| Vidi prethodnu temu :: Vidi slijedeću temu |
| Autor |
Poruka |
TrueLove
Brbljivac

|
|
Eta - Napokon i slike tvojih dugodlakih dječaka
arieta - Sad sam tek ulovila vremena pročitati text koji si pisala vezano uz Goranovo pitanje... I sjetila sam se i sama koliko zaista rad i trening s psom može učiniti. Konkretan primjer Tress koji si navela, iako si u pojedinim trenucima mislila da ona nikada neće onako vragolasta naučiti izložben hod, ili živjeti s papilotnama, eto Mirkov rad i trud u dosta kratkom periodu učinio je čudo! I zato sam presretna jer Tress je , što odavno znaš , ali mislim da to kako se ona prezentirala na Zagrebačkoj izložbi je
Također se slažem da u zadnje vrijeme dosta se promijenio tip yorkia koji se mogu vidjeti u izložbenim ringovima... ali isto tako sam primjetila da su ringovima kod nas počeli sve više pojavljivati se amateri s psima koji definitivno nemaju pse u izložbenoj kondiciji niti što se dlake tiče, niti što se ring dresure tiče, a nerijetko oduzimaju titule uzgajivačima koji imaju daleko istreniranije pse s jednolikom dakom do poda...
Da, fotka iza trosjeda je zaista vrlo slična situaciji kod tebe doma kada se svi poredaju i ponekad neki i kosti i igračke i sve dovlače gore i cijeli dan tako provode
Jedva čekam da dođete opet u Zg  _________________ Prijatelja možeš imati, samo ako si prijatelj. |
|
| Na VRH |
|
 |
goya
Forumski manijak

|
|
| arieta piše: | Gorane ,slazem se u cjelosti sa vasim videnjem problematike same pasmine i trendova koji se namecu .
I meni osobno prvo sto percipiram na psu je slijedece -sklad ili nesklad ,povezan ili nepovezan pokret ,ravna ili neravna ledna linija i karakter koji u biti izlazi iz svakog pokreta psa!
Plahost psa u dobi od 1g starosti jer tada bi pas vec trebao postici psihicki balans takoder ,nije pozeljna osobina niti kod jedne pasmine .a o terijerima da i ne govorim ! Iskreno ne volim plahost vidjeti ni kod steneta .
Medutim ,nazalost sam svjedok da iako u novi dom uputim sasvim psiho-fizicki zdravog i stabilnog psa ,cesto i nesto starijeg ,novi vlasnici ga svojim nacinom ophodenja sa njime ucine plahijim i nepovjerljivijim-svjesno ili nesvjesno !
A ,opet moguce je na drugu stranu da psa koji nije bio dominantan u leglu ,ali nije pokazivao niti pretjeranu plahost ,uz pravilan tretman i odgoj postane vrlo samouvjeren ,umisljen u hodu i nametljiv u coporu pasa .Mi smo takav experiment prosle godine provodili na leglu nase Tine ,tako sto smo prvi puta do tada zadrzali manje dominantnu zenku ,povuceniju ,a udomili smo teska srca "zvjerkicu" .
Sa nasom se zenkom zbilja puno radilo i onda biti cu sada i sama neskromna pa cu reci da ima vrlo malenu mogucnost kod objektivnog sudenja izgubiti ,a takvi su joj i rezultati ...vrlo ju je lako prezentirati u ringu jer u biti ona sama sebe prezentira ,a cesto i handlera koji ju izlaze sto nije cesto za zenku !
Ova druga zenka koja je bila daleko otvorenija u dobi od 4mj starosti ,postala je apsolutno karakterno na nasu zalost neprepoznatljiva -nikome ne prilazi ,cesce rep drzi spusten nego sto ga podigne ,nema sigurnosti u pokretu pa ni neke meni pozeljne energije ...iskljucivo se zeli nositi od strane svog vlasnika ...
Uglavnom ono sto zelim reci je slijedece-uzgajivac sam po sebi moze zaista u novi dom poslati lijepog predstavnika pasmine ,no ako ga novi vlasnici sisaju sami ili u neprofesionalnim salonima pas ce izgledati sorry na izrazu ali kao dukelo i to nije do uzgajivaca tada ....a isto tako kao i nauceno ponasanje koje se odrazava na karakter psa koji novi vlasnici uglavnom ( cast iznimkama) ne razvijaju dalje kod psa ili razvijaju uglavnom nesvjesno u pogesnom smjeru i zapravo stete psu !
Trulove ...cini se da ste se bas lijepo zabavili ...nadam se da su se dlakavci naigrali ....
Ova fotka gdje leze na naslonu fotelje svi zajedno vratila me u dane kada su i oni bili dio postave moje bande pa svi kod nas tako leze i svade se kao mala djeca za taj poviseni polozaj sa super pregledom !  |
Arieta...jako mi je drago što se moje laičko viđenje poklapa sa Vašim ( ne samo teoretski stručnim nego i u praksi dokazanim vrijednostima koje svojim uzgojnim linijama promovirate) promišljanjima generalno vezanim uz pasminu , njenu izložbenu perspektivu i razvojnu budućnost.
Apropro spomenutog karaktera psa koji odlazi od Vas...ne mogu da se ne sjetim kako ste u našim kontaktima izuzetno precizno opisali karakter svakog psa u leglu i vezano za Izzy-ja rekli ste da je " ispao vragu iz torbe iako najmanji u leglu bio je najžilaviji i nema mjesta u stanu gdje ga niste zatekli njegovim istraživačkim,radoznalim i zabavnim duhom " ...
Te njegove urođene karakteristike mi kao obitelj smo i nadalje pokušavali razvijati u slobodnom duhu kako bi njegova osobnost došla do potpunog izražaja njegovim sazrijevanjem i potpunom formiranjem njegove ličnosti u terijerskom duhu kojem pripada.
Nadam se da smo uspjeli u tome...on iako nije izložbeni pas (a s ponosom naglašavamo njegovu crtu.. kanadske linije ) rijetko kada spušta rep ili nedajbože traži da ga se uzme u naručje pri susretu sa punoopunooooo većim psima različitih pasmina...on je drzak, neustrašiv, hrabar..odličan i brižan čuvar kuće i svoje obitelji (posebno malog Frana)..
i ponosni smo (ali i puni povjerenja ) na njega svakom njegovom gestom i pokretom koju napravi...neovisno od toga da li je u zatvorenom ( kućnom i poznatom) prostoru ili se slobodno kreće na otvorenom u potpuno nepoznatom okružju.
On se uvijek zna primjereno postaviti i ponašati .
Goran
Evo nekoliko fotki iz naše današnje šetnje;
uvijek u slobodnom pokretu ...repa u zraku
 |
|
| Na VRH |
|
 |
arieta
Forumski ovisnik

|
|
Gorane ,da bi rec rekla ! Stovise jako sam sretna Isaakovim razvojem i kako ga tretirate ,a opet volite kao ravnopravnog clana obitelji !
Nije vama bila upucena moja zalost glede odgoja i uredivanja pasa nakon sto odu od nas !!!!
cmok _________________ ******************************************************
Yorkies are not my whole life - Yorkies make my life whole! |
|
| Na VRH |
|
 |
goya
Forumski manijak

|
|
Arieta - znam da to nije upućeno nama....ali mi se i nadalje trudimo naš kompletan odnos prema Izzyju svakim danom sve više i kvalitetnije unaprijediti.
Znate...sa veseljem otkrivamo uvijek nove stvari i učimo se cijeli život
Goran |
|
| Na VRH |
|
 |
goya
Forumski manijak

|
|
True - super roćkas super je kada zajedno feštate
smo što i mi nismo mogli biti sa vama u društvu, ali dok se opet ne vidimo veselimo se što ćemo barem jednog dragog slavljenika vrlo brzo opet vidjeti uživo
Blacky ..Blacky  |
|
| Na VRH |
|
 |
Eta
Brbljivac

|
|
| arieta piše: | Hej decki ,Ink & Alex , nedostajali ste nam!!!
Lijepo vas je vidjeti ....  |
Bila sam malo u Beču, zato nas nije bilo na forumu Nadoknadit ćemo  |
|
| Na VRH |
|
 |
Teddyica
Početnik

|
|
Evo i naš izbor fotki sa rođendanskog druženja. Teddy je bio jako sretan što mu je došlo tako puno pasa.
Grupna službena fotka sa rođendana:
Slavljenik sa svim gostima u slobodnoj igri:
Tedo Špedo i mama Trully:
 |
|
| Na VRH |
|
 |
goya
Forumski manijak

|
|
Super je ta zajednička fotka sa rođendana ...svi na vrhu kutne garniture
..zaista svi obožavaju tu visoku poziciju i odličan pogled ( i naš Izzy je takav)
Mileni svileni danas
 |
|
| Na VRH |
|
 |
TrueLove
Brbljivac

|
|
Jutros sam bila u posjeti Mirku... I Mirkova Leica od sada ima društvo i više nikada neće biti sama i neće joj biti dosadno, ako se nema s kime igrati...
Jer tamo sada živi i prekrasna kraljevska pudla - Tango
Nadam se da se Mirko neće ljutiti što sam odlučila ovu fotku podijeliti sa svima vama:
Nadam se da čim mu proradi komp, da će staviti koju zajedničku s Leicom. S pudlama nisam imala previše dodira, iako su me uvijek ostavljale bez daha onako raskošne trčeći izložbenim ringovima, ali ljudi moji ovaj Tango je nešto zaista posebno!
Cijelo jutro se natjeravao i igrao s Leom, prepušta joj svoje kosti, odlično se slažu Gledati njihovu igru, bolje je od ičega na TV  _________________ Prijatelja možeš imati, samo ako si prijatelj. |
|
| Na VRH |
|
 |
Michy_koSP
Početnik

|
|
@goya
Kako divne slike na morskoj obali
Nemogu dočekati ljeto da po prvi put s Kokom odem na more ,ali još ne znam ni gdje bi smo išli..nisu psi dobrodošli na svakoj plaži..
Evo i malo novih slikica od nas za osvježenje,slikane su uuu ponedjeljak ,čini mi se,prekjučer,bilo je sunčano (napokon) pa smo malo išli u šetnjicu :
I za kraj,Koko rastavlja papir na proste faktore :
Pozz
btw. ta pudla je prekrasna,taj zagrljaj  _________________ ~..:Smells Like Teen Spirit :..~
[img] http://hr.uniteddogs.com/dog/yorkiedog/pic/1142417 [/img] |
|
| Na VRH |
|
 |
Carla
Pričalica

|
|
pozdrav svima!
blacky i ja smo u zagrebu a sutra u splitu i 7 dana u italiji nas je jaako izmorilo tako da cemo se samo osvrnit na sve sto se dogadjalo
blacky kaze da je italija super jer ga svugdje pustaju da udje,od stasticarnica do najfinijih ducana(za razliku od zagreba i splita).i ne samo sto nas puste,nego mu se jos dive
sreli smo jednog black&tan i jednu orange pomeranku s kojom smo se igrali!
slike stizu uskoro
na rodjendane nam je bilo teddy mi je prava kompa a inna i truly su prave curice i nismo se mogli odlucit koja nam je draza pa je blacky sarmirao cas jednu cas drugu
goya jako se veselimo druzenjuuu!!! jupiiiiiiiiiiiiiiii
eta-decki su super,veselimo se slikama
mirko-tango je preeeesladak!do sada imam super iskustva sa pudlama koje su jako inteligentne i jedva cekam da malo zatopli da se svi nadjemo na druzenju! i jako mi je drago sto lea ima drustva,zasluzila je
ostali novopridoslice na forumu dobrodosli i uzivajte  _________________ never a failure,always a lesson |
|
| Na VRH |
|
 |
yorkimirkoo
Pričalica

|
|
Bok društvo...nisam se dugo javljao....nadam se da svi uživate sa svojim psima....kod mene luda kuća....hahaha
Hvala Nina i Carla....Tango je divan pas...obožava Leu i ona njega...
Moji doma su poludili za njim, obožavaju ga svi redom Zajedno uživaju na snijegu...budući da mali šveđanin obožava snijeg...
Evo jedne fotke u igri njega i Lee
ako nekog više zanima može nas pratiti na
http://www.pudle.net/phpBB3/viewtopic.php?f=25&t=365
hug |
|
| Na VRH |
|
 |
TrueLove
Brbljivac

|
|
Carla - Vratili ste se , a već idete Onda kada se vratite, nadajmo se ljepšem vremenu i uživanciji s našim dlakavcima
Mirko - Jao, preslatki su! Ma vidjela sam na svoje oči kako se lijepo slažu
Michy_koSP - he he , poznato mi je ovo s papirom Mislim da je to svima poznato Odlične fotke!!! I sunceeeeeeeeeeeeee
Inna je danas uživala na snijegu na Jarunu...
Tragovi
I da, dobila sam "Miš kaput"... Kako vas se čini ?
Topao je, mekan....
do idućeg posta! _________________ Prijatelja možeš imati, samo ako si prijatelj. |
|
| Na VRH |
|
 |
Carla
Pričalica

|
|
samo kratko od nas:
Goya-veceras smo u splitu
TrueLove-Inna je secer bruno salje puse i inni i truly
zadnja slika je super  _________________ never a failure,always a lesson |
|
| Na VRH |
|
 |
goya
Forumski manijak

|
|
Michy_koSP - tnx..drago mi je da ti se sviđaju fotke.
Lijepo je biti sa psom na moru i plaži, ali svakako pripazi da ne bude izložen jakom suncu..posebno dulje vrijeme (i psi kao i ljudi mogu dobiti sunčanicu, dehidrirati ili općenito pokazavati sve simptome i znakove koji prate izloženost suncu ).
U ljetnom periodu..mi sa Izzyjem idemo na plažu u ranojutarnjim satima..i najkasnije u 10h idemo doma, a poslijepodne na plažu a njim idemo tek poslije 17h.
Nikada ga ne izlažemo u periodu između 10h-17h kada je sunce opasno po zdravlje.
True - odlične fotke... ..Inna super izgleda...a miš kaputić joj stoji kao da je šivan po mjeri
Carla - super što dolazite u Split...mi (osim Izzyja )smo nažalost malo gripozni...ali nadamo se da će to brzo proći i da se vidimo u šetnji sa vama i Blackyjem  |
|
| Na VRH |
|
 |
|
|
Ne možete poslati novu temu Ne možete odgovoriti na temu Ne možete urediti Vaše poruke Ne možete brisati poruke Ne možete glasovati na anketama
|
|