Svijet ljubimaca
Početna - Forum - Foto album - Linkovi - Traži - Česta pitanja (FAQ) - REGISTRACIJA - PRIJAVA
moja ptica je celava

Pošaljite novu temu   Odgovor na temu    Forum -> Ptičji veterinarski kutak Ispis na printer
Vidi prethodnu temu :: Vidi slijedeću temu  
Autor Poruka
Celava stiglica

Registriran: 27 Sij 2010

PorukaPoslano: Srijeda 27.01.2010. 1:28    Subject: moja ptica je celava Odgovor sa citatom

Letos sam dobila na poklon veoma mladu musku stiglicu. Ubrzo nakon toga primetila sam da celavi... Sada je skroz celava i nema perje na vratu... Na ostalim mestima je normalna. Radosna je, pripitomila se, lepo jede,ali nema perje na glavi... Jedino cudno sto sam primetila je da je nenormalno jela one minerale sto sam joj davala... Sto ostale stiglice pojedu za 10 dana, ona pojede za dva. Covek koji mi je dao mi je rekao da joj vise ne dajem minerale vec proprzen pesak i so. Mi u Smederevu (Srbija) nemamo bas nekog veterinara za ptice. Sta da radim? Cula sam da je to neka kozna bolest i da za to postoji neki sprej... Normalno jede i ponasa se. Cuvam je u kuci i u dobrim uslovima... Unapred zahvalna! Marina Sad
Na VRH
marconi

Brbljivac
Brbljivac

Registriran: 11 Velj 2010

PorukaPoslano: Ponedjeljak 22.02.2010. 13:00    Subject: Odgovor sa citatom

Zdravo Marina.. Smile Smile Smile
to sto je tvoja ptica celava ne znaci da boluje od kozne bolesti,obzirom da kazes da je vesela i da se normalno ponasa.
iz ovog sto si navela ja mislim da je u pitanju poremecaj metabolizma mineralnih materija sto je relativno cesta pojava, pogotovo kod sitnih ptica pevacica,a izmedju ostalog manifestuje se i opadanjem perja(celavost) i neprirodnim i sporim rastom perja i paperja....
Uzroka ove bolesti ima mali milion.....najcesce je u pitanju stres...dovoljno je da pticu sa kavezom premestite iz jedne sobe u drugu,jos iako je cirkulacija ljudi veca i eto problema
JOS NESTO...ja sam tek sada video da si postavila ovo pitanje i kao sto vidis,jos ti niko nije odgovorio
nemoj da se sekiras sto u smederevu nema adekvatne zdravstvene zastite za sitne ptice...jer kao sto vidis,nema je na mnogo sirim prostorima i van smedereva
Posto kod Vas u Smederevu nema adekvatne veterinarske pomoci za sitne ptice,kod nas u Jagodini ima..
obratite se VETERINARSKOM INSTITUTU U JAGODINI ...trazite g-dina dr.vet.med. Zorana Rasica,ili dr.vet.med. Jelenu Petkovic.....moju odlicnu prijateljicu i kolegenicu i dobicete adekvatnu pomoc
Smile Smile Smile Smile Smile
Na VRH
steks

Brbljivac
Brbljivac

Registriran: 29 Pro 2007

PorukaPoslano: Subota 26.06.2010. 15:07    Subject: Odgovor sa citatom

imam papigu kozicu sa slicnim porblemom. pocela je da gubi preje sa glave, i sada gotov da ga i vise nema na glavi. dajem joj podosta minerlnopg kamenj sipinih kosti... u krletci je sa jos jednom kozicom, tj,. u paru su. jeli moguce da joj ova druga papiga cupa to perje ili tako nesto. sto treba napraviti da bi ponovo dobila perje, kakve bi joj preparate trebalo dati...
Na VRH
Prikaži prethodne poruke:   
Pošaljite novu temu   Odgovor na temu    Forum -> Ptičji veterinarski kutak Vrijeme: (CET) Zagreb, Rome, Paris
Pošalji članak na email

Strana 1 od 1

Idi na:  
Ne možete poslati novu temu
Ne možete odgovoriti na temu
Ne možete urediti Vaše poruke
Ne možete brisati poruke
Ne možete glasovati na anketama

Opći uvjeti korištenja foruma