| Vidi prethodnu temu :: Vidi slijedeću temu |
| Autor |
Poruka |
rade21
Starosjedilac

|
|
| Na VRH |
|
 |
Dado
Moderator

|
|
| Na VRH |
|
 |
Dado
Moderator

|
|
Pogledajte ove križance
Plavi paun x domača kokoš, za mene gotovo nevjerojatna kombinacija
Zlatni x dijamantni fazana, a do njega tetrijeb x nešto na češkom je a piše ovako: tetřev x tetřívek
Prvo je pjetao x biserka, a zatim plavi paun x biserka
I domači pjevac x fazanka
 _________________ Capo dei capi
Udruga "Mali uzgajatelj" Bjelovar |
|
| Na VRH |
|
 |
Dino
Forumski ovisnik

|
|
Bokić, evo da i ja otvorim svoju sezonu uzgoja
imam nasađenu gusku na 12 jaja i kvočku na 11(7 divlja patka,4kokoška) _________________ !!! |
|
| Na VRH |
|
 |
Dado
Moderator

|
|
| Dino piše: | Bokić, evo da i ja otvorim svoju sezonu uzgoja
imam nasađenu gusku na 12 jaja i kvočku na 11(7 divlja patka,4kokoška) |
Kasniš, kasniš!  _________________ Capo dei capi
|
| Na VRH |
|
 |
Dino
Forumski ovisnik

|
|
| Dado piše: | | Dino piše: | Bokić, evo da i ja otvorim svoju sezonu uzgoja
imam nasađenu gusku na 12 jaja i kvočku na 11(7 divlja patka,4kokoška) |
Kasniš, kasniš!  | Još sam moro posudit kvočku od susjeda jer moje neče sjedit _________________ !!! |
|
| Na VRH |
|
 |
Dino
Forumski ovisnik

|
|
Imam jednu priču koju ne smijete nepročitat
Danas dođem kući kad nema mog para perlinki ni u dvorištu ni oko njega, obiđem dvorište,šumu uz rub,polje,šikare,cestu... nigdje ih nema, a kad sam nakon 2 sata izgubio nadu nađem ih u dvorištu gdje ženka snjela jaje, 2 sata ih nije bilo.A ja se takoreći da oprostite usro od straha za njih  _________________ !!! |
|
| Na VRH |
|
 |
Dado
Moderator

|
|
| Na VRH |
|
 |
Dino
Forumski ovisnik

|
|
sad mi je pronjela i ova zadnja koka standard, a nje i ovoga do nje nikad nema u dvorištu.kreću se u radijusu 150 metara oko kuće, zanimljiva su to bića _________________ !!! |
|
| Na VRH |
|
 |
Dino
Forumski ovisnik

|
|
Nabavio sam kvočku, nasađujem 9 komada od perlinke i 5 od divlje patke sutra, biće malih  _________________ !!! |
|
| Na VRH |
|
 |
Dado
Moderator

|
|
| Dino piše: | Nabavio sam kvočku, nasađujem 9 komada od perlinke i 5 od divlje patke sutra, biće malih  |
Ako divlju patku nasađuješ pod kvočku, neki kažu da se mora 7 dana prije valjenja prskat, a mislim da je dosta 3 dana prije vlajenja 3 puta dnevno. u suprotnom ti ih se bude jako malo izleglo, a ostale će se pogušit. _________________ Capo dei capi
|
| Na VRH |
|
 |
Dino
Forumski ovisnik

|
|
Stavio sam samo tri jaja od patke i 9 od perlinke, znači nakon najbolje 23 dana prskat.Kvočka je prilično malena pa nisam stavio više jaja od patke _________________ !!! |
|
| Na VRH |
|
 |
Dado
Moderator

|
|
| Dino piše: | | Stavio sam samo tri jaja od patke i 9 od perlinke, znači nakon najbolje 23 dana prskat.Kvočka je prilično malena pa nisam stavio više jaja od patke |
Nisi trebao mješat jaja, jer patke imaju drugačiji režim od biserki. _________________ Capo dei capi
|
| Na VRH |
|
 |
Dino
Forumski ovisnik

|
|
| Dado piše: | | Dino piše: | | Stavio sam samo tri jaja od patke i 9 od perlinke, znači nakon najbolje 23 dana prskat.Kvočka je prilično malena pa nisam stavio više jaja od patke |
Nisi trebao mješat jaja, jer patke imaju drugačiji režim od biserki. | Zašto, ja njih odma stavljam pod lampu čim se osuše _________________ !!! |
|
| Na VRH |
|
 |
Tragopan
Moderator

|
|
| Dino piše: | | Dado piše: | | Dino piše: | | Stavio sam samo tri jaja od patke i 9 od perlinke, znači nakon najbolje 23 dana prskat.Kvočka je prilično malena pa nisam stavio više jaja od patke |
Nisi trebao mješat jaja, jer patke imaju drugačiji režim od biserki. | Zašto, ja njih odma stavljam pod lampu čim se osuše |
Patka je vodena perad , a perlinka suhozemna. Dok pačjim jajima treba velika vlaga , ista perlinkinim smeta. Perlinkinim jajima treba vlaga u večem postotku (70%) tek pred samo valjenje zbog tvrde ljuske , a pačja to zahtjevaju tokom gotovo cijele inkubacije.
Uzgajivači ukrasnih pataka riješavaju vlagu potrebnu za pačja jaja tako da izrežu kocku zemlje zajedno s travom i to postave u kutiju za leženje. na tu busu zemlje postave jaja i uz pomoč prskalice i vlage busena održavaju vlagu . _________________ ---------------------------
http://free-vt.t-com.hr/tragopan/
I lošiji sportski golub u rukama dobrog golubara može bar nešto postići, a isto tako
i najbolji golub u rukama lošeg golubara je samo šaka perja koje vjetar lako otpuše... |
|
| Na VRH |
|
 |
|