| Vidi prethodnu temu :: Vidi slijedeću temu |
| Autor |
Poruka |
franko zizic
Forumski ovisnik

|
|
| Ovaj zadnji par tu ne pripada, maslinaste noge i previše melanina na licu, a šta se tiće velićine i težine , triba bi ih vidit uživo. |
|
| Na VRH |
|
 |
kurtovic
Forumski manijak

|
|
Ivane čestitike na trudu ,vidi se da se ispalitilo ,oces izlagat u virovitici ?  |
|
| Na VRH |
|
 |
ivansaric
Forumski manijak

|
|
Ne nisam prijavio životinje za izložbu .
Živičarke na izložbi , Franko hvala vam na opisu pasmine , ovo je tek put prema putu ka priznavanju pasmine
Kao što sam već nekoliko puta naglasio da je prvo bitan broj živih primjeraka , kasnijom selekcijom i međusobnim dogovorom struke i uzgajatelja i naravno dugim nizom godina doći ćemo do konačnog izgleda .
Dali živičarka treba biti u ovoj boji meni je svejedno dok je u ovakvoj formi genotipom i fenotipom .
Pozdrav svima i želim reći da ću na proljeće poklanjati jaja od živičarki pa svi zainteresirani neka pošalju pm.
 |
|
| Na VRH |
|
 |
franko zizic
Forumski ovisnik

|
|
Ivane ono što bi kod nas trebala biti struka, oni nisu zainteresirani za spašavanje neke pasmine koja je njima nepoznata, a pogotovo okreću leđa kada vide da smo se mi uzgajatelji uhvatili posla za koji oni primaju plaču, da ih netko nebi upitao šta oni znaju o tome, a neznaju ništa.
Moj savjet je da se ne ćeka sa selekcijom i to ponajprije sa velićinom, tj težinom, bojom ljuske jaja, i bojom nogu i oćiju. Šta se sa tim bude više otezalo nastat će i veći problemi. Kad već treba bit direktan , napr . ovaj lavandno jarebićasti pijetao i njegova koka to su tipićni predstavnici dalmatinske kokoši i pošto su u nasljednim svojstvima dominantniji od živićarke , dobivat će se stalno te maslinaste noge(plave i crne nisu loše), pretamne oći i puno melanina u licu. To će naposljetku dovest do one prve zablude u neznanju- Dalmatinska kokoš -Živičarka, a to je nešto slićno kao da kažemo- posavsko križevačka kukmica.
Šta je najvažnije važno je da se krenilo u taj projekt, jer je to pravi put i važno je da se zainteresira šta veći broj uzgajatelja, meni je u mom projektu to najveći problem. |
|
| Na VRH |
|
 |
Marin
Forumski manijak

|
|
Ivan Šarić šalje slike svojih Živičarki
 |
|
| Na VRH |
|
 |
Dado
Moderator

|
|
Koke mi se jako sviđaju, baš su u tipu prave živičarke. Samo taj pjetao malo mi šteka u repu, nema baš dovoljno bujan rep.
Boje nemogu definirat kako bi ih nazvao, jer zbilja je jedinstven uzorak.. _________________ Capo dei capi
Udruga "Mali uzgajatelj" Bjelovar |
|
| Na VRH |
|
 |
ivansaric
Forumski manijak

|
|
| Dado piše: | Koke mi se jako sviđaju, baš su u tipu prave živičarke. Samo taj pjetao malo mi šteka u repu, nema baš dovoljno bujan rep.
Boje nemogu definirat kako bi ih nazvao, jer zbilja je jedinstven uzorak.. |
Pjetao treba imati malo veći rep .
Boje su sve one koje nisu priznate i kao takve trebaju se očuvati.
Jer u ovim počecima očuvanja pasmine loše je odmah tražiti boju. |
|
| Na VRH |
|
 |
Dado
Moderator

|
|
| ivansaric piše: | | Dado piše: | Koke mi se jako sviđaju, baš su u tipu prave živičarke. Samo taj pjetao malo mi šteka u repu, nema baš dovoljno bujan rep.
Boje nemogu definirat kako bi ih nazvao, jer zbilja je jedinstven uzorak.. |
Pjetao treba imati malo veći rep .
Boje su sve one koje nisu priznate i kao takve trebaju se očuvati.
Jer u ovim počecima očuvanja pasmine loše je odmah tražiti boju. |
Nisam ni mislio da se ide na traženje boje, već gledam da li imaju jedinstveni uroak ( bez obzira na nijansu), koja bi se mogla priznati kao nova uopće u EE standardima. Jer zbilja su jedinstvene. _________________ Capo dei capi
Udruga "Mali uzgajatelj" Bjelovar |
|
| Na VRH |
|
 |
franko zizic
Forumski ovisnik

|
|
| Ivane ove koke su dobre i sa ovim pjietlom se može izvući kvalitetnih primjeraka . Ja se za sada nebi dirao u boju, još nije vrijeme, a možda se u boju nebi reebalo dirati nikako, to je naša izvorna pasmina i mi donosimo odluku šta i kako sa bojama. U tome bi i mogla ubuduče biti pasminska posebnost itd, itd, |
|
| Na VRH |
|
 |
Dado
Moderator

|
|
| Na VRH |
|
 |
ivansaric
Forumski manijak

|
|
| Dado piše: | | Ivane a što je sa onim krasnim crnim pjetlom sa zlatnim vratom? |
Poklonio sam njega i 3 koke prijatelju koji će ih uzgajati. |
|
| Na VRH |
|
 |
lunkerit
Brbljivac

|
|
| Vidio sam da i njemci imaju svog živičara,meni izgleda isto kao ovaj pijevac samo ima duži rep!! |
|
| Na VRH |
|
 |
ivansaric
Forumski manijak

|
|
| lunkerit piše: | | Vidio sam da i njemci imaju svog živičara,meni izgleda isto kao ovaj pijevac samo ima duži rep!! |
Imaj njemci svega !!!!  |
|
| Na VRH |
|
 |
franko zizic
Forumski ovisnik

|
|
| ivansaric piše: | | lunkerit piše: | | Vidio sam da i njemci imaju svog živičara,meni izgleda isto kao ovaj pijevac samo ima duži rep!! |
Imaj njemci svega !!!!  |
Imaju , imaju, neke pasmine su nekad i nama pripadale , a neke i drugim narodima, oni prisvojili, prikrstili pod svoje.... |
|
| Na VRH |
|
 |
draš
Forumski ovisnik

|
|
Švabe ko švabe, okupiraju gdje stignu  _________________ Kad ti srce zaigra pa stane... kad osjetiš nemir i pamet ti se pomuti ne boj se!!! To nije ljubav to je INFARKT!!!!!!!!!! |
|
| Na VRH |
|
 |
|