))...
)... samo, izostavite taj bijeli luk koji oni redovno stavljaju u hranu.
...
, omiljeni mu je mladi sir + riba
. Jede voce u malim kolicinama, obozava jogurt, itd.
Ma vise manje znam sve,ali da vidim malo kakve sve receptice ljudi koriste.
| rottweiler piše: |
| ovo moje prase rizu nece osim ako nije skuhana u vodi u kojoj je prije skuhano meso,pa kasnije sve pomijesano.ako odvojeno skuham rizu i meso,isceprka samo meso,a rizu ni primirisat!! |
a ne kao kod mog susjeda ... kg suhog kruha namočenog u vodi i žlica svinjske masti , i opet su mu psi debeli
ali to ne znači da ču ja to preporučavati dalje ! Ja pišem kako mi radimo i u šta vjerujem !
.
covjece,ovo zvuci kao poziv na revoluciju iz vrbovca...
, jer kratko sam ovdje !
| beba piše: |
| Sta je sa hrenovkama? Smiju li ih jesti? |
| TINNA piše: |
Ajde di su ostali koji kuhaju , nisam ja baš neki stručnjak
Agata ti imaš štene jel ? Možeš joj slobodno davati i junetinu , govedinu ... A mrkva je dobra i kuhana . |
)
| Kalle piše: |
Evo još jednog početnika na forumu i početnika što se tiče pasa
Moje je mišljenje da je bolje da pas jede kuhanu/sirovu hranu nego konzerve ili suhu hranu. Pođimo od nas samih - što je bolje: gulaš koji sami spremite od sirovog mesa ili gulaš iz konzerve? Sigurno je zdravije ono što sami skuhamo, možemo kontrolirati što je sve u njemu a k tome je i friško pripremljeno, bez konzervansa itd. Naš peso (ima 9 tjedana) jede uglavnom kuhano - jetrice, grkljane, piletinu, rižu, tijesto, povrće, palentu, jogurt i slično i sve smaže
Tu i tamo dobije hranu iz konzerve/suho. Imate li još koji savjet kako ga hraniti? Zasad super napreduje |
| TORA piše: |
| recepti su super! no,imam par pitanja....rekli ste da se nesmije mjesati suho i kuhano,da li to znaci da nesmije dobiti niti malo suhog prelivenog s juhicom u kojoj se kuhala piletina i povrce? mislim i tu piletimu i povrce bi dobio? |
nekako nisam ziher da cu pogoditi sve sto mu treba,ima 2 mjeseca i to je jako bitno razdoblje....ako nisam ziher da li da mu idem kuhati ilii bi bilo pametnije da niti ne pokusavam? ili da mu dajem neke dodatne vitamine u slucaju da ne uspijem sve dobro izbalansirati? ![]() |
)
| TINNA piše: |
| Postoje kojekakve tablice koje su totalno bezveze , nije isti metabolizam kod pasa , nije isto kako se pas drži , unutra ili vani , jel ljeto ili zima ...
Jedno leglo jede različito , nije svakome dovoljno jednaka količina ... |
| recepti su super! no,imam par pitanja....rekli ste da se nesmije mjesati suho i kuhano,da li to znaci da nesmije dobiti niti malo suhog prelivenog s juhicom u kojoj se kuhala piletina i povrce? mislim i tu piletimu i povrce bi dobio? |
| e, kad ne stignem nakupovati i nasjeckati,grozđice,orahe,ljesnjake za dorucak jer se mogu dati muisli? ima sa svim tim unutra. ali me zanima da li je preslatko za stene od 2 mj.? |
| e,upozorila me veterinarka mog steneta da se piletina moze davati samo 1x tjedno zbog hormona koji su pre jaki za stene! jel to istina????? jel ima jos takvih stvari na koje bi trebala pripaziti???? |
Ali ako ne znas pdrijetlo te piletine i ako postoji opravdana sumnja u ispravnost tog mesa uchini kako ti je veterinarka savjetovala.
| nana piše: |
| koliko sam čitala psi se mogu napiti ako previše pojedu grožđica a i svježeg grožđa. niko ne kaže da mu ne možeš dati par grožđica ali ne treba pretjerivati. u tom smislu je i moje pitanje: moj samojed obožava orahe, lješnike, kikiriki. može li se pretjerati s tim? koja je dovoljna količina? mi mu damo samo po nekoliko ponekad ali mu je uvijek malo. |
| zoka piše: |
| ja kupujem pilece bijelo meso i juneci but u ducanu tipa konzum,kaufland.oko 90kn kila piletine i kila junetine zajedno.do sada je jednom dobio srca to je bilo s placa,neznam koliko kosta mislim nesto sitno oko 20kn tata mu je donio.vratove ne dajem |
| medo piše: |
| u konzumu teleće srce košta 7 kuna.ne znam koja je količina,ali mom medi još traje. s o obzirom da je mali pas. |
cudima nikad kraja
| ma daj,nisam znao da se psima može davati zelena salata.
kako to misliš bolje se pokakaju? ![]() |
(o tome bi se već moglo raspravljat
)
| tina020 piše: |
ah ima ih svakakvih ![]() |
| nimalo. teleće srce kupujem u konzumu zapakirano.sumnjam da bi konzum riskirao svoj ugled da se neki čovjek zarazi kojekakvom bolešću. |
| nimalo. teleće srce kupujem u konzumu zapakirano.sumnjam da bi konzum riskirao svoj ugled da se neki čovjek zarazi kojekakvom bolešću.
a taj mesnato koštani obrok kupujem u purisovim dućanima,nema ga nigdje drugdje. ni njega me nije strah dati,ako misliš na salmonelu i e.coli. jer ako pas ima dobar imunitet ništa mu ne može biti.takos am čuo na ljubimcima. |
| sunsea piše: |
| Jel se srce zamrzne ili ga držiš u frižideru dok ga ne potrošiš? |
| ne ne pise. pise samo od sameljevenog mesa(peradi i kostiju). pa kad pogledas i nije bas tako jeftino. meni je jer moj medo ne jede toliko, ali neki psi koji jedu do 1 kilu hrane na dan... |
di su ti purisovi ducani?
| zoka piše: | ||
![]() |
| kila ti košta 7 kuna,a pakiranje je od 2 kile. unutra su kosti i meso(naravno ne ono prvoklasno). teleće srce plaćam 12 kuna.od pola kile.meni tih pola kile traje tjedan dana.
čuo sam da je taj obrok od purisa ok prehrana,naravno s povrćem,rižom... |
| sunsea piše: |
| To je blizu.
Znala sam tamo viđati jednog maltezera dok sam išla u jutro na posao, a sad sam čula od veterinarke da ima još jedan u našoj ulici, Sjeničarskoj. Minnie ima 4 mjeseca pa ne znam dal je prerano da joj počinjem davati meso? |
| bigitina piše: |
| Kakav smoki? |
Hehehehhehe.....
| Jana 10 piše: |
| Da li vasi psi jedu pilece zeludce?A juneci jezik?
mom Pongu(dalmatinac) smo to danas skuvali zajedno sa sargarepom i svidelo mu se.Kasnije je 15 min lizao ciniju. Hehehehhehe.....
Stvarno mu se svidelo,pa me zanima kakva su vasa iskustva. |
[/quote
). Jeste imali kada problema sa analkama?
| tina020 piše: |
| ja skuham jaje pa dam žumanjak.. neki daju i sirovo.. |
[/quote]
[/quote]
| Astra_Misty piše: |
| sto mislite o pasteti za pse ??
moji psi je obozavaju... |
| pesonja piše: |
| Da li dodajete sol i mast kad im pripremate zgance? |
dnevno jedan obrok od nekih 800-1200 grama i to navecer nakon setnje i onda spava do sljedece setnje i novog obroka nekih 22 sata