| Vidi prethodnu temu :: Vidi slijedeću temu |
| Autor |
Poruka |
astor3
Početnik

|
|
| Ukika piše: | | ma sta to znam, to po onim farmskim standardima, sistemima.. jebem li ga... najbolje stavi 15 ak komada, (2-3 porodice) tebi je za kucu dosta, a imaces i viska... |
 |
|
| Na VRH |
|
 |
Ukika
Brbljivac

|
|
| Na VRH |
|
 |
astor3
Početnik

|
|
osim mrkve, jabuke.,koje povrće prepelice još obožavaju ?  |
|
| Na VRH |
|
 |
transtar
Pričalica

|
|
| Na VRH |
|
 |
perje
Pričalica

|
|
Bok!
Napravit ću kavez za njih. Napravio bih prednju stranu od mreže, deblje, Rupe su 10x5 cm. Jel to preveliko, jel bi mogle tu pobjeći kroz te rupe?
Ostale strane bih napravio od žice, tanje, 1x1 cm. I nakošeno prema napred da jaja padaju van. |
|
| Na VRH |
|
 |
transtar
Pričalica

|
|
| Na VRH |
|
 |
Ukika
Brbljivac

|
|
| perje piše: | Bok!
Napravit ću kavez za njih. Napravio bih prednju stranu od mreže, deblje, Rupe su 10x5 cm. Jel to preveliko, jel bi mogle tu pobjeći kroz te rupe?
Ostale strane bih napravio od žice, tanje, 1x1 cm. I nakošeno prema napred da jaja padaju van. |
Pogledaj prethodne postove, ovo ocemu smo Enko i ja pricali, po meni je to mnogo bolje, sad velicinu prilagodi svojim potrebama  |
|
| Na VRH |
|
 |
perje
Pričalica

|
|
| Bok, zanima me jel japanske prepelice same sjede na svojim jajima ili se stavljaju pod kvocku ili u inkubator? I ako da, kolko puta godisnje? Hvala! |
|
| Na VRH |
|
 |
Ukika
Brbljivac

|
|
U ne sede, narocito ako drzis onaj kavezni sistem, instikt su izgubile.
ali desava se, ako drzis svajcarski sistem ovaj, da se raskvocaju, naravno ne mozes se osloniti na njih, ako se raskvocaju izvesce pilice, a dal ce i kad ce to samo Bog zna moras imati inkubator
prelistaj temu unazad pa ce ti biti jasno sta i kako, ima dosta saveta  |
|
| Na VRH |
|
 |
perje
Pričalica

|
|
Hvala.
Imam ja kod kuće inkubator. Vidio sam da temperatura mora biti kao i kod kokošjih jaja, oko 38 stup. C .
Dovršio sam kavez. Valjda ću ovaj vikend kupiti prepelice. Planiram kupiti 1 familiju. 3 koke i 1 pijetao. Ako se pokaže dobro, povećat ću proizvodnju.
A što se tiče nesenja. Jel se one u transportu preplaše pa ne nesu par dana ili ne? Kupio bih ih od uzgajivača udaljenog 20-tak km,tako da nije baš neka udaljenost.
Hvala! |
|
| Na VRH |
|
 |
HOROZ Opomena : 1 Forumski ovisnik

|
|
| perje piše: | | Bok, zanima me jel japanske prepelice same sjede na svojim jajima ili se stavljaju pod kvocku ili u inkubator? I ako da, kolko puta godisnje? Hvala! |
perje
ako mozes provjeri privatne poruke, to ti je na vrhu stranice  _________________ kukuriku kukuriku |
|
| Na VRH |
|
 |
Tragopan
Moderator

|
|
Japanske prepelice zbog uvjeta (intenzivnog) uzgoja i još nekih faktora (hibridizacije) rijetko ili nikako ne kvocaju (mada ima sporadično da prokvocaju) . Stoga njihova jaja inkubiramo u inkubatoru. _________________ ---------------------------
http://free-vt.t-com.hr/tragopan/ |
|
| Na VRH |
|
 |
alen82
Pričalica

|
|
ja osim jabuke i mrkve dajem jos i koru od narandje i super jedu  |
|
| Na VRH |
|
 |
Ukika
Brbljivac

|
|
ozbiljno? mene cale zeza daj im, daj im, e bas cu da im dam! samo to se prska bre mnooogooo
e a kako se hrane i koliko se tove, muzijaci i iznosene koke, probao bih posto cu imati viska petlica kao i obicno ..  |
|
| Na VRH |
|
 |
perje
Pričalica

|
|
Bok.
Napravio sam kavez. Dovoljno je velik. Samo me zanima jel njihova jaja mogu proći kroz prolaz na podu. Odignuo sam prvu stranicu od poda 4 cm. Nadam se da će se moći otkotrljati kroz to u žlijeb za sakupljanje .
Jer mi se neda rezati ako neće biti dovoljan prolaz.
Ako netko zna, molim da mi odgovori.
Hvala! |
|
| Na VRH |
|
 |
|