Primijetila sam ovo sa probavom
, ali stvar koja me još više smeta je ta što vjerojatno svi možete predpostaviti kako izgleda bijeli dugodlaki pas koji zabije njušku u sirovi žumanjak
. Kasnije obavezno umivanje !!!!
TINNA - Četvrtak 26.01.2006. 10:56
Subject:
Ma onda ga umješaj u hranu
jedino ne znam jel za malu pasminu cijeli žumanjak previše, zbog kolesterola.
Anonymous - Utorak 31.01.2006. 21:32
Subject:
jel dajete psima ljuske od jajeta?
Elena - Srijeda 01.02.2006. 11:06
Subject:
Tu i tamo sam mu davala. Cula sam da smljevenje ljuske imaju puno Ca, a neki drugi kazu da nisu ok za probavu, pa sam ih izbacila.
Elena - Srijeda 01.02.2006. 11:06
Subject:
P.S. Ja nisam primjetila neke probavne probleme, ali eto, da bude sigurnije, izbacila sam ih.
lafica - Petak 03.02.2006. 1:57
Subject:
Nisam ni ja kod svojih primjetiila da im bjelanjak smeta.pa im zato dam cijelo jaje onako sa ljuskom.Kad na to stavim i malo maslinovog ulja onda je to bomba za dlaku.stari recepti zlata vrijede.
kells - Srijeda 08.02.2006. 18:29
Subject:
Budući da je žumanjak bogat biotinom (h-vitaminom), nezasićenim masnoćama i aminokiselinama izvrstan je dodatak prehrani radi postizanja boljeg stanja dlake i kože, sirovi bjelanjak s druge strane sadrži inkapsulirane proteinske komplekse koji u sirovom obliku spriječavaju resorpciju korisnih tvari iz žumanjka, tako da u slučaju kada se daje cijelo sirovo jaje samo se mali postotak resorbira. Termički obrađeni bjelanjak je izvrstan izvor bjelančevina.
BUBICA - Petak 05.05.2006. 22:26
Subject:
Smijem li štencu od 8 tjedana već dati sirovi žutanjak, ako ne, kad mogu početi? Hvala!
lafica - Subota 06.05.2006. 13:38
Subject:
Smiješ
friend of animal - Petak 08.02.2008. 20:40
Subject: jaja
mi smo neko vrijeme davali Neri sirovo jaje za sjaj i čvrstinu dlake... bili smo kod veta i rekli su da može dobiti samo kuhano jaje i to samo žutanjak... u čemu je stvar? sto joj se moglo dogoditi? molim vas da odg jer je dobila neki osip zbog jaja i n dajemo joj više....
epsona - Petak 08.02.2008. 23:31
Subject:
Ako daješ sirovo jaje , daješ samo žumanjak jer u njemu ima biotina i drugih dobrih tvari ,a u bjelanjku ima tvari koje sprijeće upijanje biotina u crijevima pa to nema smisla. Zato se kod sirova jaja daje samo žumanjak dok kod kuhanog te se tvari unište i biotin u žumanjku može se upiti u crijevima. Sad što je bolje neznam, visoke temperature inaće uništavaju vitamine tako da ja psu dajem sirov žumanjak.
Osip pas može dobiri zbog svakakvih razloga. Postoji mogućnost da je tvoj pas dobio zbog jaja ali samo ako je osip nestao nakon prestanka konzumacije jaja. Ako se nije povukao ,a pas više ne jede jaja, osip je nastao zbog nećeg drugog.
i love horses - Petak 08.02.2008. 23:56
Subject:
ja isto dajem svojoj psici jaje.. žumanjak..
pile - Subota 09.02.2008. 2:37
Subject:
Ja kada sam kupila psa veterinar mi je odmah rekao da bjelance izbacim jer sadrzi neku tvar koja je jako losa za bubrege.Sad predpostavljam da je mislio da je lose za bubrege na dugorocnije davanje ali ja sam svakako izbacila bjelance iz prehrane psa.A ako se dobro sjecam u pitanju je bilo upravo davanje tog sirovog jajeta te se to i odnosilo na izbjegavanje sirovog bjelanca.
PetraL - Utorak 04.03.2008. 15:54
Subject:
ja sam danas dala prvi put svojoj kujici sirovo jaje i pojela ga ja i htjela je još!!!!?????!!!?
rekao mi je rođak da je to i zdravo i dobro za pse i za njihovu dlaku!!!!!!!!!!!!
koliko joj trebam davati na tjedan??
molim brzi odgovor :lol
ma zezam se nisam loše volje
friend of animal - Utorak 04.03.2008. 21:10
Subject:
jasi joj dala i bjelanjak ili... moja kujica je dobila osip zbog bjelanjka, tako da sad dajemo samo zutanjaak
Jelena - Utorak 04.03.2008. 22:23
Subject:
Ja se bojim davat sirovo jaje da mi pas ne pokupi salmonelu.
PetraL - Srijeda 05.03.2008. 13:32
Subject:
da dala sam joj bjelanjak! pas ti neće "pokupit"salmonelu od sirovog jaja
BRUNO BUDIĆ - Srijeda 05.03.2008. 19:56
Subject:
nije loše dati psu jedno dva jaja tjedno ja svome dam cijelo jaje i ne naškodi mu nimalo,jaje mu dajem samo zbog guste dlake koju ima zbog sjaja dlake.
zubo - Srijeda 05.03.2008. 20:58
Subject:
možeš mu dati dva jaja na tjedan
jaje mu dajem samo gustu dlaku koju ima zbog sjaj dlake
Vrijeme: (CET) Zagreb, Rome, Paris