. vjerujem da je sirovo ili kuhano meso zdravije od briketa, ali je i višestruko skuplje. da li se za maximalno 10 kn dnevno može dobiti sve šta psu treba, a da nisu briketi ni konzerve? kako vi hranite svoje peseke? nuša je sad prešla na dva obroka dnevno, od kojih je jedan eukanuba, a drugi najčešće riža, piletina i povrće (mrkva, tikvice.., sve kuhano). i, moram reći, da joj se ovaj drugi puno više sviđa- eukanube pola ostavi. čitala sam da se barf može i kupiti (valjda smrznut)- koliko to košta?
ja bi komplet prehranu za jednu neodoljivu 6-mjesečnu mješanku! nije da sam zahtjevna..
ili oni s nama kako hocete. Sve kuham proracunato po osnovnim pravilama i sto posto bez zacina. Mi sebi zacine stavljamo tek na tanjeru, jer zcine sigurno NE cukama. Necu koristit izraze kao bjelancavine proteine i ostalo jer se u to bas nerozumjem posebno na stranom jeziku.
, dobru je za nerve, kožu, nokte,....)
| Amalka piše: |
| jer dvije vrece od po 3 kg Eukanube su oko 200 kn |
| mars piše: |
| Ni ja ne pljuvam po bilo kojoj hrani za pse, ali poslije svega pročitanog za i protiv različitih hrana, prošle godine odlučila sam ZA BARF!
Baš drugi jedan bit če več cijela godina odkada naši psi jedu izključivo BARF. Naš zadnji napuljac, odkada je kod 2 mjeseca starosti došao kod nas, pa do sada kada ima 14 mjeseci, nije ni pokušao ništa drugo osim BARF. Hranu nabavljam izključivo kod mesara, ali zbog veče količine daju mi popust, tako da me kila mesa iznosi oko 2 EUR. To je goveđe meso 4. kategorije ( za klobasice ), juneča srca i jetra. Piletinu i puretinu kupujem kod proizvođača, isto tako dođe nekde 2 eur/kg. Ako malo kalkuliram, na mjesec me jedan pas od 70 kg dođe oko 150 EUR, toliko bi me došlo i ako bi hranila kvalitetne brikete. Nikada do sada nije imao problema sa stolicom, sa dlakom, sa razvojem kostiju,.....sve ono što se često dešava kod drugih hrana. I nikakvih umjetnih dodataka nije dobivao, jedino dobiva 1 tabletu Bio C vitamina od dr. Vogel ( u apotekama za ljude ) za bolju formaciju zglobova i kostiju. Hranu podjeljim nekako tako: 70 % meso, ostalo povrče, sjemenke, žitarice. Dobija i nekoliko porcija ribe na tjedan, pored riba dodajem i ribje ulje. Za više B vitamina stavljam Bio pivski kvasac ( u apotekama za ljude, priporučujem i svim vlastnicima , dobru je za nerve, kožu, nokte,....)
Za sada moram barf samo pohvaliti, ali pričekajmo nekoliko godima i vidjet čemo, da li je to zaista ono pravo. |
ipak nesto gotovo za cuke se nebi osudila njemu ponuditi!!! Isto je istina da svakim zamrzavanjem konzervacijom i slicnom hrana gubi vitamine i minerale. Ja se trudim najcesce psima i suprugu praviti frisko!!!
Sretna sam što si tu.
nez lutnje samo diskuzija moze ovo osvetliti.Vegetarinaska hrana mi dođe glupost ali to da treba u hranu staviti vise rize nego mesa sam citala od puno strucnjaka.Jako lepo je to razpisano na stranicama www.westik.cz ima i engleska verzija isto preporucuju i mnogobrojni veterinari na sajtovima i puno uzgajivaca. Ja se toga pridrzavam i MOJIM psima to odgovara.
| jonathan livingston piše: |
|
I još nešto, mojoj Rei se Eukanuba baš ne sviđa. Kupili smo joj Friskas i njega nije mogla prestati jesti. Jel netko zna kakav je Friskas pa da joj nastavimo kupovati ono što voli. |
| Citiraj: |
| Mat, drago mi je da si odlučio razmisliti o B.A.R.F.-u.Sve što te zanima, ako znam, rado ću ti odgovoriti.
|
mislim od kumeka ili od Agrokoke, radi salmonele.
Nije mi jasno zašto pitaš za kost, jer u hrani koju jede Nuša, točno je potrebna količina kosti i nebi joj trebala davati veču količinu.
| animacanis piše: |
| Tek sam sada vidio cijelu hrpu tvojih pitanja, pa da ti odgovorim.
Trebaš malo pričekati, i nakon nekog vremena na B.A.R.F.u Nuša više neće jesti izmet. Češnjak, da ima ga. Jaja, jedamput, najviše dva puta tjedno.Istina, prehrambena vrijednost je 100%, ali zbog tokoferola, najviše 2 komada tjedno.Što se tiće kontrole i ko svoja kontrolira, a ko ne, jaja nije na odmet oprati bez obzira čija su mislim od kumeka ili od Agrokoke, radi salmonele. Nije mi jasno zašto pitaš za kost, jer u hrani koju jede Nuša, točno je potrebna količina kosti i nebi joj trebala davati veču količinu.
Meso kao i sve drugo što se daje psu treba nabavljati tamo gdje se nabavlja hrana za ljude i isto takve kvalitete i higijensko zdravstvene ispravnosti.A to znači da je prošlo kontrolu koju ne prolazi, ili nije tako rigorozna, ako je za pse.Sve meso u mesnicama i klaonicama pod veterinarskom je kontrolom i može se reći uglavnom, strogom, a sirovina za proizvodnju hrane za pse i mačke to nije.To dolazi iz kafilerija. |
).
| bullmaja piše: |
Bez brige. Ne bi. Provjereno. ![]() |

.
| zcc piše: |
| nuša je stvarno nemoguća što se jedenja dreka tiče. to je jedna stvar kod koje uopće ne sluša.
...inače je stvarno dosta poslušna, čak više ni ne pokušava čopiti kruh s ceste, ali kad je dobar drek u pitanju- ništa..baš me ljuti . |
| jel neko ima još kakvu ideju kako to riješiti na malo normalniji način? |
| dondot piše: | ||
Evo ja ti sutra prepišem točan članak iz časopisa, pošto nemam takvih problema samo sam ga usput pogledala. MOžda će nekima biti smješno no što je tu je. Ideš s Nušom na lajni u šetnju, tj. nek zcc ode prije i pošprica jedan (2-3..) fini drekić sa sprejem baš za taj problem koji se može kupiti vani u pet centrima, a kod nas ne znam za to, pa se predlaže kao alternativa sredstvo iz kućne radinosti a to je pomiješani senf s vodom. Onda ti i Nušica fino prođete kraj toga, ti je pustiš da to ponjuši i čak nek lizne (sada bi to njoj trebalo biti gorko i odvratno) kad odustane ti kažeš fuj i nagradiš je s bananicom Ako sam nešto propustila napišem ti još. |
| tinamara piše: |
| Zcc, nisi napisala koji izmet Nuša hoće poklopati ljudski, pseći ... ne vjerujem da ima izmeta biljojeda u urbanoj sredini ... ali ni ljudski izmet nije baš tako čest uokolo ...... Psima je prirodno jesti izmet biljojeda ili ljudski (iz razloga ndaoknađivanja biljnih vlakana), ali izmet drugih pasa ili pak (što je rjetko, ali ga ima) svoj vlastiti nije tako prirodno ....
Ponekad je to tek ružna navika koje se mora rješavati na način kako to DonDot kaže, a ponekad takvo ponašanje ima i dublju podlogu ... |
| baš sam razmišljala kako bi trebala napisati da se "problemčić" super popravio, i onda je danas u šetnji opet polizala govno. ljudsko, definitivno. neko se usred puta skenjo (vjerojatno po mraku), pobrisao i sve ostavio. pala mi je jedna mogućnost na pamet, iako vjerojatno nema to puno veze. molim znalce da procijene. naime, naša govnoljuba je luda za mliječnim proizvodima svih oblika, a više joj nedajemo ništa takvo osim u minimalnim količinama (poliže čašu od kefira kojeg zcc pojede). jel moguće da osjeti nekakvo mlijeko ili jogurt u tom izmetu, pa se za tim pomami. nešto ju definitivno jako privuče.. inače kad hoda negdje gdje ima govana onda gadljivo diže cape i zaobilazi, ne bi se uvaljala za ništa na svijetu. |
Jadna NušicA
!
| inače je jako pohlepna, ali dobro zna da ne smije ništa sa ceste stavit u usta, osim kad je dobro govno u pitanju. u te prve dve sekunde sve zaboravi, a onda se sjeti i pokuša sakriti pod klupu. ali onda je već kasno. |
Odličan post!
| Bono piše: |
| Toliko ste me motivirali ovim topicom, da sam sad maloprije svojoj svinjici napravila obilan obrok od tune, riže, mrkve, matovilca, jogurta, maslinovog ulja, dodala sam i malo pivskog kvasca i češnjaka i još neke sastojke.
Zdjelica se sjaji kao da je oprana. Od sada ću mu definitivno češće kuhati. |
Samo dajte, ima dosta za sve, ali ćete se morat borit sa Bonom
Da ne spominjem dehidrat...
jedva smo našli jedan kojeg joj koliko toliko uspijem "podvaliti" (Canidae)... Baš vam zavidim... posudi mi netko svoju "izjelicu" ne par dana da se ova moja princeza nauči jesti?
| Strippy piše: |
posudi mi netko svoju "izjelicu" ne par dana da se ova moja princeza nauči jesti? ![]() |
| glista piše: |
| Sve što sam npisala u ovom tekstu o hranidbi pasa je znanstveno ili iskustveno potvrđeno. Nije mi cilj nikoga u ništa uvjeravati, to sam napisala jer neki ljudi jednostavno trebaju malo više informacija. A sad, hoćete li vi poslušati savjete, to je na vama. Meni, iskreno, nije baš briga. Činjenica je da imam dvanaestogodišnju praksu sa psima i ponešto znanja koje sam htjela podjeliti sa vama koji nisu uspjeli do sada prikupiti dovoljno informacija.
E da, Tina5, što se tiće moje stručnosti-ne znaš. I nisam tebe kritizirala nego taj glupi izraz "ORGANSKO MESO", koji sam već čula kod drugih, a sasvim je krivi. Ukoliko si misla na organe, dobro, neka. Uostalom, mislim da dobro hraniš svog psa. |
.
.
.
.
| Tina5 piše: |
| Udio mesa u psećoj prehrani po meni mora biti veći, cca 75%, i toga se držim. Ostalih 25% su povrće i žitarice. U tih 75% mesa, oko 20% bi trebalo biti organsko meso (npr. jetra, srce, bubreg,...). |
)
| kupujem i purisov MKO (mesno koštani obrok)-kupuje se smrznut u paketima od 2 kg. |
To je čista mast, mesa ima jako,jako, jako malo. Probaj skuhati, na vodi će ti ostati dva prsta masti.
| Strippy piše: |
E ljudi, trebam vašu pomoć. Kako da udebljam svoju pesicu koja je izbirljiva na hrani? Stvarno više ne znam što ću, probala sam sve vrste dehidrata, i kuhano i sirovo... i uglavnom bude ovako: dehidrat nema šanse, kuhano (ili sirovo) jede dobro 4 dana 5. dan brljavi i neće ništa... i tako stalno...dajem joj žličicu meda dnevno ne bih li joj otvorila apetit i malo ju zjačala... imate li kakvih korisnih savjeta što bih joj još mogla davati da joj otvori apetit (vitamine dobiva svaki dan+C vitamin+morske alge u prahu)? Smijem li joj dati Plibex ili će to biti previše B vitamina? Help!!! Samo nemojte reći da ju stavim da izgladni, jer to kod nje zbilja ne pali (a i starci mi se popnu na glavu kvocanjem ) |
| Ma nije mu to glavna hrana i ovak i onak. Ponekad to dobije. Mislim da mu nebu niš, a i ne iskuhavam to. Tu i tam posluži. Hvala na upozorenju, neću ni probati to kuhati. A čuj, pure ti i jesu masne (osim prsa), uvijek imaju masni sloj ispod kože. |
| TINNA piše: |
| Ajde zagrebčani i vi iz okolice ! Evo za one koji ne znaju !
U KOKI Varaždin imate piletinu mljevenu skroz sitno sa kostima , time hrani 80 % uzgajivača iz okolice ZG , VŽ ... mnogi dolaze i iz dalje ! Kupuje se na porti utorkom i četvrtkom 7-9 h , paket 25 - 30 kg košta 50 kn ! To moji jedu skuhano , uz to dodajem iz klaonice grkljane , meso , plučice ... jer piletina je skroz suha pa treba masnoće . |
| Tina5 piše: | ||
Hvala na informaciji. Znači samo u Varaždinu. samo me zanima, da li je to smrznuto ili svježe? Jesu li utorak i četvrtak ujutro jedino vrijeme? Ja radim pa ne znam kak bi stigla. Trebala bi se dogovorit sa nekim iz blizine da podjelimo paket. |
Samo meni bi uvrh glave bilo 10kg, jer nemam mjesta u škrinji. Javi se ako ćeš ići, možeš računati da bih ja uzela.
Može jedna mala pomoć. Imam maltezericu i stalno bi nešto jela. Dali joj je dovoljno da recimo pojede ujutro Cezar konzervicu i tako isto i navečer ?
| beba piše: |
| Bigi ima 2 mjeseca, znaci on treba jest pet puta na dan? i kad se predje a 4? |
| timmy piše: |
| Da, pod "mliječni" ti se misli na mliječne proizvode (svježi sir, acidofil, običan jogurt,...To je štencima dobro davat jer tako dobivaju kalcij (za građu kostiju i zuba)),
a ne na mlijeko !!!!
Psu se ne smije davat mlijeko (kravlje, kozje,...) ni slučajno, imat će ti proljev i probavne smetnje. |
| animacanis piše: |
| Nebi se složio s ovim.Pas u manjim količinama može jesti,piti kozjejeko.Koza, naime, i kuja imaju dosta slične količine laktoze u mlijeku, pa psi dosta dobro podnose kozje mlijeko.Naravno, ne u dnevnim količinama koje se mjere na litre.
Što se pak kalcija tiče, treba znati da se kalcij sam za sebe ne metabolizira u organizmu.Tako da previše kalcija, ako se dodaje mliječne prerađevine u večim količinama, traže sastojke koji omogučuju metabolizam.I gdje ih nalaze?Upravo tamo, gdje bi trebale ostati, u kostima.Kosti naime sadrže fosfor, koji je neophodan za metabolizam kalcija, ali ne samo fosfor, pa gavišak kalcija počinje vuči iz kostiju.Da to ne donosi ništa dobro, mislim da nije potrebno spominjati. Ali kako pas, pogotovo štene, mora dobivati kalcij, mislim da je najbolji i najjeftiniji izvor kalcijev glukonat, koji se može kupiti u svakoj apoteci.Radi se o 99,97%tnom kalciju(0,03% je vlaga) u prahu, bez okusa i mirisa i psi ga bez problema jedu posipanog po hrani.Izvor neophodnog fosfora je u mes(crvenom), Dvitamina u jetri,a tu su i dovoljne količine cinka i bakra koji su isto vrlo važni u metabolizmu kalcija. |
| mali_pas piše: |
| a što je sa psima koji nisu više ni štenad, a nisu baš ni odrasli(10 mjeseci)?koliko često njima davati mliječni obrok,ako uopće?
Ja Heti tu i tamo (1-2 puta u mjesec dana) dam bioaktiv koji (bar tak piše...) sadrži i kalcij i fosfor.jel to onda bolje? |
| Dida piše: |
|
..zapravo zanima me koliki bi trebao biti dnevni udio mlječnih proizvoda u prehrani jedne bebe rota (4 mj.)... |
| Dida piše: |
| I mene to zanima...zapravo zanima me koliki bi trebao biti dnevni udio mlječnih proizvoda u prehrani jedne bebe rota (4 mj.)... |
") ne prečesto (cca. 1-3 puta tjedno, više zato jer to štenci vole nego zbog sastojaka), jer ti suha hrana sadrži sve potrebne sastojke pa si na miru.
| Ako ti je na suhoj hrani (koju preporučam -hill's, royal canin- jer se onda ne moraš mrcvarit sa pripremanjem vlastite hrane i onim pitanjima "da li je ovdje sve što je psu potrebno ") ne prečesto (cca. 1-3 puta tjedno, više zato jer to štenci vole nego zbog sastojaka), jer ti suha hrana sadrži sve potrebne sastojke pa si na miru. |
| Ghode piše: |
Ja nisam pametan, ja učim na vlastitim greškama i sigurno nikad nikome neću preporučiti dehidrat
S hillsom nemam dobra iskustva kao ni sa večinom dehidrata. Kad ćeš imat više pasa i kad ih hraniš dehidratom pa pređeš na barf, osjetio budeš preporod i znat ćeš da je barf ono što im paše, pokreće i daje življost... tebi će se to možda činit besmislenim al to je samo moje iskustvo. A i ko garantira da je u dehidratu sve ono što je psu potrebno? Ona jadna etiketica unutra i mljevene crkotine? ![]() |
ja svog psa hranim dehidratom i nisam primjetio ništa loše u tome, pas je zdrav, živ i niš mu ne fali. Sve vlasnike pasa koje znam drže pse na dehidratu, neki od njih su i vrhunski šampioni, a da ne govorim o tome što neki od tih pasa žive u dubokoj starosti za što mislim da je velika zasluga te hrane.
. Što se jetrica tiče, ne brini, to i ovako jedu jednom u desetak dana, navela sam čisto onako da usporedim cijene smeća i mesa.
Uvijek je doslovce natjeravam da jede, ne kuzim jel joj hrana ne pase ili je nes drugo u pitanju. Hranim je Hillsom puppy
.Kupujem mljeveno pileće meso od Cekina - smrznuto,to podijelim na 3 dijela i jedan dio skuham sa rižom i mrkvicom.Koji puta želudci,a voli i ribu (srdele,oslić,tunu bez ulja-imaš ju u slanoj vodi).
| agata piše: |
| Po meni je na prvom mjestu sirovo (BARF) ali ja za sad nemam uvjete za to. |
|
Osim ako misliš da nemaš zamrzivač? |
| Moja kujica odbija 4ti obrok, pa mogu li ja preći sa 2.5mj na 3 obroka?? Najčešće odbije mlječni a nekad i onaj večernji mesni.... |
| TINNA piše: | ||
Da joj nisu preobilni obroci ? Ako nisu onda pređi na 3 , ma i vrućina je stigla ... |
, bolje da ima 4 obroka pomalo nego 3 veća , samo brate mili smanji te količine
| Tomi piše: |
| Ja svog Arija hranim jednim obrokom na dan koji je bogat mineralima,vitaminima,masti... |
Joj Agata draga pa onda joj puno daješ , bolje da ima 4 obroka pomalo nego 3 veća , samo brate mili smanji te količine
A za štene i njene kosti je bolje da djeluje malo mršavije nego da je debela pa da joj se kosti opterećuju . |
| Ja joj ne bi da je moja davala još vratove , bojala bi se da se ne uguši .
Nemam ti ja pojma reći jer ne znam osim sa slika tu pasminu , recimo za štene labradora bi , sad napamet pričam , trebala za svaki obrok čaša od jogurta količinski , za bigla pol čaše ... evo išla sam pogledati vreču od Boscha šta na njoj piše jer hranim malog biglića s njim ... Piše za tvoju dob i kilažu da bi dnevno trebalo oko 10 - 12 dag i to podjeljeno na par obroka ! Ja ne važem , mislim da dajem više od toga ! A i nisu sve hrane iste , pedigrea bi recimo išlo duplo više jer navodno nije sastav isti nego manje kvalitetan . Šta piše na tvojoj hrani ? Ako je inače ne namočiš obavezno moči ubuduće ! |
| Tomi piše: |
| To je mesni narezak(za pse)sa mrkvom,kruhom,vodom,paštom i ponekad rižom(buduće da je bogata celulozom pospješuje rad crijeva) |
| Dream piše: | ||
Ovo zvuči kao ostaci sa stola. |
Ovo zvuči kao ostaci sa stola. |
|
Što ti za ručak jedeš mesni narezak za pse??? |
Očito nisi shvatila što sam željela reći, nažalost. |
| Tomi zanima me kakav je to mesni narezak ? Pogledaj si šta piše , moguće da nije čisto meso nego još i posije , soja ... ako je tako to ti je kompletan obrok u koji nemoj dodavati ugljikohidrate - priloge , nego dodaj mesa ! Jer u takvim stvarima najčešće ima svega a najmanje mesa ! |
| Izabela piše: |
| Ako je tvoja maltezerica mlađa od godinu dana, trebala bi jesti 3 puta dnevno, ujutro suhu hranu popodne cezara a navečer nešto kuhano ili samo cezara. Ako je starija od 1 godinu trebal bi jesti samo 1 ili 2 dnevno. Ujutro suhu hranu a navečer cezara. I ja imam maltezericu a ona jede samo jednom dnevno a stalno bi nešto jela, ona ima 2 godine. Kada je bila mala uvijek smo joj nešto kuhali a jela je 3 ili 4 puta dnevno. |
| Izabela piše: |
| Ako je tvoja maltezerica mlađa od godinu dana, trebala bi jesti 3 puta dnevno, ujutro suhu hranu popodne cezara a navečer nešto kuhano ili samo cezara. Ako je starija od 1 godinu trebal bi jesti samo 1 ili 2 dnevno. Ujutro suhu hranu a navečer cezara. I ja imam maltezericu a ona jede samo jednom dnevno a stalno bi nešto jela, ona ima 2 godine. Kada je bila mala uvijek smo joj nešto kuhali a jela je 3 ili 4 puta dnevno. |
Jednostavno nece jesti. Pojede eventualno 2x dnevno a ima tek 5 mjeseci. Dajem joj Hills puppy razmočen s jogurtom, ali svaki dan se moram boriti s njom da pojede bar 2x dnevno.
| Agata tvoja je odluka izgleda konačna pa mada se ne slažem sa 2 zaštitna cjepljenja u biti te nemam šta nagovarati .
Ne znam ni koliko ti je štene staro i kad je primilo cjepivo ili cjepiva , samo ću napisati da ako na tvom otoku trenutno nema slučajeva zaraznih bolesti to se može već sutra promjeniti ako netko dovede zaraženo štene . |
Da moja odluka je konačna. Ovdje oko mene (a ne govorim o lovačkim psima) je bio običaj psa cijepiti samo jednom! Ja sam cijepila 2 puta i svi su mi govorili da ne treba ovo drugo cjepivo. U veterinarskoj ambulanti su mi rekli da treba cijepiti 2puta a veterinarka danas u drugoj smjeni mi je rekla 3 puta (u međuvremenu sam saznala da je to veterinarka specijalizirana za ptice.... jer u vet stanici Rijeka valjda tako imaju podijeljene.)
Ali Tinna hvala na savjetu!
, ali tko je imao slučajeve ugibanja pasa i štenadi na rukama kao mi na žalost ... istraži kako stvari stoje .
| Sad me je veterinarka (koja btw nikad nije čula za BARF) uvjeravala da psi nesmiju jesti kuhano ili sirovo!!! Ako bude jela sirovo biti će JAAAKO krvoločna!!! |
| A ovo da će postati krvoločan pas od sirovog mesa, uopće nemam riječi.
I evo, između ostalog, psi su mi polagali IPO, mrtvi fazani, krv curi, meso viri (kad se počnu raspadati), pa ga nisu počeli jesti makar jedu sirovo meso, niti nakon nošenja fazana naganjaju kokice koje sretnemo u šetnji. |
| Da, evo i moja Tara je skroz podivljala otkad već godinu i pol jede Barf |
Iako nema šanse jer sam ja u Puli.
| Hyla piše: |
Da, evo i moja Tara je skroz podivljala otkad već godinu i pol jede Barf ![]() |
| pasta ili riza (raskuhati i oprati sa dobro sa vodom da se otklon skrob) |
| sirovo meso (pojacava agresivnost kod psa, i u slucaju ugriza kad je odrastao nastavi gristi. Ako nije naviknut na krv ona mu je odvratna i smanjena je opasnosti) |
| Sirovo meso iz razloga jer psi ne bi trebali poznavati ukus krvi. To im pojacava agresivnot i u slucaju ugriza nasu nogu ili ruku mogu zamjeni za hranu, pa nastaviti gristi.
|
to je totalna zabluda!! jedino što se može desiti da pas čuva svoju hranu (pogotovo sirovo meso/kosti) i da reži ili želi ugristi jer mu je ta hrana posebna, finija, ono pravo. neznam Nea dali to tvoj pas radi,mada nevjerujem, nije on baš neki agresivac.
| Otto piše: |
| Sirovo meso iz razloga jer psi ne bi trebali poznavati ukus krvi. To im pojacava agresivnot i u slucaju ugriza nasu nogu ili ruku mogu zamjeni za hranu, pa nastaviti gristi.
Kuhanjem mesa se smanjuje ova opasnost!!!! Krv im se gadi!!! |
|
Maslinovo ulje ne, jer nema sastojke (sad se ne mogu sjetiti kako se zove, neko ime slicno linoleumu) koji je neophodan za ljepu dlaku. Maslinovo ulje je premasno za pse. |
Kuhanjem mesa se smanjuje ova opasnost!!!! Krv im se gadi!!! |
- molim te ne iznosi neprovjerene činjenice po principu "rekla baba da ne valja".
| Strippy piše: | ||
Joj, pričaš bedastoće - molim te ne iznosi neprovjerene činjenice po principu "rekla baba da ne valja". ![]() |
Potpisujem
a taj čovvjek što ima dalmatinera je u pravu,to je najprirodniji način prehrane.
|
Nadodajem jednu bezveznu usporedbu. Psima na tartufe stave brnjicu, jer kad nadju tartuf onda ga hoce pojesti. Zasto tako ne bi bilo i sa krvlju? : |
da možda malo zaostajemo što se svega tiče za EU, ali ipak nam je jasno da hrana nije niti može biti uzrok nekog problematičnog ponašanja kod psa, ali zato milijun sitnih propusta i grešaka u odgoju koje ljudi naprave itekako može. Molim te da ne pametuješ samo zato jer živiš u italiji....
| 1. pas nije svejed, pas je mesožder |
tu se jako varas sinko moj.
| 2. DNA psa se razlikuje od DNA vuka za 0,2%. Probavni trakt pekinezera, buldoga, mastifa ili bilo koje druge vrste psa 100% JE IDENTIČAN probavnom traktu vuka! |
| 3. niti jedan mesožder ne kuha sebi hranu! Vaš pas ne treba kuhanu hranu. Sve kvalitetno što se nalazi u hrani se uništava kuhanjem! PAS SE HRANI SIROVIM MESOM! DA, DOBRO STE PROČITALI - SVE ŠTO PSU TREBA JE SIROVO MESO, SKUPA S KOSTIMA I IZNUTRICAMA |
| Na kraju krajeva, stavite pred gladnog psa sirovi pileći bakat i kuhani poriluk. Što mislite, što će pas pojesti?
|
| 4. Najveća LAŽ koju vam prodaju proizvođači hrane je da vi sami niste sposobni psu dati "IZBALANSIRANU" prehranu s idealnim omjerom vitamina, proteina i tko zna čega sve ne... Zar su svi vaši obroci izbalansirani? Zar kod svakog svog obroka uzimate na miligram svega što vašem organizmu treba? TAKVO NEŠTO NE POSTOJI U PRIRODI!
|
| Znate li tko proizvodi Hill's - "najkvatitetniju" hranu za pse? Colgate - Palmolive. To ime sve sigurno već negdje čuli. Znate li uopće što se nalazi u hrani koju dajete psima??? Jeste li ikada pročitali sadržaj na poleđini? Znate li uopće zašto vaši psi jedu to što im dajete? ZATO ŠTO JE DEHIDRIRANA HRANA PREŠPRICANA PREPRŽENOM I "OBRAĐENOM" OTPADNOM MAŠČU KOJA SE KORISTI ZA PROIZVODNJU LJUDSKE HRANE (npr čipi čipsa)! |
| I zanimljivo, nedavno se na tržištu pojavila "hipoalergena" hrana za pse sklone alergijama! |
| Ljudi, pa tko je tu lud?!!!! Jeste li probali psu koji je alergičan na "govedinu" u suhoj hrani dati sirovi komad goveđeg mesa? Ako niste probali - probajte! |
| 5. MOJ PAS ĆE POSTATI AGRESIVAN AKO JEDE SIROVO MESO, POSTAT ĆE UBOJICA! Kakva zabluda! Ljudi žive s psima već tisucama godina. Zar zaista mislite da su npr. čobani prije 400 godina kuhali hranu, dodavali rižu, soju i ostale gluposti kako bi nahranili svoje pse ovčare?! Zdrava logika vam govori da nisu. Hranili su svoje pse sirovim mesom istih tih ovaca koje su psi čuvali! A sebi su vjerojatno ispekli janjca i ne vjerujem da su to djelili s psima. |
| 6. Jeste li znali da se životni vjek pasa u zadnjih 30 godina skratio s 15-20 godina na 10-15 godina? Jeste li znali da 90%, da dobro ste pročitali, pasa danas umire od raka?! Zar zaista mislite da je to normalno??? |
| Da ne ispadne da se pravim pametan i da vam solim pomet s glupostima |
| sve ovo što sam ovdje napisao samo je dio onoga što možete naći na Internetu. |
| A zar i postoji bolji izvor infomacija od Interneta? Gdje možete samostalno prikupiti više informacija nega s interneta. |
| Kuhana hrana u svakom je slućaju daleko bolja od kupovne konzervirane ili dehidrirane. |
| Omjer uložene energije da pas probavi kuhano meso nije ni blizu onome kad jede sirovo. |
| Zar nije logičnije dati sirovo. |
| Problem bi se mogao pojaviti zbog uporabe antibiotika koji se koriste pri ishrani životinja koje mi jedemo. No to nije ni približno količini antibiotika koju će vaš pas dobiti od veterinara tijekom liječenja razno raznih "problema" |
| Osim toga, smrzavanjem mesa na duže od četiri tjedan pobit ćete dobar dio bakterija i virusa u sirovom mesu, a meso neće izgubiti puno na kvaliteti. |
| A sirova riba? Ni slucajno - pas će mi se udaviti od ribljih kostiju! Glupost! U bočicama kupujemo Omega 3 za svoje pse, a na ribarnici prodaju sirovu ribu koja je izuzetno zdrava za naše pse. Pas se neće udaviti od sirove ribe!!! Od kuhane bi mogao imati problema zbog toga što kosti postanu krhke, tvrde i oštre! Istva stvar je i sa životinjskim kostima. |
| anita-tweety piše: |
ja se nadam da ja nisam mladog gospona splasila ![]() |
| melsas piše: |
| evo jedan recept što ga nađoh na netu
Jedna porcija za štene sadrži: 40 grama riže 20 grama povrća 50 mililitara dodatka vitamina i minerala 1 decilitar mlijeka Poslije 5-tog mjeseca uvedite meso ,i njega ćete stavljati po 50 grama. mislim da trebaš toga svega upola manje davat. |
Da li si pročitala prvi post? Ne vjerujem.
| LjiljanaB piše: | ||
O čemu ti pričaš Da li si pročitala prvi post? Ne vjerujem. |
| pandorica piše: |
| dali si ti sigurna da je to huskyca? mozda je malo ludo pitanje, ali kako vet moze reci da bi trebala imati 32kg kada muzjak huskyja treba imati do 28kg... a zenke su ipak manje (23kg)... |
| kristijan piše: |
| Segal piše: |
| tu hranu placam 200kn 20 kila...sada mi je ostalo nekih 13kg i prodajem je za 100kn...jer hocu uzeti bolju..
hoces kupit?? |