno NENOGUĆIH slučajeva (grizli bi i velike pse-jako su hrabri).Ako ti je prvi pas, dobro razmisli ili kupi samo od provjerenih uzgajivača, dobro bi bilo znati i kakve su naravi roditelji.Informiraj se na internetu o psećim pasminama, ima puno korisnih informacia!Puno sreće! |
| bika piše: |
| A sto se ne raspitas za westyija to je divan pas a i kad vec nisi uspjela udomiti nabavi stene sigurno ces naci neko dobro leglo malo razmisli i raspitaj se !Moj brat ima prekrasnu kujicu 2god. slucajno je ispalo da je dosla kod njih jer je kolegica s posla morala odustati od nje jer mala joj ima alergiju,tako je moj brat iskoristio priliku i kupio ju za 300E od nje Nika je imala 3mj..kad je dosla i vjeruj mi da sam plakala kad ju je doveo,mala je uvoz iz Madjarske i nesto predivno sto se ne moze opisati! |
.
kaj se tiče učenja stvarno brzo skuže sve. ja ga imam tek tjedan dana i nakon dva dana je skužio da se nesmije "olakšavati" u kući i sad sam traži van. i već dosta razumije, šta ne smije a šta smije. naravno, još je beba pa je jako zaigran i voli bezveze lajati i režati, čak i na svoje igračke, al nije zločest. kad mu se kaže -ne-
, on stane. nisam imala prije iskustva sa psima, al kolko vidim po svoj Campiju, to su psi koji traže puno pažnje i da se neko bavi s njima stalno. vole biti među puno ljudi. kažem to za svog, a i znam još par pekinezera i to od kad su bili bebe i isto su bili dobri, dragi, veseli mali psići. e da, i istina je ono da laju na nove ljude, ili na pse koje prvi put vide (moj ne voli baš ni mačke, al naučila sam ga da ne laje na njih, sad ih samo gleda
). neki su napisali da ne vole druge pse i to. al kod mojeg nije tako. on prvi put kad nekog novog vidi laje od straha i ide unazad
al kad ga drugi put vidi više ne laje. malo jesu nepovjerljivi prema nepoznatim ljudima i psima, al možda je i bolje tako a ne da se odma zalete prema nekom psu onak zaigrano pa da pas ne bude "raspoložen za igru" i onda se svašta može dogoditi. al kad se vidi s nekim već 3-4 puta, onda je sve super.
i da, jako se vežu za vlasnika ko i svi psi i prema meni se moj odnosi kao "zaštitnički"
čak je i ljubomoran bio na mog dečka prva dva puta kad ga je vidio. nije mu dao da me drži za ruku ili ne daj Bože poljubi, odma je režo na njega, a sad si je s njim skoro dobar ko i samnom. i uvijek kad vidi da sam si ja s nekim dobra, onda mu nije drago, al polako se miri s tim
ma meni su to jako dragi i dobri psići! a i istina je to da sam ga uzela zato što dosta dobro odražava moju narav, što je neko već tu rekao. sad bar imam nekog ko me kuži
evo, samo sam htjela reći kaj ja mislim o pekićima!
| ja mislim da bi se moj polupekinezer mam zaljubio u ove ljepotice |
Meni su ovi "nasi pekiji" slatki, ali mislim da nije fer prema pasmini kao takvoj da se psi koji bas i ne slice previse na pasminu nazivaju pekinezerima...i nije mi jasno zasto se uopce tako nazivaju? Da se netko sad od jazavcara sjeti stvoriti kratke pse na visokim nogama s frckavom dlakom, sigurno ih nitko ne bi i dalje zvao jazavcarima.
| lu_gi_ka piše: |
|
ali neznam mi smo gitu parili sa pekicem koji ima rodovnik i koji je nagrađivan po izložbama a uopce nelici |
| lu_gi_ka piše: | ||
vrlo vjerojatno a cuj nemoj se kladit da gita ili luna nebi pala na njegov sharm ![]() |
| medo piše: | ||
možda zato jer tvoja kujica nije "oriđiđi" pekinezer kao ni mija kujica. evo njene slike: ![]() |
)
ali ruku na srce koliko ima izlozbenih primjeraka kod nas, vecina pekija koje ja srecem su slicnijim ovim malim vragolanima
| snoopy piše: |
meni malo liče ovi 'nepekiji' na ove:
jedino ovi imaju dulju njušku... to su tibetski španijeli, btw. |
, isti stari
ljudi od kojih sam ja kupila svog psa ne bave se uzgojem pekinezera sa pedigreom, al imaju ih puno, tak da ni oni ne znaju dal su to pravi pekiji, al nakon ovih svih slika ja sam sigurna da moj Campi nije onaj pravi natapirani pekic sa slika i sa izlozba. sad trenutacno nemam neku njegovu sliku na kompu, al cim nabavim, odma cu vam poslat, pa da i vi kazete svoje misljenje
tak da loši uzgoj čuda može napravit .. dvije generacije s lošijim glavama i pas izgleda kao mješanac tib. i pekija. dlaka se još lakše "uništi"
| Valentina piše: |
| tak da loši uzgoj čuda može napravit .. dvije generacije s lošijim glavama i pas izgleda kao mješanac tib. i pekija. |
| medo piše: |
| pa ako ima papire onda bi trebao bitit.
|
| Postoji već tema o pekinezerima, evo link: http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=9497 |
| Snupix piše: |
| Nek se ne uvrijedi tko ga ima, ali ja ih ne volim.
Svaki na kojeg sam do sad naišla je režao, napadao i grizao moje pse. A to ne volim. |
| Tinaya piše: |
| Meni su oni simpatični. Evo danas sam srela jednu gospođu sa pekinezericom u šetnji. Mala je pravi vražićak, kaže mi žena da kada idu prema Selcima mala hoda bez problema, a kada se vraćaju prema Crikvenici mala neće hodati, da joj se neda, pa se legne i neće dalje. Tako sam ja sa Sony-em i Terry-em išla ispred njih, pa je mala hodala za mojim pasićima. Još šta je bila slatka. A Terry je poludio za njom. |
došla iz SiCG sa pedigreom. Osobno je nikad nisam vidjela i ne znam da li je jadnica uopće više živa jer je vlasncima služila isključivo kao sredstvo zarade, naime Tarjin brat iz sljedećeg legla (6 mjeseci kasnije) je bio njezin 43 potomak
a to je bilo prije nekih 5 godina.
mislim slatki su, ali kako se snalaze.. Nego zanima me, da li im takvu dlaku onda održavate do kraja života ili kada prestanu ići na izložbe da li im skratite tu dlaku ili što?
I ja također baš nevolim one prave čistokrvne pekinezere,oni su baš previše dlakavi i mora se puno vodit briga o toj dlaci....Ja imam pekinezera ali ne čistokrvnog,crne je boje i nema toliko puno dlake...Koja ti je e-mail adresa pa da ti pošaljem sliku mog pesa...??
prva stvar, a druga gledala sam prije par mjeseci ovu tvoju stranicu i moram priznati da imaš predivnih primjeraka. Ali eto nisam se javila, jer ste mi tada bili predaleko i zbog ostalih sto milijuna razloga. Iako bi voljela u svakom slučaju imati jednog čupavog potpuno bijelog pekića (bez obzira na to što je to kinezima predstavljalo boju smrti:))
| da bi trebali poštovati ljude koji se zalažu da im se rasa pasa za koju se zalažu ne bude oštećena jer u suštini, kopija je kopija, inače zbog takvih pasa pravi pekinezer je izgubio svoj status, pa se onda mnogi pitaju šta je to pravi pekinezer.
I oni psi koji nisu pravi mogu biti slatki ali se nikako ne mogu nazivati pekinezerom jer to nisu već su mešanci, ali ih zbog toga ne treba odbacivati već isto tako voleti. |
!
| blacksilhouette piše: |
| Pekinezer - Pekingese
Pekinezer je veoma stara rasa pasa i sam njen nastanak se ne zna, a po istoriji i legendi koju Kinezi imaju prema ovoj rasi, sam nastanak tačnije datira iz vremena prodiranja budizma, još u prvom veku pre Hrista. Pekinezer ima i svoju legendu o svom nastanku o kojoj se priča vekovima i prikazuje u kulturnim predstavama, iskazanim kroz ples i igru kineske kulture, a legenda kaže; Jedan Lav se smrtno zaljubio u jednu malu majmunicu, ali razlika u njihovoj veličini ih je sprečavala da se venčaju. Lav je zato odlučio da ode u hram i da se moli bogovima da ga smanje toliko da može da se oženi obožavanom majmunicom. Bogovi su upitali lava da li je svestan molbe koju upućuje i da li je dobro razmislio o posledicama jer bi to značilo da se zauvek odriče svog prestiža i privilegija kralja džungle, ali lav nije odustajao. Njegova ljubav je bila tolika da je bio spreman da se svega odrekne. Bogovi bejahu dirnuti tolikom ljubavlju i odlučiše da smanje lava na odgovarajuću veličinu, ali mu učiniše i jedan poklon: " Ostaviše mu njegovo hrabro lavovsko srce ". A iz braka male majmunice i majušnog Lava rodio se pekinezer, sa majmunskom njuškicom i lavovskim telom i srcem.
INT.CH ASS BLACK SILHOUETTE Tabu tema o pravom Pekinezeru i par korisnih saveta Ko je, šta je i ko su ti što uništavaju Pekinezera? Koliko je u svetu poznato, pravo poreklo Pekinezera potièe još iz vremena Budizma, odnosno još u prvom veku pre Hrista, doduše pravo poreklo ove retke i stare rase pasa nije u potpunosti definisano i rešeno. Mnogobrojni odgajivaèi se susreæu sa problemom da Pekinezera postave na svoje jedino i potpuno pravo mesto, koje mu sleduje po standardu koji je propisan pod patronatom VELIKE BRITANIJE a prihvaæen je i od same svetske organizacije F.C.I .(FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE). Meðutim Pekinezera su potisnuli i direktno ugrozili ljudi koji se bave psima odnosno trgovinom životinjskim dušama, te se tako na listi ugroženih pasa našla i rasa Pekinezer, i to zahvaljujuæi svojoj nekadašnjoj popularnosti kako u svetu tako i u našoj zemlji. Da bih bio jasniji objasniæu na sledeæem praktiènom primeru a što je za istinu i potvrdila moja studija o ovoj rasi.
Slika.br.1 INT.CH LEO BLACK SILHOUETTE Na slici br.1 možete videti kako treba da izgleda pravi predstavnik i punopravni nosioc imena za rasu Pekinezer koja je priznata pod rednim brojem F.C.I. Standard Nr.207. grupa IX sekcija 8 S T A N D A R D Pekinezer Sekcija 8 Standard br. 207- Kina/V.Britanija Opšta pojava: Mali, dobro izbalansiran, zbijen, dostojanstven, kvalitetan. Karakteristike: lavlje pojave držanja, oprezan i inteligentan u izrazu. Temperament: Neustrašiv, veran, rezervisan, ali ne bojažljiv ili agresivan. Glava i lobanja: Glava je velika, proporcijalno šira nego dublja, lobanja široka, prostrana i ravna između ušiju, nije zaobljena, široka između očiju. Njuška veoma kratka, široka. Nozdrve duge, otvorene i crne. Labrnje prostrane, dobro naborane sa čvrstom donjom vilicom. Profil je ravan, sa dobro postavljenom nosnom pečurkom između očiju. Stop izrazit. Neophodno je da nos, usne i ivice očiju budu crni. Oči: Velike, čiste, okrugle, tamne i sjajne. Uši: Srcolikog oblika, usađene u ravni sa lobanjom i nošene priljubljene uz glavu, pokrivene dugom, obilnom i paperijastom dlakom. Ivica uha, ne treba da se spušta niže od linije njuške. Usta: Pljosnate usne, ne smeju se videti zubi i jezik. Jaka donja vilica je obavezna. Vrat: Veoma kratak i debeo. Prednji deo: Kratak, zbijen, teške kosti prednjih nogu. Kosti su blago savijene, ali jake, dobro povezane u ramenima. čvrstina je neophodna. Telo: Kratko, sa širokim grudima i dobro postavljenim rebrima. Dobro povezane prednje noge, sa jasnim strukom, leđa ravna. Zadnji deo: Zadnje noge su lakše od prednjih ali čvrstog i dobrog oblika. Uzan stav zadnjih nogu, ali ne kravlje pete. čvrstina je neophodna. Šape: Velike i ravne, nisu okrugle. Psi su stabilni na nogama, ne ovlaž oslonjeni. Gledano od napred, prednje šape okrenute neznatno u polje. Rep: Visoko usađen, čvrsto nošen, neznatno zavijen preko leđa sa bilo koje strane, duge paperjaste dlake. Hod: Spor, ponosit, uvijajući hod prednjeg dela izatvoreni hod zadnjeg dela. Ovo tipično kretanje ne sme biti prćeno uvijanjem zbog uskih ramena. Veoma je važno da hod bude sasvim korektan. Dlaka: Duga i prava sa obiljem grive koja se produžava preko ramena obrazujući pelerinu ili okovratnik ( volane oko vrata). Pokrovna dlaka je više gruba sa obilnom podlakom. Ova paperjasta dlaka na ušima, nogama, butinama, repu i prstima je obilna. Boja: Dozvoljene su sve boje i oznake, izuzev albina i boje jetre. Može biti delimično obojen raznim bojama, pri čemu šare ne moraju biti pravilne. Veličina: Idealna težina ne prelazi 5kg, za mužjake i 5.5kg za ženke. Psi mogu izgledati mali ali biti iznenađujući teški kada se podignu. Teške kosti i krupno, dobro građeno telo su bitna karakteristika ove rase. Mane: Sve što odstupa od gore navedenog smatra se manom i ocena stoji u proporciji sa stepenom izraženosti mane. N.B. Mužjaci moraju imati dva normalno razvijena testisa, potpuno spuštena u skrotum.
Slika br.2 ( Na slici je prikazan pas koji nije Pekinezer ) Na slici br.2 možete videti nadaleko rasprostranjenog psa, koji podseća na pravog Pekinezera, i kao što slika prikazuje pas na slici je daleko oskudniji sa krznom, tip glave je u potpunosti neodgovarajući sa vidnom njuškicom što je prikazano šematskim prikazom na slici br.3 , koji bi se standardom diskvalifikovao i isključio iz uzgoja. Na ovaj primer razlike su vidne i za laike, ali tu se negde krije i sam problem, a to je najlepši i najinteresantniji period svakog ljubimca a to je uzrast malih štenaca, i baš ono je ključ i ujedno problem koji se mora rešiti da bi rasa Pekinezer opstala. Zašto baš ti štenci, tako mali a tako odgovorni za posledice koje snosi rasa Pekinezer, pa upravo je tu ključ na mnoga pitanja a odgovor je taj zato što kada su štenci sasvim mali, gotovo su identični i samo pravi poznavaoc rase bi mogao da prepozna pravo štene Pekinezera, što su recimo iskoristili trgovci psima i na veliku popularnost pravog predstavnika rase Pekinezer , ukravši mu ime prodavali su nerasne štence, što to naravno čine i danas, i na taj način su ugrozili jednu divnu rasu koja sada egzistira, a možemo slobodno reći da se nalazi na rubu svog opstanka. I naravno Pekinezer gubi svoju poziciju dok ga potiskuje nerasan pas koji naravno ima pravo da živi i bude voljen od strane ljudi jer psi ne biraju već su uvek birani, a ljudi odnosno kako ih ja lično zovem" trgovci psećim dušama "profitiraju i čine ogromnu štetu ljudima kako u duhovnom tako i materijalnom smislu a nisu ni svesni koliko je nanešena neprocenjiva šteta jednoj sada retkoj i ugroženoj rasi na našim prostorima a i šire, koja ima viševekovnu istoriju i spada u sam vrh kulturne baštine kako KINE tako i VELIKE BRITANIJE.
Slika br.3 Kako doći do pravog šteneta Pekinezera? To baš i nije jednostavno pitanje jer kao što je napomenuto u tekstu, Pekinezer je retka rasa, a da bi ste bili sigurni šta zapravo kupujete najbolje je da se raspitate u obližnjem Kinološkom Društvu, na izložbi pasa gde možete da vidite roditelje ili jednostavno posetite ovakav sajt gde će vam biti dostupne fotografije željene rase a ujedno možete dobiti i kontakt sa određenom odgajivačnicom koja će vam garantovati za kupljeno štene, što je po meni najbezbolnije i za vas i za kupljenog psa koji neće biti žrtva vašeg naznanja i pohlepnosti trgovaca pasa za vašim novcem. Gde štene Pekinezera ne treba kupiti? U ZOO- SHOP-ovima, na buvljim pijacama, od sumnjivih odgajivača koji se reklamiraju po raznoraznim časopisima, na žalost takvi oglasi se mogu naći i u kinološkim časopisima što ne bi trebalo, što znači najbolje je obratiti se nekoj od vodećih odgajivačnica u zemlji u kojoj živite, a po potrebi i u inostranstvu, ali napominjem prvenstveno" kod odgajivačnice" jer štenci veoma liče jedno na drugo i teško je napraviti razliku.
Slika br.4 Štene koje liči na pekinezera - štene pravog pekinezera oko 1 meseca - oko 2 meseca Što možete jasno videti na slici br. 4 gde su prikazana dva šteneta koja liče jedno na drugo a veoma se razlikuju, mada mnogi ljubitelji pasa to ne mogu da uoče u ovom uzrastu jer nedovoljno poznaju rasu Pekinezer. I zato su štenci veoma važan ključ za rasu Pekinezer, pa vam stoga preporučujemo pri kupovini i odabiru šteneta da se odlučite za odgajivačnice, jer tu vam je najsigurnije da kupite štene gde će vam se garantovati za ono što ste platili. Na slici br.5 se već jasno vidi ralika između štenaca i mogu se uočiti razlike, mada i tu mnogi greše ili budu prevareni sa čvrstim ubeđenjem trgovaca pasa. Na slici su prikazani štenci starosti oko 5 meseca i vidna je razlika u obliku glave, sa jasno vidnom njuškicom koja ne odgovara pravom tipu Pekinezera, i nedostatkom dlake po telu što je isto tako bitna odlika ove rase.
Slika br.5 Štene koje liči na pekinezera - štene pravog pekinezera oko 5 meseca - oko 5 meseca Zašto treba kupiti štene u odgajivačnici? Kao prvo svi potencijalni ljubitelji Pekinezera, će imati sve garancije o poreklu i zdravstvenom stanju sa kompletnim dokazom o vakcinaciji šteneta sa potpisom Veterinara i pečatom Veterinarske ustanove, što je veoma bitno, jer ukoliko bilo koje štene ne ispunjava takve uslove, onda vam svaka druga garancija nije garancija, i takvo štene ne treba uzeti, jer može se desiti da štene ugine, a da pre toga u odgovarajućoj starosnoj dobi nije dobilo zaštitnu vakcinu, a da ste vi dobili uveravanja od prodavca da je sve u redu sa štenetom. Odlučite sami jer vi snosite odgovornost za vaš novac, ali na žalost niko ne snosi odgovornost za nastradali život šteneta, koje je uginulo zbog nemarnosti čoveka. Šta treba učiniti da bi se sačuvala i zaštitila rasa Pekinezer? Mi odgajivači i ljubitelji ove retke rase bi trebali da osnujemo Pekinezer klub koji bi imao za cilj očuvanje i popularizaciju Pekinezera i trebali bi imati podršku od Kinoloških Saveza i naravno po mom mišljenju klub Pekinezera u saradnji sa Kinološkim Savezima bi trebao da potraži savet od Svetske priznate organizacije F.C.I. ( FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE ) kako bi stao na put uništavanju ove retke a priznate rase od gore pomenute organizacije pod čijim pokroviteljstvom se nalazi Pekinezer. Zato ovom prilikom pozivam sve ljubitelje Pekinezera da uzmu učešće u osnivanju Pekinezer kluba jer to je prvi korak koji moramo napraviti ka zaštiti jedne ugrožene rase, a dok drugi korak koji bi trebali učiniti jeste saradnja između klubova u inostranstvu i tako ojačati duh odgajivača koji su već decenijama ugroženi a kroz klubsku saradnju će se Pekinezer uzdignuti i vratiti svoju nepravedno oduzetu poupularnost kako u svetu tako i kod nas u zemlji.
http://pekingese.atspace.com Pekingese Kennel Black Silhouette F.C.I. 3709 |
O PEKINEZERIMA....
| horses_love piše: |
| Moj pekić se zove Beny ....
i nije uopće živćan kako drugi govore za pekinezere.. a vaš... zašto svi govore da su oni živćani??? ![]() |
| twixy15 piše: | ||
Ja isto nekužim zašto svi govore da su živćani,moja Lily je sasvim smirena i vesela,i dapače,jako je strpljiva.Ma za mene je pekinezer najsladji pesek! |
svašta,ima pasa svakakvih karaktera...
| Toxic piše: |
| horses_love jel imaš sliku?
ako imaš stavi |
| twixy15 piše: | ||
Ja isto nekužim zašto svi govore da su živćani,moja Lily je sasvim smirena i vesela,i dapače,jako je strpljiva.Ma za mene je pekinezer najsladji pesek! |
)
enija
| Ajka piše: |
Zašto ne staviš par slikica da vidimo malog B enija |
| hrcak93 piše: |
| Moja ce se zvati Maza. Da li cetka i cesalj za pekinezera smeju da budu metalni,posto sam cula da za maltezere sme biti samo plasticna,nikako metalna. |
| hrcak93 piše: |
| Moja ce se zvati Maza. Da li cetka i cesalj za pekinezera smeju da budu metalni,posto sam cula da za maltezere sme biti samo plasticna,nikako metalna. |
| da...ali ovisi o vrsti pekinezera . |
|
ako nemaš rodovnicu postoji da tvoj pas nije čistokrvan, |
| zato se horses malo informiraj o pasmini prije nego štio nekom ideš solit pamet.
|
| prije nego štio nekom ideš solit pamet. |
| ovo s vukom ti stvarno nije trebalo |
| a sam viđala na stotine različitih pekinezera a niti jednog onakvog 'pravog |
evo jedne slike sa ljubimaca forum. na slici nije pravi pekic. a evo pekica od horses:
jako velika sličnost. |
| Eh meni sad nista nije jasno. Moju Minnie i mene je ugrizla pekinezerica za koju vlasnik tvrdi da je nekakav francuski pekinezer, a prijatlejica mi je kupila pekinezera za kojeg su joj rekli da je kraljevski. Zar uopce postoje takve podvrste??? |
| Jasmina_ piše: |
| vidim dosta nezadovoljnih komentara,ali nije sve crno kako vam se cini...imam pekinezera kojeg obozavam zove se Tobi i jako je ljuuut |
| Što znaš o pekinezerima ?
Kakvo je tvoje mišljenje o njima ? Ja još dosad nisam srela niti jednog pekinezera koji je bio neprijateljski raspoložen . |
jedan od najtezih trenutaka u mom zivotu.
molim vas pomozitee..koliko ga se puta na dan treba setati,koju hranu mu davati???dali puno laje.jeli prikladan za stan,svaka informacija je dobro dosla..unaprijed vam hvala!!
| Carmen piše: | ||
Hallo! Imala sam pekinezera 12 godina i mogu reci sve najbolje o toj rasi. Na- ravno, kao kod svih pasa vazan je odgoj i ophodjenje prema psu. A odgoju batine i kazne nemaju mjesta. Pekinezeri su ponekad malo tvrdoglavi, ali imaju veliko srce i jako su sarmatni, imaju karakter. Pekine zer nije obican pas. Ja sam kod mojeg Leona sve vidjela nan jegovom licu, kako je, da li je zabrinut ili ga nesto boli, ili je pak samo znatizeljan. A i on je uvijek drugacije reagirao ako bi primjetio da sam zalosna ili ljuta. Strasno mi je zao da sam ga morala dati uspavati, ali glupi veterinari nisu znali sto dalje. Nikad necu prezaliti mojeg Leona i pekinezera mogu samo preporuciti. Jedino nisu bas za malu djecu. ne vole plac i vriskanje. Pekinezer je jako hrabar i nema tako velikog psa kojeg bi se on bojao. Moj Leo nikad nikog nije napao, jedino ako njega netko prvi napadne. Citala sam u forumima razne gluposti o pekinezerima, da su krvolocni i zivcani. To nije tocno, ako je odgojen kako treba. Jer svakom bicu treba i malo odgoja, bio to pas ili ljudsko bice. Ja volim jako sve zivotinje, ali pekinezeri su mi nekako prirasli za srce. I znam sve o njima, ako netko ima neko pitanje. |
, mog psa svaki puta napadnu kad šećem s njim, energično se trgaju i reže, a čisto sumnjam da je to ii hrabrost, štoviše siguran sam da je to iz straha. Dobro, možda je tvoj pekinezer bio dobro socijaliziran i odgojen, pa se nije bojao...
ja imam pekinezera malog, jos je beba, al stvarno je jako pametan. samo je tvrdoglav, to je istina za tu pasminu. 10 puta mu se mora reci NE . kaj se tiče učenja stvarno brzo skuže sve. ja ga imam tek tjedan dana i nakon dva dana je skužio da se nesmije "olakšavati" u kući i sad sam traži van. i već dosta razumije, šta ne smije a šta smije. naravno, još je beba pa je jako zaigran i voli bezveze lajati i režati, čak i na svoje igračke, al nije zločest. kad mu se kaže -ne- , on stane. nisam imala prije iskustva sa psima, al kolko vidim po svoj Campiju, to su psi koji traže puno pažnje i da se neko bavi s njima stalno. vole biti među puno ljudi. kažem to za svog, a i znam još par pekinezera i to od kad su bili bebe i isto su bili dobri, dragi, veseli mali psići. e da, i istina je ono da laju na nove ljude, ili na pse koje prvi put vide (moj ne voli baš ni mačke, al naučila sam ga da ne laje na njih, sad ih samo gleda ). neki su napisali da ne vole druge pse i to. al kod mojeg nije tako. on prvi put kad nekog novog vidi laje od straha i ide unazad al kad ga drugi put vidi više ne laje. malo jesu nepovjerljivi prema nepoznatim ljudima i psima, al možda je i bolje tako a ne da se odma zalete prema nekom psu onak zaigrano pa da pas ne bude "raspoložen za igru" i onda se svašta može dogoditi. al kad se vidi s nekim već 3-4 puta, onda je sve super. i da, jako se vežu za vlasnika ko i svi psi i prema meni se moj odnosi kao "zaštitnički" čak je i ljubomoran bio na mog dečka prva dva puta kad ga je vidio. nije mu dao da me drži za ruku ili ne daj Bože poljubi, odma je režo na njega, a sad si je s njim skoro dobar ko i samnom. i uvijek kad vidi da sam si ja s nekim dobra, onda mu nije drago, al polako se miri s tim ma meni su to jako dragi i dobri psići! a i istina je to da sam ga uzela zato što dosta dobro odražava moju narav, što je neko već tu rekao. sad bar imam nekog ko me kuži evo, samo sam htjela reći kaj ja mislim o pekićima! ![]() |
možda jer ne znam o njima dovoljno...
| dugi19 piše: |
| Istina je, da današnji pekinezeri (oni koji se danas viđaju po parkovima), daleko drugačiji od izložbenih tipova. No, razlog je vrlo jednostavan. Izložbeni pekinezer je izuzetno zahtjevna pasmina kako za držanje, tako i za sam uzgoj.
Štenad se kote isključivo carskim rezom, zbog ogromnih glava. Imaju problema sa zglobovima, očima i disanjem. Dlaka se obavezno mora iščešljavati svaki dan, kako bi opstala. Poznato je da je to pasmina koja se nemože normalno kretati zbog građe nogu, pa izložbeni pekinezer nemože trčati. Točnije radi se o jednoj izuzetno umjetnoj pasmini koja bez strogo kontroliranog uzgoja nemože opstati. |
[/quote]
uglavnom, pas mora imati svoje mjesto i na tom mjestu treba i da spava, naravno... poslije igre je ostavim da se odmori na svom mjestu i dodjem joj opet nakon (na pocetku) pola sata a vec danas sam dosao nakon dva sata i citavo vrijeme je bila sama i veoma mirna..uglavnom, treba da zna da ces se ti vratiti i da nema razloga da panici.. naravno, trebas cesto da je izvodis kako ne bi trpila nuzdu ili kako se ne bi uneredila..
kod mene je za sad to pomoglo i zadovoljan sam uspjehom iako stene danas puni 2 mjeseca
http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=14133
| Starshine2 piše: |
| Ljubitelji pekinezera, udomljava se kujica, mlada pekinezerica stara najviše 5-6 mj. Pronađena je,a kako se u zakonskom roku od 15 dana nije javio vlasnik udomljava se u dobre ruke!
Žuto smeđa je i jakooo umiljata,ne traži duge šetnje,idealan pas za stan
Nalazi se u gradu Šibeniku. A ja nažalost ne vozim... Sutra ću pokušati staviti slike. Ako ima zainteresiranih za prekrasnu mladu damu mogu se javiti preko poruke ili na br. 095 88 942 88 Lijep pozdrav! |
| Lidij4 piše: |
| E samo da pitam,kakvu pekinezeri obicno imaju dlaku,pitam to jer Luna ima sasvim ostru,pa se bojim da je mjesanka... |
| E samo da pitam,kakvu pekinezeri obicno imaju dlaku,pitam to jer Luna ima sasvim ostru,pa se bojim da je mjesanka... |
Pridruzi nam se u brbljaonici
| Hvala vam,inace sam je nabavila u Benkovcu,(malo mjesto pokraj zadra)i covjek od koje smo je kupili nam je garantirao da je cistokrvna... |
!!
) : http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=26229&postdays=0&postorder=asc&start=0
| SabyMoss piše: |
Pozdrav, ja isto imam pekinezera (7 mj), zove se Dino. Puno sam citala o njima, pogotovo na ovoj stranici. Zanima me povracaju li vasi psici u autu. ![]() |
| Kod: |
| i jako je ljut kad dođe netko nepoznat kod nas doma.[quote]
Hheheheh,tako i Luna,a to ti je normallno kod pekića :D xd[/quote] |
| Neznam, ali budem pitala veterinara. Inace nemam problema osim toga, i jako je ljut kad dođe netko nepoznat kod nas doma. |
xd
| Kupujes li ti svojoj Luni odjecu za pse i imas li onu torbicu za psa? |
...kako se zovu?
I znate li kako se stavljaju slike?
Ja imam puno problema sa svojim pekinezerom, jako je agresivan kad nam dođu gosti i povraca kad se vozi u autu. Imate li kakva iskustva s takvim problemima? I znate li kako se stavljaju slike? |
Ja imam puno problema sa svojim pekinezerom, jako je agresivan kad nam dođu gosti i povraca kad se vozi u autu. Imate li kakva iskustva s takvim problemima? I znate li kako se stavljaju slike? |
..citala sam vase postove i stvarno dobila dosta informacija, ali neznam dali sam previdjela ili nepise,ali zanima me dali je normalno da joj pada dlaka?
..citala sam vase postove i stvarno dobila dosta informacija, ali neznam dali sam previdjela ili nepise,ali zanima me dali je normalno da joj pada dlaka?
.
| tanja12 piše: |
Koliko u prosjeku žive pekinezeri ? Ja znam jednog koji ima 13 godina,ima ga moja komšinica,zove se Bendži. I i dalje je razigran . ![]() |