Sredi to sama. Kupi škare za rezanje noktiju primjerene njegovoj veličini i skrati mu ih sama. Kad režeš nokte radi to tako da mu režeš vrhove noktiju počevši od vanjske strane ukoso prema korijenu nokta na unutarnjoj strani.
Tako ćeš mu omogućiti da ih kasnije prirodnim putem zaobli i izbrusi. Ako pri tome bude nemiran neka ti ga netko pomogne. U svakom slučaju kad shvati da ga to ne boli i da ti može vjerovati kasnije će uvijek biti miran i nećeš više imati problema.
Nix - Nedjelja 23.04.2006. 12:36
Subject:
Pa kad slucajno zareze preduboko i pogodi koju kapilaru ili splet te pocne shikljat krv, vjerojatno ce se primit za glavu i mislit da si je ubila psa taj tren
a da ne govorim ak mu dotakne zivac pa kad baci i nju i skare i sve :kaos:
Vec se o tome pisalo, nokte stvarno nije velik problem odrezati ali treba i tu biti oprezan. Za nekoga tko jos nije vidio kako se to radi i nema iskustva s tim bi ODLAZAK VETERINARU bio najbolje rjesenje. A nokte treba odrezati ako su preveliki.
animal - Nedjelja 23.04.2006. 18:41
Subject:
Definitivno odi veterinaru ili negdje prvi put, bolje da vidiš prije nego što se u to upuštaš sama jer kao što Nix kaže, stvarno zna gadno izgledati ako zarezeš živac.
Nije to nikakva mudrost, ja stalno sama doma režem nokte i psima i macama, ali prvi put mi je ipak pokazao netko tko zna
Anonymous - Petak 28.04.2006. 0:17
Subject:
Kad odeš veterinaru nakon što on odreže nokte na jednoj nozi ti pred njim to napravi na svim ostalima kako bi te on mogao korigirati. I da ne zaboravim. Radi se o tome da ti u početku, dok si još neiskisna, i škare mogu zadavati problem pa je najbolje da sve to obavite tvojim škarama kako bi bilo što manje nespretnosti.
Ajka - Utorak 29.08.2006. 14:45
Subject:
ja ajki i nemoram šišati nokte jer ona puno trči tako da ih sama troši
pachino - Četvrtak 02.11.2006. 10:00
Subject:
Što se tiče skraćivanj(rezanja)noktiju kod pasa mnogi se ovde slažu da treba biti više nego oprezan.Kod belih noktiju i nije nekakav problem jer se tačno vidi dokle dopire živi deo, ali kod crnih već jeste problem.Oni manje iskusni iz straha odsecaju sam vrh nokta, jedva da nešto i odseku, ali to je nedovoljno, oni iskusniji znaju da moraju da oseku na pravu dužinu tj.do blizu živog dela nokta, pa ne retko im sa omakne pa zaseku i taj živi deo, što boli više nego oko, a plus još i krvari i to ne malo.
Kako da vam pas uvek ima bezprekorno uredne(ultrakratke)nokte a da ga apsolutno nikada ne povredite? Nemojte mu nokte seći nikakvim škarama već mu ih izbrusite komadom sredje grubog brusnog papira.Sada će mnogi da kažu kako je to kod njegovog psa ne moguća misija.Da vas uverim da to nije tako je činjenica da ja svim mojim psima tako radim već daset godina, a imam ih deset.
Kai - Četvrtak 02.11.2006. 10:42
Subject:
hm to jos nisma cula ali nokti s esisaju onim psima koji stoje u kuci..kai je vani i trosi ih ja nemam briga s time!
Ajka - Četvrtak 02.11.2006. 10:49
Subject:
ja ajki moram šišati nokte jer u zadnje vrijeme joj se baš i ne trči
e sada dali da kupim one škarice i da joj ih sama šišnem ili da odem vetu
Lucky - Subota 30.12.2006. 20:53
Subject:
A znate li kad se prvi put mogu rezati noktici? Ovaj moj mi sve izgreba...
I lice i vrata i ruke i parket...A jos kad hoda...pa se sve cuje...Komcije ce poludit?
dunja1205 - Četvrtak 04.01.2007. 8:16
Subject:
Nista ne brini, tako je i Lordi sve derao
dok nije krenuo u setnju, a onda su mu se spontano pocele ajd da kazem turpijat
, valjda od betona i svega, jedino ako tad vidis da je opet bas grozno odrezi, mi Lordija evo stvarno nemamo potrebe kako seta...
LaRa.2311 - Petak 06.04.2007. 0:14
Subject:
Dunjice, kad je Minnie bila malena i krajem ljeta nije smjela izlaziti vani, poslije je dosla zima i morali smo joj noktice rezati. Ja sam joj svake sedmice rezala po milimetar bukvalno. Sada kako damica seta po asfaltu, tako su se noktici lijepo oblikovali i nisu ostri, a nisu ni predugi. Jedino sto npr Lordonja zbog svoje tezine mozda vise tupi noktice nego minnie. Ali ja sam zadovoljna, mi ovdje imamo samo jedan pet shop u kojem se noktici rezu, a ja sam opet misljenja da cu ja bolje pripaziti ako ja rezem noktice nego tamo neko....
Kod nas je problem jos i to sto su njoj nokti crni, pa onda moram extra paziti da ne zarezem zivac, ali evo mi smo se pravo ustelili u cijelu tu pricu.
frederick - Petak 06.04.2007. 9:39
Subject:
ja svom fredimurezem noktice svakih mjesec dva,po malo,zato sta ima samo tri kile pa od trcanja i setnje se nista samo ne uradi...
u pocetku me je bilo strah da mu ne zarezem zivac ali se vremenom valjda ispaksiras
Viggo - Srijeda 16.01.2008. 10:53
Subject:
Samo sam jednom pokusala sama da mu noktice odrezem (specijalnim skaricama za pse) i nikada vise.Mislim da sam se vise ja bojala nego Viggo i od tada jednostavno nazovem i narucim vrijeme u salonu za uredjivanje pasa (kojih je ovdje jako puno) i oni obave sve potrebno.....noktice, frizuricu po zelji (sisanje, kupanje...feniranje).
Ne znam kakve su cijene tih usluga na nasim prostorima, ja ovdje za komplet tretman koji sam navela platim 400 SK (to je 40 Eura).
pile - Srijeda 16.01.2008. 13:25
Subject:
Oni neiskusni nikako ne bi trebali sami prvi put rezati nokte svojim ljubimcima.Ja vec dosta dugo imam problema sa svojim psom sto se rezanja noktiju tice-izrastaju prebrzo a setnje joj sigurno ne nedostaje.Jednom ju je cak i veterinar uvrijedio u zivac dok je rezao i od tada mi je savjetovao da kupim brusni papir jer se zaista ne moze utvrditi do koje granice dolazi zivac unutar nokta.Objasnio mi je da kako raste nokat tako se i zivac produzava kroz njega.I tako sad lijepo uzmem brusni papir i nemam problema.Cak mislim da joj se svidja jer zaspi dok ja to radim,kao kod pedikera
lu_gi_ka - Srijeda 16.01.2008. 13:40
Subject:
e znam da je pitanje priglupo al kak to radis mislim di brusis???
pile - Četvrtak 17.01.2008. 4:06
Subject:
Nista komplikovano,pas lijepo legne,brusni papir u jednu ruku a sapu u drugu ruku a onda nokat po nokat skracujes.Skracujes naravno od vrha nokta kao kad turpijas vlastite nokte.Nemoj kupiti mekani brusni papir kao ja prvi put jer s njim mozes skracivati do sutra a jedva da ce se ista primjetiti
Uostalom pachino je postavio i sliku brusnog papira,vidis kako izgleda,odes u trgovinu i trazis srednje grub brusni papir i to je to.Svakako ispod sape postavi neku krpicu jer dok skracujes nokte oni se pretvaraju u prah i rasipaju se okolo.Pozdrav.
lu_gi_ka - Četvrtak 17.01.2008. 13:34
Subject:
puno hvala Pile
eowyn - Subota 01.03.2008. 20:44
Subject: Re: uređivanje noktiju
...Kada sam imala ženku yorksire terriera,vodili smo je u frizerski salon za životinje koji je povezan sa veterinarskom ustanovom...
Moni - Utorak 03.06.2008. 20:48
Subject: Kandžice maltezera
Molim savjet. Dakle, imam onu spravicu za rezanje kandžica i sama sam pesi (moj slatki maltezer) rezala kandžice, jer nije volio da mu to veterinar reže. No prije otprilike godinu dana zaboljelo ga je kada sam mu rezala i od tada baš nije jako sretan kada mu hoću skratiti kandžice. I sad ne znam kako tu akciju odraditi, jer bojim se da bi me mogao gricnuti, ako se uplaši...
Kako vi to rješavate, ako je netko imao sličan problem neka mi javi? Jer radije bih mu ja rezala, nego ga vodila na rezanje kandži kod veterinara, jer veterinara baš i ne voli... Savjet molim!
ljaksic4 - Ponedjeljak 21.12.2009. 11:14
Subject: rezanje noktiju
moj lab ima poduze nokte ,vidim da mu se vec malo zna sklizati ...ne previse ali .....kupila bih skarice bas za pse i sama ali su mi mnogi rekli da bolje ne ...da bolje da vet to napravi ...............tako da sam ipak odlucila to obaviti kod veta ...e sada koliko to cca moze kostati ...mislim da nije neka bijesna cifra za nokte odrezati .........
ljaksic4 - Petak 08.01.2010. 0:42
Subject: rezanje noktiju
koliko vam vet naplacuju rezanje noktiju ...............npr labradorima
Winston - Subota 09.01.2010. 21:30
Subject:
Vrte se cijene oko 40ak kuna
Tinaya - Nedjelja 10.01.2010. 2:01
Subject:
kod veta besplatno, ali ugl je to posao groomera i to je uračunato u cijenu groominga
ljaksic4 - Nedjelja 10.01.2010. 19:01
Subject:
sutra mi vet dolazi sa g.o. pa cu ici i nek mu reze nokte makar kostalo ...xy kn jer sad vec stvarno sklize i po parketima i po plocicama i cak linoleumu ali kad ih pogledam nisu tooooliko veliki ali ocito mu smetaju ........
Tinaya - Ponedjeljak 11.01.2010. 0:54
Subject:
hehe jasno mi je tko ti je vet, i ja čekam da se vrati sa godišnjeg. Kada je mojem psu rezao nokte nije ništa naplatio, tako da vjerujem neće ni tebi.
Vrijeme: (CET) Zagreb, Rome, Paris